Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• 19dawid45 napisał(a):

Mnie i tak najbardziej śmieszy że lecą bany za rynek...dali możliwości a potem banują...biorą kasę za swoją pracę a jak wychodzi że dali ciała to nie biorą tego na siebie tylko karają tych co używali ich błędów... kosmos...w realnym życiu nie do pomyślenia
      No cóż, czytam ten temat regularnie z uwagą, może ktoś w końcu napisze instrukcję obsługi rynkowego błogosławieństwa, z chęcią skorzystam.

Skoro Art napisał, że wszystkie działania na rynku są legalne to znaczy że wszystko co się tam dzieje jest legalne i za to nie ma prawa dawać bana, no chyba że ktoś wykorzystuje multikonta no to wiadomo. Ale jak ktoś znalazł lukę i wzbogacił się działając legalnie bana dostać nie może, bo nie ma podstaw. Ja bym z takim graczem poszedł na układ i wszedł we współpracę na miejscu Arta. Tzn. Nie dostajesz banana (ch*j że nie ma podstaw, ale jestem wszechmocny to mogę dać każdemu), nakładam na ciebie podatek od wzbogacenia, czyli oddajesz wszystko co zarobiłeś wykorzystując słabość rynku i dajesz instrukcję, co zrobiłeś że stało się tak jak się stało i ja to naprawiam. No i obserwacja kont wszystkich cwaniaczków, może znów coś znajdą i znów układ - darmowi testerzy:)
    • SimonS napisał(a):

19dawid45 napisał(a):

Mnie i tak najbardziej śmieszy że lecą bany za rynek...dali możliwości a potem banują...biorą kasę za swoją pracę a jak wychodzi że dali ciała to nie biorą tego na siebie tylko karają tych co używali ich błędów... kosmos...w realnym życiu nie do pomyślenia
      No cóż, czytam ten temat regularnie z uwagą, może ktoś w końcu napisze instrukcję obsługi rynkowego błogosławieństwa, z chęcią skorzystam.
      Skoro Art napisał, że wszystkie działania na rynku są legalne to znaczy że wszystko co się tam dzieje jest legalne i za to nie ma prawa dawać bana, no chyba że ktoś wykorzystuje multikonta no to wiadomo. Ale jak ktoś znalazł lukę i wzbogacił się działając legalnie bana dostać nie może, bo nie ma podstaw. Ja bym z takim graczem poszedł na układ i wszedł we współpracę na miejscu Arta. Tzn. Nie dostajesz banana (ch*j że nie ma podstaw, ale jestem wszechmocny to mogę dać każdemu), nakładam na ciebie podatek od wzbogacenia, czyli oddajesz wszystko co zarobiłeś wykorzystując słabość rynku i dajesz instrukcję, co zrobiłeś że stało się tak jak się stało i ja to naprawiam. No i obserwacja kont wszystkich cwaniaczków, może znów coś znajdą i znów układ - darmowi testerzy:)
      Wiele stron wstecz ktoś tłumaczył dokładnie na czym polegają błędy i co? nadal te błędy są... czaruje się z nieba miliardy surowca...z nieba!!

Co do banów niby są z rynku niby legalne a jednak karalne... nowy wymiar kar , nowy kodeks karny Arta:)
    • Bany nie są za korzystanie z rynku.

Kupujesz flote po minimalu, sprzedajesz innemu po max - legalne
      Kupujesz zasoby po dziwnych przelicznikach (ale bez bugusingu) - legalne

Bany są za multi, a jeżeli chodzi o rynek - to za bugusing. Dotychczas były dwa bugi:
      - pierwszy - generowanie części zasobów (20-30% przy handlu - za co poleciał Aduch i Wrum) - został załatany - wynikał z błędnej konstrukcji tolerancji
      - drugi - @Art - ciągle aktualny - czyli generowanie praktycznie nieskończonych zasobów przy rozbiciu sprzedaży na części - ograniczeniem jest 500kk przy handlu zasobami / wielkość floty kolegi przy handlu flotą. Plus - max 3 handle na minute - bo masz dwadzieścia kilka slotów na rynku :D więc zasoby na konto top1 world generujesz całe dwie godziny, zamiast 40 minut :D

I ten drugi błąd jest aktualny, na bana polecieli tylko na U68 - tylko ciekawi mnie argumentacja, bo Art nawet nie ma pojęcia jak działał ten mechanizm - więc nie wie czego szukać. A więc pewnie tysiące osób pozostaną bezkarne.

W tym drugim przypadku mogą być również niewinne ofiary - ktoś dostał więcej zasobów, ale nie zauważył i nie zgłosił - i kiedyś poleci ban. I to też wina @Art - że nawet nie próbuje ostrzegać przed tym.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez dexPL ().

• Po co te przepychanki? :D Jak chcecie przeciwdziałać pushom to powystawiajcie za wszystkie zasoby autozapytania i autooferty :D wtedy wszystko będzie leciało do was bez dublowania surowca. Najwyżej stracicie trochę na tych transakcjach ale nikt się nie spushuje chyba, że skupi wszystko co wystawiliście :D
      Niektóre rzeczy się nie zmieniają, inne ulegają zmianom.
    • Dobra proszę o wyjaśnienie co się wydarzyło. (Mensa)

Zrobiłem auto zapytanie, że chce kupić 2kk deuteru i w zamian daje kryształ po minimalnym przeliczniku czyli 1.645.099 (20%)

ktoś leci.. i pyk:

Przywiózł 50k deuteru -> zapłacono dokładnie 1.645.099
      Mi ten kryształ się nie odliczył, zapłaciłem chyba normalną cenę. Pytanie czy gość tyle rzeczywiście dostał czy to błąd w wyświetleniu?
      Ktoś z tego ogłoszenia kupił już 2 razy po 50k deuteru, nie kojarzę czy ten sam, za drugim razem zapłacono 1.603.972
    • SimonS napisał(a):

Dobra proszę o wyjaśnienie co się wydarzyło. (Mensa)

Zrobiłem auto zapytanie, że chce kupić 2kk deuteru i w zamian daje kryształ po minimalnym przeliczniku czyli 1.645.099 (20%)

ktoś leci.. i pyk:

Przywiózł 50k deuteru -> zapłacono dokładnie 1.645.099
      Mi ten kryształ się nie odliczył, zapłaciłem chyba normalną cenę. Pytanie czy gość tyle rzeczywiście dostał czy to błąd w wyświetleniu?
      Ktoś z tego ogłoszenia kupił już 2 razy po 50k deuteru, nie kojarzę czy ten sam, za drugim razem zapłacono 1.603.972

Ten, kto wystawił autoofertę - rzeczywiście tyle dostał. Jak trzeba - to dostałby i więcej (ale max 500kk). Na tym właśnie polega bug w generowaniu przez rynek zasobów - osoba z autozapytania płaci ile trzeba i dostaje ile trzeba, a osoba z autooferty - płaci ile trzeba - a dostaje CAŁĄ WARTOŚĆ autozapytania.

Choć z tego co widzę i opisujesz - to parowanie poszło odwrotnie - ale błąd ten sam - zapłaciłeś tylko mały kawałek - a dostajesz całość autooferty.

GENERALNIE parowanie autooferty z autozapytaniem jest źle zrobione - jedna strona nie traci - a druga zyskuje milijony. Ale nikt nie widzi problemu, więc ok :)

PS. Tylko zgłos na support - bo polecisz za niewinnośc na bana. Bo to jest bug (i tak - to są realne zasoby - a nie tylko bug z wyświetlaniem)
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Mirmir napisał(a):

dexPL napisał(a):

Są inne - zbieracz mniej więcej połowę płaci - jak wystawia ofertę.
      No własnie nie bardzoOpłata rynkowa 355.000 Deuter ,oczywiście przy takiej samej ilości towaru sprzedawanego
      taka sama opłata jest u Zbieracza i Odkrywcy
      Hmm, dwa dni temu miałem autozapytanie - poszły dwie oferty, na tyle samo. Jedna od Zbieracza, druga od Generała. OFERTY. I opłata się różniła.

Może coś zmienili? A może to np autooferta jest - i ona działa inaczej :D
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • @ciap czy Ty jesteś normalna? Myślisz, że gracze nagle będą spędzać połowę swojego czasu, żeby wysyłać wam jakieś tickety za wasze "udoskonalenia"? Wprowadziliście, wszystko działa pięknie i cacy, a teraz gracze korzystają z tego jak narzędzie zostało stworzone. Dajcie sobie spokój bo coś wam nie idzie :quasi:
      Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
      Strzel se dagmarkę!
    • Bombowy Bomberman napisał(a):

@ciap czy Ty jesteś normalna? Myślisz, że gracze nagle będą spędzać połowę swojego czasu, żeby wysyłać wam jakieś tickety za wasze "udoskonalenia"? Wprowadziliście, wszystko działa pięknie i cacy, a teraz gracze korzystają z tego jak narzędzie zostało stworzone. Dajcie sobie spokój bo coś wam nie idzie :quasi:
      Jest automatyczne logowanie do supportu.

Wspomnę również o tym że to praca dla teamu za którą nikt nie płaci. Jeżeli ktoś myśli że zapraszam na support dla przyjemności to jest w błędzie. Dla gracza to maksymalnie 30s na wysłanie zgloszenia. Dla teamu to 5?10? Min pracy.

To nie są nasz "udoskonalenia". :fsmile:
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Gregory* napisał(a):

Maksymalnie można wystawić ofertę 500kk, więc raczej ciężko Ci będzie dostać 50kkk przez przypadek

To raczej kilkadziesiąt przypadków
      Z zasobów tak - ale z floty - nie ma takiego ograniczenia. Musi być tylko bogate konto (czyli np najpierw generujesz 50kkk deuteru z zasobów - a potem dla kolejnych kont - juz po 50kkk z floty. Dzięki temu jest mniej klikania.

@ciap @Art 2. stycznia - mam nadzieję, że chociaż teraz ktoś zajmie się przeczytaniem postów (choćby w tym temacie ... ). Dzięki temu się dowiecie jak działa błąd. Art pewnie ciągle żyje w świadomości, że to jest błąd tolerancji i płacisz 25% mniej :D taaaa.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • To jest dramat jakiś... A jak założyłem temat żeby walczyć o niewprowadzanie tych zmian na starych uniwersach to mnie wszyscy wyśmiewali... Łyso teraz?
      To obok to moje zdjęcie, serio... Z tym, że przed złomowaniem...

WRÓCIŁEM

Kynyky

Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...
    • To może chociaż wyłączyć rynek do czasu aż zostanie naprawiony?! - czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze.

WRÓCIŁEM

Kynyky

Ps. Ludzie nie pushujcie się. Psujecie grę, a te punkty tak na prawdę nie cieszą. To tak jak medal na dopingu - żałosne...
    • Duch Szerszenia napisał(a):

To może chociaż wyłączyć rynek do czasu aż zostanie naprawiony?! - czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze.
      NIEDASIE.

Każdy decyzyjny Niemiec jest na urlopie do 7.06. Plus - to przyznanie się do błędu - a przecież można zrzucić winę na graczy, nie na rynek. Więc będzie próba łapania winnych (jak złapią 10% to będzie max) - a z resztą "nauczcie się żyć w nowej rzeczywistości" jak to mawiał Art
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • dexPL napisał(a):

Duch Szerszenia napisał(a):

To może chociaż wyłączyć rynek do czasu aż zostanie naprawiony?! - czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze.
      NIEDASIE.
      Każdy decyzyjny Niemiec jest na urlopie do 7.06. Plus - to przyznanie się do błędu - a przecież można zrzucić winę na graczy, nie na rynek. Więc będzie próba łapania winnych (jak złapią 10% to będzie max) - a z resztą "nauczcie się żyć w nowej rzeczywistości" jak to mawiał Art
      Ciul. To ja już wolę tak niż jakiś backup. Uczciwie gram, bez żadnego wała. Pomimo startu z opóźnieniem doszedłem do 69 miejsca na Kalyke, a ostatni tydzień to już tylko w tą badziewną grę gram. Kto mi zwróci zmarnowany czas? Żałosne.

WRÓCIŁEM

Kynyky

• Co za paranoja. Taktyka na zamilczenie problemu jest wyborna. Gratuluję.

Nie może jakiś szympans - praktykant wyłączyć rynku na jakiś czas? Przecież rozpierdalacie grę po całości, jak to potem odwrócicie? Zrobicie backup do 23 grudnia?!

Ktoś się orientuje czy w innych krajach jest ten sam problem?
    • @Piciu napisał(a):

Co za paranoja. Taktyka na zamilczenie problemu jest wyborna. Gratuluję.

Nie może jakiś szympans - praktykant wyłączyć rynku na jakiś czas? Przecież rozpierdalacie grę po całości, jak to potem odwrócicie? Zrobicie backup do 23 grudnia?!

Ktoś się orientuje czy w innych krajach jest ten sam problem?
      A jak myślisz? Może go nie być?
      Backup w okresie świątecznym to byłoby draństwo nie z tej ziemi. Niech Niemcy siadają do kompów i biorą się do roboty. Trzeba prześledzić logi i pobanować tych co robili bugusing na permy. A takich co to niby przypadkiem sfarmili od tygodnia do miesiąca, w zależności ile tego nakradli.

WRÓCIŁEM

Kynyky

• Muniek napisał(a):

hidanK napisał(a):

W DE przesledzilem posty i problem tak jak tutaj...Niemcy sa za usunieciem rynku z gry.
      Obstawiam i tak, ze gdzies tam jakis slad zostanie tych magicznych surowcow, wiec bany sie posypia...
      1. Ja se skopiuje surowce i nagle stwierdze że hahahahaha zostaje flociarzem, stawiam naraz na start 200k pancków czy tych nowych rozpruwaczy i zaczynam latać. Oczywiscie nie mam o tym pojecia bo umiem tylko farmic idlaków wiec po 2 dniac @pl1 pakuje mnie w recki. Co powiesz wtedy Plowi ? Oddac to ? Ban ? :)

2. Gracz A i B mysla mysla myslą i wymyslili !!! Zalozymy se ze 2 konta lewe, tam namnozymy 400 kkk i pozniej se to swoimi kontami kupimy po minimalu. Dla pewnosci przepuscimy jeszcze przez 3 konto.

3. Hmmmm.....zaloze lewe konto, zbuduje flote za surke z nieba, troszke polatam dla pozorow i swoim prawdziwym kontem zezlomuje to z hukiem.

Jak widac po jednym obrocie lewej surki - przestaje ona byc lewa, jak w biznesie

I tu nawet jeśli nie korzystasz z bugu to możesz być ofiarą. Nie wszyscy przetapiają tylko czekają na rozwiązanie problemu i konsekwencje , a flociarze przecież nadal latają ... trafia takiego oszusta legalnie i co ? i połączą go z bugiem - stanie się tak samo winny jak Ci pusherzy. Nie wybroni się tym , że nie zrobił tego celowo. Nie odróżnią komu się udało , a kto chciał być cwany. W tym momencie najlepiej nic nie robić ( nie latać , nie farmić , nie złomować ). Bo jak tu latać na sąsiadów nie wiedząc kto ma swoja , a kto rynkową surkę ?
    • guff napisał(a):

Zastanawia mnie tylko jak można było tak niewytestowaną wersję wypuścić na rynek? Ale tutaj też pewnie winnych nie ma :D
      Odpowiedź jest bardzo prosta. PINIĄDZ !!! Chcieli za wszelką cene to wprowadzić przed zimą, bo wtedy nas graczy jest najwięncej. Błedy mieli w d... mysląć że jakos to bedzie. Dodatkowo sprytnie zrobili event na starcie "Ledy" przez dwa tygodnie żeby się Ci najbardziej kasiasći się bili.
      Zwróciliście uwage jak szybko owteorzyli kolejne uni "Mensa"? Normalnie otwierają uni w ostepie około 50 dni, a Mense odtworzyli po 38 dniach od "Ledy". Po co ? Ano znów PINIĄDZ !!! Zgarnać jak najwiencej zanim ludzie się dowiedzą!

Osobiście też jestem zdania aby pani @ciap dac spokój bo jako jedyna jest na forum i na tyle ile moze pomaga i uczestniczy w tej dyskusji. Jej pewnych rzeczy nie wypada mówic chodź pewnie jej samej sie ciśnie to i owo na jezyk.

Pytanie gdzie jest @Art ? kto kolwie widział? kto kolwiek wie ? Moge sie jedynie domyslać i swoje przypuszczenia mam.
    • Duch Puszczy napisał(a):

Wiem że przesyłając ta sure zniszczył em prace sojuszników
      Czekamy co bedzie
      Niczego nie zniszczyłeś. Zrobiłeś to by pokazać jak poważny jest to problem. Może dzięki temu zablokowany zostanie ten nieszczęsny rynek. Póki co tak jak pisałeś surka w sojuszu bezpieczna i tickety poszły. Cały sojusz za Tobą murem stoi. Razem czekamy na decyzję GO. A to co się stało na uni Himalia w noc sylwestrową niech będzie przestrogą dla tych, którzy twierdzą, że wnioski ze strony graczy o zablokowanie rynku to masowa histeria.
      Antares top10 END
      Cygnus top 10 END
      Quantum top 50 ON
      Himalia top 4 ON

Top 1 ACS uni Himalia ~ 757860.27%