Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Nowy plan wydaje się dobry - z jednym zastrzeżeniem, dla osób z u1 i u67 jedynym docelowym powinno być u68, co zapobiegnie ucieczce wielkich flot na N i rzezi na graczach mający sporo punktów mniej. Jeśli ktoś ze słabszych uni szuka przygody i chce przechodzić na mocniejsze uniwersum - ok, w drugą stronę nie powinno to działać, bo kilka wielkich flot z u1 czy u67 szybko wykosi konkurencje, ambicje "lokalsów" polecą w dół, bo "jak mam dogonić gracza z u67, który ma kilka razy więcej punktów", zaczną się urlopy i uni szybko wróci do stanu wegetatywnego sprzed UF.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Zawisz ().

• Chcą zmian, ale nie z Elektrą. Połowa Elki założyła konta na Q jak to wystartowało. Dla tych graczy fuzja QE to raj, bo pozłomują konta lub cele, których kontem na Q nie byli w stanie. Nie ma szansy na powiedzmy "rozbieramy" Quantum, a serwery docelowe to Elka x5 lub np Draco z ich parametrami? Skoro w wypadku np Ursy da radę zmienić prędkości, to można by spróbować i z x5. Z x5 jest ten problem, że "niszcz" leci krócej niż godzinę. Ktoś powie "to po co zaczynałem" - i ma rację, bo żałuję startu na Q, ale powiedzmy za dużo tam osiągnąłem, żeby ot tak rzucić to w cholerę. Dlaczego i tym piszę? Bo Elka jest pełna GSówek dwóch stron, więc dla Quantum to wybór między staniem się farmą albo granie urlopem. Z Quantum póki co wypowiadał się poza mną chyba tylko Ira. Może niech się pochwali, jakie ma konto na Elce i ile darmowych farm zyskałyby jego GSy z Elki na bunkrach z Quantum, które teraz dla flot Quantum nie dadzą zysku. Do tego Elka chce DF taki jak Quantum - większy profit z wyzłomowania starych kont ;)

Tak, płaczek jestem, ale odkąd na forum i na supporcie nie można wymieniać kont, utknął na tym swoim "słabym" górniczym koncie na Quantum :)
    • Art napisał(a):

Starrk napisał(a):

Czyli w temacie Quantum jest albo Elektra albo nic? Nie ma szansy na jakąkolwiek alternatywę?
      Jeśli masz jakąś, podziel się. "Piątki" zawsze były tak migrowane. Szczerze, to nie widzę alternatywy, a patrząc po wynikach, to gracze chyba nie chcą zmian....

No oczywiscie ze nie chca bo taki stark ekonom i jego koledzy z Q ekonomi i kilkunastu innych z elki nie chca laczenia bo i po co graja sobie spokojnie eko czasami im ktos tam gsami wjedzie ale nie za czesto i maja luzik w grze! Po laczeniu sie to zmieni i zamiast raz na dwa dnsie logowac bedzie trzeba czesciej!
      Po raz kolejny przypominam Art ze jak bylo laczenie Forka z Elka topka miala przewage na Elektra od 400-600kk
    • Stark przez takich graczy wlasnie jak ty - te serwery upadna - predzej czy pozniej
      fuzja jest wskazana - masz napisane - ze przez bardzo dlugi czas nie bedzie laczenia - czyli nie bedzie juz wtedy CO LACZYC .
      oba serwery sa x5 na q jest wiekszy pz i jest mlodsze - i to normalne ze powinny zostac polaczone .

to ze masz tam 3k graczy nie znaczy ze sa to aktywni gracze aktywnych jest malo - to Ci juz kto inny przytoczy ile o ile sie mu bedzie chcialo.
      99.9% ludzi grajacych flota gra UFSEM - i tu i tu - wiec nic sie nie zmieni .
      po prostu placzesz ze spadnie Ci top z iles tam na iles tam . nie zmienia sie nic poza iloscia graczy - ze uni bedzie aktywniejsze niz osobno te 2 serwery - przez co gra bedzie duzo ciekawsza i lepsza .
      i boisz sie o swoje kopalnie - tak jakby teraz nie byly wcale zagrozone :E

co wy sie tak tej elki boicie? to naturalna kolej rzecyz jest - spidowe powinno byc laczone ze spidowym o takiej samej predkosci .
    • Art napisał(a):

Bigot napisał(a):

Czyli docelowe uni to 68 i N
      Tak i nie chciałbym tego zmieniać ponownie. Dwa różne zakresy punktowe, dwie odmienne możliwości w gronie uni zwykłych to coś co chciałbym zachować.

Tu się już nic nie wymyśli. Jest dobrze !! Jedynie trzeba pomyśleć co zrobić ze swoimi kontami z różnych uni które teraz będą na jednym.
      Dla mnie nie ma znaczenia na które uni nas rzuci ważne, żeby było dużo ludzi.
      Art starasz się widać bardzo, choć nie da się wszystkim dogodzić zawsze się znajdzie kilku malkontentów . Ważne żeby to unifuzion było w miarę szybko :)
      Nie dyskutuję z idiotą, bo najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu,
      a potem pokona doświadczeniem.

• Art napisał(a):

zmigrować Q do E lub D. Wtedy kto chce idzie na E, a kto chce wolniej latać, idzie na D.

Art Ty tak poważnie? 1-2 zarzuciło pomysł bo mają konta na E i Q i bierzesz to serio? zamiast jak większość graczy z każdego universum chce by x2 wszystkie zostały połączone? i w tym kierunku nic nie możesz zrobić? Wymyśl coś by speed x2 żył swoim życiem, x1 swoim, a x5 swoim.. a jak nie to ja mogę iśc na x1 :) to tak samo jak z x5 na x2 bo chcę mieć wybór i każdy taki chce mieć. Więc albo połącz wszystkie universa jak w opcji 2 co nam przedstawiłeś, albo daj innym wybór. Bo to nie ma sensu, albo łączymy by było jak najlepiej, albo wchodzimy już na etap śmiechu i żartu.
      ST 169 1 104 816 % :gszo:

PB SOLO 66 686,35%
      PB ACS 369 507,5%

UDRACO - 567 593,2 - 94 ST
      U1 - 9693,37 - 10 ST
      U50 - 73 165,47 - 10 ST
      U67 - 9937,6 - 4 ST
      UAndro - 18 326,18 - 3ST

TOP 1 ACS uAndro
      TOP 3,5 ACS u50
      TOP 6 uDRACO

U12 - 48 396% - 24 ST
      U12 + DRACO SD - Aktywista TOP 1

VENI VIDI VICI (!)
    • Nie po to gra się na różnych speed by potem je wrzucono do jednego wora. Zero decyzyjności, bo ciagle zmieniana jest decyzja odnośnie uni jakie maja byc polaczone.
      Dlaczego nie poczekamy az Eridanus urosnie i nie polaczymy wszystkie 3 razem ? x5 naprawde maja duze lepsze aktywnosci niz inne uni gdzie praktycznie nic sie nie dzieje.
      Proszę zobaczyć w ST, same duze floty leca, to mala aktywnosc ? Brak celi ?

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ruda ().

• dla mnie pomysł Q z D jest dziwny , co prawda floty pkt są podobne , ale nie widze możliwosci pogodzenia zmiany szybkosci floty , draco nie pojdzie na szybsze a watpie by flociarze z Q chcieli latac na x2 , jakby chcieli zakładali by konta na x2 , o ile do zmiany eko nie mam nic , bo drastycznie sie nie zmienia nic , tak zmiana predkosci floty już sporo zmienia:)

To że xal jest obsarny to wiemy od dawna , uciekasz kefi na słabsze uni , uciekaj , jak wolisz , a skoro myslicie że nie jestescie gotowi , to was pociesze że my rownież bedziemy floty budowac i za 2 lata też bedzie roznica , wiec czy coś to da ?

jeszcze raz kefi , kto z flociarzy ktorzy zakładali konto na x5 chce latac na x2 ???? eko to inna sprawa , ale jezeli ktos chce latac szybko to tam zakładał konto nie kumasz tego ??? lot 10 min przez 20 us a 25 min to dla nich roznica ,

xal z draco mają tą samą predkąś floty więc tu jest sprawa prosta

i nie nie boimy sie połaczenia z Quantum , tylko prosze wyposrodkuj mi 3x roznice w speedzie flot skoro D nie chce szybciej a q wolniej prosze :)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Marcus ().

• Drago Art napisał(a):

Stare uni1 powinno zostać w koncu było pierwszym uni.
      Pomyśl teraz że masz się przenieś na uN z innymi dwoma uniami i nie ma dla Ciebie miejsca bo w pierwszych galach jest pełno szaraków. Masz 13 planet a max dostaniesz przeniesienie na 5. ;)
      U1 to tylko nazwa taka sama jak każda inna.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Ruda napisał(a):

Nie po to gra się na różnych speed by potem je wrzucono do jednego wora. Zero decyzyjności, bo ciagle zmieniana jest decyzja odnośnie uni jakie maja byc polaczone.
      Dlaczego nie poczekamy az Eridanus urosnie i nie polaczymy wszystkie 3 razem ? x5 naprawde maja duze lepsze aktywnosci niz inne uni gdzie praktycznie nic sie nie dzieje.
      Proszę zobaczyć w ST, same duze floty leca, to mala aktywnosc ? Brak celi ?

Bo jesli bedziesz czekac az Eri podrosnie to z elektry nic nie zostanie bo juz aktywnsc jest wrecz zerowa!

Starrk napisał(a):

Terry, flotę miałem na Q swego czasu typową, a przetopiłem ją na eko z braku czasu do pilnowania jej. Nie loguję się co kilka dni, tylko codziennie farmię idlaków, co w połączeniu z eko i rozstawieniem flotowym daje większe zyski niż granie flotą w moim wykonaniu :)

A ja gram flota i chcialbym moc jej uzywac bo teraz zdarza sie bardzo czesto ze siedzac 2 dni i graja nie podnosze nawet raz floty bo nie ma na co!
    • Marcus mówisz jak bym się was bał. Bać się mogę choroby, bać się mogę o bliskich ale nie o parę obrazków :) przy moim obecnym sposobie gry (ufs) to mi to wsio ryba mogę iść nawet na elKE. To tak w moim temacie :)

Wypowiadam się tutaj dla przyjaciół z xal. Którzy nie chcą tego łączenia nie z powodu strachu tylko z powodu tego że wywroci to ich aktualny styl gry do góry nogami. Budowali konta pod xal i a co im na draco połowa konta w eko gdzie oczywiste jest ze będzie ufs? Obstawiam że jak by była opcja przetopu eko na flotę to tych dyskusji nie było. To tak trudno zrozumieć? Ja rozumiem wasze położenie też bym się cieszył jak by mi przybyło ileś tam kont które mogą rozmontowac solo samymi pc. W pełni was rozumiem i nie musisz mnie tu po ambicjach jechać, mam ją tylko nie skupiona na og. Jak ktoś chce iść na draco niech idzie. Kto woli wasze niech idzie na wasze tyle:)
    • Panie kochany jesteście jedynym uni o takich parametrach , albo idziecie do innych albo sobie grajcie sami , proste proste... dziękuje do widzenia macie ankiete wybierajcie

kefi. kto Ci przyjdzie ?? jeden stark ktory jest chętny , zaden flociarz nie przedzie z x 5 na x2 za duza roznica , zacznijcie myślec , dla jednego gracza mają tyle roboty dokładac ?

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Marcus ().

• Ja pitole.
      Moim zdaniem małostkowość zwycięża.
      Najpierw proszą o unifusion, a potem czepiacie się drobiazgów.
      Kto Was zezłomuje? Najwyżej Wy sami, albo się pilnuje floty albo nie. Czasem też trzeba nauczyć się czegoś nowego, zmienić delikatnie lub gruntownie styl gry i tyle.
      Po to się gra aby coś się działo, a nie by okupować miejsca w statystykach.
      Mówię o flociarzach.
      Nie mieszam się do dyskusji o speed uni, ale z punktu widzenia x 1 to 10 czy 25 minut lotu różnicy dodaje tylko grze smaczku i stawia nowe wyzwania.
      Ludzie jest szansa się wykazać, podbudować ego.
      Niech Art połączy co zechce, byle szybko i bawimy się dalej.
    • Ankieta w sprawie E i Q jest najlepszym rozwiązaniem. Pokaże obraz całego uni, a nie 2 flociarzy wypowiadających się na forum za 20 osób. Jak ktoś gra na Q to straci idąc na E, bo różnica jest ogromna. Tak samo idąc na inną prędkość. Nie po to ktoś zakładał konto na 5x, żeby wylądować na innej prędkości.

Jakby dać ludziom z Q do wyboru 3 opcje:
      1. Iść na E.
      2. Iść na D.
      3. Zostać na Q.

To w moim odczuciu ponad 90% kont została by na Q. Jeżeli będą musieli wybrać inną opcję to będą niezadowoleni, a to objawiać się będzie na różne sposoby. Jedni skasują konta, drudzy zostaną z przyzwyczajenia, ale np. przestaną kupować anty, inni nie zmienią nic. Ile ludzi tyle zachowań. UF jest dobre, ale pod warunkiem, że jest robione z głową, w przeciwnym przypadku przynosi efekt odwrotny od zamierzonego.

EDIT: Między E a F nie było tak wielkiej różnicy punktowej. Minęła chwila od tej fuzji i ile osób zostało, a ile przestało grać? Zobaczcie ile było osób na E i F przed UF, a ile jest teraz. Biorąc pod uwagę tendencję spadkową jaka była na E i F to bez fuzji teraz łącznie grałoby więcej osób niż jest obecnie po zmianach. Przy E i Q te spadki będą o wiele większe z powodu dysproporcji punktowej.

Post był edytowany 7 razy, ostatnio przez spirycik ().

• Ja też gram na Ursie i dlatego tam zacząłem grać bo mi odpowiadały te zasady a nie inne. Nie przeszkadza mi spadająca ilość graczy. A jak komuś przeszkadza to można byłoby go przenieść. Proponuję wprowadzić okres przejściowy, np. 1 miesiąc, każdy gracz z dowolnego uniwersum mógłby sie wtedy przenieść na Ursę (bez możliwości powrotu) i każdy gracz z Ursy mógłby przejść na inne (łączone) uniwersum. Mielibyśmy naszą senną, spokojną Ursę, a flociarze wyżywaliby się gdzie indziej. Konta można byłoby przenosić stopniowo, po jednym. Wiadomo, że to dużo roboty ale trzeba wziąć pod uwagę, że Ursa to był raj dla kopaczy i większość ludzi która tu gra chciała grać w spokoju. Nikt nie kazał flociarzom pchać się na takie uniwersum.
      To obok to moje zdjęcie, serio... Z tym, że przed złomowaniem...

WRÓCIŁEM

Kynyky

Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...