Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Bezsensowne jest otwieranie kolejnych unii w kilkunastu krajach. Nowe unii powinny startować jako międzynarodowy twór i wtedy mielibyśmy pełne uniwersa.
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • universa miedzynarodowe w pewnym sensie coś nowego ale powiedz @DLuGi xD co by było gdybyśmy mieli Fuzję międzynarodową gdzie raczej stawiam że skłócone sojusze czy gracze staneli by prawdopodobnie w szeregi razem by rozgromić cudzoziemców :D Fuzje są fajniejsze bo już nie trzeba zaczynać od zera no i nowe są cele

Co do nowego uni chyba nie prędko przebije Spice gdzie już na samym początku taka ekipa sie zebrała że nie które ST miały swoją wciągającą fabułę :D i ożywiły tak forum jak nigdy aż w pobliskich sklepach czasami brakło popcornu :D
      Nic przeżyliśmy już dekadę w ogame przeżyjemy drugą ;)
    • ludzie lubią szybkość, chwalić się, fapać do wydobycia po skończonym kolejnym poziomie kopalni
      na bank x1 eko nie byłoby atrakcyjne,ni chu chu
      a dwa z czym to potem połaczyć ? no własnie.
      [OFF] Libra - TOP6
      [OFF] Polaris - TOP5

[OFF] Rhea - TOP1
      [OFF] Uriel - TOP40

Kiedyś: min.: U1, U4, Rigiel, Deimos, Merkur i kilka innych.
    • Uwierz mi, nie wszyscy :) Gram teraz na uni 68 i bardzo mi ono odpowiada. Szkoda tylko, że nie ma już żadnych szans na wejście do topki, ludzie mają tu po kilkadziesiąt a nawet kilkaset mln pkt. Nie wszyscy mają tyle czasu aby być po 12 godzin na dobę w grze :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Loookash ().

• Mogliby zrobić w ramach ciekawostki, żeby każdy miał coś dla siebie, ale nie wróżę sukcesu. Jakiś czas temu próbowałem sobie pograć na eko x1 i ciężko było do tego wrócić. Większy speed eko bardzo uatrakcyjnia grę i nie psuje jej dla nikogo (w przeciwieństwie do speedu floty). Eko x2-4 jest optymalne.
      kmlody84
      ---------
      Betelgeuse [SPZ] - TOP 5 -> Taurus [SPZ]
      Ganimed [DarkBlue] - OFF
      Rhea [SPZ] - TOP 40 -> Xanthus [SPZ]
    • Flotka x2 to dla mnie maks, eko x1 mi nie przeszkadza, póki co x3 też jest ok :)
      Ale mogliby pomyśleć w końcu o serwerach globalnych, bo ostatnio frekwencja graczy nie powala.. :) a tak z kilku krajów, co by się znalazło kilkuset aktywnych graczy, może w końcu ruszyłoby uni z 4 cyfrową liczbą grajków :)
      Ostatnie uni - Rigel top 30 ~ off
    • Międzynarodowych uni (wychodzą tylko angielskie serwery) nie są planowane obecnie.
      Główną przeszkodą jest język, nie każdy go zna. Translator nie jest w stanie przetłumaczyć wszystkiego dobrze. Po dwukrotnym użyciu translatora wiadomość prawie zawsze traci sens (np. z HU > EN > PL). Dodatkowo translator radzi sobie tylko z prostymi zdaniami a problemy graczy są często skomplikowane.
      Propozycję takich zmian proszę składać na forum > board.origin.ogame.gameforge.com/index.php/BoardList/ :fsmile:
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • przecież niepiszesz eposów literackich ani zawiązłych literacko-ortograficznie-konfiguracyjnych wiadomości :) od systemu i jego tłumaczenia jest modek i administracja niech oni się martwią tłumaczeniem :)
      My jako userzy z napisaniem odpowiedzi typu zapytać/odpowiedzieć do innego usera nie widzę trudności
    • Nie popadajmy w paranoje, po to są polskie uniwersa, żeby można było po polsku pisać, ja rozumiem nauka angielskiego i tak dalej, ale po to mamy polski język żeby go używać.
      Jestem przeciwny międzynarodowym uniwersom, niech zrobią łączenia w końcu, nie wiem w ogóle po co ta dyskusja skoro oni napisali, że nie ma szans na razie na łączenia nawet w Polsce a co dopiero międzynarodowo.
    • Jak dla mnie również można by otworzyć jakieś uni z ustawieniami x1/x1 mysle ze duzo "starej ekipy" podłączyło by sie pod takie ustawienia , z reszta ciekawy jestem jaki tak naprawde jest przekrój wiekowy ludzi którzy graja w ta gre teraz a jaki był tak z 7 do 10 lat temu ?
      Ja mam wrazenie byc moze mylne ze ogame sie starzeje, i mówie tutaj o wiekku graczy , graczy aktywnych a nie tych ktorzy pograja do pierwszego dzwona..

Dziś miałe troszke czasu i z ciekawosci przejrzałem różne działy ST czy DiD , wiekszosc ludzi którzy tam sie udzielają i to na różnych uni to ludzie których znam i kojarze z początków mojej gry w ogame.. ,

Najlepsze solo 236944.04%

uHydra -14ST
      uUrsa - 144ST
      uWasat - 35ST
      uUriel -60ST - top 3 solo
      uXanthus - 10ST
      uKalyke - 109ST
    • Właśnie chciałem zapytać czy jest w planach otworzenie jakiegoś serwera z normalnymi ustawieniami 1x, ale widzę że kolega wyżej już o to pyta :) Ostatnim tego typu serwerem jest chyba Zagadra która też ma już swoje lata, a nie każdemu odpowiada prędkość 6x, miliony punktów w rok i otwieranie ciągle nowych serwerów które i tak są później łączone w jeden... Jest jeszcze serwer Retro na którym utrzymuje się stała, wysoka liczba graczy, ale niestety został odłączony od całości i jest traktowany zupełnie oddzielnie. Po tym serwerze widać że ludzie chętnie wróciliby do starszych ustawień gry.
      UNI 5 - OFF

ZAGADRA - ON
    • Danil napisał(a):

Właśnie chciałem zapytać czy jest w planach otworzenie jakiegoś serwera z normalnymi ustawieniami 1x, ale widzę że kolega wyżej już o to pyta :) Ostatnim tego typu serwerem jest chyba Zagadra która też ma już swoje lata, a nie każdemu odpowiada prędkość 6x, miliony punktów w rok i otwieranie ciągle nowych serwerów które i tak są później łączone w jeden... Jest jeszcze serwer Retro na którym utrzymuje się stała, wysoka liczba graczy, ale niestety został odłączony od całości i jest traktowany zupełnie oddzielnie. Po tym serwerze widać że ludzie chętnie wróciliby do starszych ustawień gry.
      Wszystko się zgadza, tylko że na uni Retro nie gra stała, duża ilość graczy, bo jak mnie pamięć nie myli jest tam 1200 graczy, gdzie około 500 nie gra.
    • BeGAMER napisał(a):

Danil napisał(a):

Właśnie chciałem zapytać czy jest w planach otworzenie jakiegoś serwera z normalnymi ustawieniami 1x, ale widzę że kolega wyżej już o to pyta :) Ostatnim tego typu serwerem jest chyba Zagadra która też ma już swoje lata, a nie każdemu odpowiada prędkość 6x, miliony punktów w rok i otwieranie ciągle nowych serwerów które i tak są później łączone w jeden... Jest jeszcze serwer Retro na którym utrzymuje się stała, wysoka liczba graczy, ale niestety został odłączony od całości i jest traktowany zupełnie oddzielnie. Po tym serwerze widać że ludzie chętnie wróciliby do starszych ustawień gry.
      Wszystko się zgadza, tylko że na uni Retro nie gra stała, duża ilość graczy, bo jak mnie pamięć nie myli jest tam 1200 graczy, gdzie około 500 nie gra.
      Aktualnie (Rank 874 of 2.178)
      A ile z tego jest aktywnych to trzeba by sprawdzić :)

Wiadomo że Retro to powrót do samego początku, gra się tam bardziej z sentymentu niż z jakiejkolwiek chęci wygrania czegokolwiek i nie jest tak opłacalne dla samej gry z powodu braku antymaterii.
      UNI 5 - OFF

ZAGADRA - ON
    • Mi brakuje unii z następującymi parametrami:
      Eko - 2x (wydobycie, budowa budynków, badania, stocznia)
      Floty - 1x prędkość (te prędkości 3,4,5,x moim zdaniem przesada...) gra na krótką metę dobra gorzej jak dłużej chcesz grać...
      Złom 50% - PZ bez złomu z obrony.
      Zużycie deuteru 50%
      plus większe planety np. o 20 pól.

I takie unii jest optymalne i chętnie na takim będę grał przez długie lata zapewne... czekam na otwarcie!!!!!
      Zresztą jak gadałem z kilkoma osobami to też im się ta propozycja podobała.
    • Zaglosowalem i apeluje do innych graczy. Złom na poziomie 70 % jest do dupy. Teraz gdy obrońca zaloguje sie po złomie moze wybudowac antyrecki i zebrac cały złom, a przy takim % bardzo czeto wyjdzie jeszcze na plus. Wiem mozna robic synchro i recki puscic wczesniej ale nie zawsze jest taka opcja.

Druga sprawa to ilosc galaktyk. Gdy grało po 15k osób to 9 galaktyk bylo zrozumiale ale gdy na uni jest 3-4k graczy powinno byc max 4 galaktyki. Jaki jest sens chowania sie po ogleglych galach. Jesli ktos ma cie sfarmic to i tak to zrobi. Lepiej jesli ekonom osiedli sie w 1-2 gali i zbudowac cos obrony bo wtedy jest szansa ze inni sasiedzi beda sfarmieni. A jesli jesli ktos osiedli wam sie w ukladzie w powiedzmy 6 galaktyce (jest to pewne predzej czy pozniej bo malo kto odpusci sobie codzienna dostawe surowców z tylu planet a dodatkowo malo trzeba skanowac i lot szybki) to mozecie byc pewni ze codziennie rano bedziecie mieli pelno raportow z niszczenia waszych satek i farmienia niewielkich ilosci surowców. Wybierajcie opcje 6 galaktyk :thumbup:

Edit: Jeszcze dodam ze jesli eko bedzie na wyzszej predkosci niz floty to konieczny jest zlom z obrony na poziomie 10-20 %