Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• ciap napisał(a):

wampek napisał(a):

ciap napisał(a):

Ekspedycje mają bonus x speed eko.
      Tego zwykłe nie mają więc dlatego taka różnica.
      Innym słowem ja oraz zapewne połowa tego forum mylnie przyjęła że bonus x eko liczony jest dla wszystkich, a nie tylko dla odkrywcy?
      Dokładnie tak było. :fsmile:
      No to jestem zadowolony z faktu, że wstrzymałem się z wyborem klasy.
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • KissOfTheDragoon napisał(a):

cichah2o napisał(a):

wampek napisał(a):

ciap napisał(a):

Ekspedycje mają bonus x speed eko.
      Tego zwykłe nie mają więc dlatego taka różnica.
      Innym słowem ja oraz zapewne połowa tego forum mylnie przyjęła że bonus x eko liczony jest dla wszystkich, a nie tylko dla odkrywcy?
      czyli na speed 1 jest tylko 1,5 raza więcej - odkrywca się nie opłaca, ale na speed 7 mamy już 10,5 raza więcej - i tu odkrywca bardzo się opłaca <- tak wynika z raportów z ekspedycji tu zamieszczanych - szkoda, że takie informacje dostajemy po wprowadzeniu klas a nie przed ich wyborem...
      informacje byly, wzor w tym watku walkowano kilka razy, poza tym byly aktualizowane posty przez Arta w dziale o wersjach i zmianach.
      przez ponad miesiac chyba jak nie dluzej opserwuje ten watek i ogolnierzadko kiedy widac tu kogos nowego (piszacego cos). przewaznie jest to 10-15 osob ktore sa tu aktywne. nie wiem ile ludzi to czyta tylko dla informacji ale sie nie wypowiada bo tego nie widac ale jak sie przychodzi i mowi "szkoda, że takie informacje dostajemy po wprowadzeniu klas a nie przed ich wyborem..." swiadczy tylko o tym ze nie sledzi sie tego co sie dzieje na forach a tacy ludzie sa sami sobie juz winni. brak wiedzy nie zwalnia z poniesienia odpowiedzialnosci za wlasne czyny
      Ja śledzę wątek, a też zostałem wprowadzony w błąd, więc nie piernicz. Było cały czas mówione że dla odkrywcy bonus będzie wynosił 4x a następnie podano informacje że zmniejszono go do 0.5... ani słowa o mnożniku prędkości ekonomii. Dopiero jak się kilka razy przeczyta post Arta z wzorem to faktycznie można odnieść wrażenie że kwestia bonusu nie jest taka oczywista.
    • cichah2o napisał(a):

właśnie skróciłem badanie o 30 minut przedmiotem... i zamiast skrócić wydłużyło mi o 2 tygodnie. O dwa tygodnie!!!!! To jest kpina!
      ticket, zgłoszenie na forum w miejscu na to i liczyć, że ktoś się zainteresuje.
      Wątpię i pewnie będzie trzeba robić ponownie. :)
      Art to żart.

Stare, niesłuszne zbanowane konto

I am not a king, I am not a god, I am... worse...
    • Zacząłem dłubać w tym rynku ale w kwestii przedmiotów.

Dlaczego Dopalacz Deuteru 30% mogę sprzedać max za:
      • metal - Dozwolona rozpiętość cen 323 555 - 924 444
      • kryształ - Dozwolona rozpiętość cen 194 133 - 554 666
      • deuter - Dozwolona rozpiętość cen 129 421 - 369 776

Przy produkcji deuteru 6kk dziennie to 1,8kk. Razy 7 dni to 12,6kk deuteru.

Chyba ktoś zapomniał że taki dopalacz ma różna wartość dla kogoś z top 700 i kopalnią na 20 lvl a różną dla top 50 i kopalnią 39-40.

Kto ustala te widełki i od czego zależą ?

Dlaczego w układzie MT leci 15 minut a po wybraniu klasy z bonusem 100% prędkości dla niego leci 12 min a nie 7,5 ?

Leci zygzakiem ? Czy po elipsie ?

wampek napisał(a):

Ja śledzę wątek, a też zostałem wprowadzony w błąd, więc nie piernicz. Było cały czas mówione że dla odkrywcy bonus będzie wynosił 4x a następnie podano informacje że zmniejszono go do 0.5... ani słowa o mnożniku prędkości ekonomii. Dopiero jak się kilka razy przeczyta post Arta z wzorem to faktycznie można odnieść wrażenie że kwestia bonusu nie jest taka oczywista.
      1) 9 grudnia

Art napisał(a):

Wynik ekspedycji Odkrywcy powiązany jest z prędkością ekonomii serwera.
      2) piatek godzina 13:37 toz za gownoburza o pelzaczach i rynku

Art napisał(a):

Otrzymałem kolejną korektę do wzoru na zysk z ekspedycji:

Art napisał(a):

+X% do zysku z pomyślnych ekspedycji

Gdy posiada się aktywną klasę wzór obliczający zysk z ekspedycji jest następujący:
      (Podstawowa wartość łupu + bonus klasy) * prędkość_ekonomii

Wartości domyślne dla prędkości eco 5 wygląda to tak: (1+0,5) * 5

Pionier daje bonus w wysokości x2 dla podstawowej wartości łupu na ekspedycji

Oba bonusy można łączyć, zatem w przypadku Odkrywcy i Pioniera we flocie: (Podstawowy łup + bonus klasy) * prędkość_eko * 2

Bez żadnego bonusu, podstawowy łup to 1.

widac slabo sledzisz ten watek...
      Taka informacja powinna być podana przy wyborze klasy w grze, a nie na forum.. równie dobrze mogli napisać, że bonus dla generała to +50 lvl technologi bojowych, a w rzeczywistości dać tylko +2 lvl, i o tym napisać na forum. Wtedy też uważałbyś, że jest to uczciwe wobec graczy? W grze przy klasach są błędne i niekompletne opisy - to powinni zmienić już dawno,..
    • jibrill napisał(a):

Korzystając z chwili "spokoju" w temacie, mam jeszcze pytanie takie ogólne odnośnie ekspedycji- wystarczy wysyłać pojedynczego pioniera (nie licząc reszty statków), czy bonus się w jakiś sposób kumuluje? Bo nic takiego nie kojarzę, a widzę, że niektórzy wysyłają pioniery całymi stadami.
      1 pionier wystarczy. stado jest dla ewentualgego zebrania zlomu przy starciu

wampek napisał(a):

Za to mam coraz większe wrażenie że rozmawiam z kretynem... ktoś podał informacje, że wszystkie ekspedycje mają zostać powiązane z prędkością serwera. Swoją drogą wytłumacz proszę panie mądry jak mają się do tego komunikaty, że bonus odkrywcy będzie wynosił x 4 (następnie zmniejszony do x0.5) oraz informacja o 3% widniejącą przy wyborze klasy odkrywcy?
      co mnie interesuje co jest napisane przy obrazku klasy? mnie interesuja fakty. zapytaj sie GF czemu podaja zle informacje. ja bazuje na tym co znalazlem i porownuje do tego co gra nam daje. myslisz ze czemu nie gram? bo GF nie wie co chce. jak sie sprawa ustabilizuje moze wroce. poki co zbieram wiedze i nformacje o wszystkim. jak ktos chce to sie nimi z nim dziele i tyle nie zmuszajac zeby wierzyl mi na slowo. kazdy moze sie mylic. ale jesli kogos naprowadze na jakis trop czy sprzedam uzyteczne info to sie wtedy ciesze ze pomoglem.
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg

co mnie interesuje co jest napisane przy obrazku klasy? mnie interesuja fakty. zapytaj sie GF czemu podaja zle informacje. ja bazuje na tym co znalazlem i porownuje do tego co gra nam daje.
      Aaa... informacje o 4x oraz 0.5x to nie na forum się pojawiły? Powiedz mi jedno... skoro nie grasz, to po co się tu udzielasz i się tak "denerwujesz"? Przecież nie lubisz czytać tego spamu?
    • cichah2o napisał(a):

Handel został ukończony.
      Sprzedano: 100 Deuter
      Na planecie X otrzymano 465 Metal.
      Opłata rynkowa: 35 Metal

Towar został już odebrany.

Hmm tak tylko sobie sprawdzam, 1 do 4,65 - piękny przelicznik ;D

Oooo kolego to ja od Ciebie kupiłem na quantum :) wzialem dla testu chciałem cos sprawdzic :) pozdrowki :

@KissOfTheDragoon

gram na x7/x5 i dziennie wyciagam na zbieraczu z idlerow okolo 0,5 kkk surki
      cos jeszcze ? :E jacys koledzy ? :E
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • nie pisalem ze wartosci % sie zmienily. napisalem tylko ze to co jest w tym poradniku jest nieaktualne. reszte dopowiedzial sobie @Das140

poza tym jak nie wiecie? macie takie wielkie doswiadczenie, wiedze, wymieniacie sie info ze znajomymi, gracie aktywnie, macie konta... powiedzialem ja juz sie nie odzywam. sami sobie liczcie, sprawdzajcie, domyslajcie sie, testujcie

@ciap tez wam przedstawiala rozne rzeczy a 3/4 ludzi tu ja z blotem mieszalo. jak zamilkla na tydzien to wolaliscie ja spowrotem zeby wyliczenia robila

skoro nie gram nie mam prawa sie tu wypowiadac:) elo
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg
    • Jak dla mnie to że zmiana klasy tyle kosztuje to jakaś pomyłka, 500k anty.. Szczególnie , że przy każdym patchu który nagle znacząco znerfi klasy, powinna być darmowa zmiana.
      Obecnie gram odkrywcą, zyski są super, w końcu opłaca się grać exp, ale nie oszukujmy się, trzeba co rusz sie logować i odbierać exp, szczególnie jak się trafi opóźnienie, lub przyspieszenie. Jak utną te zyski, to odkrywca nic nie ma i chętnie przeszedł bym na zbieracza, ale nie chce też tyle za to płacić.
    • To ja mam jeszcze jedno pytanie.
      Jest możliwość na rynku wystawienie zapytania na przedmioty Odkrywca, Zbieracz oraz Generał. Ktoś wie jak zdobyć te przedmioty? Pies, kuzyna kolegi od strony drugiej żony mojego wujka (hehe) założył sobie konto na tym samym uni, a ja wystawiłem ofertę na zakup przedmiotu. Niestety przed wybraniem klasy nie można było sprzedać, w czasie wybrania klasy nie można było sprzedać, ani po oddaniu klasy nie można było sprzedać :) Ktoś wie jak zdobyć (LEGALNIE !!) te przedmioty? Wypadają na ekspedycji?

Pozdrawiam
      Wisior

PS. Pies wrzucił kasację konta :(
    • Wisior napisał(a):

To ja mam jeszcze jedno pytanie.
      Jest możliwość na rynku wystawienie zapytania na przedmioty Odkrywca, Zbieracz oraz Generał. Ktoś wie jak zdobyć te przedmioty? Pies, kuzyna kolegi od strony drugiej żony mojego wujka (hehe) założył sobie konto na tym samym uni, a ja wystawiłem ofertę na zakup przedmiotu. Niestety przed wybraniem klasy nie można było sprzedać, w czasie wybrania klasy nie można było sprzedać, ani po oddaniu klasy nie można było sprzedać :) Ktoś wie jak zdobyć (LEGALNIE !!) te przedmioty? Wypadają na ekspedycji?

Pozdrawiam
      Wisior

PS. Pies wrzucił kasację konta :(
      Nie da się sprzedać swojej wybranej klasy, jeżeli o to Ci chodzi. Sprzedać na rynku za surowce można tylko przedmiot zmiany klasy zakupiony za antymaterię, tak więc nie liczyłbym, że ktoś się będzie takich rzeczy pozbywał ;)

Edit: z tego co była mowa, to przedmiotów zmiany klasy nie da się zdobyć inaczej jak kupując za anty, albo jakimś cudem na rynku, od kogoś innego kto wydał antymaterię.
      Uni1: Maki Maki vel Gin [ETREA] - RIP
    • @Fatal_Error czytaj ze zrozumieniem :) Ja wystawiłem ofertę na zakup, a nie na sprzedaż :)
      @jibrill - czyli jak ktoś ma powiedzmy klasę Odkrywcy - nazbiera na niej milion anty, a następnie dezaktywuje tą klasę, kupi na nowo przedmiot na tą klasę za anty, ale go nie aktywuje to będzie mógł mi go sprzedać ? Następnie jeszcze raz kupić ten przedmiot i ustawić sobie klase spowrotem ?

Pozdrawiam
      Wisior
    • Wisior napisał(a):

Problem w tym że nie da się ich kupić na zapas :) Mając obecnie wybrana klasę nie potrafię kupić nowej.

6
      Wisior

Nie swiecą sie na zielono ?
      Pamietam dokładnie że od razu po upadte wziąłem Zbieracza i mając już Zbieracza mogłem kliknąć w zielono świecącego sie Odkrywce lub Generała. Oba po 10k Tylko sie bałem :E nie wiem co by sie stało.
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk