u57
xx1.192 (Miejsce x87 z 3.263)
uni coraz bardziej wymiera niestety, ciekawe jak tam po nowym roku bedzie
xx1.192 (Miejsce x87 z 3.263)
uni coraz bardziej wymiera niestety, ciekawe jak tam po nowym roku bedzie
Inubis napisał(a)
No widzicie zlomiarze to przez was sie uni wyludniaja ^^.Brutalna prawda. Wiekszosc graczy odchodzi po ktoryms z kolei zlomie. Taka gra i na odchodzenie ludzi z tego powodu nie ma rady.
Przyklad: mam 25k pkt na uni 60 i codzinnie mam po okolo 80 skanow od roznych graczy 300k pkt jak tylko zbuduje wiecej jak 20 statkow i wez tu czlowieku zfarmij troche surki jak dookolo moony. Flota sie marnuje na fsie.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez OFICER ().
OFICER napisał(a)
Inubis napisał(a)
No widzicie zlomiarze to przez was sie uni wyludniaja ^^.Brutalna prawda. Wiekszosc graczy odchodzi po ktoryms z kolei zlomie. Taka gra i na odchodzenie ludzi z tego powodu nie ma rady.
Przyklad: mam 25k pkt na uni 60 i codzinnie mam po okolo 80 skanow od roznych graczy 300k pkt jak tylko zbuduje wiecej jak 20 statkow i wez tu czlowieku zfarmij troche surki jak dookolo moony. Flota sie marnuje na fsie.
dlatego wmiare uplywy czas powino sie zmieniac startowy poziom nowych graczy. Bo budowac sie od 0 nowym graczom zazwyczaj sie nie chce, a tak jak by na stracie mial z 20k pkt to juz moglby cos zdzialac.
(a kontrargumenty ze to nieuczciwe bo inni musieli sie dorbic tych pkt utrzciwie sa debilnymi argumentami egoistow)
AndrewSzusty napisał(a)
Hmm...
Pomysł z tygodniem bez agresji wydaje mi się trafny... Wątpię jednak, żeby rzeczywiście jednak miał skutek... Osoby które rzeczywiście maja mało punktów i tak nie zbiorą takiej ilości surki aby rozbudować flotę do jakiegoś sensownego stanu. A nawet jeśli by się udało wtedy po tym tygodniu nieagresji znowu byłby tydzień agresji gdzie te wszystkie floty byłby niszczone przez graczy top100 albo i mniej...
Olivia napisał(a)
AndrewSzusty napisał(a)
Hmm...
Pomysł z tygodniem bez agresji wydaje mi się trafny... Wątpię jednak, żeby rzeczywiście jednak miał skutek... Osoby które rzeczywiście maja mało punktów i tak nie zbiorą takiej ilości surki aby rozbudować flotę do jakiegoś sensownego stanu. A nawet jeśli by się udało wtedy po tym tygodniu nieagresji znowu byłby tydzień agresji gdzie te wszystkie floty byłby niszczone przez graczy top100 albo i mniej...
moglyby byc jakies proporcje, ze np nie mozemy atakowac graczy ktorzy maja 5x punktow mniej, to by sie moglo lepiej sprawdzic.
czyli jak popek grał to mógłby atakować tylko top 2 i top3Olivia napisał(a)
moglyby byc jakies proporcje, ze np nie mozemy atakowac graczy ktorzy maja 5x punktow mniej, to by sie moglo lepiej sprawdzic.
arturr2d2 napisał(a)
Niesmialbym sie z tego pomyslu zeby atakowac tylko tych co sa 5 razy mniejsi. Pozwoliloby to zmniejszyc dystans miedzy graczami a co znacznie zmniejszyloby dysproporcje i uczynilo gre bardziej ciekawsza.
Pozatym jak mantra powtazam ze mam nadzieje ze kiedys jednak zaczna laczyc uniwersa. Sprawa niejest az tak skomplikowana i naprawde moznabyloby ja przeprowadzic. Pisza ze to niemozliwe ale ja znalazlbym w glowie pare sposobow. A jak wiadomo dzieki temu prawie wymarle uniwersa znow zaczelyby zyc.
Olivia napisał(a)
arturr2d2 napisał(a)
Niesmialbym sie z tego pomyslu zeby atakowac tylko tych co sa 5 razy mniejsi. Pozwoliloby to zmniejszyc dystans miedzy graczami a co znacznie zmniejszyloby dysproporcje i uczynilo gre bardziej ciekawsza.
Pozatym jak mantra powtazam ze mam nadzieje ze kiedys jednak zaczna laczyc uniwersa. Sprawa niejest az tak skomplikowana i naprawde moznabyloby ja przeprowadzic. Pisza ze to niemozliwe ale ja znalazlbym w glowie pare sposobow. A jak wiadomo dzieki temu prawie wymarle uniwersa znow zaczelyby zyc.
to nie chodzi o to, ze jest niemozliwe, chodzi o to ze wielu graczy ma konta na kilku universach, z czego bardzo czesto Ci gracze kupuja antymaterie, im to obojetne ze jest 50uni po 2k graczy, wazne, ze biznes sie kreci i kasa z tego jest, gdyby gracze musieli z kilku kont zrezygnowac, kasa juz by mogla byc mniejsza.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez kanclerz ().
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez shinkai ().
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez European Patriot ().
European Patriot napisał(a)
Ciekawe na którym uni jako pierwszym będzie mniej niż 2k kont![]()
82 mST - 33.722 % ~Uni Quantum - przed UF [OFF]
~ 21 ST - 86.987 %
Uni Quantum - 297 badań [ON]
Yestic napisał(a)
u35 (Miejsce 3xx z 2.061) To chyba najmniej na ogame.pl![]()
Kiedyś coś słyszałem, że jak liczba kont spadnie poniżej 2k to uni zostaje zamknięte czy to prawda ??![]()
2 gości