Van Persie przydałby się , duet Rooney i Van Persie, ciekawie bybyło
Manchester United
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Ale Nani.. mmm.. nie jest zbyt dobry.
Może czas, by sprowadzić jakiegoś młodego,
zdolnego skrzydłowego?
W końcu klub z taką k(l)asą
jest stać na taki wydatek.
<Rosska> wiesz, co Zimny? Ty jesteś gorszy od pana V. i pana W. razem wziętych ;x
19.01.2010 - Top4 Ogame.pl w wydobyciu deuteru.
-
D A V I D napisał(a):
Ale Nani.. mmm.. nie jest zbyt dobry.
Może czas, by sprowadzić jakiegoś młodego,
zdolnego skrzydłowego?
W końcu klub z taką k(l)asą
jest stać na taki wydatek.
ale przecież Nani jest zdolnym i młodym skrzydłowym , tylko ten sezon mu nie wyszedł -
Aresnal zaczyna polityka ofensywnych transferów. Wątpię żeby chciał kogokolwiek sprzedać.
-
Yamato Damashi napisał(a):
Aresnal zaczyna polityka ofensywnych transferów. Wątpię żeby chciał kogokolwiek sprzedać.
Van persie by się przydał co do ronaldo to podobno jeszcze nie ustalił kontraktu indywidualnego. Ale mysle ze w ostatecznosci zaakceptuje kontrakt nawetk jak beda mu dawali mniejsze pieniądze niz jego oczekiwania. -
Zarząd przystał na propozycję zapłaty 25.5 miliona funtów oraz lukratywnego, pięcioletniego kontraktu, który uczyniłby Carlosa jednym z najlepiej zarabiających piłkarzy. Tym bardziej rozczarowująca jest postawa zawodnika, który mimo udziału w jednym z najlepszych okresów w historii klubu, nie chce dalej reprezentować jego barw.
źródło: manutd.com/tłumaczenie: devilpage.pl
Tevez jest zdrajcą...
Jego odejście boli jeszcze bardziej niż Ronaldo... bo Cristiano robił to by spełnić marzenia, a Carlos, tylko dlatego, że miał taki kaprys... -
Shepp^^ napisał(a):
Zarząd przystał na propozycję zapłaty 25.5 miliona funtów oraz lukratywnego, pięcioletniego kontraktu, który uczyniłby Carlosa jednym z najlepiej zarabiających piłkarzy. Tym bardziej rozczarowująca jest postawa zawodnika, który mimo udziału w jednym z najlepszych okresów w historii klubu, nie chce dalej reprezentować jego barw.
źródło: manutd.com/tłumaczenie: devilpage.pl
Tevez jest zdrajcą...
Jego odejście boli jeszcze bardziej niż Ronaldo... bo Cristiano robił to by spełnić marzenia, a Carlos, tylko dlatego, że miał taki kaprys...
A mi się wydaje zupełnie inaczej.
Tevez odszedł , bo SAF nie dawał mu szansy na gre, a jemu zależy tylko na grze w podstawowym składzie.
Ronaldo odszedł do Realu , bo chce mieć więcej kasy pod pretekstem, że niby jego marzeniem jest gra w Realu, kasa, kasa i jeszcze raz kasa -
Dobra nie nalezy płakac nie oszukujmy się, 2 z najlepszych graczy manchesteru poszło ...
Teraz trzeba ich skutecznie zastąpic nowymi zawodnikami. Wszyscy wiemy ze SAF gdy przychodził do MU nie było najlepiej a teraz ... Obok barcy najlepszy klub na swiecie
Wedlug mnie potrzeba nam na 100% pomocnika, ktory bedzie szybki, i troche dryblingu tez by sie przydało:P
Co do reszty mamy kim ich zastąpic cyzli teveza berbatovem ale widze u nas inna pare napastników
Berbatov srednio mi pasuje rooney jak najbardziej powinien grac w ataku a obok niego, hmmm, Eto, Henry, Van Perise ? -
Pan Doktor napisał(a):
Dobra nie nalezy płakac nie oszukujmy się, 2 z najlepszych graczy manchesteru poszło ...
Teraz trzeba ich skutecznie zastąpic nowymi zawodnikami. Wszyscy wiemy ze SAF gdy przychodził do MU nie było najlepiej a teraz ... Obok barcy najlepszy klub na swiecie
Wedlug mnie potrzeba nam na 100% pomocnika, ktory bedzie szybki, i troche dryblingu tez by sie przydało:P
Co do reszty mamy kim ich zastąpic cyzli teveza berbatovem ale widze u nas inna pare napastników
Berbatov srednio mi pasuje rooney jak najbardziej powinien grac w ataku a obok niego, hmmm, Eto, Henry, Van Perise ?
w chwili obecnej najbardziej jest nam potrzebny napastnik, bo CR może zastąpić Nani albo Tosic.
Berbatov nie jest aż taki dobry, trzeba kupić napastnika do duetu z Rooney'em -
Apropo tego Berbatova - strasznie dużo się dziś mówi o tym jak to Real psuje rynek. A MU za tego cienkiego (jak sami fani United przyznają) piłkarza dało 30 milionów. Ile w takim razie powinien kosztować taki Ronaldo? Czy MU zarobi choć ułamek kwoty wydanej na Bułgara dzięki jego wartości marketingowej? Czy na boisku okazało się że masa kasy nie poszła na marne?
-
vul6 napisał(a):
Apropo tego Berbatova - strasznie dużo się dziś mówi o tym jak to Real psuje rynek. A MU za tego cienkiego (jak sami fani United przyznają) piłkarza dało 30 milionów. Ile w takim razie powinien kosztować taki Ronaldo? Czy MU zarobi choć ułamek kwoty wydanej na Bułgara dzięki jego wartości marketingowej? Czy na boisku okazało się że masa kasy nie poszła na marne?
zobacz ile nie udanych transferów wystąpiło w MU (1) a ile w realu(bardzo dużo) -
^Zaborca63^ napisał(a):
A mi się wydaje zupełnie inaczej.
Tevez odszedł , bo SAF nie dawał mu szansy na gre, a jemu zależy tylko na grze w podstawowym składzie.
Ronaldo odszedł do Realu , bo chce mieć więcej kasy pod pretekstem, że niby jego marzeniem jest gra w Realu, kasa, kasa i jeszcze raz kasa
Gdyby Ronaldo chodziło tylko o kasę - odszedł by do City. Jestem pewny, że szejkowie dali by za niego 150 mln funtów + indywidualny kontrakt, o jakim w Realu może tylko pomarzyć...
Wychowywał się w erze Galacticos, więc jego marzenia wydają mi się jak najbardziej uzasadnione. Poza tym wiele razy powtarzał, że dla United zrobił bardzo wiele i chciałby spróbować czegoś nowego.
I żeby nie było nieporozumień - nie staram się go usprawiedliwić, a zrozumieć.
A Tevez zachował się po prostu jak...
Im dłużej o nim myślę, tym bardziej tracę do niego szacunek...
Grał w Manchesterze United - najlepszym klubie na świecie - więc musiał liczyć się z tym, że o miejsce w wyjściowej jedenastce przyjdzie mu walczyć z całą śmietanką piłkarskiego półświatka. Nie rozumiem jego zachowania i nawet nie staram się go zrozumieć... życzę mu jednak powodzenia, ponieważ uczestniczył w jednym z najpiękniejszych okresów Manchesteru United w historii.
A co do Berbatova... nie wiem jak wy oglądacie spotkania United, skoro nie doceniacie roli tego zawodnika w drużynie. Berba potrafi przytrzymać piłkę w odpowiednim momencie, uspokajając tym samym grę Manchesteru United. Przy wyniku 1:0 taki spokój jest wręcz nieoceniony. Nie mówiąc już, o jego magicznej technice(zobaczcie jak on prowadzi i przyjmuje piłkę) i genialnym przeglądzie pola.
vul6 napisał(a):
Proszę Cię, nie staraj się usprawiedliwiać/tłumaczyć polityki Realu, takimi durnymi przykładami...
Po pierwsze
Kibice United dzielą się na tych, którzy kochają Berbatova i tych, którzy go po prostu nie doceniają ;p Nie można więc powiedzieć, że transfer Bułgara był niewypałem...
Po drugie
Manchester zazwyczaj nie kupuje piłkarzy z nazwiskami, więc trudno, żeby na nazwiskach zarabiał...
Po trzecie
Żaden klub na świecie nawet nie marzy o budżecie transferowym wynoszącym ćwierć MILIARDA euro. A właśnie tyle MOŻE wydać Real(90 mln za Ronaldo, 60 mln za Kake i jeszcze została kasa na transfer Riberyego lub Ibrahimovicia - 90 mln)Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Shepp^^ ().
-
przytrzymać piłke potrafi , ale skuteczności mu brak niestety..
-
ja bym widzial w mu duet napastnikow rooney,eto lub rooney, ibrahimovic
a za ronaldo hmm, rzeczywiscie moze go zastapic naniale czy bedzie godnym nastepca? -
Pan Doktor napisał(a):
ja bym widzial w mu duet napastnikow rooney,eto lub rooney, ibrahimovic
a za ronaldo hmm, rzeczywiscie moze go zastapic naniale czy bedzie godnym nastepca?
precz z ibrahimoviciem -.-
nie lubię go, nie podoba mi sie jego styl gry, nie pasuje do MU
Eto - słaba skuteczność, strzelic potrafi tylko 100% okazje
trzeba szukać lepszych.. -
Ibahimovic jest dobrym napastnikiem. Pasowałby do angielskiej ligi i nawet widzę go w składzie MU. Umie walnąć z dalekiej odległości, ma dobry drybling (efektywny), umie się rozepchnąć. Tylko za dużo się sępi
Eto'o - Pff. -
NEWSSir Alex Ferguson musi przygotować się na transferową wojnę z Jose Mourinho. Szkoleniowiec Interu Mediolan chce bowiem sprowadzić do swojej drużyny Federico Machedę – pisze dzisiejszy The People.
Chcociaz macheda jest młody, utalentowany, ja wiem czy jest sens go sprzedawac ? moze wyrosnie z niego 2 ronaldo -
Zlatan? Nieee...
Ceny za piłkarzy są tak wywindowane, że tylko Real stać na zapłacenie tak ogromnych sum... inna sprawa, że sami do tego doprowadzili. Tak czy siak, Ibra nie jest wart więcej niż 50 mln euro, a został wyceniony na 80 mln. Trochę za dużo, jak na 28 letniego piłkarza. A co do wymiany Macheda - Ibrahimović to nie wiem kto miałby na tym zyskać, ale na pewno nie Manchester. Kiko ma bodaj 18 lat i nikt nie da za niego więcej niż 5, no może 6 mln. Za kilka lat może być wart nawet 10 razy tyle. Czy się opłaca odpowiedzcie sobie sami.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Shepp^^ ().
-
Talent to może Macheda ma, ale żeby stawiać go wyżej niż Zlatana to nie powiedziałbym. Za bardzo gwiazdorzy co już go dyskwalifikuje na starcie do wielkiej kariery. Strzelił 2 czy tam 3 bramki i już jest Bogiem footballu? Przypominam że kiedy nie strzelał to jego występy w moim mniemaniu były bardzo przeciętne choćby z Evertonem.
-
A gdzie ja napisałem, że Kiko jest lepszy od Zlatana?
Mancheda ma zadatki na wielkiego piłkarza - to fakt, ale nie przyszło by mi do głowy by TERAZ stawiać go wyżej od Ibrahimowica. Uważam tylko, że ta wymiana byłaby dla nas bardzo niekorzystna. Kiko rozwija się w szybkim tempie i praktycznie z każdą minutą jego wartość rośnie. Tak jak wcześniej wspominałem, za kilka lat może być wart naprawdę dużo kasy. Pozbycie się go teraz IMO byłoby błędem.
p.s
A Ibra to może nie gwiazdorzy?Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Shepp^^ ().
-
Shepp^^ napisał(a):
A gdzie ja napisałem, że Kiko jest lepszy od Zlatana?
Mancheda ma zadatki na wielkiego piłkarza - to fakt, ale nie przyszło by mi do głowy by TERAZ stawiać go wyżej od Ibrahimowica. Uważam tylko, że ta wymiana byłaby dla nas bardzo niekorzystna. Kiko rozwija się w szybkim tempie i praktycznie z każdą minutą jego wartość rośnie. Tak jak wcześniej wspominałem, za kilka lat może być wart naprawdę dużo kasy. Pozbycie się go teraz IMO byłoby błędem.
p.s
A Ibra to może nie gwiazdorzy?
ibrahimovic bardziej gwiazdorzy niż Cristiano...
ps - podobno Benzema jest 1 na liście życzeń SAFa , myślę, że on by bardzo dobrze pasował do MU
Ma chłopak talent, 21 lat, a już Ferguson jest skłonny zapłacić za niego nawet 30mln euro -
Jeśli Ibra ma nie gwiazdorzyć to kto ma? Nie przesadzajcie, nie każdy piłkarz, który potrafi wyczyniać z piłką takie rzeczy jak Szwed będzie ascetą zwyczajnie zasuwającym na boisku a potem skromnie machającym ręką kiedy dziennikarz wspomni jak w ostatnim meczu okiwał 3 piłkarzy i strzelił piętą gola.
-
vul6 napisał(a):
Jeśli Ibra ma nie gwiazdorzyć to kto ma? Nie przesadzajcie, nie każdy piłkarz, który potrafi wyczyniać z piłką takie rzeczy jak Szwed będzie ascetą zwyczajnie zasuwającym na boisku a potem skromnie machającym ręką kiedy dziennikarz wspomni jak w ostatnim meczu okiwał 3 piłkarzy i strzelił piętą gola.
Zgadzam się, ale trzeba też przyznać że gdyby gral w MU na 100% lepiej by się czuł no bo w sumie Inter nie jest złą drużyna, ale bardzo dobra tez nie jest .... W porownaniu do Manchesteru oczywiście Po prostu maja gorsze zgranie i troche niedopracowana taktyke, dlatego mam nadzieje że Ibra przejdzie do Czerwonych Diabłów...
P.S.
Przepraszam ze odszedlem od tematu troszeczke, ale chcialem napisac wlasne zdanie ..Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ksmks ().
-
Za Benzeme 30 milionów euro? To chyba się nie dogadają z Lyonem
-
Yamato Damashi napisał(a):
Za Benzeme 30 milionów euro? To chyba się nie dogadają z Lyonem
myślisz, że lepiej kupić starego Ibrahimovicia, która za 2 lata będzie kosztował ok. 30k mln zamiast Benzemy, który pasuje do gry MU i za 2 lata może kosztować drugie tyle
kupować Benzeme , a niech ibra zostaje tam u siebie, ja go nie chce ;d -
Jemu chyba chodziło (słusznie zresztą) że 30mln to dosyć mało, plotki o Benzemie zawsze pojawiały się w kontekście 50mln
-
^Zaborca63^ napisał(a):
myślisz, że lepiej kupić starego Ibrahimovicia, która za 2 lata będzie kosztował ok. 30k mln zamiast Benzemy, który pasuje do gry MU i za 2 lata może kosztować drugie tyle
kupować Benzeme , a niech ibra zostaje tam u siebie, ja go nie chce ;d
Aktualnie nie jest w jakiejś tam światowej formie.
A i tak podobno Benzemie nie chcę się nigdzie odchodzić, a i Lyon nie jest skory do sprzedaży. Szkoda. Lubie go -
kolejne zainteresowania SAFa , tym razem zawodnikiem z Brazylii i Hiszpanii
Czyli Nilmar oraz Diego Lopez
Ja bym bardzo chciał zobaczyć Nilmara w szeregach MU, bo uważam go za gracza naprawdę z talentem, świetny drybling, szybkość, wykończenie
Diego Lopez ponoć za 17 mln, a oferta już złożona . Chyba trochę za dużo jak na bramkarza, ale zobaczymy może to tylko plotki.. -
W końcu trochę wolnego, więc trzeba nadrobić zaległości; )
Z newsów:
Manchester United oficjalnie zaprezentował nowe domowe stroje, w jakich piłkarze mistrza Anglii będą występować w sezonie 2009/2010. Zmiana trykotów związana jest z setną rocznicą powstania Old Trafford i nawiązuje do koszulek, w których wówczas grali zawodnicy Man Utd.
Źródło: mufc.pl
Stroje prezentują się tak:
Według mnie są świetne, ale zdaje sobie sprawę, że wielu osobom się nie spodobają. Jednak chyba wszyscy zgodzą się ze mną, że są wyjątkowe.
Nie rozmawiali ze mną o przedłużeniu kontraktu. Ferguson prosił mnie, abym nie przejmował się transferem Berbatowa, ale ja wówczas zostałem odstawiony na boczny tor. A ja byłem gotów oddać życie za koszulkę Manchesteru United - zakończył Tevez
Źródło: devilpage.pl
... i dlatego postanowiłem przejść do jednego z największych rywali United - Manchesteru City.
Carlosowi polecam rozmowę z Kuszczakiem. Może wtedy zrozumie co znaczą takie słowa jak; walka, nieustępliwość, przywiązanie, szacunek etc.
A na koniec trochę transferowych spekulacji; p
Diego Lopez
Pozycja dość newralgiczna, więc Ferguson nie może pozwolić sobie na najmniejszy nawet błąd. Van der Sar jedną nogą jest już na statku z napisem "emerytura", a kandydata do objęcia po nim schedy jak nie było, tak nie ma. Nie umniejszając umiejętności Kuszczakowi i Fosterowi, moim zdaniem nie posiadają odpowiedniego doświadczenia, by na stałe zagościć w bramce United. Moim zdaniem najlepszym kandydatem byłby Akinfiejew, który jest bardzo młody, a posiada już duże doświadczenie. Dobrze przepracowany okres przygotowawczy i już w sezonie 2009/10 mógłby liczyć na w miarę regularne występy. Ale skoro Ferguson jest zainteresowany Lopezem, to pozostaje mi zdać się na jego intuicję.
Kiko - McDonald Mariga
Przyznam szczerze, że niewiele słyszałem o tym piłkarzu. Kumpel, który interesują się ligą włoską, mówił mi, że Mariga jest świetny. Ja jednak podchodzę do tego transferu bardzo sceptycznie. Sprzedaż Rossiego powinna nas czegoś nauczyć.
David Villa
Po wypowiedziach piłkarza stwierdzam, że transfer jest nierealny.
Karim Benzema
Wszytko super, oprócz ceny... 40 baniek to bardzo dużo. A cena może jeszcze sporo urosnąć, ponieważ Karimem interesuje się wiele zespołów. Zacznie się licytacja i skończy się na 50 mln...
Franck Ribery
Myślę że bilet do Madrytu ma już zarezerwowany.
Na dzisiaj wystarczy. Branoc: ) -
Stroje są super, szczególnie te domowe
Transfery :
Diego Lopez - Dobry z niego bramkarz, ale MU stać na lepszego , ja bym się przyjrzał bardziej Julio Cesar oraz Sergio Asenjo
Mariga - nie znam zawodnika, ale po tym co mówią to jest naprawdę dobry, młody gracz i wymiana ze Machedę + troszkę kaski myślę, że nie byłaby najgorszym rozwiązaniem.
Villa i Ribery - nie do kupienia
Benzema - Myślę, że jest najbliżej transferu do MU , zobaczymy
/jaki cel przyświeca ci cytowanie całego posta, który poprzedza twój post?. tortoise
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość