KissOfTheDragoon napisał(a):
ale gdzie ty tu widzisz jak to napisales "konstrtukcje by prawidłowy wybór był tylko jeden"?
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
ale gdzie ty tu widzisz jak to napisales "konstrtukcje by prawidłowy wybór był tylko jeden"?
wampek napisał(a):
Innym słowem ja oraz zapewne połowa tego forum mylnie przyjęła że bonus x eko liczony jest dla wszystkich, a nie tylko dla odkrywcy?ciap napisał(a):
Ekspedycje mają bonus x speed eko.
Tego zwykłe nie mają więc dlatego taka różnica.
No to jestem zadowolony z faktu, że wstrzymałem się z wyborem klasy.ciap napisał(a):
Dokładnie tak było.wampek napisał(a):
Innym słowem ja oraz zapewne połowa tego forum mylnie przyjęła że bonus x eko liczony jest dla wszystkich, a nie tylko dla odkrywcy?ciap napisał(a):
informacje byly, wzor w tym watku walkowano kilka razy, poza tym byly aktualizowane posty przez Arta w dziale o wersjach i zmianach.cichah2o napisał(a):
czyli na speed 1 jest tylko 1,5 raza więcej - odkrywca się nie opłaca, ale na speed 7 mamy już 10,5 raza więcej - i tu odkrywca bardzo się opłaca <- tak wynika z raportów z ekspedycji tu zamieszczanych - szkoda, że takie informacje dostajemy po wprowadzeniu klas a nie przed ich wyborem...wampek napisał(a):
przez ponad miesiac chyba jak nie dluzej opserwuje ten watek i ogolnierzadko kiedy widac tu kogos nowego (piszacego cos). przewaznie jest to 10-15 osob ktore sa tu aktywne. nie wiem ile ludzi to czyta tylko dla informacji ale sie nie wypowiada bo tego nie widac ale jak sie przychodzi i mowi "szkoda, że takie informacje dostajemy po wprowadzeniu klas a nie przed ich wyborem..." swiadczy tylko o tym ze nie sledzi sie tego co sie dzieje na forach a tacy ludzie sa sami sobie juz winni. brak wiedzy nie zwalnia z poniesienia odpowiedzialnosci za wlasne czyny
cichah2o napisał(a):
właśnie skróciłem badanie o 30 minut przedmiotem... i zamiast skrócić wydłużyło mi o 2 tygodnie. O dwa tygodnie!!!!! To jest kpina!
1) 9 grudniawampek napisał(a):
Ja śledzę wątek, a też zostałem wprowadzony w błąd, więc nie piernicz. Było cały czas mówione że dla odkrywcy bonus będzie wynosił 4x a następnie podano informacje że zmniejszono go do 0.5... ani słowa o mnożniku prędkości ekonomii. Dopiero jak się kilka razy przeczyta post Arta z wzorem to faktycznie można odnieść wrażenie że kwestia bonusu nie jest taka oczywista.
2) piatek godzina 13:37 toz za gownoburza o pelzaczach i rynkuArt napisał(a):
Wynik ekspedycji Odkrywcy powiązany jest z prędkością ekonomii serwera.
widac slabo sledzisz ten watek...Art napisał(a):
Otrzymałem kolejną korektę do wzoru na zysk z ekspedycji:
Art napisał(a):
+X% do zysku z pomyślnych ekspedycji
Gdy posiada się aktywną klasę wzór obliczający zysk z ekspedycji jest następujący:
(Podstawowa wartość łupu + bonus klasy) * prędkość_ekonomii
Wartości domyślne dla prędkości eco 5 wygląda to tak: (1+0,5) * 5
Pionier daje bonus w wysokości x2 dla podstawowej wartości łupu na ekspedycji
Oba bonusy można łączyć, zatem w przypadku Odkrywcy i Pioniera we flocie: (Podstawowy łup + bonus klasy) * prędkość_eko * 2
Bez żadnego bonusu, podstawowy łup to 1.
jibrill napisał(a):
Korzystając z chwili "spokoju" w temacie, mam jeszcze pytanie takie ogólne odnośnie ekspedycji- wystarczy wysyłać pojedynczego pioniera (nie licząc reszty statków), czy bonus się w jakiś sposób kumuluje? Bo nic takiego nie kojarzę, a widzę, że niektórzy wysyłają pioniery całymi stadami.
wampek napisał(a):
Za to mam coraz większe wrażenie że rozmawiam z kretynem... ktoś podał informacje, że wszystkie ekspedycje mają zostać powiązane z prędkością serwera. Swoją drogą wytłumacz proszę panie mądry jak mają się do tego komunikaty, że bonus odkrywcy będzie wynosił x 4 (następnie zmniejszony do x0.5) oraz informacja o 3% widniejącą przy wyborze klasy odkrywcy?
co mnie interesuje co jest napisane przy obrazku klasy? mnie interesuja fakty. zapytaj sie GF czemu podaja zle informacje. ja bazuje na tym co znalazlem i porownuje do tego co gra nam daje.
cichah2o napisał(a):
Handel został ukończony.
Sprzedano: 100 Deuter
Na planecie X otrzymano 465 Metal.
Opłata rynkowa: 35 Metal
Towar został już odebrany.
Hmm tak tylko sobie sprawdzam, 1 do 4,65 - piękny przelicznik ;D
cichah2o napisał(a):
to teraz powiedz gdzie odesłać 165 metalu, żeby nie było pushu
Nigdy? bo wszystko działa sprawnie jak na razie. Nie ma potrzeby, rób tam sobie pkt., miliarda nie zrobisz.justvroum napisał(a):
Wisior napisał(a):
To ja mam jeszcze jedno pytanie.
Jest możliwość na rynku wystawienie zapytania na przedmioty Odkrywca, Zbieracz oraz Generał. Ktoś wie jak zdobyć te przedmioty? Pies, kuzyna kolegi od strony drugiej żony mojego wujka (hehe) założył sobie konto na tym samym uni, a ja wystawiłem ofertę na zakup przedmiotu. Niestety przed wybraniem klasy nie można było sprzedać, w czasie wybrania klasy nie można było sprzedać, ani po oddaniu klasy nie można było sprzedać Ktoś wie jak zdobyć (LEGALNIE !!) te przedmioty? Wypadają na ekspedycji?
Pozdrawiam
Wisior
PS. Pies wrzucił kasację konta
Wisior napisał(a):
Problem w tym że nie da się ich kupić na zapas Mając obecnie wybrana klasę nie potrafię kupić nowej.
6
Wisior
31 gości