Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Naprawdę taka spora?
      3 bojowe na 20 poziomie to nie problem dla długo grających ludzi
      (na u68 stare wygi mają na spokojnie więcej).

Więc jak dużą przewagę daje +2 bojowych?
      300% (100 baza + 200 tech) vs 320% (100 baza + 200 tech + 20 gen)
      to przy boj lvl 20 tylko 6,7 % większej siły.

Jako górnik spokojnie pokryjesz te 2 bojowe zwiększoną produkcją....

I to jest dla mnie irytujące bo w obecnym przedstawieniu klas górnik bije pozostałe dwie na głowę.
      Chcecie balansu? Dajcie bonusy całościowe.

Nie +2 bojowe tylko 20% od całości (czyli w przypadku 300% bonus by wynosił aż 60%!)
      Nie 25% prędkości podstawy, tylko 25% od całości (dopiero po dodaniu bonusów za tech).

I wtedy każdy kto chce latać flotą musi się poważnie zastanowić nad swoją decyzją podczas doboru klasy.
      To jest właśnie największy problem ogame, gra strasznie słabo skaluje wraz z rozwojem gracza i takie popierdółki jak boj + 2 czy napęd +0.8 (bo w końcu 25% gdy przestrzenna 30%) to jest mała kropla w wielkim morzu
      [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*
    • @Chris Matters

Nie żeby coś, ale najlepsza gra na start to odkrywca, górnik i generał mogę się schować :)
      Znajdowane rzeczy na ekspedycjach dają takiego kopa, że aż miło się patrzy na te cyferki.

Oczywiście, wraz z czasem klasa górnicza zyskuje coraz bardziej na opłacalności. Jeszcze nie wiem, gdzie jest na granica.

PS.:
      Jednak teraz nawet nie wiem, czy górnik będzie kiedyś lepszy od odkrywcy :P
      Wysyłając floty na ekspedycje liczę, że napotkam piratów czy obcych, bo nie złe zyski na nich trzepię.
      A te zyski też skalują się w czasie jak zyski z "gąsienic" z kopalni. Różnica jednak między tymi dwoma jest taka, że zyski z piratów/obcych skalują się liniowo w przeciwieństwie do kopalni.
    • Das140 napisał(a):

Oczywiście, wraz z czasem klasa górnicza zyskuje coraz bardziej na opłacalności. Jeszcze nie wiem, gdzie jest na granica.
      Granicy nie policzysz :)

Granica jest gdy +2 ekspedycje, +200% więcej nagrody, +większe farmienie da mniej niż 25% eko. :fsmile:
      To wszystko zależy od aktywności danej osoby, sąsiadów i punktów top1. Głównie od aktywności.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Chris Matters napisał(a):

Naprawdę taka spora?
      3 bojowe na 20 poziomie to nie problem dla długo grających ludzi
      (na u68 stare wygi mają na spokojnie więcej).

Więc jak dużą przewagę daje +2 bojowych?
      300% (100 baza + 200 tech) vs 320% (100 baza + 200 tech + 20 gen)
      to przy boj lvl 20 tylko 6,7 % większej siły.

Jako górnik spokojnie pokryjesz te 2 bojowe zwiększoną produkcją....

I to jest dla mnie irytujące bo w obecnym przedstawieniu klas górnik bije pozostałe dwie na głowę.
      Chcecie balansu? Dajcie bonusy całościowe.

Nie +2 bojowe tylko 20% od całości (czyli w przypadku 300% bonus by wynosił aż 60%!)
      Nie 25% prędkości podstawy, tylko 25% od całości (dopiero po dodaniu bonusów za tech).

I wtedy każdy kto chce latać flotą musi się poważnie zastanowić nad swoją decyzją podczas doboru klasy.
      To jest właśnie największy problem ogame, gra strasznie słabo skaluje wraz z rozwojem gracza i takie popierdółki jak boj + 2 czy napęd +0.8 (bo w końcu 25% gdy przestrzenna 30%) to jest mała kropla w wielkim morzu
      Jestem za prawdziwe 25 % a nie od podstawy. Fajna sprawa
    • ludzie wy serio nie rozumiecie... na co gornikowi te cale wydobycia itp jak kazdy kto go wykryje bedzie go orac dla wlasnie jego wydobycia, zlomu z lazikow i satek. jak nie latam po satkach tak zapowiadam wszystkim publicznie- ZACZNE i nie ukryje sie zaden gornik w moim zasiegu. takze wydobycie ok... ale jak juz pisalem wczesniej... kosztem czego? i co zbunkruje sie? to poleca w ruch bombowce i gesi. ogolnie wspolczuje ze tak powiem po PRL-owskiemu klasie gorniczej bo dobra fajnie jest sobie kiermany nabijac ale wez teraz czlowieku tego pilnuj. poza tym nikt z was ani razu nie docenil i nie wspomnial o booscie do szybkosci trampkow czy do ladownosci. ano tak zapomnialem to shit nie bonusy:) +2 sloty to juz calkiem niepotrzebne;p nie czaje tylko co to jest +2 offers. czyzby zamiast 1 skrzynki z importu beda mieli 3? nieglupie by to bylo

druga sprawa placzecie ze general ma cienkie bonusy... mozliwe ze wraz z wiekiem uni te bonusy przestana miec wieksze znaczenie ale chcialbym przypomniec ze w dniu kiedy wyjdzie wersja 7.0 kazdy bedzie zaczynal od zera. powtorze od Z E R A a wy sie szczypiecie w waszych rozmowach jakbyscie mieli wejsc na roczne konto. jesli ktos ma glowe na karku to bardzo dobrze wie co to znaczy miec na start +2 poziomy badan bojowych + teoretyczne "25%" szybsza flote czy ogolnie juz przewage w szybkosci a co za tym idzie- szybsze farmingi. one z kolei owocuja szybszym rozbudowywaniem sie i szybszy przyrost punktow. tak ja wiem ze z czasem gornicy nadrobia ale to z czasem. w ciagu pierwszego tygodnia co poniektorzy moga tak sie wybic ze juz ich nie dogonicie a sytuacja w rankingu juz zacznie pokazywac kto dobrze wykorzystal potencjal swojej klasy. poza tym jakby na to nie spojrzec przez dlugi czas mimo wszystko te +2 do techow daje spora roznice i zmniejsza koszty

gornik ma wydobycie, general ma sile bojowa w postaci zboostowanego bombowca + podwyzszona predkosc dla niego. moze nie duzo bo jak to ktos napisal tylko o 0,8 poziomu napedu ale to zawsze te 0.8 wiecej. jak dla mnie to juz wystarczajace combo z ktorym trzeba sie liczyc. i ogolnie im wyzszy poziom napedu tym bardziej bonus bedzie plusowal bo sami wiecie ile kosztuje dojscie do nadprzestrzennego 15. na tym lvl w teorii macie 15.8 lvl napedu (prawie 16 lvl) a ile kosztuje 16 lvl nadprzestrzennego? 17? 18? no wlasnie. zaoszczedzona surka ktora mozna wrzucic gdzies indziej.

klasa poszukiwacza jest tez fajna. wiadomo na expo trzeba miec bardziej fart ale 4-krotnie wieksza szansa na wszystko co jest mozliwe na expo niz maja inne klasy? sweeeet:) poza tym jest rowniez samowystarczalna i na dluzsza mete bardzo oplacalna. surka, anymateria, statki. wszystko mozna sprzedac na allegro:) no.. AM nie sprzedasz ale boosta do kopalni czy stoczni kupione za AM juz tak. poza tym bankowo w sojuszu bedzie potrzeby taki jeden z drugim jaka swoisty support bo ma bonus do falangi czyli zasada juz taka sama jak omawialem przy napedzie. tanszym kosztem bedzie miec takie same wyniki jak pozostali normalnie. do tego dochodzi az 75% rabunku na idlach czyli w przyszlosci jest ustawiony lepiej niz gornik i general razem wzieci. dodatkowo wieksze planety i szybkosc badan co w poczatkowej fazie gry tez bedzie kluczowe dla wybijania sie w statach.

poza tym... kto wam powiedzial ze np klasa gornicza ma byc gornikiem a klasa poszukiwacza ma tylko szukac hmm? poszukiwacz ktory jest flociarzem z +20% wiekszym zasiegiem falanigi albo tak naprawde byc gornikiem. i mnozyc swoje bogactwo na ostro to juz wogole zarobiony sosem bedzie. tyle jest opcji... az milo pomarzyc:)

ehhh

zadziwia mnie to jak bardzo plytko patrzycie na wprowadzone zmiany. moglbym tu pisac duzo i wywalic dla kazdej klasy taki poradnik ze ojeju ale po co skoro i tak swoje wiecie a ten post za chwile utonie w waszych klotniach.

ogolnie zlotym srodkiem jest wybor pierwszej klasy a potem przelaczenie sie na druga w odpowiednim czasie ktora dopelni to co do tej pory juz zbudowaliscie. wszystko jest zalezne od tego jak chcecie prowadzic rozgrywke. zabawa trzecia jest opcjonalna dla tych co sie znudza dotychczasowym stylem gry. kurcze takie tu mixy fajne idzie zrobic... serio nie moge sie doczekac az wyjdzie nowa wersja

takze panowie... nie placzcie, nie kloccie sie i nie licytujcie wzajemnie, skupcie sie na tym co oferuja dane klasy i POMYSLCIE jak TAK NAPRAWDE mozna wykorzystac to wszystko co one dawaja

P.S jesli kogos ciekawi moje rozumienie strategiczne podpowiem ze na start biore gornika (nie powiem dlaczego) a po jakims czasie zmienie go na... no wlasnie:) nie moge za duzo wam mowic:) musicie sami sobie to wszystko rozkminic. powiem tylko ze po zmianie gornika zostane juz przy tej 2 klasie do konca... nie wiem, gry? ze tak powiem;d

dziekuje za uwage:)
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg

Post był edytowany 6 razy, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().

• roermond napisał(a):

Te całe expedycje to jedna wielka porażka. Niech ktoś zrobi 100 expedycji a ja wyślę 100 slotów na farming. Zobaczymy kto więcej zyska.Czym tu się jarac, że jakieś pz z piratów się zrobiło? Jedyny plus to większe planety przy kolonizacji.

Zgadzam się. Te ekspedycje tak potrzebne jak cukier rafinowany do rosołu.
      Byłby sens ich robienia gdyby dawały rzeczywiście jakieś zyski. Oparły by się nawet nowe strategię(być może meta) gry jakby dobrze zbalansować ekspy.
    • Cieszyłem się na klasę dla flociarza, a tu wygląda to na babola :/
      Nie daje właściwie nic.
      +25% napędu bazowego? No to mam 1-2 min. zaoszczędzone średnio na godzinnym locie :/
      +2 bojowa nie znaczy nic.
      Możliwość zniszczenia 1 GS komarami? No rewelacja :P

A reszta, czyli zmiana marnej bombki i Reaper jest dostępna dla każdego :/

Wychodzi na to, że Generał nie daje nic :|
      To już grając 100% flotą wole wybrać klasę z +2 sloty flot, bo już to samo jest lepsze od całego bonusu generała.

W sumie to obie nie-flotowe ścieżki są lepsze dla flociarza od jego dedykowanej ścieżki. I to pomijając wydobycie czy ekspedycje.
    • Genek napisał(a):

Cieszyłem się na klasę dla flociarza, a tu wygląda to na babola :/
      Nie daje właściwie nic.
      +25% napędu bazowego? No to mam 1-2 min. zaoszczędzone średnio na godzinnym locie :/
      +2 bojowa nie znaczy nic.
      Możliwość zniszczenia 1 GS komarami? No rewelacja :P

A reszta, czyli zmiana marnej bombki i Reaper jest dostępna dla każdego :/

Wychodzi na to, że Generał nie daje nic :|
      To już grając 100% flotą wole wybrać klasę z +2 sloty flot, bo już to samo jest lepsze od całego bonusu generała.

W sumie to obie nie-flotowe ścieżki są lepsze dla flociarza od jego dedykowanej ścieżki. I to pomijając wydobycie czy ekspedycje.
      To już pionier lepszy, bo daje 75% łupienia dla farmerow :D
      On dostał najmocniejszy bonus, bo na takim Quantum będzie można przywieźć o 1/4 sury więcej, a tam to w moment przywozisz 300kk sury. Da to większy bonus niż te 25% gratis u górnika, bo reszta klas i tak postawi łaziki. Dodatkowo pionier puści sobie na ekspe 50k DT + dołączy krązki, spotka piratów i obcych dojdzie do walki i będzie mógł zebrać mase złomu z nich. No i planety będzie mógł postawić 20układów dalej, by objąc falangą ten sam obszar co ludzie 20 bliżej, ale to już mniejszy bonus, lecz przydatny przy niszczeniu moonów, Ale niby masz gratis 400układów pod falą (bo 20 w lewo i 20 w prawo) dla konta z 10planetami

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez FlyMeToTheMoon ().

• Generał moim zdaniem i widzę, że nie tylko moim powinien dostać coś dużego, wyraźnego mocnego, co da mu kopa i będzie można powiedzieć jako flociarz, a może nawet i nie flociarz, chce Generała bo mi dużo daje i nie zamienie go. :D

może jakieś propozycje? dacie? co by mógł mieć generał

1. 25 % szybkości nie bazowej ? tylko dla każdego indywidualnie? czy to wykonalne jest?
      sugestie, propozycje? co do Generała? :D
    • Jak dla mnie bonusy powinny być silne i bardzo kontrowersyjne tak żeby każdy bolał że ma wydać 500k anty i zmienić coś super na coś innego super.

Górnik ma 50% wydobycia na koncie, to niech Generał ma DT z nadprzestrzennym, a Odkrywca możliwość znalezienia GS na ekspedycji. To tylko przykład pewnie kontrowersyjny, ale chyba wiecie o co mi chodzi. Każda klasa powinna mieć super bonus, taki co jest mega odczuwalny gdy go się ma, ale też mega go brakuje gdy go się nie ma.
    • Revenine napisał(a):

Górnik ma 50% wydobycia na koncie
      Górnik ma 25% wydobycia.

@FlyMeToTheMoon
      Najmniej opłaca się flociarz, którego wykorzystają tylko osoby które grają UFS. Jeżeli ktoś gra UFS to nie korzysta z bonusów z innych klas bo ma urlop. Wybór między Ekowcem a Badaczem zależy od tego kto ile gra. Nie ma sztywnej granicy między tym kiedy się jaka klasa opłaca. Eko daje zawsze 25% niezależnie ile grasz, Badacz daje większe farmienie + ekspedycje. Żeby skorzystać z bonusów badacza trzeba grać aktywnie. Dlatego stwierdzenia "On dostał najmocniejszy bonus, bo na takim Quantum będzie można przywieźć o 1/4 sury więcej, a tam to w moment przywozisz 300kk sury" są błędne. To wszystko zależy od tego jak kto gra. Ciągle dyskutujecie o tym samym... XD

Swoją drogą czytam to i się zastanawiam ile to jest moment. Jedna fala? 300kk / 24 floty = 12,5kk z jednej farmy. Ile osób ma takie farmienie? 5-10? Dla całej reszty będzie bardziej opłacalny Ekowiec?
      Nie wiem jak liczone jest te 75%. :fsad:
      Mogę mieć X eko + 75% farmienie lub X + 25% Eko + 50% farmienie. Jakbym miała klasę Eko to również mogę farmić - zgarniam mniej ale nadal mam zyski. Więc Badacz opłaca się jeżeli wyfarmiam minimum tyle surowców ile mam bazowego eko. Tak dzień w dzień. Wyślę że dla niewielu graczy w późniejszym etapie gry klasa Badacz będzie bardziej opłacalna. Dodatkowo jeżeli szaraki nie dostają automatycznie klasy Eko to szaraki będą mieć tą samą pulę surowców do farmienia. Jeżeli się nie zapełniają magazyny to jeden gracz sfarmi więcej ale drugi będzie mieć mniej.

Tadam!

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• KissOfTheDragoon napisał(a):

general ma -25% do spalania XD jest to odczuwalne xddd
      "25% mniejsze zużycie deuteru przez recyklery"

Proponuję dać flociarzom 25% mniejsze spalanie wszystkich statków lub prędkość wszystkich statków +15% (nie bazową, lecz ogólną)
      Piszę to jako górnik :D
      Górnikowi też dajcie 75% od danego lvla kopalni, a nie bazowego i będzie balans:D
      Pionier niech dostanie jeszcze +20% na znalezienie planety ogromnej

ciap napisał(a):

Revenine napisał(a):

Górnik ma 50% wydobycia na koncie
      Górnik ma 25% wydobycia.
      @FlyMeToTheMoon
      Robisz rozkminy na parę stron A4 i w sumie ciągle to samo piszesz. Można krócej i zwięźlej napisać o opłacalności:

Najmniej opłaca się flociarz, którego wykorzystają tylko osoby które grają UFS. Jeżeli ktoś gra UFS to nie korzysta z bonusów z innych klas bo ma urlop. Wybór między Ekowcem a Badaczem zależy od tego kto ile gra. Nie ma sztywnej granicy między tym kiedy się jaka klasa opłaca. Eko daje zawsze 25% niezależnie ile grasz, Badacz daje większe farmienie + ekspedycje. Żeby skorzystać z bonusów badacza trzeba grać aktywnie. Dlatego stwierdzenia "On dostał najmocniejszy bonus, bo na takim Quantum będzie można przywieźć o 1/4 sury więcej, a tam to w moment przywozisz 300kk sury" są błędne. To wszystko zależy od tego jak kto gra. Ciągle dyskutujecie o tym samym... XD

Swoją drogą czytam to i się zastanawiam ile to jest moment. Jedna fala? 300kk / 24 floty = 12,5kk z jednej farmy. Ile osób ma takie farmienie? 5-10? Dla całej reszty będzie bardziej opłacalny Ekowiec?
      Nie wiem jak liczone jest te 75%. :fsad:
      Mogę mieć X eko + 75% farmienie lub X + 25% Eko + 50% farmienie. Jakbym miała klasę Eko to również mogę farmić - zgarniam mniej ale nadal mam zyski. Więc Badacz opłaca się jeżeli wyfarmiam minimum tyle surowców ile mam bazowego eko. Tak dzień w dzień. Wyślę że dla niewielu graczy w późniejszym etapie gry klasa Badacz będzie bardziej opłacalna. Dodatkowo jeżeli szaraki nie dostają automatycznie klasy Eko to szaraki będą mieć tą samą pulę surowców do farmienia. Jeżeli się nie zapełniają magazyny to jeden gracz sfarmi więcej ale drugi będzie mieć mniej.

Tadam!
      Napisałem 6zdań, a ty 25. Ja rozkminy? Chyba pomyliłaś mnie z kimś innym. Zazwyczaj piszę 3-4zdania. KissOfTheDragoon robi rozkminy na A4
      Pionier i tak bedzie lepszy na uniach w których jest ogrom idlaków i ekowiec tego nie zmieni. Nie powiesz mi, że wywalanie 2mld sury w kopalnie, która daje pare % wydobycia jest opłacalne. Liczysz zawsze kopalnie względem amortyzacji, a ja liczę względem szybkosci postawienia floty i odbudowy po dostaniu gonga. Gdybym liczył amortyzacje to przestałbym przy rocznej

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez FlyMeToTheMoon ().

• FlyMeToTheMoon napisał(a):

Górnikowi też dajcie 75% od danego lvla kopalni, a nie bazowego i będzie balans:D
      Do lvl kopalni? Czyli mam 40 to po zmianie mam 70? :roll:

FlyMeToTheMoon napisał(a):

Napisałem 6zdań, a ty 25. Ja rozkminy? Chyba pomyliłaś mnie z kimś innym. Zazwyczaj piszę 3-4zdania.
      A to przepraszam.

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• ciap napisał(a):

Do lvl kopalni? Czyli mam 40 to po zmianie mam 70? :roll:
      Nie szkodzi
      Ekowcy niech mają 75% od wydobycia. Czyli jak wydobywasz 20k dexu na godzine, to do tego 20k dodać 75%, a nie jakieś śmieszne wartości jak bazowa, a flotowcy niech mają te 20% do szybkości wraz z badaniami, a nie bazowej

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez FlyMeToTheMoon ().

• FlyMeToTheMoon napisał(a):

Nie powiesz mi, że wywalanie 2mld sury w kopalnie, która daje pare % wydobycia jest opłacalne. Liczysz zawsze kopalnie względem amortyzacji, a ja liczę względem szybkosci postawienia floty i odbudowy po dostaniu gonga. Gdybym liczył amortyzacje to przestałbym przy rocznej
      Nie buduję względem amortyzacji. Jakbym budowała względem amortyzacji to już dawno nie opłacałoby mi się budować kopalni. Przed zmianą speed na x1 kopalnie zwracały mi się 40 lat. Teraz na speed x7 jest to 7-10 lat - nadal dużo.

Buduję względem przyrostów. Jeżeli moje eko pozwala mi wyrobić na tę chwilę top 3 przyrostów to dla mnie opłaca się. Od 1 stycznia 2019 tracę 6kk punktów (6kk / 291 dzień w roku = 20kk surowców na dobę). W skali światowej mam top 45 przyrostów z eko. Dla mnie to bardzo zadowalający wynik pomimo tego że kopalnia zwraca mi się 10 lat. :fsmile:

editl dziś nie jest mój dzień :D
    • ciap napisał(a):

Nie powiesz mi, że wywalanie 2mld sury w kopalnie, która daje pare % wydobycia jest opłacalne. Liczysz zawsze kopalnie względem amortyzacji, a ja liczę względem szybkosci postawienia floty i odbudowy po dostaniu gonga. Gdybym liczył amortyzacje to przestałbym przy rocznej
      Nie buduję względem amortyzacji. Jakbym budowała względem amortyzacji to już dawno nie opłacałoby mi się budować kopalni. Przed zmianą speed na x1 kopalnie zwracały mi się 40 lat. Teraz na speed x7 jest to 7-10 lat - nadal dużo.
      Buduję względem przyrostów. Jeżeli moje eko pozwala mi wyrobić na tą chwilę top 3 przyrostów to dla mnie opłaca się. Na te chwilę do top1 od 1 stycznia 2019 tracę 6kk punktów (6kk / 291 dzień w roku = 20kk surowców na dobę). W skali światowej mam top 45 przyrostów z eko. Dla mnie to bardzo zadowalający wynik pomimo tego że kopalnia zwraca mi się 10 lat. :fsmile:
      To tak z ciekawości - co się amortyzuje szybciej na tym etapie niż kopalnie? W przypadku wyboru klasy zbieracza to i tak chyba biorąc boost 25% to wciąż im wyższy poziom tym większy kop.
    • nowynick napisał(a):

To tak z ciekawości - co się amortyzuje szybciej na tym etapie niż kopalnie? W przypadku wyboru klasy zbieracza to i tak chyba biorąc boost 25% to wciąż im wyższy poziom tym większy kop.
      Chyba wszystko zwraca się szybciej? Flota zwróci się jak latasz.

Im droższa kopalnia to mniej daje przyrosty względem kosztów. :fsmile:
    • Dlatego uważam, że powinni odświeżyć grę, by osoby które doszły do end game miały co robić

KissOfTheDragoon napisał(a):

wezcie sie mnie nie czepiajcie;d napisalem ta rozprawke zeby cos wam wyjasnic ale widze wy nadal nie rozumiecie pewnej kwestii wiec nie ma sensu tlumaczyc wam tego poraz kolejny
      Napisałeś o jakichś taktykach. Klasy dają za mało, by te taktyki były jakieś zawiłe i skomplikowane, bo chyba nie mówisz, ze wzięcie pioniera po założeniu konta i kolonizacja planet 300pol, nastepnie zmiana na ekowca to taktyka. Klasy powinny różnić się na tyle, by każdy miał dylemat. Statków innych klas nie powinno się dostawać z rynku. Flotowiec i badacz nie powinien mieć crawlerów, ekowiec żniwiarzy itd. W międzyczasie miedzy klasami powinna być przepaść w tym, czym się specjalizują, Ekowiec niech miałby 50% wydobycia więcej od całości(nie bazowego), a flotowiec i badacz nie mogliby mieć crawlerów, ale za to flotowiec miałby +25% szybkości ogólnej (nie bazowej), a badacz też coś konkurencyjnego. Badacz musiałby znajdować na ekspach coś, czego inne klasy nie mogą znaleźć, lub mogłby tropić większe floty piratów i obcych by je przemielić na złom który zbierze. Mowię tu o walkach 100k DT 5k krążków 1k OW vs jakieś mocne floty z których wyniknie na tyle złomu, by badaczowi wypełnić próżnię po gorszym wydobyciu i wolniejszych statkach. Przykładowo badacz mógłby znajdować artefakty na ekspach, których inne klasy nie mogłyby i mógłby je włączac w specjalnym oknie jak booster. Tyle, że dawałyby mu bonusy, których nie ma w boosterach. Mógłby sprzedać taki bonus na rynku za chorą cenę. To byłoby ciekawe

Post był edytowany 6 razy, ostatnio przez FlyMeToTheMoon ().

• Das140 napisał(a):

Ciekawostka:
      Gdyby Crawler-y nie miały ograniczenia, to w moim przypadku opłacałby się ich zbudować 871 673 sztuk (pod względem amortyzacji) i wtedy kolejny poziom kopalni zwracałby się w ~62h (tyle samo co kolejny crawler) :P
      a doliczyles do tego koszty wyprodukowania energii do nich?
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg