chyba każdy kto nie dostał czegoś takiego może spać spokojnie

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Art napisał(a):
Problem został rozwiązany w wersji rc18.
Baju napisał(a):
chyba każdy kto nie dostał czegoś takiego może spać spokojnie
wSCIEKŁY napisał(a):
@Art to teraz naprawcie, żeby przy wystawianiu normalnych ofert, schodziły one po wystawionej cenie, a nie dużo taniej, bo jak ktoś chce sprzedać statki za 60kk metalu to tyle chce dostać, a nie 45kk
dexPL napisał(a):
To już działa. Sprawdzane - na discordzie masz zapiswSCIEKŁY napisał(a):
@Art to teraz naprawcie, żeby przy wystawianiu normalnych ofert, schodziły one po wystawionej cenie, a nie dużo taniej, bo jak ktoś chce sprzedać statki za 60kk metalu to tyle chce dostać, a nie 45kk
Problem w tym, że nie usunęli starych autozapytan/autoofert. Jeżeli na danym uni, dla danego statki i zasobu ISTNIEJE jakaś autooferta/autozapytanie - to ono ściągnie i zapłaci 80%. Czyli za max 3 dni już takich nie będzie - i będzie działać poprawnie oferta (chyba że w nowej wersji znów to popsują - bo właśnie mają tą część poprawiać). Dla nowowystawionych autoofert / autozapytań jest ok (tam po prostu nie działa tolerancja
czyli autooferta działa identycznie jak zwykła oferta - poza tym że jest niewidoczna).
GramBoLubie napisał(a):
Tak samo będzie z rzekomo "nieświadomymi " atakami. Jeśli na koncie top XXXX nie było aktywności , schodzi z urlopu , ma XXX surki i nagle ktoś pisze , że nieświadomie sfarmił to chyba coś jest nie tak , prawda ? I tu takich przypadków może być kilka ... i za to mogą posypać się bany , a nie za to , że trafilem top 50 będąc sam top 200 i zastanawiając się skąd top 50 miał tyle surki.
LSD napisał(a):
Otwieram galę, widzę jakiegoś typa co świeżo zdjął urlop, nie jest zielony, po prostu jest to czyjeś multi na takie ewentualności. Takie sytuacje będą się zdażały, możesz być tego pewien. Skanuje a tam 100kkkk surowców bez większej obstawy, Ty myślisz, że ja będe się zastanawiał skąd on to wziął? Myślisz, że mnie to obchodzi? 4 sekundy i leci tam wszystko co może się napchać, trzymam typa na falandze i rabuje do zera jeśli tylko dam radę. To, że zostały te surowce namnożone na lewo to nie jest ani mój problem ani moja wina. Mam to zwyczajnie w dupie. Chcecie banować? Banujcie pierwotnego bug user'a a nie gracza, który miał to szczęście trafić taki oto los na loterii. Najpierw niech administracja i GF zadba o własny syf i poczyści lewe konta, jest to wykonalne tylko trzeba chęci i pracy a nie szukania drogi na skróty byle tylko jakoś to załatwić.GramBoLubie napisał(a):
Tak samo będzie z rzekomo "nieświadomymi " atakami. Jeśli na koncie top XXXX nie było aktywności , schodzi z urlopu , ma XXX surki i nagle ktoś pisze , że nieświadomie sfarmił to chyba coś jest nie tak , prawda ? I tu takich przypadków może być kilka ... i za to mogą posypać się bany , a nie za to , że trafilem top 50 będąc sam top 200 i zastanawiając się skąd top 50 miał tyle surki.
Mad Max Ufop U21 napisał(a):
Tak to każdy może zasiąść multi na torze czy innym VPNie, nagenerowac sury a potem zeskanowac to z głównego konta i wyfarmić. Będzie się tak samo tłumaczył jak ty teraz ...
To jest właśnie paserstwo, w realu poszedłbyś do pierdla a że to jest gra to banik.
VlClU napisał(a):
zrobi anty obronę i się rozbijesz : data-verified= ">
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez LSD ().
Mad Max Ufop U21 napisał(a):
Jak GO sie przyczepi to taka argumentacja na niewiele sie zda.
Jeżeli chodzi o problem skali to dałeś w przykładzie 100kkkk sury, myśle że to na każdym uni dla każdego gracza duużooo surowca, więc Go napewno sie przyczepi.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez LSD ().
dexPL napisał(a):
Przeciez wiekszosc osób generuje surke z floty - a tego ten śmieszny limit nie dotyka. To, że jacyś twoi koledzy wpadli klonując zasoby dzis - to nic nie znaczy. Dopiero jak na wielkszości uni poleci z 10% kont - będziesz mógł pisać, że ktoś jest banowany. Serio
Apofis napisał(a):
12 osób zbanowanych @dexPL mało ? a ile osób ma 7 lub 14 tego nie wiem jednego dniadexPL napisał(a):
Przeciez wiekszosc osób generuje surke z floty - a tego ten śmieszny limit nie dotyka. To, że jacyś twoi koledzy wpadli klonując zasoby dzis - to nic nie znaczy. Dopiero jak na wielkszości uni poleci z 10% kont - będziesz mógł pisać, że ktoś jest banowany. Serio
Andre1974 napisał(a):
zapodaj.net/d2921a52b91ad.jpg.html
Nową wersje rc18 wgrano wczoraj przed czy po 14? Bo jak widać na screenie to niby przepłaciłem za deuter, dwie transakcje o 13:57
19dawid45 napisał(a):
Ciekawe czy dojda do pochomikowanej sury na lewych kontach czy nie...
LordOfLights napisał(a):
Najwyrazniej GO nie ma narzedzi zeby zajrzec wstecz.
wampek napisał(a):
Oby, ale szczerze mówiąc trochę zmartwiła mnie aprobata @ciap w stosunku do pomysłu backupu...19dawid45 napisał(a):
Ciekawe czy dojda do pochomikowanej sury na lewych kontach czy nie...
LSD napisał(a):
Ludzie, w XXI wieku żyjemy. Dla samego developera jest to banalna sprawa, wszystko wisi w bazie, wystarczy zbudować odpowiednie zapytanie, wyciągnąć te dane, odpowiednio sformatować i dać do analizy operatorom aby mieli na czym działać. Nie takie rzeczy można ogarnąć..
wampek napisał(a):
Zakładając że baza danych jest w jednym miejscu (a nie np porozrzucana po kilku serwerach) oraz współcześnie zaprojektowana (ogame to stara gra). Pamiętam, że przy okazji łączenia uniwersów nie szło łatwo załatwić jakieś błahej sprawy (nie pamiętam już dokładnie co) bo się numery id nie pokrywały, czy coś takiego.LSD napisał(a):
Ludzie, w XXI wieku żyjemy. Dla samego developera jest to banalna sprawa, wszystko wisi w bazie, wystarczy zbudować odpowiednie zapytanie, wyciągnąć te dane, odpowiednio sformatować i dać do analizy operatorom aby mieli na czym działać. Nie takie rzeczy można ogarnąć..
wampek napisał(a):
Tak tylko w ramach żarciku przypomnę, że ewentualne "joiny" będą tworzyły te same osoby co rynek;)
5 gości