Rynek - dyskusje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• I mozesz je kupic taniej niz kosztuja u Ciebie w stoczni.
      Ile ludzi jeszcze ma Wam napisac ze pierwsze co powinniscie zrobic to zamknac rynek?
      a moze wystarczy cofnac wszystkie transakcje ktore odbyly sie na rynku? hmmm i za takim rozwiazaniem jestem jak najbardziej za .
    • cerm3r napisał(a):

Uczciwi gracze z rynku nie korzystaja , krzywda im sie nie stanie .A spekulanci dawno blokade powinni otrzymac , bo co robia! wykorzystuja bug . No to macie banowac za bugusing.
      a nie glupoty o backupach wypisywac .

Na jakiej podstawie stwierdzasz że tylko nieuczciwi korzystali z rynku ?
      czy nie prawdą jest to że wprowadzając go nie dostaliśmy żadnych zasad ?
      czy skoro nie dostaliśmy żadnych zasad mimo tak dużej zmiany w grze nie prawdą jest to że ktoś kto nie korzysta z board ma prawo nie wiedzieć że to że dostaje więcej surowców jest działaniem nieporządanym ?
      Skoro jest to błąd to dla czego pozostaje przez tak długi okres czasu nie naprawiony ?
      Skoro jest to błąd to dla czego nadal nie ma ŻADNEJ oficjalnej wiadomości na ten temat ?

Prawda jest jedna stajemy między backupem a tym że do końca gry w ogame będziemy się zastanawiać czy ktoś nas wyprzedza za legalne surowce czy za takie które kiedyś dopisał se za pomocą rynku.
      Wg mnie i podkreślam że to moje zdanie jedyną rozsądną opcją jest backup ale z opcją honorowania starć które miały miejsce w tym czasie i które były dodane do board lub chociaż zapisane na ogotcha , wiążę się to oczywiście z dużą ilością pracy dla teamu ale jest wykonalne . Dzięki temu lewe surowce zniknął a z nimi niesmak tego co się wydarzyło .
      Pokrzywdzeni oczywiście nadal będą (ekonomi , farmerzy) ale jednak wolałbym stracić 2 tygodnie farmingów/wydobycia niż grać ze świadomością że ktoś w 10 minut na rynku ma farming na 3 lata z głowy .
    • cerm3r napisał(a):

a moze wystarczy cofnac wszystkie transakcje ktore odbyly sie na rynku? hmmm i za takim rozwiazaniem jestem jak najbardziej za .

Ale ta surka już dawno została wydana, ja np. wszystko z rynku władowałem sobie w obronę bo tak mi pasowało, na szczęście chyba nigdy nie dostałem niczego za dużo. Pojawią się pytanie co teraz, usuwamy statki/obronę/eko z surowca, który wyszedł z rynku? Technicznie to się nie trzyma kupy, tak mi się przynajmniej wydaje, to by było nic innego jak wybiórczy backup zrobiony w połowie.
    • Nie twierdze ze tylko nieuczciwi gracze korzystali z rynku , oczywiscie ze nie .
      Tylko chyba widac kto korzysta z rynku zeby zgarniac na nim miliardy i tacy gracze powinni dostac blokade , plus lewe konta z top5000 czy nizej z miliardami surowcow .
      I od tego sa operatorzy powinni sie tym zajac.
      A nie gracze ktorzy raz na jakis czas sobie pohandlowali zarobili jakies grosze czy oszukal ich rynek.
      Zgadzam sie ze nie bylo zadnych sensownych informacji ze strony teamu i dalej nie ma
      bo to przeciez my jestesmy dla nich a nie na odwrot. I tak jest to jawne smianie sie i plucie nam graczom w twarz , pelna zgoda.
      Zgadzam sie rowniez im dluzej czekaja tym wiekszy burdel.

Ja uwazam ze nie powinno byc backupa a poprostu cofniecie wszystkich transakcji jakie odbyly sie na rynku i takie cos definitywnie by rozwiazalo sprawe .
      Nikt nie utracilby zasobow ktore wygenerowal w normalny sposob czy to kopalnie czy to ataki st , czy to farmingi , czy to ekspedycje.
      Nikt rowniez nie utracil by anty ktora naprzyklad zebral sobie na pzetach na promocji , bo takowa tez byla , ani anty ktora by kupil podczas 50% promocji.
    • cerm3r napisał(a):

Nie twierdze ze tylko nieuczciwi gracze korzystali z rynku , oczywiscie ze nie .
      Tylko chyba widac kto korzysta z rynku zeby zgarniac na nim miliardy i tacy gracze powinni dostac blokade , plus lewe konta z top5000 czy nizej z miliardami surowcow .
      I od tego sa operatorzy powinni sie tym zajac.
      A nie gracze ktorzy raz na jakis czas sobie pohandlowali zarobili jakies grosze czy oszukal ich rynek.
      Zgadzam sie ze nie bylo zadnych sensownych informacji ze strony teamu i dalej nie ma
      bo to przeciez my jestesmy dla nich a nie na odwrot. I tak jest to jawne smianie sie i plucie nam graczom w twarz , pelna zgoda.
      Zgadzam sie rowniez im dluzej czekaja tym wiekszy burdel.

Ja uwazam ze nie powinno byc backupa a poprostu cofniecie wszystkich transakcji jakie odbyly sie na rynku i takie cos definitywnie by rozwiazalo sprawe .
      Nikt nie utracilby zasobow ktore wygenerowal w normalny sposob czy to kopalnie czy to ataki st , czy to farmingi , czy to ekspedycje.
      Nikt rowniez nie utracil by anty ktora naprzyklad zebral sobie na pzetach na promocji , bo takowa tez byla , ani anty ktora by kupil podczas 50% promocji.

Problemem jest tylko to że może mylnie zakładamy że to jest nieporządane , skoro nie reagują to może tak powinno być ?
      Najgorsze że 50% społeczności wcale nie korzysta z board i być może wielu z nich nie mając regulaminu ani instrukcji nawet nie wie że powoduje błąd gry .
      Masz rację cofnięcie trazakci rynkowych może i ma jakiś pozytywny aspekt ale jest jeszcze gorsze niż zrobienie backupu jeżeli chodzi o możliwości techniczne bo gracz a sprzedał graczowi b metal za który on postawił kopalnie metalu a ta kopalnia wygenerowała zysk na poziomie który pozwolił na budowe Opancerzenia które to pozwoliło na zezłomowanie z opłacalnością jakiegoś bunkra .
    • Ja niewiem co jest wykonale a co nie jest bo nie jestem po ich stronie jednak wydaje mi sie to duzo prostsze niz
      miesieczny wstecz backup i sprawy z ludzmi z anty , przywracaniem kazdego ST jakie mialo miejsce ( i to na ogolno swiatowa skale) , nie wszyscy wstawiaja st na forum czy tez konwertuja w ogotchy i sobie to zapisuja .
      Sadze ze i tak gf bedzie podejmowalo decyzje bez pytania nas o zgode(tak jak to zrobili wprowadzajac ta wersje) i jak ktos wyzej pisal
      sprwadza po prostu co sie im bardziej oplaca ,a najprawdopodobniej nie zrobia nic .
      Milo by bylo chociaz zeby stwierdzili ze rynek faktycznie w tej formie sie nie nadaje i zamkneli go zanim narobi wiecej szkod.
      poprawka:
      I tak moze tak to ma wlasanie wygladac , moze takie bylo zamierzenie , chodz osobiscie bardzo watpie , po prostu nie potestowali tego rynku mimo serwera testowego oraz zywego uniwersum Leda . Zrobili fuszere i dali gracza .
      Ja rowniez nie chce zeby na uniach gdzie gram powstawaly floty z niczego , zeby byly surowce pochowane i ktos je sobie "madrze" wydawal.
      I rowniez sie zgadzam ze polowa ludzi nie zdaje sobie nawet sprawy co sie tutaj wyprawia ,
      bo nie kazdy czyta board .
    • Samemu grając od U4 w 2005r skusiłem się do powrotu przez te nowe klasy ale widząc po postach coś co miało być rewolucją - mam tu na myśli rynek jest dosłownie gwoździem. AION/METIN... wszystko przez GF spier#(#*# bo zysk był zawsze ich głównym priorytetem... I człowiek tak dochodzi do refleksji zamiast grać ciągle na jednym koncie(nie, nie od złomu do złomu) kończył wracał - cholerny nałóg.

OGame by na pewno ożywił przypływ nowych graczy ale jak skoro nie ma dalej w 2020r apki na adroida, uni powstają 'co miesiąc', dzieje co się dzieje a młode pokolenie woli gry z piękną grafiką i nie pojmuje jak można klikać obrazki przez przeglądarkę :D Ogromny sentyment ludzi trzyma tę grę jeszcze przy życiu a GF trenuje wytrwałość...
      u4/u10/u12/u14/U34!/45/FORNAX/Virgo # Argo/G.O.T.U - SHINTO/IFA/TeSMURFY/SMURFS/TWD
      Janice TOP20[OFF] | Quantum[ON]
      Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum
    • Apofis napisał(a):

ale cios antynazista napisał(a):

@Apofis i z kad to info graczu ?
      Bo wprowadzili limit i na tej podstawie ktoś wystawia 10 autoofert i dostaje surkę sklonowaną i oni to już widzą i dają bany u mnie poleciały już bany a tu kolega wyżej też dostał pisał o tym.
      Przeciez wiekszosc osób generuje surke z floty - a tego ten śmieszny limit nie dotyka. To, że jacyś twoi koledzy wpadli klonując zasoby dzis - to nic nie znaczy. Dopiero jak na wielkszości uni poleci z 10% kont - będziesz mógł pisać, że ktoś jest banowany. Serio ...
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • smoki napisał(a):

Szanowni Gracze,

w dniu wczorajszym maksymalna oferta rynkowa została ograniczona do 20 mln.
      Mam nadzieję, że to tylko chwilowy zabieg, mający na celu załatać pękniętą rurę i że każdy element, począwszy od surowców, a skończywszy na złotych newtronach i klasach - będzie miał swoje indywidualne widełki. Bo jeśli zostanie jak jest, rynek nie będzie ani trochę ciekawy, żeby tam zaglądać. A szkoda, bo opchnąłbym parę fantów, których nie potrzebuję.
    • @ciap nie wiem po co Ty wogóle z Nimi prowadzisz dyskusję. Jako jedyna starasz się wyrazić własne zdanie , a wieszają na Tobie psy ...
      Idąc tokiem rozumowania tych baranów , nigdy by pushów nie było , bo każdy by powiedział , że nieświadomie.
      Też sobie wybrali sposób obrony ...haha ... nieświadomie sfarmiłem lewe surowce. W takim razie kto Nam powie , że świadomie sobie sfarmił ? Team ocenia każdy przypadek indywidualnie i na pewno nikt bana nie dostanie jak nie było kombinacji. Nikt Wam też nie powie , że bana nie dostaniecie jak zrobiliście to nieświadomie , dlaczego ? Bo każdy wybrałby taką drogę obrony ... wszyscy by nic nie wiedzieli , same przypadki. Zresztą nie chce mi się dalej tego komentować. Przyjdzie jeden baran z drugim i kłoci się czy coś jest robione świadomie czy nie. Większość banów jest na podstawie domysłów , analiz , a nie świętej racji. Jak ktoś ma mi udowodnić czy mam brata , czy mam żone , czy nie umówiłem się z kolegą z pracy , że zostawia flote , a ja ją złomuje , siedząc przed ekranem na drugim końcu Polski? Nie udowodni , może tylko się domyślić. Tak samo będzie z rzekomo "nieświadomymi " atakami. Jeśli na koncie top XXXX nie było aktywności , schodzi z urlopu , ma XXX surki i nagle ktoś pisze , że nieświadomie sfarmił to chyba coś jest nie tak , prawda ? I tu takich przypadków może być kilka ... i za to mogą posypać się bany , a nie za to , że trafilem top 50 będąc sam top 200 i zastanawiając się skąd top 50 miał tyle surki.
    • Dokładnie. Kto z uczciwych graczy się obawia klika i przewija sobie historię. Wszystko tam widać jak na dłoni. Jak ma błędy - zawiadamia GO, jak nie ma - gra sobie dalej spokojnie. Myślę, że takiego prostego komunikatu oczekują ludzie (przynajmniej Ci co zaglądają na forum). Jak na razie to się też uczciwi ludzie stresują jakimiś banami za nic.

Fajnie gdyby pojawiło się tu jasne info, bez enigmatycznych stwierdzeń, tylko "masz dziwne sumy w handlu - zgłaszaj się, unikniesz bana" "nie ma dziwnych sum - nic Ci nie grozi" :)