Manchester United

• Po długich negocjacjach, które odbyły się w nocy z soboty na niedzielę, Manchester United doszedł do porozumienia z Wigan Athletic, na mocy, którego Antonio Valencia od przyszłego sezonu będzie piłkarzem Manchesteru United - dowiedział się dziennik The Peopole.

Za ekwadorskiego piłkarza władze klubu z Old Trafford będą musiały zapłacić 15,25 miliona funtów. Gazeta jest przekonana, że w ciągu najbliższych dni Czerwone Diabły sfinalizują jeszcze dwa inne transfery. Mowa tu o Karimie Benzemie, który z francuskiego Lyonu ma przyjść za 40 milionów funtów oraz o Alexisie Sanchezie z Udinese. Cena odstępnego za Chilijczyka wynosi 15 milionów funtów.

Transfer ten nie został jeszcze potwierdzony przez oficjalne strony internetowe obu klubów, ale myślę, że w najbliższym czasie pojawi się odpowiednia informacja.
      Valencia jest zawodnikiem wzbudzającym nie mniejsze kontrowersję niż nowe koszulki Czerwonych Diabłów. W ostatnim czasie oglądałem mnóstwo filmików z Ekwadorczykiem w roli głównej i muszę przyznać że chłopak ma talent. Oczywiście nie jest to piłkarz tej samej klasy co Ronaldo, ale możemy mieć z niego wiele pożytku.
      Antonio, witamy w Piekle; )
    • Ten Valencia nie jest wart 15kk funtów. Oglądałem z nim filmiki i nie zachwyca. Za to muszę pochwalić umiejętności tego Alexa Sancheza. Bardzo interesujący drybling, szybkość, kreatywność. Tylko strzały ma takie... koszmarne :D

A Benzema to... nigdy nic niewiadomo. Aczkolwiek nie obraziłbym się gdyby go sprowadzili. Tych 40kk euro jest wart.
    • a ja powiem tak xD Man Utd jest dla mnie smieszny jak uslyszalem ze chcieli Valdesa kupic za 25 baniokow to na miejscu barcy bez zastanowienia bym go sprzedal:) a tak naprawde MAn Utd brakuje dowodcy:) takiego jak kiedys roy kean albo cantona
    • bacamody napisał(a):

a ja powiem tak xD Man Utd jest dla mnie smieszny jak uslyszalem ze chcieli Valdesa kupic za 25 baniokow to na miejscu barcy bez zastanowienia bym go sprzedal:) a tak naprawde MAn Utd brakuje dowodcy:) takiego jak kiedys roy kean albo cantona
      A tobie brakuje podstawówki i elementarnego zachowania kultury wypowiedzi. Obejrzyj jakiś mecz dziecko, pewnie jak Cantona grał to Ciebie na świecie nie było.

Grę zespołu ciągnie Rooney od obrony do ataku. Jeden z najlepszych zawodników na świecie.
    • Yamato Damashi napisał(a):

bacamody napisał(a):

a ja powiem tak xD Man Utd jest dla mnie smieszny jak uslyszalem ze chcieli Valdesa kupic za 25 baniokow to na miejscu barcy bez zastanowienia bym go sprzedal:) a tak naprawde MAn Utd brakuje dowodcy:) takiego jak kiedys roy kean albo cantona
      A tobie brakuje podstawówki i elementarnego zachowania kultury wypowiedzi. Obejrzyj jakiś mecz dziecko, pewnie jak Cantona grał to Ciebie na świecie nie było.

Grę zespołu ciągnie Rooney od obrony do ataku. Jeden z najlepszych zawodników na świecie.

nie ma co się kłócić z tamtym, to kibic barcy , typowy sezonowiec, który myśli, że jego zespół jest świetny , najlepszy etc.
      spojrzał do wikipedii kto to roy kean i cantona i już myśli, że wszystko wie ^^
    • Dokładnie :) Smieszny kibic smiesznego zespołu lecz szacunek nalezy zachowac :P
      Wedlug mnie dobrym wzmocnieniem bylby aguerro :P ale widzę ze owen idzie na testy do Man U i jak przejdą pomyslnie to stanie się zawodnikiem czerwonych diabłow, co o tym sadzicie ? potrzebny nam taki OWen >?
    • Panie Doktorze piszesz, że kibic śmiesznego klubiku - mowa tu o Barcy.
      I piszesz również o szacunku.. Sam sobie zaprzeczasz :)
      A i czemu myślicie, że to kibic Barcy? Bo napisał tak jak napisał? Może poprostu nie lubie Man Utd ?
      Teraz jest na każdym forum coś takiego, że jeżeli ktoś coś napisze nie tak to od razu kibic Barcy...
      Czyżby zazdrość, że w tym sezonie Barcelona zgarneła całą pulę ?
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bERN ().

• Pan Doktor napisał(a):

Dokładnie :) Smieszny kibic smiesznego zespołu lecz szacunek nalezy zachowac :P
      Wedlug mnie dobrym wzmocnieniem bylby aguerro :P ale widzę ze owen idzie na testy do Man U i jak przejdą pomyslnie to stanie się zawodnikiem czerwonych diabłow, co o tym sadzicie ? potrzebny nam taki OWen >?

ja nie chciałbym Owena :P wolę zdecydowanie Aguero ;d

bERN napisał(a):

Panie Doktorze piszesz, że kibic śmiesznego klubiku - mowa tu o Barcy.
      I piszesz również o szacunku.. Sam sobie zaprzeczasz :)
      A i czemu myślicie, że to kibic Barcy? Bo napisał tak jak napisał? Może poprostu nie lubie Man Utd ?
      Teraz jest na każdym forum coś takiego, że jeżeli ktoś coś napisze nie tak to od razu kibic Barcy...
      Czyżby zazdrość, że w tym sezonie Barcelona zgarneła całą pulę ?

Ja tam lubię Barce :>
      Tylko mnie wnerwiają tacy sezonowcy, którzy krzyczą i obrażają inne kluby, bo ich klub wygrał wszystko..
      sam dobrze wiesz jak jest...
      a po tamtym poście tego gostka można wywnioskować, że jest za Barcą :PP
    • bERN - taka już jest cena kiedy twój ulubiony klub wygrywa - pojawia się masa sezonowców którzy źle wpływają na wizerunek kibica tegoż klubu. Z drugiej strony klubom zależy na takich "fanach" - na nich można sporo zarobić. Pocieszę Cię że zapewne teraz sezonowcy przepłyną do Realu, w końcu Barcelona już od miesiąca nic nie wygrała, a w Madrycie coś się dzieje.

Co do transferów MU - mają sporo kasy, powinni kogoś kupić do ataku i Aguero na pewno jest bardzo dobrym piłkarzem, problem w tym czy by pasował do MU. Może Villa który wydaje się być bardziej uniwersalnym i doświadczonym piłkarzem?
      Słyszałem o zainteresowaniu Owenem, ten piłkarz jednak najlepsze czasy już ma za sobą

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez vul6 ().

• Aguero jest świetnym piłkarzem. Bardzo waleczny, dobry technicznie. Potrafi poderwać zespół do walki. Gdyby przeszedł byłby dużym wzmocnieniem. Ale nie przejdzie. Nie ma co się oszukiwać. Sergio wiele razy powtarzał, że resztę swojej kariery chce spędzić w Atletico. A nawet gdyby zdecydował się zmienić klub, to zapewne wybrał by Inter Mediolan. Deszczowa Anglia nie wszystkich kręci.

A co do Owena... Na pewno nie będę obiektywny, ponieważ Michael był moim ulubionym piłkarzem. Gdzieś w domu mam nawet jego plakat, w którym wyciąłem herb Liverpoolu i wkleiłem Manchesteru. Nigdy nawet nie pomyślałem, że ten plakat będzie aktualny. Ale wracając do rzeczy. Jestem jak najbardziej "za". Owen nic nas nie kosztuje, a może przeżyje w United drugą młodość... pożyjemy zobaczymy.
    • Ja czytałem, że Aguero mówił, że jeżeli miałby gdzieś odejść z Athletico to tylko do Barcelony, bo chce byś uczciwy względem kibiców. A jak wiadomo Barcelona to też wielki rywal Realu, tak samo jak Athletico.
      Ale jak się pewnie każdy domyśla to Aguero zostanie w Athletico, lecz wydaje mi się, że z nim będzie tak samo jak z Torresem :) Za rok.
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • bERN napisał(a):

29 lat to świetny okres dla piłkarza czasem :)
      Może w Manchesterze się to sprawdzi :)

mam taką nadzieje :]
      umowa na 2 lata po 50 tys. wynagrodzenie , myślę, że przez te 2 lata SAF będzie brał pod uwagę czy Owen strzela bramki, a jak strzeli ich trochę to na pewno przedłuży umowę.
    • szkoda ze Owen Trafił do MU bo to mój ulubiony piłkarz kurka żałuje mógł przejść do Aston Villa na przykład. Ale lepiej tu niż do jakiegoś hiszpanskiego klubu. Szkoda mi tylko tego ze Owen pewnie juz nie zagra dla liverpoolu a moze sie stanie tak jak z Fowlerem ze na stare lata wroci ale dobra bo to Temat MU to juz koncze.
    • bastek2 napisał(a):

szkoda ze Owen Trafił do MU bo to mój ulubiony piłkarz kurka żałuje mógł przejść do Aston Villa na przykład. Ale lepiej tu niż do jakiegoś hiszpanskiego klubu. Szkoda mi tylko tego ze Owen pewnie juz nie zagra dla liverpoolu a moze sie stanie tak jak z Fowlerem ze na stare lata wroci ale dobra bo to Temat MU to juz koncze.
      Moze i wroci za 2 lata do lfc. wszystko jest mozliwe, wtedy bedzie miał ponad 30 lat i ciekawe jak tam mu bedzie szło jesli wogle przjdzie :P
      Widzę ze Eto się przymierza do MU. Notw donosi ze Eto woli MU niz City. Podobno ma nawet zmniejszyc swoje wymagania co do wynagrodzenia :P
    • Wakacje w pełni, a co za tym idzie, mnóstwo transferowych plotek...

Gabriel Obertan w United!?
      Jak informuje gazeta The Sun sir Alex Ferguson dokonał zakupu Gabriela Obertana. Ten Środkowy pomocnik jest uważany za jeden z największych talentów we francuskim futbolu. Młody piłkarz miał przejść wczoraj testy medyczne w Manchesterze.
      Już dzisiaj ma związać się z Czerwonymi Diabłami 4-letnim kontraktem, będzie on kosztował United 8 milionów funtów.
      Źródło: devilpage.pl
      Kibice Manchesteru powinni już o tym piłkarzu słyszeć. Mniej więcej na przełomie 2006 i 2007 roku United wyrażało zainteresowanie Francuzem. Z tego co pamiętam, nie chciał odejść do Manchesteru, ponieważ zdawał sobie sprawę, że nie ma szans na regularne występy. Mówił również, że jego marzeniem jest gra dla jednej z włoskich drużyn, bodaj AC Milanu. Od tego czasu jednak wiele się zmieniło; prestiż Rossonerich spadł i drużyna ta raczej nie odnosi już tak spektakularnych sukcesów, jak jeszcze kilka lat temu. Mimo wszystko na doniesienia "The Sun"należy patrzeć z przymrużeniem oka.

P.S Kto nie widział, ma czego żałować... youtube.com/watch?v=iT4KomzcwvM

Huntelaar jednak na Old Trafford?
      Sir Alex Ferguson przygotowuje się do złożenia oferty opiewającej na 20 mln funtów, za napastnika Realu Madryt Klaasa Jana Huntelaara.
      Źródło: devilpage.pl
      Zawsze byłem sceptycznie nastawiony do Holendra. Niewiarygodna skuteczność w lidze holenderskiej jakoś mnie nie przekonywała. W Realu zderzył się z rzeczywistością i już nie było tak kolorowo. Co prawda strzelił kilka bramek, ale zagrał jedynie w 20 spotkaniach, co raczej nadzwyczajnym wynikiem nie jest. Mam nadzieje, że to tylko plotka, aczkolwiek płakać nie będę.
    • Hunteraal jest rosłym, dobrze zbudowanym typowym napastnikiem więc myślę, że przydałby się na Old Trafford o ile wykazałby się dobrą formą. W Realu nie miał za dużo szans na grę więc o jakichkolwiek bramkach nie ma co gadać. Ile można strzelić w 20 spotkaniach? Najlepsi na świecie strzeliliby może 10-15 bramek.

Jestem za, ale nie za 20 milionów funtów. Co najwyżej 15 milionów ale euro :)

Jestem za, ale nie za 20 milionów funtów. Co najwyżej 15 milionów ale euro :)

Zapomnij...Milan proponował najpierw wypożyczenia z opcją pierwokupu, ale Perezowi zależy na sprzedaży tych graczy, którzy się nie mieszczą w kadrze. Potem padła suma 14 mln ojro i tez nici. Perez chce 20 mln. Jak widać prezesi powinni zapomnieć o przyjaźni z Perezem (a takowa była deklarowana miedzy nim a Gallianim podczas sprzedaży Kaki), bo Perez przyjaźni się jedynie z pieniędzmi.
    • Dysponujemy budżetem transferowym wynoszącym ponad 80 mln funtów, więc możemy szastać pieniędzmi. Ważne tylko by kolejny zakup(y?) był przemyślany. Potrzebujemy piłkarza, który z miejsca mógłby wskoczyć do pierwszej jedenastki. Czy Huntelaar jest takim piłkarzem? Po nieudanym sezonie w Realu mam duże wątpliwości. Może to dziwnie zabrzmi, ale bardzo lubię Huntelaara i nie chciałbym aby w Manchesterze był "piątym" rezerwowym. Słyszałem, że podobno jest jakaś propozycja ze Stuttgartu. Jeżeli się potwierdzi to moim zdaniem właśnie tam powinien się udać. Jeżeli jednak trafi do Manchesteru to oczywiście będę mu życzył powodzenia. Może akurat coś "zaskoczy"...
    • Hm.. wiecie co...
      mi się wydaję, że mamy już kompletny atak. Po co nam Huntelaar?
      Rooney, Owen, Berbatov, Macheda, Welbeck , po co nam więcej?
      Owen, Rooney w pierwszej 11 , Berba na zmianę
      Co do Gabriela Obertana , bardzo podoba mi się jego styl gry, myślę, że o niego MU mogłoby się postarać.

Podsumowując :
      Potrzebujemy solidnego środkowego pomocnika , prawego obrońcy na zmianę oraz młodego , pewnego bramkarza .
    • Po co szastać pieniędzmi dla samej zasady? Za 20 milionów funtów można ściągnąć nie jednego klasowego napastnika z uznaną marką. Podejrzewam że jakby się dorzuciło jeszcze 10 to i Aguero można byłoby ściągnąć (aczkolwiek tutaj dochodzi kwestia czy chciałby grać za granicą)

To są sumy tak niebagatelne, że na niepewny transfer nie jest to odpowiednia kwota. Poza tym przecież jest już oficjalnie Owen, a poza tym Macheda. Po co więcej?

Czekam na transfer Alexisa Sancheza. Rewelacyjny jest - obejrzyjcie filmiki na YT. Powalający jest :)
    • Shepp^^ napisał(a):

Wakacje w pełni, a co za tym idzie, mnóstwo transferowych plotek...
      P.S Kto nie widział, ma czego żałować... youtube.com/watch?v=iT4KomzcwvM

Czego żałować? Koleś jest bardzo przeciętny i niczym specjalnym się nie wyróżnia. Gdyby ktoś zrobił taką kompilację mojemu kumplowi z boiska to gwarantuję Ci że znacznie lepiej by od niego wypadł. Ma warunki fizyczne i jak na taki wzrost dobrą koordynację, poza tym nie widzę niczego, czego powinni żałować Ci co go nie widzieli.

Po co szastać pieniędzmi dla samej zasady?
      Po to by móc sięgać po graczy z najwyższej półki. Jeżeli jest szansa na ściągnięcie Aguero to powinniśmy ją wykorzystać... nawet kosztem tych kilkunastu milionów więcej.

dziób napisał(a):

Czego żałować? Koleś jest bardzo przeciętny i niczym specjalnym się nie wyróżnia. Gdyby ktoś zrobił taką kompilację mojemu kumplowi z boiska to gwarantuję Ci że znacznie lepiej by od niego wypadł. Ma warunki fizyczne i jak na taki wzrost dobrą koordynację, poza tym nie widzę niczego, czego powinni żałować Ci co go nie widzieli.
      Śmieszą mnie takie komentarze... skoro masz takich fantastycznych kumpli to dlaczego żaden z nich nic nie osiągnął?
      Obertan jest bardzo wszechstronnym piłkarzem, może grać na skrzydle oraz na środku pomocy. Ponadto jest bardzo szybki i dobrze radzi sobie z obrońcami. Oczywiście nikt nie wymaga od niego by stał się następcą Ronaldo, a już na pewno nie w tym sezonie. Wierzę, że pod okiem Fergusona wyrośnie na znakomitego zawodnika. Dużo nie ryzykujemy, a wiele możemy zyskać. Nic tylko brać :)
    • Shepp^^ napisał(a):

Po to by móc sięgać po graczy z najwyższej półki. Jeżeli jest szansa na ściągnięcie Aguero to powinniśmy ją wykorzystać... nawet kosztem tych kilkunastu milionów więcej.
      Chyba źle mnie zrozumiałeś. W sensie po co szastać pieniędzmy i dawać za Hunterala który jest wart 15 milionów aż 20 milionów funtów? Przecież to aż 2/3 tego czego nie chcieli (na początku) wyłożyć za Teveza który jest lepszy.
      Na Aguero to by mogli wydać i 35 i byłbym wniebowzięty ^^

EDIT: Baja pod tytułem czy Zlatan odchodzi czy nie znów aktualna... Ale to tylko "AS" więc raczej mało to ma wspólnego z prawdą.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().