u57
xx1.192 (Miejsce x87 z 3.263)
uni coraz bardziej wymiera niestety, ciekawe jak tam po nowym roku bedzie
xx1.192 (Miejsce x87 z 3.263)
uni coraz bardziej wymiera niestety, ciekawe jak tam po nowym roku bedzie
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Inubis napisał(a)
No widzicie zlomiarze to przez was sie uni wyludniaja ^^.Brutalna prawda. Wiekszosc graczy odchodzi po ktoryms z kolei zlomie. Taka gra i na odchodzenie ludzi z tego powodu nie ma rady.
Przyklad: mam 25k pkt na uni 60 i codzinnie mam po okolo 80 skanow od roznych graczy 300k pkt jak tylko zbuduje wiecej jak 20 statkow i wez tu czlowieku zfarmij troche surki jak dookolo moony. Flota sie marnuje na fsie.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez OFICER ().
OFICER napisał(a)
Inubis napisał(a)
No widzicie zlomiarze to przez was sie uni wyludniaja ^^.Brutalna prawda. Wiekszosc graczy odchodzi po ktoryms z kolei zlomie. Taka gra i na odchodzenie ludzi z tego powodu nie ma rady.
Przyklad: mam 25k pkt na uni 60 i codzinnie mam po okolo 80 skanow od roznych graczy 300k pkt jak tylko zbuduje wiecej jak 20 statkow i wez tu czlowieku zfarmij troche surki jak dookolo moony. Flota sie marnuje na fsie.
dlatego wmiare uplywy czas powino sie zmieniac startowy poziom nowych graczy. Bo budowac sie od 0 nowym graczom zazwyczaj sie nie chce, a tak jak by na stracie mial z 20k pkt to juz moglby cos zdzialac.
(a kontrargumenty ze to nieuczciwe bo inni musieli sie dorbic tych pkt utrzciwie sa debilnymi argumentami egoistow)
AndrewSzusty napisał(a)
Hmm...
Pomysł z tygodniem bez agresji wydaje mi się trafny... Wątpię jednak, żeby rzeczywiście jednak miał skutek... Osoby które rzeczywiście maja mało punktów i tak nie zbiorą takiej ilości surki aby rozbudować flotę do jakiegoś sensownego stanu. A nawet jeśli by się udało wtedy po tym tygodniu nieagresji znowu byłby tydzień agresji gdzie te wszystkie floty byłby niszczone przez graczy top100 albo i mniej...
Olivia napisał(a)
AndrewSzusty napisał(a)
Hmm...
Pomysł z tygodniem bez agresji wydaje mi się trafny... Wątpię jednak, żeby rzeczywiście jednak miał skutek... Osoby które rzeczywiście maja mało punktów i tak nie zbiorą takiej ilości surki aby rozbudować flotę do jakiegoś sensownego stanu. A nawet jeśli by się udało wtedy po tym tygodniu nieagresji znowu byłby tydzień agresji gdzie te wszystkie floty byłby niszczone przez graczy top100 albo i mniej...
moglyby byc jakies proporcje, ze np nie mozemy atakowac graczy ktorzy maja 5x punktow mniej, to by sie moglo lepiej sprawdzic.
czyli jak popek grał to mógłby atakować tylko top 2 i top3Olivia napisał(a)
moglyby byc jakies proporcje, ze np nie mozemy atakowac graczy ktorzy maja 5x punktow mniej, to by sie moglo lepiej sprawdzic.
arturr2d2 napisał(a)
Niesmialbym sie z tego pomyslu zeby atakowac tylko tych co sa 5 razy mniejsi. Pozwoliloby to zmniejszyc dystans miedzy graczami a co znacznie zmniejszyloby dysproporcje i uczynilo gre bardziej ciekawsza.
Pozatym jak mantra powtazam ze mam nadzieje ze kiedys jednak zaczna laczyc uniwersa. Sprawa niejest az tak skomplikowana i naprawde moznabyloby ja przeprowadzic. Pisza ze to niemozliwe ale ja znalazlbym w glowie pare sposobow. A jak wiadomo dzieki temu prawie wymarle uniwersa znow zaczelyby zyc.
Olivia napisał(a)
arturr2d2 napisał(a)
Niesmialbym sie z tego pomyslu zeby atakowac tylko tych co sa 5 razy mniejsi. Pozwoliloby to zmniejszyc dystans miedzy graczami a co znacznie zmniejszyloby dysproporcje i uczynilo gre bardziej ciekawsza.
Pozatym jak mantra powtazam ze mam nadzieje ze kiedys jednak zaczna laczyc uniwersa. Sprawa niejest az tak skomplikowana i naprawde moznabyloby ja przeprowadzic. Pisza ze to niemozliwe ale ja znalazlbym w glowie pare sposobow. A jak wiadomo dzieki temu prawie wymarle uniwersa znow zaczelyby zyc.
to nie chodzi o to, ze jest niemozliwe, chodzi o to ze wielu graczy ma konta na kilku universach, z czego bardzo czesto Ci gracze kupuja antymaterie, im to obojetne ze jest 50uni po 2k graczy, wazne, ze biznes sie kreci i kasa z tego jest, gdyby gracze musieli z kilku kont zrezygnowac, kasa juz by mogla byc mniejsza.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez kanclerz ().
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez shinkai ().
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez European Patriot ().
European Patriot napisał(a)
Ciekawe na którym uni jako pierwszym będzie mniej niż 2k kont
82 mST - 33.722 % ~ Uni Quantum - przed UF [OFF] ~ 21 ST - 86.987 %
Uni Quantum - 297 badań [ON]
Yestic napisał(a)
u35 (Miejsce 3xx z 2.061) To chyba najmniej na ogame.pl
Kiedyś coś słyszałem, że jak liczba kont spadnie poniżej 2k to uni zostaje zamknięte czy to prawda ??
15 gości