Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Czy w UF głównym problemem jest TYLKO PRĘDKOŚĆ ???? są i inne pytania na które nie ma odpowiedzi. Dajcie 2 opcje do wyboru na każde uni plus rekompensata jakaś w przypadku (np nawet takim jak moim) i gitara. Zróbcie prędkosc x1 wszędzie do tego rozsypcie po układach czarne dziury ;) i albo ktoś poleci szybciej albo wolniej może tak będzie lepiej ---losowo. wszystko losowo i z przypadku jak gra obecnie na tym cmentarzysku fajnej gry
      *** PIANA PONAD WSZYSTKO ***
    • co jest trudnego w zrozumiemu w tym ze 6k graczy jest lepsze niz 3 k graczy? - gdzie jest problem?
      ktos tam pisze o stratach jakich to poniesie ? o jakich stratach mowisz? - o tym ze spadniesz w top? - nie masz konta na elce i nie tracisz nic - dalej bedziesz mial tyle samo punkcikow ile masz - po prostu bedzie wiecej graczy.
    • To ja chcę pójść z Electry na jakieś uni x1/x1 :D - też chcę mieć wybór!
      Żart oczywiście.

Nigdy wszystkim nie dogodzisz.

Gram eko na Electra i jakoś daję radę, więc do końca nie rozumiem skąd ten strach o wloty GSami, zdejmowanie satelitek itp.
      Oczywiście mogliby to robić, ale nie robią. No może oprócz pl1 ;) - ale te ataki też nie są pozbawione sensu, zawsze ma z tego jakiś zysk.

Poza tym, po UF więcej osób będzie miało szanse zdjąć moje drogocenne DT, hehe

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez chemikos ().

• co jest trudnego w zrozumiemu w tym ze 6k graczy jest lepsze niz 3 k graczy?
      A no to że wcale nie 6k bo wielu graczy z elki gra na Q, chcecie tej fuzji po to żeby się spuszować kontami jakie macie na q, celów nie przybędzie wiele, będą tylko układy bardziej zapchane multikontami :roll:
    • to byl przyklad - ale jak widze i on "was" przerosl .
      naprawde nie trzeba zakladac nowego konta na forum - zeby swoje niezadowolenie wyglosic : ) i pooczerniac graczy .
      fuzji chcemy po to zeby gra byla przyjemniejsza , bardziej grywalna , zeby bylo wiecej celi , ale ty i ludzie twojego pokroju oczywiscie wiedza lepiej . prawdziwi znawcy :E

prawda jest taka ze trzesiecie dupa przed elektra - i tyle w temacie .
    • Ja tam nie trzęsę. W sumie to mi na jedno wychodzi czy ktoś ma ode mnie 120kk pkt militarnych więcej czy 520kk pkt militarnych wiecej przy moich 24kk. Oczywiscie wolałbym póki co grać tylko na Q.
      A może opcja połączenia wszystkich uni ze speed x5? To by uporządkowało chyba wszystko ostatecznie. A różnica pktów Eridanusa i Q jest mniejsza niż Q i Elki

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yossar ().

• sorro03 napisał(a):

No na razie jest:

1,66,69,A,J,N => 67 lub 68
      O, U, V, X => D lub W (przy W do flot x2 ustanowimy eco x3)
      PRS => T, W

Ale zapewne jeszcze kilka razy bedzie zmieniana :E
      Nie jesteś już na bieżąco :p

nastąpiła zmiana w pierwszej grupie, 67 zamienia się w exodus, a w jego miejsce wskakuje N. Czyli:

1,66,67,69,A,J => 68 lub N

To już będzie ostateczna konfiguracja pierwszej grupy :)

Community Manager
    • Hmm no to mam nadzieje, że większość społeczności u1 i u 67 wbije na u68 i tam zaczniemy zabawę choć pewnie znajdzie się " kilku " co w obawie pewnie przejdą cichaczem do N >_>
      BEST SOLO ~ 78.767% :)
      BEST ACS ~ 52.443% 8-)

ST - 431
      Łącznie ~ 1.384.484 %
      Średnia ~ 3.212 %

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez roboGoW ().

• Art napisał(a):

sorro03 napisał(a):

No na razie jest:

PRS => T, W

nastąpiła zmiana w pierwszej grupie, 67 zamienia się w exodus, a w jego miejsce wskakuje N. Czyli:

1,66,67,68,69,A,J => 68 lub N

Ankieta z Ursy mówi, że ludzie chcą przechodzić na szybsze uni ? ... bo skoro jeszcze ankieta się nie zakończyła to chyba nie może być ostateczna konfiguracja ^^
      Edit:
      jaki w ogóle jest przewidywany czas trwania tej ankiety ? ...
      Znając też wynik ankiety można by było zapewne dać w oparciu o to ograniczoną ilość miejsc na universach x1.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez pozamiatany ().

• Z resztą będzie co ma być i tak nikt mnie nie posłucha. Najważniejsze, żeby prędkość wydobycia/budowy nie została zmniejszona (gram na Ursa) i prędkość flot maksymalnie x2, chociaż dla mnie optymalnie jest tak jak teraz. Na ilości graczy mi nie zależy.
      To obok to moje zdjęcie, serio... Z tym, że przed złomowaniem...

WRÓCIŁEM

Kynyky

Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...
    • Art napisał(a):

sorro03 napisał(a):

No na razie jest:

PRS => T, W

Kurde wiem ze juz byly zmiany ale nie chcialo juz mi sie zmieniac :D

Ja bym to juzntak zostawil bo sie tu pozabijamy !
    • Art napisał(a):

Quoted from "sorro03"

No na razie jest:

PRS => T, W

No to Ja z Vegi ,
      i na Draco Głosik niech się Dzieje:D
    • ART mam taką propozycję aby na uniach docelowych przeczyścić początkowe gale z idlaków (mających off ponad 6 miesięcy) będących poniżej jakiegoś top (aktywnych graczy).

Skar zdejmij półroczny urlop na dłużej niż 20h to Piotr się Tobą zajmie :)
      Ja nie płaczę specjalnie napisałem pomijając mnie. Kto płakał jak ja trafiłem na N już się zapomniało?
      Mi wszystko jedno gdzie trafie byle by była podstawowa prędkość x1.
      Chodzi o tych graczy poniżej.
      Już teraz pomijając mnie i Exama całe top12 flot jest na wiecznych urlopach i schodzi max na kilka godzin.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez jarwq ().

• Sporo hipokryzji się tutaj wylewa z postów tłustych schabów, upasionych na różnych speeduni, z gigantycznymi flotami, którzy po prostu nie mogą się doczekać jak im powrzucają kilka razy słabsze konta, na które będzie można polować :D

Oczywiście stosuje się dwa bardzo brzydkie argumenty:
      1. no nie bądź lama, jak masz skilla to nic ci nie zrobię, jesteś lama?
      2. przecież chodzi tylko o dobrą zabawę - im więcej nas tym lepiej xD pamiętaj, już nigdy nie będzie UF.

To weź skasuj konto, które tam masz na tej Elektrze czy Ursie i załóż nowe na u67. Przecież nie jesteś lamą, odrobisz, nie dasz się złapać, moona obronisz (jak już wyjdziesz z 50k punktów) bo wielkość i zasoby konta są bez znaczenia, a liczy się Twój indywidualny skill, którego przecież Ci nie brakuje. Spójrz na to jak na wyzwanie, warunki do których trzeba się zaadaptować, drogą samodoskonalenia.

Weźcie nie [ciach] :E

Jakie farmozony... Ta gra to suma błędów (i uwaga, uwaga - wszyscy je robią), ale jak masz konto, które nie odstaje od reszty to szanse na to, że w danym momencie akurat ktoś ten błąd wykorzysta są relatywnie niższe, niż jak jesteś gównem z top 200, które widnieje w notesie 50 innych osób. Tak samo w boksie, możesz być Mannym Pacquiao i mieć mega skilla, ale jak ważysz 60kg i będziesz walczył w kategorii super ciężkiej i pomylisz się w jednym momencie 12 rundowej walki to po prostu dostaniesz działo na ryj od 120 kilowego schaba i zakończysz zabawę. A takim byłeś utalentowym mistrzem świata xD Lepiej być wielkim i silnym niż małym i słabym.

Także skończcie już gadać bzdury. Módlcie się, żeby wyszło to łączenie, trochę sobie poużywacie, ale oszczędźcie na forum tych bredni.
      Moderator Indestructible:
      Upominam za pseudocenzurę.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez @Piciu ().

• Art czy Ty dobrze sie czujesz???????????????? pierwsza konfiguracja była w miare wyrównana a teraz? to chyba fuzja jest ustawiana pod jedno uni? Widzisz ty róznice miedzy u1 a 66 czy 69? jak nie to może załóz sobie okulary albo zerknij na infuze??????Z twojego rozumowania to może wrzuć wszystko w elektre? bedzie szybko i bez kłopotu? co? wierwsze konfiguracje były sprawiedliwe no ale teraz to zobacz co ty wyczyniasz?widzisz róznice miedzy tymi uniami ? czy nie za bardzo? jak nie widzisz różnicy to zmień prace .skąd wziołes pomysł na taka kombinacje uni? byłesśu wróżki czy co?czy masz jakiegoś genialnego doradce? może jak już to by wypadało zrobic ankiete jaka ma być konfiguracja? bawisz sie boga? ogarnij sie człowieku bo jesteś nie poważny i robisz z ludzi idiotów .
    • Art napisał(a):

sorro03 napisał(a):

No na razie jest:

PRS => T, W

bez sensu Art, zróbcie tak:
      1,66,67,68,69,A,J, N => dwa nowe uni o super technicznych nazwach, np: ciap1, ciap2
      umawiamy się że koksy idą na ciap1, słabsze koksy na ciap2 i po sprawie
      nie będzie problemu że ktoś ma swoje kordy bez zmian, poklepane 15/15 układy, 1-3 gale bez możliwości wciśnięcia tam normalnie planety

oczyścimy sobie zainteresowane uniwersa z kont duchów, pobanowanych z antymaterią itd i gra będzie przyjemniejsza

jeśli gameforge zacznie Ci płakać że to koszta koszta, to dajcie event na antymaterie i zaraz im się zwróci koszt stawiania 2 nowych serwerów a pozbędą się duzo bardziej obciążonych starych :)

dzięki narka!
      better dead than red

• 67,68=>1 albo
      ostatecznie może być chociaż wole opcje pierwszą, jeśli będzie wybór uni docelowego 68 lub N to spoko " title=";>" style="font-size: 0.8em;">
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez hiper333 ().

• Art pisał że nie ma możliwości czyszczenia uni i stworzenia nowego czystego serwera.

Ale co to za problem pokasować idlaków chociaż tych niegenerujących surki do farmienia bo nikomu one nie są potrzebne - poza podbijaniem ilości graczy na uni.
      Przecież to zmiana w kodzie tylko czy coś. Bankowo 5 razy mniej z tym roboty niż z przenoszeniem kont pomiędzy uniami.
    • sorro03 napisał(a):

Bylo pisane ze nie ma mozliwosci na nowe uni :E

kiedyś było pisane że nie ma możliwości na łączenie serwerów bla bla bla, póki nie połączono, decyzje nie zapadły wszystko jest możliwe

jestem przekonany że gameforge dużo więcej zarobi hajsu na antymaterii gdy zrobi wg mojego schematu, bo wtedy więcej graczy użyje antymaterii na relokacje.
      gdy pozostaniemy przy 2 starych serwerach docelowych to odpadną 2 serwery pełne klientów ;)
      niech zwycięży ekonomia! a przy okazji nie będzie "faworyzowania" u1, u67 czy u68
      better dead than red

• morloc napisał(a):

Art czy Ty dobrze sie czujesz???????????????? pierwsza konfiguracja była w miare wyrównana a teraz? to chyba fuzja jest ustawiana pod jedno uni? Widzisz ty róznice miedzy u1 a 66 czy 69? jak nie to może załóz sobie okulary albo zerknij na infuze??????Z twojego rozumowania to może wrzuć wszystko w elektre? bedzie szybko i bez kłopotu? co? wierwsze konfiguracje były sprawiedliwe no ale teraz to zobacz co ty wyczyniasz?widzisz róznice miedzy tymi uniami ? czy nie za bardzo? jak nie widzisz różnicy to zmień prace .skąd wziołes pomysł na taka kombinacje uni? byłesśu wróżki czy co?czy masz jakiegoś genialnego doradce? może jak już to by wypadało zrobic ankiete jaka ma być konfiguracja? bawisz sie boga? ogarnij sie człowieku bo jesteś nie poważny i robisz z ludzi idiotów .

Kolego popieram Twoją wypowiedź w 100%! Najlepiej to wrzucić wszystkich do jednego wora i spokój nie ! Ile to potrwa jakieś 4lata i ciekawe co będziecie łączyć?
      Poprzednia propozycja była do przyjęcia jak najbardziej U 69 U 66 i Andromeda! Super sprawa!
      A ta propozycja 1,66,69,A,J,N => 67 lub 68 no smiech na sali daj pan spokój!

Art proszę o zrobienie ankiety niech ludzie sami zdecydują jakie łączenie by widzieli! Tak jak wybory a nie że Ty coś narzucasz z wiadomości!

Art zastanawiam się czy nie złożyć jakiegoś zawiadomienia do prokuratury o Twojej nie poczytalności.
      Ale człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać.
      Ernest Hemingway

21.07.2016r emerytura OGame!
      Uni 68 - OFF
      Uni 69 - OFF
      Hydra - OFF

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez -Motaba- ().