Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• wampek napisał(a):

Zmiany powinny motywować... obecne rozwiązanie tylko demotywuje, bo daje początkującym graczom poczucie odseparowania od dłużej grających nie tylko ze względu na samo eco, ale też bonus promujący rozwinięte konta (dlatego nie dziwi mnie, że obecnego pomysłu bronią głównie osoby takowe posiadające)

Dają aktualke, nowe bonusy dla każdej klasy.
      Kogoś dziwi że więcej na dzień dobry będzie miał z tego ktos kto gra 1 - 10 lat niż ktoś kto założył konto w piątek ?

No soooooryyyy......
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • Muniek napisał(a):

wampek napisał(a):

Zmiany powinny motywować... obecne rozwiązanie tylko demotywuje, bo daje początkującym graczom poczucie odseparowania od dłużej grających nie tylko ze względu na samo eco, ale też bonus promujący rozwinięte konta (dlatego nie dziwi mnie, że obecnego pomysłu bronią głównie osoby takowe posiadające)
      Dają aktualke, nowe bonusy dla każdej klasy.
      Kogoś dziwi że więcej na dzień dobry będzie miał z tego ktos kto gra 1 - 10 lat niż ktoś kto założył konto w piątek ?

No soooooryyyy......
      Jakby bonus narastał szybciej to i tak miałby więcej ze względu na lepsze eco. (50% z większej liczby > 50% z mniejszej liczby) Poco więc ta pazerność na dodatkowe kilka procent?
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • Apofis napisał(a):

Muniek napisał(a):

Nie rozumiesz. Ja Ci nie każę mieć 30. Ty masz mieć tyle na ile Cie stac, nie wiem jakie masz konto
      Przed chwilą pisałeś że nei dasz rady to 30 no sory jest ktoś kto teraz ma 188 poziomów kopalń? ile Ty masz powodzenia nawet Ty sam nie osiągniesz 30% pozdro

Dalej rzucasz ilosciami. Kazdy ma miec tyle na ile go stac. Wazne zeby bonus ugrywac w w długim czasie a nie 1 dzien.
    • Muniek napisał(a):

No soooooryyyy......
      Nie bądź śmieszny hahaa bo wiesz, że nie o to chodzi. Ja się pytam ile masz poziomów kopalń? 130 max ci daje gościu więc nie cfaniakuj tutaj
      Sam nie osiągniesz tych 30 nigdy to powodzenia nie wiem kogo bronisz bo nawet sam siebie w tym wypadku nie.
      :D
    • Apofis napisał(a):

Muniek napisał(a):

No soooooryyyy......
      Nie bądź śmieszny hahaa bo wiesz, że nie o to chodzi. Ja się pytam ile masz poziomów kopalń? 130 max ci daje gościu więc nie cfaniakuj tutaj :D

Dobrze ze nie decydujesz o tych zmianach bo nie rozumiesz nic :D Nawet jakbym miał łacznie 70 kopalni chciałbym by boost był uzalezniony od ilosci kopalni.

Nie zrozumiesz tego.
    • Muniek napisał(a):

Dobrze ze nie decydujesz o tych zmianach bo nie rozumiesz nic Nawet jakbym miał łacznie 70 kopalni chciałbym by boost był uzalezniony od ilosci kopalni.

Nie zrozumiesz tego.
      a czy ty kiedys zrozumiesz, ze chodzi nam tylko o to że obecny bonus osiągne dopiero na emeryturze a jestem przed 40tką!
      po 4 latach inwestowania w kopalnie mam 117 poziom/planete a przy 0,02 z pelzacza wymagany poziom to 313 (skąd takie planety brac skoro 313 pol to same kopalnie???)
    • Elkanen napisał(a):

Hahah ja mam 119 na kazdej planecie a planet 13. I w zyciu nie dam miliardow sury by zaopatrzec te pelzacze w energie nie budujac satek by sie nie narazic na ataki. Wole idlaki i tez urosne.
      Ja od razu po wejsciu zmian stawiam pełzacze bo nie mam satek, satki to przeszlosc. Od razu tyle boosta ile mogę a resztta w swoim czasie.

Apofis napisał(a):

Muniek napisał(a):

114 kopalnie
      To ci daje 18 % :D gdzie tam to 50 % haahha nigdy brawo

kermit napisał(a):

osiągnąć 208 poziom n
      Przy nowych wyliczeniach trzeba miec 312 poziomów

Bardzo dobrze, bede mial tyle na ikle mnie stac. Widze ze zrozumieliscie :)
    • Elkanen napisał(a):

Muniek napisał(a):

Ja od razu po wejsciu zmian stawiam pełzacze bo nie mam satek, satki to przeszlosc.
      Ale pamietasz, ze poza energia na kopalnie potrzebujesz OSOBNO energie by te pelzacze Ci dawaly kopa do wydobycia?

Mam fuzyjne i energetyczna, sprawdz sobie w kalkulatorze ogame jaki to boost do energii.
    • No moje konto ma ponad dwa lata, choć nie wiem ile w tym było rzeczywistej gry bo dość dużo na urlopie przesiedziałem i również posiadam poziomy kopalni na poziomie 111-113 w zależności od planety. Po takim czasie gry zasługuję na zaledwie 16-17% bonusu? Jak w ogóle do tych wyliczeń ma się wykres ciap, bo coś mi tutaj nie pasuje. Wychodzi na to że 50% w ogóle nie jest możliwe.
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • Muniek napisał(a):

Mam fuzyjne i energetyczna, sprawdz sobie w kalkulatorze ogame jaki to boost do energii.
      Tez to mam, znam ten boost. Ale potem podniesiesz eko i bedziesz chcial postawic wiecej pelzaczy jednoczesnie ze wzrostem eko. I potrzeba na energie rosnie. Liczyles juz perspektywe inwestycji, ile bedziesz musial wlozyc a ile bedziesz z tego mial zysku? Po jakim czasie Ci sie wszystko zamortyzuje? Ciap sprytnie unikala odpowiedzi na to pytanie bo wiedziala chyba, ze wiecej wlozysz sury niz wyciagniesz rzeczywistego zysku :P
    • Elkanen napisał(a):

Muniek napisał(a):

Tez to mam, znam ten boost. Ale potem podniesiesz eko i bedziesz chcial postawic wiecej pelzaczy jednoczesnie ze wzrostem eko. I potrzeba na energie rosnie. Liczyles juz perspektywe inwestycji, ile bedziesz musial wlozyc a ile bedziesz z tego mial zysku? Po jakim czasie Ci sie wszystko zamortyzuje?

A Ty liczyles po jakim czasie teraz amortyzuje Ci sie kolejna kopalnia ?
      Tego sie nie liczy. Gdybys to liczyl nie budowalbyys wogole dalej eko.
    • Elkanen napisał(a):

Muniek napisał(a):

Aha i myslisz że On zrezygnuje bo bostanie boost np na ktory go stac czyli nie wiem syttrzelam - 23% a nie 50% tak jak sobie tu wymysleliscie wspolnie ? strzeliłes sobie w kolano.
      Ciebie widze nic nie nauczy. Ok, niech wejda te zmiany i zrob co zamierzasz. Dostaniesz kilka strzlow nie w kolano ale w planete i sie nauczysz.

Ja mam fuzje i energie a nie satki.
      Kto ma satki to cóż, nie przemyslał tematu.

Ja zbuduje od razu tyle boosta ile dam rade. Bez problemu.
    • Elkanen napisał(a):

Muniek napisał(a):

Ja mam fuzje i energie a nie satki.
      Kto ma satki to cóż, nie przemyslał tematu.

Ja zbuduje od razu tyle boosta ile dam rade. Bez problemu.
      Tez to mam. Ale poczekac wystarczy do S&D i nawet na pelzacze bez satek Ci wleca aby tylko % nabic wiec myslenie dlugoterminowe tu sie objawi :P

Dlatego tui pisaliscie ze lepiej miec po 5000 pełzaczy ? :E
      Cos to sie gubisz.
      Ja jestem ubezpieczony, obrona jest, flota pochowana.
      Ja boościka dostaaaane.
    • Elkanen napisał(a):

Klase tak czy inaczej wiekszosc jakas sobie wybierze a wraz z dana klasa otrzyma jakies okreslone profity, tak?
      Tylko profity o których tyle dyskutujecie dają statki a one są niezależne od klasy.
      Co pisałam również 10 razy, teraz 11. Więc co broni każdemu mieć statki o których tyle gadacie w stylu "flociarz dostanie taki fajny a ja nigdy nie osiągnę 50%". To kup to co ma flociarz i lataj jak flociarz jak to takie proste.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • [ciach]

Zadam pytanie Co moglibyśmy zrobic, zeby się podobało? i tego dotyczy ta dyskusja.

@ciap
      w klasie zbieracz aby osiągnąć 50% z pełzaczy musimy mieć
      1. planetę minimum 313 pól (suma poziomów kopalni, nieosiągalne na niektórych uni)
      2. kopalnie na poziomach np metal 150, kryształ 100, deu 63,
      3. w związku z tym, że nasza planeta ma np 315 pól, nie możemy praktycznie miec nic na niej wybudowane za wyjątkiem kopalni
      4. az strach pomyślec ile buduje się 150lvl metalu bez robotów i nanitów
      5. po co nam te 50% większe wydobycie skoro nie mamy magazynów i zwózki musimy robic co sekundę.

to jest dla mnie abstrakcją, niby coś dostałeś jako górnik ale tak naprawde nigdy tego nie osiągniesz, więc po co coś dawać?

Propozycja powiązania pełzaczy z rozwojem kopalń jest słuszna, tylko wzór nie ten. Byłbym w stanie zrozumieć łączny lvl na poziomie 150 uwzględniając powyższe punkty, lata by to trwało ale do zrobienia

Super Moderator Ruda:
      obraza
    • wampek napisał(a):

No moje konto ma ponad dwa lata, choć nie wiem ile w tym było rzeczywistej gry bo dość dużo na urlopie przesiedziałem i również posiadam poziomy kopalni na poziomie 111-113 w zależności od planety. Po takim czasie gry zasługuję na zaledwie 16-17% bonusu? Jak w ogóle do tych wyliczeń ma się wykres ciap, bo coś mi tutaj nie pasuje. Wychodzi na to że 50% w ogóle nie jest możliwe.
      Hmm
      W ciągu ostatnich 410 dni grałeś 192 dni a na urlopie byłeś 218 dni. Całkiem sporo.

kermit napisał(a):

@ciap
      w klasie zbieracz aby osiągnąć 50% z pełzaczy musimy mieć
      Ja nie pytam co muszę mieć. Ja pytam dlaczego 30% jest nieosiągalne, pytam o wzór.
      Nie mam czasu w tygodniu śledzić 10 forum czy jakieś nowości się pojawiły i jak zmieniają się wersję na serwerach testowych. Wiem że 7.0 było 50% dostępne od zaraz i pełzacz dawał 0,03% eko na każdy statek.
      Potem przeczytałam tutaj w temacie że zmieniają na suma kopalni * 0,36% = max i pełzacz nadal dawał 0,03%.

Co się zmieniło bo wiele spamu a zero konkretów tutaj. :fsmile:
    • ciap napisał(a):

Ja nie pytam co muszę mieć. Ja pytam dlaczego 30% jest nieosiągalne, pytam o wzór.
      Nie mam czasu w tygodniu śledzić 10 forum czy jakieś nowości się pojawiły i jak zmieniają się wersję na serwerach testowych. Wiem że 7.0 było 50% dostępne od zaraz i pełzacz dawał 0,03% eko na każdy statek.
      Potem przeczytałam tutaj w temacie że zmieniają na suma kopalni * 0,36% = max i pełzacz nadal dawał 0,03%.

Co się zmieniło bo wiele spamu a zero konkretów tutaj.
      Pełzacz daje 0,02 % ilość kopalni mnoży się razy 8 @ciap

np. masz 100 poziomów kopalni co daje 8*100 = 800 pełzaczy potrzebnych.

800 * 0,02 = 16 % zysku z pełzaczy.

Analogicznie licząc 30 % / 0,02 = 1500 pełzaczy
      1500 p / 8 = 188 poziomów kopalń - 30 %

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().

• Apofis napisał(a):

ciap napisał(a):

Co się zmieniło bo wiele spamu a zero konkretów tutaj.
      Pełzacz daje 0,02 % ilość kopalni mnoży się razy 8 @ciap
      np. masz 100 poziomów kopalni co daje 8*100 = 800 pełzaczy potrzebnych.

800 * 0,02 = 16 % zysku z pełzaczy.
      Dziękuje.

Nie dziwne że zmienili bo to co było to jakieś szaleństwo. :fsmile:
    • Dobrze że wszystkie budynki i badania w ogame nie mają górnej granicy np: 100 lvl bo wtedy by ktoś policzył że można je osiągnąć dopiero za 4 729 lat i to BEZSENS !

No ale że nie mają górnej granicy to wszystko wporządku :E

Rozumowanie z pełzaczami jest tu identyczne. Gdyby GF tylko nie wspomniał o górnej granicy i zostawiłby ten sam wzór to wszyscy byliby zadowoleni... no ale teraz....to BEZSENS ! :E