Zauważyłem, że od pewnego czasu w podglądzie zakładka: "przedmioty możliwe do aktywowania" ładuje się strasznie wolno.. Zanim wprowadzili itemy na 30/90 dni działało to dobrze. Potem gorzej, ale teraz, jak dodali kolejne itemy, to jest tragedia.

cokolwiek napisał(a):
I dlatego na więcej niż 1h warto puszczać tylko i wyłącznie jako nocny fs (a i to - na 40-50% czasu lotu + 4-5h - co w sumie da 7-8h). Puszczanie w dzien na dłużej niż 1h jest bez sensu - nagrody niewiele lepsze (średnio).
NowyLolek napisał(a):
I jak będzie opóźnienie, to na takim X2, zamiast godziny będziesz czekać 4 albo i więcej?
buleon napisał(a):
Abstrahując od sensowności wysyłania FS-a na jakiegokolwiek ekspa (możliwość straty większej niż standardowy slot ekspedycyjny), czy nie lepiej wysłać na np. 10-20 % z ekspedycją 1h?
cokolwiek napisał(a):
Zależy co chcesz osiągnąć:- wysyłanie na więcej godzin daje lepszy zysk (teoretycznie, w długim okresie - także praktycznie), kosztem problemów w przypadku trafienia na opóźnieniebuleon napisał(a):
Abstrahując od sensowności wysyłania FS-a na jakiegokolwiek ekspa (możliwość straty większej niż standardowy slot ekspedycyjny), czy nie lepiej wysłać na np. 10-20 % z ekspedycją 1h?
- wysyłanie na 10-20%, na 1h - daje lepsze zabezpieczenie przed opóźnianiem, kosztem niższych zysków
Opcji masz wiele, od wysłania na 100% na 8h, po 10% na 1h. Plus jeszcze rozwiązanie - nie wysyłać expów na noc. Niech każdy wybierze sobie to, co mu akurat najlepiej odpowiada. Nie ma jednego "najlepszego" rozwiązania.
cokolwiek napisał(a):
- wysyłanie na więcej godzin daje lepszy zysk (teoretycznie, w długim okresie - także praktycznie), kosztem problemów w przypadku trafienia na opóźnienie
buleon napisał(a):
Lepszy zysk? Nie sądzę. Zmniejsza się szansa na neutralny event, więc zwiększa się całą reszta, w tym również czarna dziura.cokolwiek napisał(a):
- wysyłanie na więcej godzin daje lepszy zysk (teoretycznie, w długim okresie - także praktycznie), kosztem problemów w przypadku trafienia na opóźnienie
19dawid45 napisał(a):
A nie zmniejsza się szansa na dziurę?? Gdzie jest opis tego co wyżej piszesz?
Zawisz napisał(a):
Zwiększenie długości ekspedycji powoduje, że wzrasta szansa na trafienie eventu (dobrego, złego lub neutralnego), ale nie ma wpływu na jego rozmiary.
realbialy napisał(a):
Z wielu możliwości osłabienia odkrywcy wybrana została metoda zniszczenia tej klasy.
buleon napisał(a):
W tym momencie klasa odkrywcy to przy aktywnej grze około 400 kk surowców na dzień przy rozwiniętym uni z top 1 powyżej 100 kk. Naprawdę niewielu zbieraczy ma takie wydobycie, a odkrywca też ma swoje eko.
Ten Keyra napisał(a):
Już nie przesadzajmy - 400kk to ja samego metalu wydobywam, a topowym Zbieraczem nie jestembuleon napisał(a):
W tym momencie klasa odkrywcy to przy aktywnej grze około 400 kk surowców na dzień przy rozwiniętym uni z top 1 powyżej 100 kk. Naprawdę niewielu zbieraczy ma takie wydobycie, a odkrywca też ma swoje eko.
.
cokolwiek napisał(a):
Dla starych uni odkrywca jest raczej bez sensu - bo zyski z generała czy zbieracza przewyższają zyski z expów.
Mirmir napisał(a):
Nieprawda ,aktywne odkrywca farmiacy(75%) i wysyłający ekspedycje zostawia daleko w tyle zbieracza choćby ten i miał wykichane w kosmos konto eco .Mam takie na Librze eco top 2 i gram odkrywcą i nie zamierzam zmieniać póki gram aktywnie .cokolwiek napisał(a):
Dla starych uni odkrywca jest raczej bez sensu - bo zyski z generała czy zbieracza przewyższają zyski z expów.
-50% zlikwidowało po prostu bezsensowne krociowe zyski na odkrywcy .
cokolwiek napisał(a):
A czytałeś dalej?
"Bardzo aktywny odkrywca może przewyższać pozostałe klasy w zyskach (dużo zależy od rynku, aktywności flot, wielkości flot itp)."
Czarnobrody napisał(a):
klasa odkrywca.
Jak widać z samego eko mam 600kk a dziś mając tylko 4 czy 5 godzin wolnego czasu na farmienie zwiozłem około 1,5kkk sury - na expy było szkoda czasu bo mi tylko sloty zapychały. Jak widać z samych idlaków można wyciągnąć ponad bańkę jak ktoś ma cały dzień czasu aby farmić.
cokolwiek napisał(a):
Po ok 3 miesiącach gry - zaczyna mieć sens zmiana klasy - bo odkrywca wypłaszcza swoje zyski (nowych planet już nie stawiasz, falanga ma ten sam poziom, badania nie są już tak ważne, a zyski z expów - stałe - bo nie ma już lotów na piratów).
Grając eko - można zmienić na zbieracza. Grając flotą - na generała. Nie musisz zmieniać - ale możesz. Bo zyski z tych dwóch klas powinny być już wyższe niż zyski z obrońcy (pamiętajcie, że na nowych uni nie ma rynku).
Antharas napisał(a):
Nerf expow powinien wyjść szybciej, od dawna było mówione ze coś takiego nastąpi
Możliwe że mądre głowy w gf nie wzięły pod uwagę pomysłowości graczy i wyszło jak wyszło, jedynie pozostaje fakt że floty urosly do niebotycznych rozmiarów (w tym moja) a inne klasy zostały w tyle
Na u68 wątpię żeby ktoś przy aktualnym balansie (jaki powinien być od początku aktualizacji) będzie w stanie w 3-6 Msc dogonić topowe floty
6 gości