Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Liczyłem że w tym roku Lige Mistrzów wygra MU , szkoda że przegrali , ale Barca pokazała wielką klase :)
      Mam nadzieje że w przyszłym roku znowu na tron Ligi Mistrzów powrócą Czerwone Diabły
    • Yamato Damashi napisał(a):

Chyba źle mnie zrozumiałeś. W sensie po co szastać pieniędzmy i dawać za Hunterala który jest wart 15 milionów aż 20 milionów funtów? Przecież to aż 2/3 tego czego nie chcieli (na początku) wyłożyć za Teveza który jest lepszy.
      Na Aguero to by mogli wydać i 35 i byłbym wniebowzięty ^^
      Chyba że tak ^ ^
      Niemniej jednak sprowadzenie Huntelaara będzie miało sens, wówczas gdy Ferguson zdecyduję się zagrać trójką nominalnych napastników. W przeciwnym wypadku, tacy piłkarze jak Macheda czy Welbeck mogą zapomnieć o występach w Premiership czy Lidze Mistzrów, a IMO nie warto...

Yamato Damashi napisał(a):

EDIT: Baja pod tytułem czy Zlatan odchodzi czy nie znów aktualna... Ale to tylko "AS" więc raczej mało to ma wspólnego z prawdą.
      Mam nadzieję, że to tylko wymysł prasy...

A odnośnie przyszłego sezonu...
      Wszystko będzie zależało od okresu przygotowawczego, dlatego tak ważne jest, by skompletować cały skład jeszcze w lipcu.
    • Lord_Remo napisał(a):

Liczyłem że w tym roku Lige Mistrzów wygra MU , szkoda że przegrali , ale Barca pokazała wielką klase :)
      Mam nadzieje że w przyszłym roku znowu na tron Ligi Mistrzów powrócą Czerwone Diabły
      Tez mam taką nadzieję i bardzo chciałbym aby MU zgarnęło w tym sezonie całą pulę jaka jest mozliwa do zdobycia ;P
      Jeszcze dojdzie do nas Aguerro i bedzie git :P Wysmienita paka na nowy sezon :P
    • Wszystko zależy od tego jak sprawdzą się nowe nabytki. De facto jest to spore osłabienie bo skrzydeł od nowego sezonu nie mamy już tak rewelacyjnych. Jeśli Valencia, Oberniak i (mam nadzieje) Sanchez się nie sprawdzą będzie kiepsko.
      No i liczę na powrót formy Naniego. Giggs oczywiście jeszcze jest, ale jak wiemy jedna sprawa to wiek, a druga że ostatnio nie stawiał na niego tak pewnie Ferguson.

Sceptycznie rzecz biorąc nawet mistrzostwo nie jest pewne. Chealse się zbroi tradycyjnie, LFC może mniej ale nadal są groźni. No i "dojrzewający" skład Aresnalu + ich zielone światło na transfery brzmi groźnie...

EDIT
      Real Madryt zaakceptował ofertę VfB Stuttgart za Klaasa-Jana Huntelaara.
      20 milionów euro. Ale ja mam nosa ^^

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Według hiszpańskich gazet Manchester United chce zaoferować 18 milionów funtów oraz Dymitara Berbatowa w zamian za gwiazdę Atletico Madryt Sergio Aguero.

Szczerze wam powiem ze mi to odpowiada :) Mysle ze przyda nam się Aguerro :P
      Młody, szybki :P bedzie godnie zastępował Teveza w ataku :P
    • Pan Doktor napisał(a):

Według hiszpańskich gazet Manchester United chce zaoferować 18 milionów funtów oraz Dymitara Berbatowa w zamian za gwiazdę Atletico Madryt Sergio Aguero.

Szczerze wam powiem ze mi to odpowiada :) Mysle ze przyda nam się Aguerro :P
      Młody, szybki :P bedzie godnie zastępował Teveza w ataku :P

nie sądzę by Atletico zaakceptowało tą oferte.

Niech Fergie nie przesadza, wyłoży za Aguero sumę jaką za niego chcą i już, a Berbatova sprzeda komu innemu..
    • Shepp^^ napisał(a):

Yamato Damashi napisał(a):

Po co szastać pieniędzmi dla samej zasady?
      Po to by móc sięgać po graczy z najwyższej półki. Jeżeli jest szansa na ściągnięcie Aguero to powinniśmy ją wykorzystać... nawet kosztem tych kilkunastu milionów więcej.

dziób napisał(a):

Czego żałować? Koleś jest bardzo przeciętny i niczym specjalnym się nie wyróżnia. Gdyby ktoś zrobił taką kompilację mojemu kumplowi z boiska to gwarantuję Ci że znacznie lepiej by od niego wypadł. Ma warunki fizyczne i jak na taki wzrost dobrą koordynację, poza tym nie widzę niczego, czego powinni żałować Ci co go nie widzieli.
      Śmieszą mnie takie komentarze... skoro masz takich fantastycznych kumpli to dlaczego żaden z nich nic nie osiągnął?
      Obertan jest bardzo wszechstronnym piłkarzem, może grać na skrzydle oraz na środku pomocy. Ponadto jest bardzo szybki i dobrze radzi sobie z obrońcami. Oczywiście nikt nie wymaga od niego by stał się następcą Ronaldo, a już na pewno nie w tym sezonie. Wierzę, że pod okiem Fergusona wyrośnie na znakomitego zawodnika. Dużo nie ryzykujemy, a wiele możemy zyskać. Nic tylko brać :)

A mnie śmieszy podniecanie się grą kogoś kto jeszcze nic nie osiągnął,tylko dlatego że jest o nim kompilacja na youtube - to nie jest żaden wyznacznik jakości gracza. Ten filmik nie pokazał niczego nadzwyczajnego - mówię to obiektywnie. Dlatego słowa "kto nie widział niech żałuję" są bardzo mocno przesadzone.
    • W myśl pierwszej klub z Hiszpanii zainkasowałby 40 milionów euro plus Portugalczyk Nani. Jeśli ta oferta nie spodoba się Hiszpanom, ManU zaoferuje 20 milionów euro w pakiecie z bułgarskim napastnikiem Dimitarem Berbatovem
      To oczywiście ws. Aguero. Bardzo rozsądne oferty. Myślę, że 1 oferta będzie bardzo kusząca dla Atletico.

• - W przyszłym sezonie chcę strzelić United bramkę. Przysięgam, że nie będę cieszył się przed kibicami „Czerwonych Diabłów”, ale wykrzyczę moją radość Fergusonowi prosto w twarz.
      To są słowa Teveza od samego początku go nie lubiłem ale teraz to już go po prostu nienawidzę ;/

• To byłby chyba najgłośniejszy powrót w historii piłki nożnej. Redaktorzy The Daily Star twierdzą, że Manchester United będzie chciał pozyskać swoją byłą gwiazdę, Argentyńczyka Carlosa Teveza w ciągu najbliższych dni.

Hmm, co o tym myslicie ? potrzebny nam jeszcze tevez jak jest owen ? Szczerze wam powiem ze wole juz teraz aguerro . Jak tevez bedzie nadal w united to bedzie podobna sytuacja co w tym sezonie ze owen lub tevez beda siadali czesto na ławke
    • dziób napisał(a):

A mnie śmieszy podniecanie się grą kogoś kto jeszcze nic nie osiągnął,tylko dlatego że jest o nim kompilacja na youtube - to nie jest żaden wyznacznik jakości gracza. Ten filmik nie pokazał niczego nadzwyczajnego - mówię to obiektywnie. Dlatego słowa "kto nie widział niech żałuję" są bardzo mocno przesadzone.
      Naprawdę jesteś takim ignorantem? Wszystko musisz mieć czarno na białym? Wymagasz od piłkarza, który ma 20 lat i grał w bardzo przeciętnym klubie, aby osiągnięciami dorównywał Ronaldo. Nie popadajmy w paranoje... Obertan jest młodym chłopakiem, który najlepsze lata ma jeszcze przed sobą. Samym balansem ciała potrafi zwieść rywala, co doskonale widać na załączonym przeze mnie filmiku. Dodatkowo jest szybki i potrafi grać z obrońcą na plecach. Poza tym ma dobry przegląd pola. Mówiąc krótko idealny materiał na gwiazdę. W zasadzie ma tylko jedną wadę - od 2 lat nie rozwija się tak jak chcieliby tego działacze Bordeaux. Jednak zmiana otoczenia na pewno wyjdzie mu na dobre. Poza tym Ferguson wyszlifował nie takie diamenty...

1CRonaldo7 napisał(a):

- W przyszłym sezonie chcę strzelić United bramkę. Przysięgam, że nie będę cieszył się przed kibicami „Czerwonych Diabłów”, ale wykrzyczę moją radość Fergusonowi prosto w twarz.
      On jest po prostu żałosny...
      Polecam przeczytać ten artykuł: redlog.pl/2009/07/11/od-bohatera-do-zera/
      I niech tytuł mówi sam za siebie...
    • Tevez po prostu jest ambitny. Zawodnik wart 30 milionów funtów (w moim mniemaniu 20 :P) siedzący na ławce za przeciętnym Berbatovem to naprawdę policzek w twarz. Obydwoje nie mieli rewelacyjnego sezonu za sobą ale z nich dwóch to Argentyńczyk napracował się więcej na sukces drużyny. Swoją grą u podstaw deprymował o ile to dobre słowo obrońców. Poświęcił się.

Owen na pewno nie będzie narzekał jeśli będzie tym 3 napastnikiem. Ale chłopaki sprawa z Aguerro nie jest zamknięta :)

Jeśli chcecie prawdziwą gwiazdę to trzymajcie kciuki za transfer Sancheza. Przypomina mi Ronaldo z młodości :P
    • PimP 1987 napisał(a):

no jesli wierzyc temu co pisza ludzie to transferow juz wiecej nie bedzie...
      SAF uwaza, ze mlodzi pilkarze ktorzy przeszli w tym okienku wraz z Owenem wystarcza... Czy aby napewno ??
      Jesli Ferguson zapowiedział ze to na tyle transferów to widocznie juz wystarczy aby duzo osiągnąc tym składem.
      Zauwazcie ze wlasciciele dali zielone swiatło Fergusonowi na wydawanie wiekszych pieniędzy, a on sprowadził niemal 3 zawodnikow w tym 1 za darmo. Hmm, co z tymi pieniążkami co z ronaldo zostały :P czyzby w zimowym okienku ferguson bedzie chciał kogos sciagnac ?
    • Może być. Aczkolwiek teraz gdy Real wyczerpał środki może czas na spektakularne transfery MU? Aczkolwiek w to wątpię bo taka polityka nie pasuje do końca do MU.

Właściwie to nie ma już kogo kupować. W sensie, że cały skład "połatany". Nowy narybek skrzydłowy sprawdzi się w trakcie sezonu, a jeśli nie to pewnie kupią kogoś sprawdzonego. Kupiłbym jedynie bocznych obrońców bo oprócz Evry i młodego jeszcze Rafaela to kiepsko z tym u Nas... Chyba że widzicie na tej pozycji Hargreavsa?
    • Obrona?
      Moim zdaniem najlepiej obsadzona formacja w Manchesterze. Na środku mamy parę genialnych stoperów, mowa oczywiście o Ferdinandzie i Vidicu. W odsieczy, młody ale niezwykle zdolny Evans. W ostateczności Brown lub O'Shea. Na lewym skrzydle Evra, na prawym zaś jeden z braci Da Silva, O'Shea, ewentualnie Neville lub Brown. Nawet w przypadku kontuzji dwóch podstawowych obrońców, mamy zmienników, którzy bez problemu poradzą sobie nawet w meczach o najwyższą stawkę(wyjątkiem może być Gary, który niestety ma już swoje lata i nie jest już tym samym piłkarzem co jeszcze kilka lat temu). Naprawdę trzeba nam jeszcze kogoś?

Dużo bardziej martwię się o pomocników, ale dzisiaj nie mam już sił, żeby o tym pisać. Za dużo wątpliwości i znaków zapytania...
    • Neville nie oszukujmy się nigdy nie błyszczał formą. Może za zamierzchłych czasów jak był młody i prężny. Brown dla mnie zawsze był środkowym obrońcą i na skrzydle jest kiepsko. A Fabio po prostu nie spełnia oczekiwań i wątpię żeby kiedykolwiek przebił się do składu.

Pomoc mamy już połataną więc w sumie nie wiem co można tu by zmienić. Szczególnie, że nie łączy się z MU już żadnych nowych. Ewentualnie Aguerro lub broń boże Eto.
    • Żartujesz? Neville był przez wiele lat pewnym punktem Manchesteru United, a ty piszesz, że "nigdy nie błyszczał formą"... po prostu obrażasz legendę. Co prawda w ostatnim sezonie grał słabo, a czasami nawet bardzo słabo, ale on ma 34 lata! Wymieniłem go jako rezerwowego, który mógłby grać w przypadku absencji pozostałych obrońców. Broń Boże nie wymagam od niego gry 3 razy w tygodniu. Nie te lata.
      A Fabio uznawany jest powszechnie za bardziej utalentowanego bliźniaka, a ty piszesz, że nigdy nie przebije się do pierwszego składu... prawie cały sezon był kontuzjowany, a jak przyszło mu grać bodaj z Tottenhamem spisał się bardzo dobrze, tyle że znowu złapał kontuzję. Gdyby nie problemy zdrowotne prawdopodobnie miałby równie udany sezon co Rafael.

Pomoc jest bardzo osłabiona i nie podlega to żadnym dyskusją... straciliśmy piłkarza, który stanowił 50% siły ofensywnej, a w zamian dostaliśmy Valencie i Obertana. Nie oszukujmy się... to nie jest ta sama "półka".
    • Kurde źle sformułowałem wypowiedź chyba. Miało być coś w stylu "przez ostatnie sezony coś nie błyszczy formą" (w sensie 2-3 lata). Ostatni sezon wybitnie nie wyszedł mu.
      Nie chciałem mu odebrać nic z jego osiągnięć broń boże. Ale jeśli pozycja skrzydłowych obrońców tak poszła do przodu to trzeba zastanowić się nad zakończeniem kariery a nie osłabiać zespół który go nie sprzeda z przywiązania. Neville nie posiada już wszystkich atrybutów współczesnego skrzydłowego który powinien być równie obeznany w ofensywie jak pomocnik czy nawet skrzydłowy napastnik. Role zresztą ma takie same.

Co do Fabio to przyznam że o kontuzji nie widziałem (sic!). Meczu z Tottenhamem nie pamiętam. Mea culpa i przepraszam :).

Obertan to bardzo przyszłościowy zawodnik. Valencia to pewnie ktoś kto ma w jakimś stopniu zapchać dziurę po Ronaldo. Półka nie ta sama, wiek podobny ale nie zapomnijmy że cała kariera przed nimi a jak chociaż 1 z nich okaże się strzałem w dziesiątkę może stać się w wieku 25 lat gwiazdą na miare Ronaldo.
      No i sodówki jeszcze nie mają :fgrin:

Jeszcze nie zakończone negocjacje ws. Kuna i Sancheza. Kun to już półka CR7 i może grać na skrzydle bez problemu (choć pewnie postawiliby go na atak)
      Sanchez ma dopiero 19 lat i jak już wspominałem do złudzenia przypomina Ronaldo z "dzieciństwa". Powinni się naprawdę skupić na ściągnięciu tego zawodnika.

Zresztą mówisz jakby wszystko zależało od Ronaldo. Drużynę mamy świetną i bez Ronaldo. Życzmy mu powodzenia i patrzmy w przyszłość z podniesioną głową bo kolejny mistrz przed nami :)
    • Manchester wygrywa, Owen strzela, a tu taka cisza? ;d

Sparingi :

1 mecz-
      Manchester Utd. 3:2 Malezja
      skład:
      MU - Van der Sar (Foster 46) - O'Shea, Ferdinand (Brown 61), Evans, Evra (Fabio 61) - Gibson, Scholes (Tosic 61), Anderson (Giggs 76), Nani - Rooney (Owen 61), Berbatov (Macheda 76).
      Malezja - Marlias; Mazlizam, Zamani, Zafuan, Asraruddin; Rahim, Rohidan, Kunalan, Yahyah, Indra Putra; Zaquan.
      bramki :
      Manchester United: Wayne Rooney 9’, Nani 27’, Michael Owen 85’
      Malezja: Yahyah 45', 54’

2 mecz -
      Malezja 0:2 Manchester United
      skład -
      Malezja: Farizal; Asraruddin, Bunyamin (65' Amar), Zamani (75' Muslim), Kunanion (56' Khynin); Safiq (56' Gurusamy), Indra, Aidil, Mazlizam [15' Thirumurugam (77' Sabre)]; Zaquon, Yahyah (63' Stanley).

Manchester United: Foster (45' Kuszczak); Neville (62' O'Shea), Brown, Evans (62' Ferdinand), Fabio (56' Evra); Fletcher (69' Anderson), Carrick (69' Gibson), Giggs (69' Scholes), Tosic (62' Nani); Owen (62' Berbatov), Macheda (67' Rooney).
      bramki:
      Macheda 11', Owen 13'
      =====================================

odrodzenie Owen'a? ;d
      2 mecze i 2 bramki :>
    • Pf zastanawiałem się nad podbiciem tematu i zarzucenie tematu Owena, ale ja wole poczekać jak strzeli bramkę w Premier League. No, ale optymistycznie jestem nastawiony do jego dalszej gry. Bóg daj, żeby kontuzji nie było... Za to bardzo cieszy mnie bardzo kombinacyjna gra MU. Dajmy na przykład bramkę Naniego. Miód dla oczu :)

Ale MU w pierwszym meczu 2 śmiechowe bramki straciło.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Pierwszy gol Owena to nie było nic szczególnego, zwłaszcza że bramka powinna paść minutę wcześniej, tak samo jak przy trafieniu Rooneya... Gol Naniego, ogólnie ta cała akcja genialna, idealne podanie Berbatova, kiwka i wyłożenie Rooneya do Naniego i strzał taki jaki być powinien- extra im to wyszło :D A czy śmiechawe bramki potraciło United, 2ga na pewno tak :P Ale pierwsza to błąd Edka i zawalisty strzał tego Malezyjczyka :D
      2giego meczu nie widziałem :]

"Miód dla oczu" tego jeszcze nie słyszałem :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez zieko ().

• 1CRonaldo7 napisał(a):

Jeżeli chodzi o sparingi to nie ma się czym zachwycac, wolę poczekac na początek sezonu ; ) ale mam nadzieję, że w lidze też będzie strzelac w każdym meczu ; )

sparingi to bardzo ważna rzecz przed sezonem, pomagają one nabrać kondycji, ogrania itp. więc jest się z czego cieszyć :) szczególnie , że lfc jak na razie bardzo słabo spisuje się w sparingach ;d
    • zieko napisał(a):

Pierwszy gol Owena to nie było nic szczególnego, zwłaszcza że bramka powinna paść minutę wcześniej, tak samo jak przy trafieniu Rooneya... Gol Naniego, ogólnie ta cała akcja genialna, idealne podanie Berbatova, kiwka i wyłożenie Rooneya do Naniego i strzał taki jaki być powinien- extra im to wyszło :D A czy śmiechawe bramki potraciło United, 2ga na pewno tak :P Ale pierwsza to błąd Edka i zawalisty strzał tego Malezyjczyka :D
      2giego meczu nie widziałem :]

"Miód dla oczu" tego jeszcze nie słyszałem :D
      No ten strzał malezyjczyka robił wrazenie :D złapał naszego bramkarza na wykroku i idealnie wsadził mu ją "za kołnierz".
      Bardzo mnie cieszy to ze owen strzela :D 2 sparingi i 2 bramki, no to dobry wynik, zeby jeszcze strzelał tak w lidze to bedzie pieknie :D mam nadzieje ze ma forme strzelecka :D