Muniek napisał(a):
no ale teraz....to BEZSENS !
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Elkanen napisał(a):
Muniek napisał(a):
no ale teraz....to BEZSENS !
Mysle ze dłuzej trzeba czekac na zwrot wysokich poziomów kopalni które juz masz niz na pełzacze.
Tak wiec lepiej policz czy inwestując w kopalnie nie będzie zwracała sie dłuzej niż pełzacze.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Muniek napisał(a):
Dobrze że wszystkie budynki i badania w ogame nie mają górnej granicy np: 100 lvl bo wtedy by ktoś policzył że można je osiągnąć dopiero za 4 729 lat i to BEZSENS !
No ale że nie mają górnej granicy to wszystko wporządku
-
Muniek napisał(a):
wampek napisał(a):
@Muniek zrozum proszę... nam nie chodzi (a przynajmniej mnie) o dobicie do konkretnego poziomu, ale głównie o to, że naszym zdaniem ten bonus jest po prostu za niski i nie przyniesie realnej zmiany... równie dobrze mogłoby go nie być. Masz swoje zdanie, rozumiemy je, ale nie zmienimy naszego bo masz inny punkt widzenia. Zwłaszcza, że nie zauważyłem byś podał jakieś konkretne argumenty przemawiające za swoją wersją.
% do wydobycia 24h z wszystkich planet to bardzo dużo przy dobrym eko.
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
wampek napisał(a):
Muniek napisał(a):
wampek napisał(a):
@Muniek zrozum proszę... nam nie chodzi (a przynajmniej mnie) o dobicie do konkretnego poziomu, ale głównie o to, że naszym zdaniem ten bonus jest po prostu za niski i nie przyniesie realnej zmiany... równie dobrze mogłoby go nie być. Masz swoje zdanie, rozumiemy je, ale nie zmienimy naszego bo masz inny punkt widzenia. Zwłaszcza, że nie zauważyłem byś podał jakieś konkretne argumenty przemawiające za swoją wersją.
-
Ale z podwojenia plazmowej każdy dostanie tyle samo, a z nowego statku już nie, chcesz mieć więcej to zbuduj sobie dodatkowe kopalnie, jak nie chcesz to klep sobie statki, ale w zamian masz mniejszy bonus
Sygnatura by Madzia -
wSCIEKŁY napisał(a):
Ale z podwojenia plazmowej każdy dostanie tyle samo, a z nowego statku już nie, chcesz mieć więcej to zbuduj sobie dodatkowe kopalnie, jak nie chcesz to klep sobie statki, ale w zamian masz mniejszy bonus
wampek napisał(a):
Muniek napisał(a):
wampek napisał(a):
To jaki powinien byc by Twoim zdaniem potencjał nie był zmarnowany ? Bo teraz piszesz że zamiast tego statku wystarczy plazmową podwoić. Gdyby był wyzszy boost to wystarczyłoby plazmową potroić...Sprzedam metal na Quantum.
wampek napisał(a):
głównie o to, że naszym zdaniem ten bonus jest po prostu za niski i nie przyniesie realnej zmiany... równie dobrze mogłoby go nie być.
wampek napisał(a):
I co z tego, że dostaniesz te kilkanaście % więcej... trzeba w tym celu wprowadzać dodatkowy statek?
I wyszło że mogę bez pełzaczy mieć 203kk punkty lub 276kk z pełzaczami za ten sam okres czasu. Różnica 73kk. Nawet jeżeli weźmiemy poprawkę na czas reakcji człowieka to masz minimum 50kk. Jeżeli dla Ciebie to jest parę nieważnych punktów to po co ta cała dyskusja? -
No fajnie że Ty masz ileś tam więcej... ale nie tylko ty grasz. Wyciągaj średnią w swoich obliczeniach. A poco ta cała dyskusja? Jak napisałem wyżej nie widzę powodów by wprowadzać niepotrzebny statek, którego właściwości można zastąpić prostą modyfikacją badania... po co komu taka farsa? A co do tych "parę stateczków", to nie rozumiem o czym teraz mówisz... Co do mojej wizji na temat tej jednostki. To jak napisałem wcześniej. Większy bonus za większe ryzyko.
Edit:
Widzę że zmieniłaś "parę stateczków" na "parę nieważnych punktów" ale nie chce mi się już przerabiać tego postaWystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
wampek napisał(a):
No fajnie że Ty masz ileś tam więcej... ale nie tylko ty grasz. Wyciągaj średnią w swoich obliczeniach. A poco ta cała dyskusja? Jak napisałem wyżej nie widzę powodów by wprowadzać niepotrzebny statek, którego właściwości można zastąpić prostą modyfikacją badania... po co komu taka farsa? A co do tych "parę stateczków", to nie rozumiem o czym teraz mówisz... Co do mojej wizji na temat tej jednostki. To jak napisałem wcześniej. Większy bonus za większe ryzyko.
Przeciez nie tylko ciap dostanie bonus tylko wszyscy gracze, kazdy ma eko. Ja sie nie zgadzam że to niepotrzebny dodatek.
Ten dodatek jest potrzebny i dużo daje.Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
wampek napisał(a):
Ten dodatek jest potrzebny i dużo daje.
wampek napisał(a):
wSCIEKŁY napisał(a):
Sygnatura by Madzia -
wampek napisał(a):
Muniek napisał(a):
wampek napisał(a):
Sprzedam metal na Quantum.
wampek napisał(a):
No fajnie że Ty masz ileś tam więcej... ale nie tylko ty grasz. Wyciągaj średnią w swoich obliczeniach.
Ja mam 1kkk punktów a nie 276kk -
Muniek napisał(a):
wampek napisał(a):
Muniek napisał(a):
wampek napisał(a):
To o co Ci chodzi, chciałbys po prostu więcej ?Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
To o co Ci chodzi, chciałbys po prostu więcej ?
wampek napisał(a):
pełzacz to zwykły substytut plazmowej
Razer napisał(a):
przecież ona wam pokazuje że ten bonus nie jest bez sensu,zwłaszcza przy wyższych poziomach kopalń + późniejszej gry.
-
ciap napisał(a):
mam 1kkk punktów a nie 276kk
-
Elkanen napisał(a):
wampek napisał(a):
pełzacz to zwykły substytut plazmowej
Nie wiem co wy z tym złomem macie...Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
Apofis napisał(a):
ciap napisał(a):
mam 1kkk punktów a nie 276kk
-
@Elkanen
Nikt nie napisał,że nie słuchają slabszych kont, userow; z tego co widać to na start i przez pierwszych parę miesięcy bardziej opłacalny i sprawiający więcej frajdy jest odkrywca.
GF stawia na to,że ludzie będą wydawać kasę na anty i dynamicznie zmieniać klasę. Ot cala filozofia.
Że swojej strony bardzo szanuję ludzi którzy poświęcają czas aby obliczyć coś i pokazać "znaleziska " w formie wyliczeń statystycznych, tak jak @Das140 to robił dla odkrywcy i @ciap dla ekonoma - nie podcinajcie im skrzydeł. -
ciap napisał(a):
Zalogowałam się na testowy serwer. Tam dla 26 lvl mam 6,24% czyli przy 188 byłoby 45,12% (188 * 6,24 / 26). Ja nie napisałam że mam 45% przecież...
PS. Czyli rozumiem, że masz 125 poziomów ty taki gracz mega a na 188 czy 312 to jest żart ale tyle w temacie. Pozdrawiam -
Apofis napisał(a):
No bo teraz to jest tam liczone jeszcze według 0,03 dlatego tyle masz @ciap i to by było dobre ale oni chcą zmienić na 0,02
((metal mine level + crystal mine level + deut synth level) * y * 0,02) * 1,5
y = server setting factor (e.g. 8 )
1,5 if class = collector
leads to 50% higher production if crawler used by collector class
while amount is limited now, they still require energy to run them
już tam jest parametr 0,02?! -
@Elkanen,
Dla nowych kont najlepszym wyborem jest odkrywca.
Każda klasa różni się od siebie (szok), więc w zależności od sytuacje jedna jest lepsza a druga gorsza.
Bardzo łatwo obliczyć zyski z klasy zbieracza i odkrywcy, zaś generał to inna bajka, bo służy od do walk między graczami i jego dochód nie jest do przewidzenia.
Łatwo zobaczyć, że zyski z klasy zbieracza rosną w czasie (nawet "dwukrotnie" ponieważ skaluje się nam eko, jaki i bonus % od pełzaczy).
Zyski z odkrywcy są zależne od punktów TOP 1 i gdy on przekroczy 100kk punktów, odkrywca osiąga maksimum swoich zarobków, a więc nastąpi kiedyś taki moment, gdzie zbieracz dogoni odkrywcę, a potem przegoni (jeśli chodzi o zyski w surowcach). Pytanie jest, kiedy ma nastąpić ten moment.
Do tych, co mówią, że zamiast pełzaczy, mogliby zmodyfikować badania:
Plazma jest o wiele droższa, ale zapewnia stały dochód oraz nie da się jej "zezłomować".
Dzięki pełzaczom otrzymujemy szybciej oraz większy bonus do eko, ale zwiększamy ryzyko bycia zaatakowanym.
W myśl zasady:
high risk = high reward
low risk = low reward
Na tym polegają pełzacze.
Chciałbym jeszcze dodać, że klasa zbieracza na start daje nam 25% boost-a do eko, więc całkiem sporo, co nie?
Tak się spytam, @ciap, już chyba coś podobnego podawałaś, ale ile by zajęło Ci czasu, aby powiększyć swoje wydobycie o 25%? -
Nie wiem czy ja piszę niejasno, czy tak niezrozumiale, ale co ma koszt badania do podwojenia jego bonusu? Jakiś tam poziom plazmy i tak już wszyscy dzisiaj posiadają, a więc jaka jest różnica czy zbuduje się kilka dodatkowych statków za grosze, czy po prostu podwoi bonus z badania?Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
ciap napisał(a):
-
Das140 napisał(a):
Tak się spytam, @ciap, już chyba coś podobnego podawałaś, ale ile by zajęło Ci czasu, aby powiększyć swoje wydobycie o 25%?
25% trochę szybciej bo niecałe 2,6 roku.
30% to 3,5.
25% z klasy eko + 20% z pełzacza = 5 lat.
Zaporowy czas.
Apofis napisał(a):
ciap napisał(a):
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 24