Witam, w sumie czy warto wracać, bo grałem w ogame jakieś 11 lat temu. Wiele się zmieniło? Widziałem, że teraz gra bardziej idzie w kierunku p2w? Coś warto na start wykupić? Jakieś wtyczki zainstalować? Rusza 12 nowy serwer i tak planowałem na nim zacząć przygodę stąd moje pytania:) Dziękuje i pozdrawiam.
Czy warto zaczynać?
-
-
Wchodzi wersja 7.0
Wersja 7.0.0
Jest to samo co bylo. Płatności nie doszły. Są generałowie i handlarz. Z generałów tylko geolog jest must have. Kosztuje on 40zł za kilka miesiecy. Handlarza możesz używać raz na miesiac, jesli masz magazyny lub ktos ci wymieni po przeliczniku odpowiednim. Zmiany nie będą jakieś rewolucyjne. te bonusy szybkosci klas to będą od bazowej, wiec w praktyce dostaniesz lvl gratis napedu. Z wtyczek to tylko antigame ułatwia grę. Zawsze jest odpowiedni moment dla nostalgii, by wrócić i znów poczuć się dzieckiem. Problemem jest odpowiedni serwer, bo admini jak dadzą wydobycie x7 to dadzą ślimakowate badanie i prędkość floty. A jak dadza predkosć floty, to wydobycie gówniane itd. W efekcie nie ma serwera idealnego. Nie słuchają graczy. Maja ich w dupie. Lipne serwery mają po kilkadziesiąt kciuków w dół, a i tak maja to w dupie i następne dają lipne. Ja czekam juz pół roku na jakis normalny serwer, a ci wylatuja znów z x5, x3
-
Oxox napisał(a):
Wiele się zmieniło?
Warto przeczytać wersje o pełnych numerkach 7.0, 4.0, 3.0 -
@Oxox joł, jak grałeś 10-11 lat temu to wydaje mi się fajnym rozwiązaniem rozpoczęcie gry na najstarszym uni, tj u68 gdzie niewątpliwie gra jeszcze kilku Twoich starych znajomych
Nowe uni to już nie to samo ogame, chwila hype'u, nabicie kabzy przez gf po czym kolejne uni zostaje z setką aktywnych graczy, często nawet mniej. (mówiąc aktywnych mam na myśli faktycznie aktywnych flotowo)Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
Strzel se dagmarkę!
-
Dzięki wszystkim za udzieloną pomoc
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0