Ciekawe jakie będą newsy jak zaczną pracować
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Revenine napisał(a):
Ciekawe jakie będą newsy jak zaczną pracować
Ja za to spodziewam się poprawienia jakości użytkowania gry - przez poprawę wydajności widoku flot aktywnych - zamiast kręcącego sie kółka chcę widzieć jednak floty - taki hipster jestem.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
I pewnie nowy błąd: Asteroidy z nowej promo, te z pozycji 17 - mają po ~500 zasobów - ale nie działają. Atakując je dostajemy komunikat jak z ataku na zwykłą planetę, bez tego eventowego
"powinniśmy się przespać i odpocząc" / "znaleziono skarb - przedmiot"
Ale to pewnie kolejne promo działające od północy, które ktoś zapomniał włączyćRentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Specjalne planety w galaktyce 16-22.12.2019
A oto jakie przedmioty można zdobyć na specjalnych planetach:
Emerytowany lotnik - 856.607,43%
" I'd rather be hated for who I am, than loved for who I'm not... " -
No to i ja skrobnę słów parę odnośnie nowych zmian. Ogólnie to super, że GF postanowiło coś zmienić, szkoda jednak, że dostajemy właściwie półprodukt zamiast pełnoprawnej wersji 7.1.
Po pierwsze podgląd jest totalnie nieprzewidywalny, działa przez parę minut tylko po to, żeby po chwili kręcić się przez następne pięć. Gram na uni ze speedem x1, więc jest to po prostu uciążliwość, ale na wyższych speedach może się to skończyć bardzo przykro - koniecznie do naprawienia.
Czcionka w opisie statków i budynków również buguje się na potęgę, sprawia to, że nie jest on czytelny.
No i ten nieszczęsny pasek - po co było zmieniać coś co działało prawidłowo.. Sama szata graficzna jest jeszcze ok, ale pasek lubi spłatać psikusa, do tego niektórzy z mają z nim problemy w wersji mobilnej.
Zdarza się również, że budynki zawieszają się na parę minut po zakończeniu budowy, "zakończono" przeskakuje, ale nie można dać następnego zlecenia budowy.
Rynek... szkoda tutaj się rozwodzić, bo napisano o tym, aż za dużo, mam nadzieję, że działanie tego "cudownego" wynalazku zostanie uregulowane, zanim wszystkie surowce, floty i dopałki z pushówek wylądują na kontach wyżej i zrujnują przyjemność oraz sens gry innym graczom.
Klasy super, każda ma coś dla siebie tutaj na duży plus.
Podsumowując - im szybciej usuniecie bugi tym lepiej, większość rozwiązań nie jest zła. Powodzenia z uprzątnięciem tego bałaganu. -
Wisior napisał(a):
Problem w tym że nie da się ich kupić na zapas Mając obecnie wybrana klasę nie potrafię kupić nowej.
6
Wisior
Normalnie wchodzisz do Shopu i masz opcję "Kup" lub "Kup i aktywuj"
Jak Twój pies uzbiera anty i sobie kupi (bez aktywacji), to może Ci odsprzeda. Tylko czy jest sens męczyć zwierzaka?
BTW - na testowym Bermuda nie da się wystawić tego na sprzedaż (przed chwilą sprawdziłem), więc nie ma pewności, że u nas zadziała -
To dosyć normalne, że w grach mmo no-lify mają lepsze wyniki niż casuale.
-
Hej,
Śledziłem w weekend troszkę forum i według tego co tu wyczytałem oraz na podstawie wrzuconego przez Was kalkulatora mviv.hebergratuit.net/expe71_prod.htm?i=2 troszkę sobie potestowałem. Pozwolę sobie podzielić swoimi refleksjami z innymi graczami, którzy jak ja szukali na ten temat informacji.
Na wyniki ekspedycji nie ma wpływu ilość pionierów co od początku wydawało się jasne. Jeden pionier podwaja możliwe maksymalne łupy. Większa ilość pionierów nic nie zmienia tylko oczywiście zwiększa ładowność naszej floty, więc proporcjonalnie mniej DT musimy wysłać.
Jeśli chodzi natomiast o łupy z ekspedycji to podobnie jak w poprzedniej wersji wpływ na to ma w pierwszej kolejności ilość punktów gracza top1 danego uni. Swoje wyniki wykonam na przykładzie uni68 gdzie top1 ma więcej niż 100mln pkt. Przedstawię różnice jedynie na podstawie samych możliwych do zdobycia surowców:
- odkrywca: 45kk metalu, 22,5kk kryształu, 15kk deuteru
- odkrywca+pionier: 90kk metalu, 45kk kryształu, 30kk deuteru
- zbieracz: 5kk metalu, 2,5kk kryształu, 1,66kk deuteru
- zbieracz+pionier: 10kk metalu, 5kk kryształu, 3,33kk deu
- zdobywcy nie uwzględniono. w wyborze klasy jest jeszcze "Other", który ma takie same możliwości jak odkrywca, ale ciężko powiedzieć czy dotyczy to tej klasy. Musiałby ktoś przetestować.
Jeśli chodzi o statki i antymaterię proporcje są takie same. Dokładne ilości musicie sobie sami wyliczyć w kalkulatorze.
Jeśli chodzi natomiast o ilość statków potrzebnych do wysłania aby móc zebrać maksa jest tym razem tylko uzależniona od ładowności. Na ładowność ma wpływ od niedawna technologia nadprzestrzenna. Tak więc zakładając, że jej poziom wynosi 8 gracz musi wysłać jeśli jest:
- zbieraczem: 1pionier, 1ss, 243 DT
- odkrywcą: 1pionier, 1ss, 2572 DT
Różnica jest więc kolosalna.
Przypominam, że powyższe wyliczenia dotyczą uni68. Na innych universach wyniki będą inne.
Reasumując:
1. Według powyższego kalkulatora najważniejszy wpływ na wyniki ekspedycji ma wybór klasy. Odkrywca może wyciągać 9x większe zyski od zbieracza.
2. Wystarczy jeden pionier do podwojenia możliwych maksymalnych zysków z ekspedycji. Większa ich ilość nic nie daje.
Moje wnioski opieram jedynie na znalezionym na naszym forum kalkulatorze, więc prosiłbym tego nie brać jako pewnik. Aby być pewnym trzeba czekać na oficjalne info lub na życzliwą duszyczkę, która to porządnie przetestuje na własnych obserwacjach i podzieli się z nami swoimi wynikami.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^^Majek^^ ().
-
Drakean napisał(a):
Revenine napisał(a):
Tym co narzekają na przesadzonego odkrywcę, to powiem, że jak w piatek i sobotę ładnie wpadało, tak połowe niedzieli i puszczone expy na noc nie dały nic oprócz 3kk dexu, czyli jeden dobry strzał na ostatnie 18 exp.
-
A ja mam takie pytanie odnośni rynku
jestem bez urlopu i wystawiam zapytanie, że kupię deuter za kryształ. Kryształ zabierze mi od razu z konta. OK. Ale za godzinę/dwie wrzucam urlop. Co w momencie, gdy dopiero po aktywacji urlopu ktoś tenże deuter mi sprzeda? Transport zostanie wysłany tak samo, jakbym była bez urlopu, czy transakcja zostanie jakoś anulowana i zwrócą mi kryształ?
Uznając, że transakcja dojdzie do skutku i surowce zostaną mi normalnie dostarczone na urlopie, jak długo moje surowce z zakupu będą wisieć jako do odebrania? Co jeśli nie będzie mnie przez tydzień na koncie i nie będę mogła kliknąć "odbierz"? Wiadomości te zapewne też mają jakiś określony czas, po upływie którego się kasują, więc co wtedy?
Druga sprawa. Ktoś ogarnia czy mając klasę generała w trashu trzeba zmieniać sobie technologie +2 do każdej, czy tam ta klasa sama w sobie ma już ten bonus i wybierając generała w kalkulatorze już technologie są wyższe? Bo jako tako w raporcie szpiegowskim u osoby z generałem pokazuje dalej jego normalnie technologie (bez tych bonusowych +2 do każdej).....
PS. Was też tak wywala z konta? Bo mnie tak średnio kilka dobrych razy na dzien XDD
'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...
S. King -
Wyciągnęłam sporo postów dotyczących ekspedycji (klasy odkrywcy) i stworzyłam nowy temat. Proszę tam kontynuować dalszą dyskusję na ten temat.
Klasa Odkrywcy - dyskusja -
Avinashi napisał(a):
A ja mam takie pytanie odnośni rynku
jestem bez urlopu i wystawiam zapytanie, że kupię deuter za kryształ. Kryształ zabierze mi od razu z konta. OK. Ale za godzinę/dwie wrzucam urlop. Co w momencie, gdy dopiero po aktywacji urlopu ktoś tenże deuter mi sprzeda? Transport zostanie wysłany tak samo, jakbym była bez urlopu, czy transakcja zostanie jakoś anulowana i zwrócą mi kryształ?
Uznając, że transakcja dojdzie do skutku i surowce zostaną mi normalnie dostarczone na urlopie, jak długo moje surowce z zakupu będą wisieć jako do odebrania? Co jeśli nie będzie mnie przez tydzień na koncie i nie będę mogła kliknąć "odbierz"? Wiadomości te zapewne też mają jakiś określony czas, po upływie którego się kasują, więc co wtedy?
O ile dobrze pamiętam, to wiadomości w zakładce rynek wiszą 3 dni. Jeśli nie odbierzesz zakupu/zapłaty, to same się odbierają przed kasacją wiadomości.
Przynajmniej tak było na Uni testowym -
Proszę nie wklejać linku do kalkulatora ekspedycji, ponieważ nie jest on na liście tolerowanych dodatków.
-
Ruda napisał(a):
Proszę nie wklejać linku do kalkulatora ekspedycji, ponieważ nie jest on na liście tolerowanych dodatków.
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
rynek
Ktoś sprzedaje 100GS za 1mld 700mln krychy
Jawny wał -
Fatal_Error napisał(a):
rynek
Ktoś sprzedaje 100GS za 1mld 700mln krychy
Jawny wał
Przecież za "wały" są bany.Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post?? -
Ruda napisał(a):
-
Ruda napisał(a):
Nie jest to dodatek do gry jak juz ktos wspomnial, a osobna strona zawierajaca kalkulator tak jak np. Thrashsim. Facebook jest tolerowanym dodatkiem? Bo sporo osob ma go otwartego razem z gra
Uni 21
Łącznie 78x w ST
Na sumę ~146.561%
Średnio ~1.879% / ST
Uni Virgo
ex Top 1 flota
ex-MODERATOR ST u20, u25, u26, u27, u41, u56.
ex-MODERATOR DiD u12, u20, u56.
ex-GO Xanthus
ex-Rising -
Ruda napisał(a):
Proszę nie wklejać linku do kalkulatora ekspedycji
exRising napisał(a):
Facebook jest tolerowanym dodatkiem? Bo sporo osob ma go otwartego razem z gra
-
Spoko, chodzi tylko o to, że to jest "prośba" która nie znajduje uzasadnienia w zasadach, na które się tutaj umówiliśmy. Takie widzimisię, bez żadnego trybu.
A kalkulator jest pomocny graczom. Zmieniono mechanizm ekspedycji w zakresie tego co słać, żeby było optymalnie, i nikt nie raczył o tym powiadomić graczy. -
Widzę, że poczucie humoru na tym forum to towar deficytowy. Gwiezdni mocarze
-
ackra napisał(a):
Ruda napisał(a):
Proszę nie wklejać linku do kalkulatora ekspedycji
exRising napisał(a):
Facebook jest tolerowanym dodatkiem? Bo sporo osob ma go otwartego razem z gra
A jak poprosi o napisanie double posta to tez mamy sie sluchac? O ile w ciagu ostatnich 10 lat nie zmienil sie regulamin forum, to regulamin dzialu PoO nie zabranial wstawiania linkow - przeciez mamy cale masy arkuszow w excelu, symulatorow, konwerterow etc. itd.
A tak z innej beczki kalkulator jest dostepny na UWAGA LINK aaaa xD
Uni 21
Łącznie 78x w ST
Na sumę ~146.561%
Średnio ~1.879% / ST
Uni Virgo
ex Top 1 flota
ex-MODERATOR ST u20, u25, u26, u27, u41, u56.
ex-MODERATOR DiD u12, u20, u56.
ex-GO Xanthus
ex-Rising -
-
Memento chyba, żeś się .
Wytłumaczę jak debilowi (sam się tak kreujesz postem wyżej)
Każdy, ale to dosłownie każdy z Polskiej Administracji jest pionkiem przy wprowadzaniu nowej wersji.
Na innych społecznościach nie ma wzmianki o zmianach tego typu, wręcz wątpię,aby takie coś miało miejsce.
Skoro nie ma tam informacji to co nasz Team ma wrzucić w google translate,a potem ogłosić nam? Nic.
Rzucaj się GF lub na niemieckim forum.Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Poka Bydlaka Smierdziela ().
-
memento-mori napisał(a):
@ackra
kto mi teraz odda kase za anty, jak znerfilicie ekspedycje a specjalnie dla nich zmienilem range w niedziele rano ?
czy przed znerfieniem nie mogliscie napisac na forum ze zmieniacie to ? - przeciez to nie był mały szczegół....
-
memento-mori napisał(a):
@ackra
kto mi teraz odda kase za anty, jak znerfilicie ekspedycje a specjalnie dla nich zmienilem range w niedziele rano ?
czy przed znerfieniem nie mogliscie napisac na forum ze zmieniacie to ? - przeciez to nie był mały szczegół....
Ps. W sobotę też! -
No to wytłumacz mi logicznie po co jest ten team.
- nie maja pojecia o dokonywanych zmianach w mechanice gry
- nie maja wplywu na gre oraz jej rozwoj
- nie banuja pusherow ktorzy kupuja antymetrie
- zezwalają na wiele wałków na serwerach
- jezeli juz zapytamy sie o jakies szczegoly to nie maja pojecia, jak sami nie znajda na angielskim forum to sami nic nie wiedza.
Jeszcze raz zapytam, kiedy oficjalnie napiszecie jak mocno obniżyliście % szansy zdobycia czegokolwiek z ekspedycji
i co z moja wydana antymetria. -
Poka_Bydlaka napisał(a):
Memento chyba, żeś się .
Wytłumaczę jak debilowi (sam się tak kreujesz postem wyżej)
Każdy, ale to dosłownie każdy z Polskiej Administracji jest pionkiem przy wprowadzaniu nowej wersji.
Na innych społecznościach nie ma wzmianki o zmianach tego typu, wręcz wątpię,aby takie coś miało miejsce.
Skoro nie ma tam informacji to co nasz Team ma wrzucić w google translate,a potem ogłosić nam? Nic.
Rzucaj się GF lub na niemieckim forum.
Zatrudniam w firmie 9 osób, WSTYD mi było jeżeli moi pracownicy nie mieliby zielonego pojęcia o czymś co sprzedają, jakie usługi świadczą... Ja z klientem rozmawiam o pieniądzach reszte załatwiają moi ludzie, tak samo tutaj GF nikt nie zagląda do kieszeni, tylko pyta o wydany produkt. -
a czy mozna handlowac DTkami juz po 111 czy to zabronione ?
Bo niektorzy rynku nie potrafia obslugiwac a chcą taniej sprzedac.
Pytam serio.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Mi się wydaje, że ten kalkulator pokazuje złą ilość maksymalnych statków (powinno być chyba dwa razy mniej). Jak ktoś znajdzie więcej, niż połowę tego co jest tam w kalkulatorze, niech da znać.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 24
24 gości