Zauważyłem, że od pewnego czasu w podglądzie zakładka: "przedmioty możliwe do aktywowania" ładuje się strasznie wolno.. Zanim wprowadzili itemy na 30/90 dni działało to dobrze. Potem gorzej, ale teraz, jak dodali kolejne itemy, to jest tragedia.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
cokolwiek napisał(a):
I dlatego na więcej niż 1h warto puszczać tylko i wyłącznie jako nocny fs (a i to - na 40-50% czasu lotu + 4-5h - co w sumie da 7-8h). Puszczanie w dzien na dłużej niż 1h jest bez sensu - nagrody niewiele lepsze (średnio).
NowyLolek napisał(a):
I jak będzie opóźnienie, to na takim X2, zamiast godziny będziesz czekać 4 albo i więcej?
buleon napisał(a):
Abstrahując od sensowności wysyłania FS-a na jakiegokolwiek ekspa (możliwość straty większej niż standardowy slot ekspedycyjny), czy nie lepiej wysłać na np. 10-20 % z ekspedycją 1h?
cokolwiek napisał(a):
Zależy co chcesz osiągnąć:- wysyłanie na więcej godzin daje lepszy zysk (teoretycznie, w długim okresie - także praktycznie), kosztem problemów w przypadku trafienia na opóźnieniebuleon napisał(a):
Abstrahując od sensowności wysyłania FS-a na jakiegokolwiek ekspa (możliwość straty większej niż standardowy slot ekspedycyjny), czy nie lepiej wysłać na np. 10-20 % z ekspedycją 1h?
- wysyłanie na 10-20%, na 1h - daje lepsze zabezpieczenie przed opóźnianiem, kosztem niższych zysków
Opcji masz wiele, od wysłania na 100% na 8h, po 10% na 1h. Plus jeszcze rozwiązanie - nie wysyłać expów na noc. Niech każdy wybierze sobie to, co mu akurat najlepiej odpowiada. Nie ma jednego "najlepszego" rozwiązania.
cokolwiek napisał(a):
- wysyłanie na więcej godzin daje lepszy zysk (teoretycznie, w długim okresie - także praktycznie), kosztem problemów w przypadku trafienia na opóźnienie
buleon napisał(a):
Lepszy zysk? Nie sądzę. Zmniejsza się szansa na neutralny event, więc zwiększa się całą reszta, w tym również czarna dziura.cokolwiek napisał(a):
- wysyłanie na więcej godzin daje lepszy zysk (teoretycznie, w długim okresie - także praktycznie), kosztem problemów w przypadku trafienia na opóźnienie
19dawid45 napisał(a):
A nie zmniejsza się szansa na dziurę?? Gdzie jest opis tego co wyżej piszesz?
Zawisz napisał(a):
Zwiększenie długości ekspedycji powoduje, że wzrasta szansa na trafienie eventu (dobrego, złego lub neutralnego), ale nie ma wpływu na jego rozmiary.
realbialy napisał(a):
Z wielu możliwości osłabienia odkrywcy wybrana została metoda zniszczenia tej klasy.
buleon napisał(a):
W tym momencie klasa odkrywcy to przy aktywnej grze około 400 kk surowców na dzień przy rozwiniętym uni z top 1 powyżej 100 kk. Naprawdę niewielu zbieraczy ma takie wydobycie, a odkrywca też ma swoje eko.
Ten Keyra napisał(a):
Już nie przesadzajmy - 400kk to ja samego metalu wydobywam, a topowym Zbieraczem nie jestembuleon napisał(a):
W tym momencie klasa odkrywcy to przy aktywnej grze około 400 kk surowców na dzień przy rozwiniętym uni z top 1 powyżej 100 kk. Naprawdę niewielu zbieraczy ma takie wydobycie, a odkrywca też ma swoje eko.
.
cokolwiek napisał(a):
Dla starych uni odkrywca jest raczej bez sensu - bo zyski z generała czy zbieracza przewyższają zyski z expów.
Mirmir napisał(a):
Nieprawda ,aktywne odkrywca farmiacy(75%) i wysyłający ekspedycje zostawia daleko w tyle zbieracza choćby ten i miał wykichane w kosmos konto eco .Mam takie na Librze eco top 2 i gram odkrywcą i nie zamierzam zmieniać póki gram aktywnie .cokolwiek napisał(a):
Dla starych uni odkrywca jest raczej bez sensu - bo zyski z generała czy zbieracza przewyższają zyski z expów.
-50% zlikwidowało po prostu bezsensowne krociowe zyski na odkrywcy .
cokolwiek napisał(a):
A czytałeś dalej?
"Bardzo aktywny odkrywca może przewyższać pozostałe klasy w zyskach (dużo zależy od rynku, aktywności flot, wielkości flot itp)."
Czarnobrody napisał(a):
klasa odkrywca.
Jak widać z samego eko mam 600kk a dziś mając tylko 4 czy 5 godzin wolnego czasu na farmienie zwiozłem około 1,5kkk sury - na expy było szkoda czasu bo mi tylko sloty zapychały. Jak widać z samych idlaków można wyciągnąć ponad bańkę jak ktoś ma cały dzień czasu aby farmić.
cokolwiek napisał(a):
Po ok 3 miesiącach gry - zaczyna mieć sens zmiana klasy - bo odkrywca wypłaszcza swoje zyski (nowych planet już nie stawiasz, falanga ma ten sam poziom, badania nie są już tak ważne, a zyski z expów - stałe - bo nie ma już lotów na piratów).
Grając eko - można zmienić na zbieracza. Grając flotą - na generała. Nie musisz zmieniać - ale możesz. Bo zyski z tych dwóch klas powinny być już wyższe niż zyski z obrońcy (pamiętajcie, że na nowych uni nie ma rynku).
Antharas napisał(a):
Nerf expow powinien wyjść szybciej, od dawna było mówione ze coś takiego nastąpi
Możliwe że mądre głowy w gf nie wzięły pod uwagę pomysłowości graczy i wyszło jak wyszło, jedynie pozostaje fakt że floty urosly do niebotycznych rozmiarów (w tym moja) a inne klasy zostały w tyle
Na u68 wątpię żeby ktoś przy aktualnym balansie (jaki powinien być od początku aktualizacji) będzie w stanie w 3-6 Msc dogonić topowe floty
15 gości