Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• psycho napisał(a):

@wampek ale przyznasz mi ze temat juz jest teraz nie do ogarniecia. wez to na logike... zrobilem ze 1000kkkk surowca, ktore puscilem w rynek, kupowalem wszystko jak leci, byle tylko byc upierdliwym i utrudnic sprawe. kogo zbanowac? mnie? prosze bardzo. osoby ktore skorzystaly z tego ze ja bylem upierdliwy a one wystawialy oferty ktore ja kupowalem za lewe surowce? no kurde, jak zaplacily anty, i dostaly bana bo programista dal ciala to rzecznik praw konsumenta juz by zacieral rece a niemcy by grube miliony stracily. olac sprawe? i osoby ktore siedzialy dniami i nocami a tego nie robily co? sa stratne. tutaj sprawa jest tak skrajnie zjebana ze oni sami nie wiedza co zrobic. dlatego nie ma odzewu, a nie dlatego ze sa urlopy. jak ja bym cos takiego odwalil na produkcji to by mnie z grobu chyba wyciagneli juz nawet nie po to zeby konsekwencje wyciagnac, tylko zebym to ratowal bo jestem tworca kodu. a tutaj serio... zeby zrozumiec tak stary i zjebany kod pol roku nie wystarczy w branzy kiedy wszystko leci na rescie i reactcie czy angularze :) to jest turbo wiekowy kod, po zrodlach htmla i jsa widac metody ktore pamietaja universum 2 na ktorym zaczynalem. po prostu syf.. ale jak powiedzialem gdzies wyzej. 2 tygodnie urlopu, praca nad rozwiazaniem, i konkretna porpozycja poparta taka wiadomoscia ze strony teamu. nie neguje ze milczenie jest przeginka z ich strony.. jest i to bardzo. moje zdanie i propozycje urlopow przedstawilem i nic wiecej bym nie wymyslil nie widzac kodu, struktury bazy etc. etc. szkoda gierki.. lubilem ja a bana dostane i to perma bo cofne cala antymaterie ktora wydalem na wyspawanie tych surowcow i puszczenie ich dalej w obieg.
      Powiedz mi mędrku jeden po co to próbujesz dobić? Ja przedstawiłem sposób na jako takie (bo nie idealne - takie nie istnieje) rozwiązanie problemu. A ty twierdzisz, że się nie da. Po pierwsze nie poczytałeś. Po drugie wszystkowiedzący nie jesteś. Nie namawiaj ludzi do bugusingu bo tylko zamęt wprowadzasz i utrudniasz sprawę. Po tych tekstach, które napisałeś odebrałbym ci prawo wykonywania zawodu programisty. Bo psuj jesteś i tyle.
      To obok to moje zdjęcie, serio... Z tym, że przed złomowaniem...

WRÓCIŁEM

Kynyky

Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...
    • Jest sposób na zamknięcie rynku XD
      Robisz nowe konto. Robisz na nim surki kkkkk....wystawiasz milion autoofert i autozapytan przejmując cały handel na uni.
      Dopóki nikt nie zrobi więcej surowca to Ty będziesz skupować wszystko z rynku od wszystkich. Jesteś zielony więc atakować Cię mogą tylko zieloni ;) a niech se zarobią XD

Edit: zapomniałem o slotach i nadlatujących flotach. Ale tydzień nie musisz odbierać z rynku...potem nowe konto i to samo xd
      Niektóre rzeczy się nie zmieniają, inne ulegają zmianom.
    • za tydzien wpadnie art napisze ze jest wersja 7.14321423rbas ktora naprawi bledy po wejsciu nowej wersji okaze sie ze sa jeszcze wieksze problemy art zniknie na miesiac i wtedy zacznie sie placz :E mi sie tam na chwile obecna podoba nie jest dobrze ale moze byc gorzej znajac ich aktualizacje wiec wiecie ||
      cala prawda "rynku" pozdrawiam

Johnkopytko z klanu Kopytkow
      Najwiekszy fan Jennifer Aniston <3
    • Majac niezliczone ilości surowców zdejmiesz z rynku wrogie autooferty i autozapytania i narobisz swoich ile będzie potrzeba.
      A tolerancję po obniżeniu przelicznika to nie trzeba dużo kombinować max dwa przeliczniki z tolerancja 25 % i zbierasz wszystko co jest i będzie wystawione
      Niektóre rzeczy się nie zmieniają, inne ulegają zmianom.
    • psycho napisał(a):

A ja wam powiem tak.. i pewnie post umknie gdzies, bo kto by czytal wypociny typka co sie pierwszy raz w sprawie wypowiada. Nikt tu z obecnych nie powiedzial jak to wyglada z punktu widzenia firmy, pracownika, czy powiem wiecej.. Niemiec. Zdarzylo sie kilka rzeczy ktore zsumowaly sie na no.. z punktu widzenia firmy i graczy tragedie. I swoje zdanie popre faktem ze tez jestem programista, podobne rzeczy pisze, tez dla niemieckiej firmy. Tylko akurat my musimy mocniej testowac kod. No ale do rzeczy..

Fakt zaistnienia bledu w kodzie to jedno. Stawiam krate browarow ze osoba ktora to pisala byla mega cisnieta na termin konca roku. Zabraklo czasu na testowanie, a napisanie takiego kodu zeby dzialal dobrze wymaga troche wiedzy, wyobrazni i w ogole obycia z programowaniem i matematyka. Po jakosci kodu strzelam ze pisala to osoba z mniejszym niz 2-3 letnie doswiadczenie w branzy. Nie wymagajcie od takiej osoby perfekcyjnego kodu. Nawalil proces, presja i cisnienie koncem roku. Ani programista, ani @Art. Raczej manager bez wyobrazni uparty na wyniki.

I tutaj najciekawsze.. macie wkurw, pretensje i cisnienie na team, ale w tej sytuacji nie da sie kompletnie nic zrobic poza akceptacja faktu ze w universa poszly miliardy ton surowca. Dlaczego?

1. Backup impilkuje zwrot kasy osobom ktore w tym czasie kupily antymaterie. Z punktu widzenia biznesu, GameForge nie moze sobie na to pozwolic. Koszta przewyzszaja zyski w tym momencie za sama ksiegowosc w rozliczeniu tego.
      2. Banowanie oszustow jest nierealne. Sam dzis namnozylem z 500kk surowcow, handlowalem nimi, celowo. Rozeszly sie po universum a ja mam kilka statkow za to. I trzeba by w tym momencie zbanowac przynajmniej 60 osob ktore zyskaly na lewych surowcach.

Z jednej strony, sprawa jest przejebana. Cholernie mi szkoda teamu bo pewnie ilosc ticketow jest od tygodnia wieksza niz w ciagu ostatnich tygodni. Z drugiej strony no.. musicie troche zrozumiec fakt ze w tworzeniu gier jest mega rotacja i tam sie wcale kokosow nie zarabia. Programista ktory to pisal na 95% nie mial doswiadczenia wiekszego niz te 3 wyzej wspomniane lata. Popsul gre, ups. Zdarza sie. GameForge zeby byc dla wszystkich fair powinno albo wam wszystkim skasowac konta i wyrownac rozgrywke do 0, albo uznac to za incydent i was przeprosic nie robiac nic, argumentujac to tym ze universa ozyja zyskujac miliardy surowcow o ktore mozecie walczyc zlomujac osoby ktore z bledu korzystaja (mam odpalona kasacje kont wszystkich, nie bawie sie w to dluzej).

Chcecie byc bardziej zlosliwi? Mnozcie te surowce, kupujcie antymaterie, placcie paypalem. Zbanuja wam konta, zabierzecie spowrotem kase bo tam chyba opcja zwrotu jest, i moze jak straca nascie tysiecy to znajda kompromis. Poki co:

Reset gry albo olanie tematu (poprawiajac blad oczywiscie)

Nic lepszego nie wymysla bez napisania kodu ktory zdecydowanie przewyzsza wartosc tego produktu.
      Trzeba by od 27 grudnia analizowac WSZYSTKO, wg kryteriow ktorych zdefiniowanie potrwa miesiace. To nie wina Arta, teamu, Migotki, Rudej czy kto tam wam bany da. Oni sami nie wiedza jak to naprawic bo sie nie da :)
      Wszystko ładnie pięknie, ale jak ludzie pisali, żeby zamknąć rynek to dla czego do tej pory tego nie zrobili? Niech nowa wersja zostanie, ale bez rynku. To raczej nie jest wieli problem dla "programistów"? Jak wszystko naprawią i przetestują 100 razy to mogą go przywrócić najpierw na testową Bermudę, potem na resztę uni.

Jako programista powinieneś wiedzieć co znaczy wersja RC (obecnie mamy 7.1.0-rc16). Dla tych co nie wiedzą. Jest to wersja przeznaczona do testów dla biznesu. Schemat wygląda tak. Najpierw testują developerzy, potem testerzy, potem biznes, a potem wprowadza się na produkcję. Innymi słowy obecna wersja nie jest wersją produkcyjną.... A mimo to jakiś Niemiec podjął decyzję, żeby ją wdrożyć.... Wyjaśniając dalej biznesem można nazwać w tym przypadku nas graczy, czyli jest to wersja przeznaczona do testów na serwerze testowym Bermuda.

pl.wikipedia.org/wiki/Cykl_%C5%BCycia_programu
      "RC (ang. Release Candidate, czyli kandydat do wydania) – wydanie kandydujące, których może być nawet kilka, ale jeżeli nie zostanie w nim znalezione żadne istotne odstępstwo od planu wersji, zmienia się jedynie numer wersji na wyższy i uznaje wersję za stabilną.
      wersja stabilna (wersja produkcyjna) – wersja nadająca się do użytkowania zgodnie z założeniami autorów"

Reasumując słowa @Art , że wersja została przetestowana i jest gotowa do wdrożenia to stek bzdur. Ale to już chyba wszyscy wiedzą.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez spirycik ().

• Ale Wy naiwniaki jesteście
      Zamkną ogame bo parę osób zrezygnuję z gry,guzik się tym przejmą. Ogame nie przynosi im zysku ,po tym co tu czytam wątpię.
      Trochę to potrwa ,połatają rynek,bany dostaną ci najbardziej rzucający się w oczy a reszta zostanie,tak jak po handlowej niedzieli .Zwrócili wtedy wszyscy towar ,guzik prawda.

psycho napisał(a):

kupowalem wszystko jak leci, byle tylko byc upierdliwym i utrudnic sprawe. kogo zbanowac? mnie? prosze bardzo. osoby ktore skorzystaly z tego ze ja bylem upierdliwy a one wystawialy oferty ktore ja kupowalem za lewe surowce?
      Dla mnie sprawa jasna jak słońce ,bana dostajesz Ty i tylko TY i słusznie,reszta albo dostaje nakaz zwrotu surowców albo zostaje tak jak jest ,wiadomo nie wyłapie się wszystkich .Poza tym to nie ich wina,że korzystają z Rynku ,który według kilkukrotnych zapewnień Arta działa prawidłowo.
      Co do stwierdzenia ,że nie ma tu winy teamu PL , otóż jest .Czasy gdy Polak pracował jak ten niewolnik za miskę ryżu od Morawieckiego, się skończyły ,jak coś ci się nie podoba zmieniam pracę lub mówię o tym otwarcie.Tu team PL chowa głowę w piasek ,a wystarczyłaby mała wzmianka ,wiemy o zaistniałym problemie ,działamy ,prosimy nie wykorzystywać błędu ,osobom które będą to robić nagminnie grozi ban itp itd
    • Mirmir napisał(a):

Co do stwierdzenia ,że nie ma tu winy teamu PL , otóż jest .Czasy gdy Polak pracował jak ten niewolnik za miskę ryżu od Morawieckiego, się skończyły ,jak coś ci się nie podoba zmieniam pracę lub mówię o tym otwarcie.
      Jak ktoś mnie pyta o bycie w Team to odpowiadam że Teamu nie można traktować jako pracy. To jest forma gry. Inny poziom wtajemniczenia ale nadal to jest rodzaj gry. Tak samo jak w grze to w team nie wszystko musi się podobać. W grze i w team coś trzyma pomimo że nie wszystko pasuje. Każdy w team ma swoje ulubione działki które go przy tej "grze" jeszcze trzymią. Ja np. lubię odpowiadać na pytania dotyczące znajomości gry. :fsmile:
      (Uprzedzając trolle - nie, nie zajmuje się błędami gry ;P )

=============
      Odnosząc się do postów o wiszące tickety itd:

Jak pisałam na DISCu każdy teamowiec ma swoje ograniczenie czasowe. Czy tego chcecie czy nie, czy Wam się podoba czy nie, każdy z teamu ma swoje obowiązki realne których nie rzuci. Każdy również potrzebuje się zrelaksować, odmóżdżyć (uczepicie się słowa?). Jest tyle ticketów że fizycznie nie idzie tego obrobić.
      "Idź pracować zamiast pisać posty"? To tez tak nie działa. Nie idzie robić tego samego przez parę godzin. Zadeklarowałam pracę w team jednak nie ponad wszystko.

Sporo jest postów "mój ticket wisi 4 dni". Wisi bo go nie ma kto robić. :fsad:
      Jest za dużo zgłoszeń, za mało ludzi.

Ticket daje Wam ten plus że macie zgłoszenie, jeżeli by się coś działo to możecie napisać "mam ticketa o tutaj > ID". Nam również to pomaga, choć ticket może być nie zrobiony to mamy informację o tym że gracz coś zgłaszał.

Nie pisze żeby się żalić (więc nie piszcie "nie podoba się odejdź"). Piszę ponieważ proszę jedynie o zrozumienie. Czy to tak wiele? Obecna sytuacja dla Was jak i również teamu nie jest komfortowa. Rozumiem że jesteście źli ale nic z tym nie zrobię. Wylewanie "pomyj" (sami użyliście tego słowa!) nie przyspieszy niczego z powodu małej liczby osób do obrabiania Waszych zgłoszeń.

Trzy, dwa, jeden.... minusów start. :-/

edit:

GramBoLubie napisał(a):

ciap masz moje zrozumienie. Ty dasz mi swoje , jak się pożalę ?
      Mało uważnie czytałeś post ponieważ napisałam "Rozumiem że jesteście źli".
      Nie mam jednak mocy prawnej żeby obecna sytuacje zmienić.

GramBoLubie napisał(a):

Różnzica polega na tym , że Ty za swoją pracę ( czy gre , jak wolisz ) dostajesz doładowanie , a ja muszę go kupić i kupuje.
      Czasem się zastanawiam czy nie łatwiej byłoby iść zamiatać ulicę 4h w miesiącu. Trochę sportu dla zdrowia i mniej siwych włosów. :D

GramBoLubie napisał(a):

Dlatego jak coś jest nie tak mam prawo wyrazić swoje niezadowolenie , prawda ?
      Ależ ja Wam nie bronię wyrażać swojego niezadowolenia. Tylko wyrażajcie jest w sprawach które można zmienić. Doba ma 24h i nie zmienisz tego żeby team miał więcej czasu na tickety.

Mirmir napisał(a):

Wy jesteście dla nas bezpośrednimi przedstawicielami GF czy tego chcecie czy nie
      GF nie dał mi upoważnienia do wypowiadania się na temat GF więc przedstawiciel ze mnie marny. Nawet nie jestem informowana przed graczami.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• ciap masz moje zrozumienie. Ty dasz mi swoje , jak się pożalę ?
      W wiekszości masz rację. Każdy ma swoje obowiązki , swoje życie. Nie zawsze siedzimy przed komputerem całą dobę.
      No ale w przypadku @Art a to chyba już za długo zwleka , czyż nie ?

"Jak ktoś mnie pyta o bycie w Team to odpowiadam że Teamu nie można traktować jako pracy. To jest forma gry. Inny poziom wtajemniczenia ale nadal to jest rodzaj gry."

Różnzica polega na tym , że Ty za swoją pracę ( czy gre , jak wolisz ) dostajesz doładowanie , a ja muszę go kupić i kupuje. Dlatego jak coś jest nie tak mam prawo wyrazić swoje niezadowolenie , prawda ? Na wszystko na co wydaje prawdziwe pieniądze mam prawo w razie niezgodności otrzymać wyjaśnienie , czyż nie ? A tu takiego brak. Możesz powiedzieć " to nie wydawaj". Problem w tym , że ja najpierw wydałem , a poźniej coś poszło nie tak ;) Staram się , ale na prawdę nie potraie zrozumieć Waszego/Arta stanowiska. Przecież wystarczy coś napisać , cokolwiek , a chociaż połowa ludzi innaczej spojrzała by na zaistniałą sytuację. Nawet głupie" nie wiem co robić , sytuacja patowa " wystarczyłaby . Coż Nim kieruje , że nawet tego nie może napisać ?

Nie
    • @ciap caly czas od wakacji bylismy mili .. cierpilwi ... GF potraktowal nas jak widzisz .. my gracze sie zbuntowalismy .. wy jako team nie .. zalejemy was jeszcze wieksza iloscia tiketow by was zniechcecic do GF rowniez .. taka polityka ... my nie mamy wplywu na was ? ale mozemy wam tez ta gre obrzydzic ... ale wy dalej charytatywnie dzialacie za kuponik ... jak dla mnie taniej sprzedac sie niemcom w takiej sytuacji juz nie mozna... ponizej poziomu idzicie sobie na tikety odpisywac .. Ludzie codziennie mnie zagaduja o zasady jakie sa na rynku ... bo na boardzie nic nie ma na ten temat , pozegnalem juz kilkudziesieciu znajomych, ... jestescie jak pijawki bez głosu ... puchnijcie od tiketow .. - fajne zajecie ... a reszte prosze o rozprzestrzenianie surowca po rynku w formie prezentow na wszystkich uniach ... i 100 tiketow dla kazdego dziennie zycze

@Art to juz wogle jest zaszczuty mam nadzieje ze mi tego nie wybaczy jak ja mu za zlewke w listopadzie jak chcialem go uswiadomic jakim cudownym produktem bedzie rynek
      memy wczorajsze na dsc usmiały mnie do łez .. wszystkim dziekuje i zachecam do wiecej

zauwazylem regularna cisze po stronie GO .. lubicie rozmawiac z ludem jak mnie nie ma .. ledwo przyjde cisza i zmiana tematu ... ja bym was wszystkich za brak odwagi cywilnej jak Vlad palownik vel Dracula ...za jaja i na latarnie

ps wlasnie dorzucilem nowego tiketa wszystkich GO zapraszam sie do zapoznania sie z precedensem,

tiket nr
      17611004
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez ale cios antynazista ().

• ciap napisał(a):

Jak ktoś mnie pyta o bycie w Team to odpowiadam że Teamu nie można traktować jako pracy. To jest forma gry. Inny poziom wtajemniczenia ale nadal to jest rodzaj gry
      Z tego co wiem ART bierze za to kasę ,a i Ty i reszta dostajecie za to co robicie jakieś bonusy.Wy jesteście dla nas bezpośrednimi przedstawicielami GF czy tego chcecie czy nie.Nie dziw się więc ,że pretensje są kierowane do Was ,a o Arcie to już nie wspomnę bo szkoda słów.Ty przynajmniej starasz się coś wyjaśnić ,a reszta zaginęła.
    • 1. Wy tak sobie życzeniowo piszecie coś o backupach? Bo nikt chyba nigdzie z ludzi decyzyjnych o tym nie wspominał. Rozumiem, że to takie życzeniowe "co by było gdyby"

2. Widzę w historii rynku wszystkie zakupy i sprzedaże od samego początku. Na moją logikę jak ktoś dostał 500 mld surowca, to będzie to tam wyświetlone. Tak to działa? Jeżeli tak, to narzędzie do znalezienia oszustów jest dostępne, kwestia chęci.
    • Nonick napisał(a):

1. Wy tak sobie życzeniowo piszecie coś o backupach? Bo nikt chyba nigdzie z ludzi decyzyjnych o tym nie wspominał. Rozumiem, że to takie życzeniowe "co by było gdyby"

2. Widzę w historii rynku wszystkie zakupy i sprzedaże od samego początku. Na moją logikę jak ktoś dostał 500 mld surowca, to będzie to tam wyświetlone. Tak to działa? Jeżeli tak, to narzędzie do znalezienia oszustów jest dostępne, kwestia chęci.
      @Nonick a co w sytuacji, gdy ktoś za tą surkę zacznie handlować w sposób "normalny" - banujemy wszystkich kontrahentów, mimo że mogą być nieświadomi tego , że surka była trefna? Co w sytuacji, gdy ktoś tą surke sfarmi - dostaje bana? Co w sytuacji, gdy nieuczciwy gracz postawi flotę za trefną surke i zjedzie ci wszystkie planety i moony do zera - kto temu graczowi zwróci za taką akcję?
      Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post??
    • @Qnick Grunt, że jest podstawa żeby wychwycić kto wzbogacił się nielegalnie. Idę o zakład, że celowo ten sposób wykorzystują takie pseudo topki uni z plakietką "flociarz roku" na czole, ale 80% czasu na urlopie.

Myslę, że wymienione przez Ciebie sytuacje da się ogarnąć po ludzku - odejmując surowce, a jak nie to kopalnie / statki itp. Byle systemowo. Główny oszust ban permanentny, a nieświadomi / mniej świadomi tego powiązani z sytuacją - zwroty / drobniejsze kary itp. Da się to ogarnąć, choć jak to już ktoś wspominał na 100% idealnie nie wyjdzie. Od siebie dodam, że również potrzebne są chęci ze strony osób odpowiedzialnych za grę w PL.

Osobiście w te chęci własnie wątpię bardziej niż to, że dałoby się to jakoś systemowo ogarnąć.
    • Pozwolę sobie wtrącić, że temat nie jest o tym kto składał podanie do teamu, kto ile czeka na ticketa i za co dostał bana.
      Nie jest też o tym co Art je na kolacje. Rozumiem, że sprawa aktualizacji jest ciężka ale proszę o niezaśmiecanie tematu kwestiami które nic do niego nie wnoszą.
      Wszelkie następne takie komentarze polecą do kosza.

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
    • Nonick napisał(a):

@Qnick Grunt, że jest podstawa żeby wychwycić kto wzbogacił się nielegalnie. Idę o zakład, że celowo ten sposób wykorzystują takie pseudo topki uni z plakietką "flociarz roku" na czole, ale 80% czasu na urlopie.

Myslę, że wymienione przez Ciebie sytuacje da się ogarnąć po ludzku - odejmując surowce, a jak nie to kopalnie / statki itp. Byle systemowo. Główny oszust ban permanentny, a nieświadomi / mniej świadomi tego powiązani z sytuacją - zwroty / drobniejsze kary itp. Da się to ogarnąć, choć jak to już ktoś wspominał na 100% idealnie nie wyjdzie. Od siebie dodam, że również potrzebne są chęci ze strony osób odpowiedzialnych za grę w PL.

Osobiście w te chęci własnie wątpię bardziej niż to, że dałoby się to jakoś systemowo ogarnąć.
      Ale dlaczego ktokolwiek ma oddawać jakieś surowce skoro nie miał bladego pojęcia skąd pochodzi ten surowiec, a stracił tyle samo czasu i tyle samo slotów co farmiac idlakow czy cokolwiek innego bez surowców z rynku.
      Dlaczego nie mogą zablokować opcji rynku do naprawienia błędu? Przecież to nowość w tej grze, a nie podstawa na której się opiera.
    • Albo im się to już wymknęło spod kontroli albo całkiem olali temat nie widząc sensu w ratowaniu tej gry...
      To obok to moje zdjęcie, serio... Z tym, że przed złomowaniem...

WRÓCIŁEM

Kynyky

Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...
    • @Piciu napisał(a):

Ruda napisał(a):

Pozwolę sobie wtrącić, że temat nie jest o tym kto składał podanie do teamu, kto ile czeka na ticketa i za co dostał bana.
      Nie jest też o tym co Art je na kolacje. Rozumiem, że sprawa aktualizacji jest ciężka ale proszę o niezaśmiecanie tematu kwestiami które nic do niego nie wnoszą.
      Wszelkie następne takie komentarze polecą do kosza.
      A jak jesteś ze znajomymi na kolacji albo z kimś rozmawiasz to też to skrupulatnie wracasz do wątku? Bo nie bardzo rozumiem czemu ma służyć ten rygoryzm. Poza oczywiście pokazaniem, że jest Pani Moderator, która ma władze moderowania i będzie moderować. Nie rozmawiamy przecież o ostatniej kolejce Premier League tylko o kwestiach związanych z Ogame, a to jak ktoś nazwał "wątek" nie wyznacza ściśle treści naszej dyskusji. Jeżeli to jest istota problemu to proponuję założyć tytuł: "dyskusje związane z rynkiem, bugami, handel i aktualizacją 7.0" i możesz brać wolne.
      P.S. Fatalne to wygląda gdy jedynym uczestnikiem dyskusji z Teamu jest Moderator z zapędami cenzorskimi (i czasami Daga z doskoku). Osoba, która powinna się tutaj w imieniu GF tłumaczyć podkuliła ogon pod siebie.
      CZekaj czekaj bo i tego posta Ci usuną... jak wiele innych usuwali niewygodnych dla siebie dla GF
      Lepiej by było jakby Arta do tablicy wywołali...a nie z nami wojowali no ale cóż taka taktyka jest: cenzurować cenzurować olewać... i eventy na wydawanie/ zakup anty promować:)
      Jak to jest że jeden wyłapuję bug rynku a drugi nie jak to przedmówca pisał?
    • Dobrze Piciu mówi.

Było 50 osób, które się udzielały. Jeden zadał pytanie, znalazł błąd, 5ciu innych sprawdziło czy rzeczywiście tak jest, a kolejne osoby napisały jak to rozwiązać. Tak samo było z informacjami o tych nowościach. Nie wiadomo jakie przeliczniki, jakie wzory co jest prawidłowe i jak działa. Sami użytkownicy testowali i udzielali sobie informacji.

• Teraz jak wysyłam kolonizuj z księżyca z 15 pozycji na 1 w tym samym układzie to po powrocie floty dostaję info że wróciła z planety 15stej na moona na pozycji 15stej. To tak ma być ?
      • Jak jestem na koncie i ktoś mnie skanuje to po odświeżeniu strony widziałem na liście planet taki mały trójkącik i wiedziałem gdzie leci ten skan. Teraz tego nie widać.
      • Jak klikam anuluj badanie to w oknie było widać gdzie je włączyłem. Teraz nie ma takich informacji.
      [ciach]

Super Moderator Ruda:
      offtop
    • Tak samo jak z ekspami u Odkrywcy żadnej informacji że osłabili wyniki ekspów wobec tych początkowych przeciez ludzie wydali dodatkową anty żeby zmienić klase :)

A co do Pani modeator to po całym Ogame krążą informacje o poczynaniach w grze więc to akurat mnie nie dziwi...

Dziwi mnie tylko postępowanie GF coraz więcej ludzi jest anty antymateria:) miesiąc dwa i zyski spadną