fuzyjna i energetyczna da rade na odpowiednim poziomie
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Munio_Uni 1 napisał(a):
ciap napisał(a):
Munio_Uni 1 napisał(a):
Tak tylko na te 50% ze statków potrzeba 83 000 energii
-
-
new_mateuszgg napisał(a):
hmmm czyli blebleble
Zbiera pz po walce nowy statek bo w niej uczestniczy a nie leci z reckami. -
cichah2o napisał(a):
@ciap to kiedy nowy kalkulator wydobycia ?
Tylko czy sens dawać jak to tylko testowe wersje? -
Keisper napisał(a):
new_mateuszgg napisał(a):
hmmm czyli blebleble
Przyśpiesza badanie bojowe o ekstra procent (zostanie ustalony)
edit: blebleble pilnuj moonow w nocy -
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
-
ciap napisał(a):
cichah2o napisał(a):
@ciap to kiedy nowy kalkulator wydobycia ?
Tylko czy sens dawać jak to tylko testowe wersje?
-
Przeczytałem jeszcze raz info o Rynku i nie ma nigdzie nic o podatku płaconym przez kupującego.
Czyli można skupowac deuter z rynku nie płacąc podatku jako kupujący a pozniej zamieniac u Handlarza na 3-2-1 ?Sprzedam metal na Quantum.
Bearded napisał(a):
Zdanie mówiące o idlakach, w klasie Odkrywcy brzmi jakby procent miało się wyliczać z obecnych 50%, czyli logicznie wychodzi (50%*75%)/100%=87,5%. Na forum anglojęzycznym również jest:piink napisał(a):
"75% higher loot from Inactive players"
Nie, rabunek z idlaka to tylko 75%
Tak jak na screenie poniżej.
Dodatkowo w raporcie szpiegowskim widać typ klasy (idlak nie ma wybranej żadnej).
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta -
Munio_Uni 1 napisał(a):
ciap napisał(a):
Munio_Uni 1 napisał(a):
Tak tylko na te 50% ze statków potrzeba 83 000 energii
Pozdro, Thanatos ze starego Q -
Ooooo siema ! Dawaj na Quantum jestesmy w sojuszu Chaos, nie zamulaj na innych uni !Sprzedam metal na Quantum.
Klasa Generał
25% szybsze statki wojenne
25% szybsze recyklery
to też jest liczone od podstawy ? to nadprzestrzenny daje więcej bo 30% a to i tak są sekundy -
To i tak sporo. Poza tym wszystko
edes napisał(a):
nadprzestrzenny daje więcej bo 30% a to i tak są sekundy
-
@edes, o to trzeba by pytać kogoś z Generałem, żeby wrzucił takiego screena jak poniżej z opisu np. LM
Jaki ma tam bonus z klasy wpisany...
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta -
Klasa Generał dodała do badań bojowych: Bronie +2, tarcza +2, opancerzenie +2.
-
Szybka przykładowa kalkulacja.
15. poziom nadprzestrzennej w klasie górników daje dla dużych trampków tyle co 20. poziom w dwóch pozostałych klasach. Ofkors chodzi o podwojenie pojemności Dt do 50k. Gdyby górnik zechciał mieć też 20. poziom Tn, pojemność Dt wynosi 56.250 jednostek.
Przy transporcie surki pod budowę 39. poziomu ekstraktora wieziemy całość ilością 26.210 trampków. Jeszcze rok temu na tą operację potrzebnych było 58.973 sztuki.
Niby niewielka różnica między górnikami a resztą, ale wniosek jest jeden - od groma szybciej osiągnięte podwojenie ładowności = od groma zaoszczędzonego dexu przy większych dystansach w porównywalnym czasie. Sumarycznie bardzo eko. Biada ktoś da minusa tym 25 procentom na testowych. Znajdę, zmienię klasę, zezłomuję i wrócę do poprzedniej. Bo mnie staćPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bearded ().
-
@Bearded jeśli możesz to podawaj wartości bazowe z zakładki Stocznia, używając więcej informacji", bo nie wszystko rozumiem z tego co piszesz - 15 poziom nadprzestrzennej dla dt? Chyba masz na myśli napęd spalinowy.
E: no i nie wiem, czy masz na myśli wartość tej prędkości, czy też czas.
Otóż jeśli chodzi o wartości, to DT z 20 lvl spaliny ma prędkość rzędu 22.500 (7500 odstawy plus 20x750).
Skoro klasa górników osiąga to przy 15 lvl, to powinno to wyglądać jakoś tak: 22.500 (7500 podstawy, plus 15x750 plus bonus kasowy, który w takim razie wynosi tutaj 3.750)
I jest to dziwne, ponieważ bonus powinien wynosić 25%.
25% z 7.500 to 1875
3.750 to z kolei 50% z 7.500
Jezeli przyjąć, że bonus naliczane jest dopiero po sumie podstawy i bonusu napędu, to... 3.750 stanowi 20% z 18.750. No i wciąż nie wiem, gdzie jest te 25%...
E2: no i doszedłem do tego, że przedmówca miał na myśli ladowność, a nie prędkość
No wtedy się wszystko zgadza, ze 5TN = 25%, co jednak osobiście uważam za zbędny bonusPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez Starrk ().
-
Prawdopodobnie chodzi mu o technologie nadprzestrzenna
-
Bermuda właśnie padła nie działa
-
Starrk napisał(a):
Chyba masz na myśli napęd spalinowy.
KrzysDRJ napisał(a):
Prawdopodobnie chodzi mu o (...)
Starrk napisał(a):
E2: no i doszedłem do tego, że przedmówca miał na myśli ladowność, a nie prędkość
-
Premia klasowa a Generała 25 % prędkości liczone jest od podstawy. W przypadku LM 12500 x25 % =3125 do tego dochodzi premia za badania.
Przy napędzie nadprzestrzennym poziom 9 - okręt wojenny w układzie o jedną pozycję ( planete 4 na 5 ) leci szybciej i 1 min a do układu obok około 1,5 min szybciej.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
-
-
Czyli wiadomo ze eko jedyna słuszna opcja
-
Tak jak byłem wielkim entuzjastą nadchodzącego nowego, tak teraz boję się jak to wpłynie na stan gry i że wywróci obecną ekonomie o 180 stopni.
-
PiotrekPe napisał(a):
Czyli wiadomo ze eko jedyna słuszna opcja
Przecież napisałem to 3 (4?) strony wcześniej. Górnicy FTW.
Już teraz górnicy masakrują flociarzy punktami. Dodatkowe 50% wydobycia (czyli 50% punktów więcej)? Gdzie mam podpisać?
Żeby to zbalansować generał powinien generować jakieś dodatkowe PZ chyba. Boost dla górników jest OP. -
Po walce
Śmieci (nowe): 89.600 => 4 Recykler
- 0
- 89,600
- 0
- 22.400
- 0
- 67,200
xxxxxxxx, 0 metalu i 89.600 kryształu unoszą się w kosmosie. Zebrałeś 0 metali i 22.400 kryształów. - 0
-
Apofis napisał(a):
Po walce
- 0
- 89,600
- 0
- 22.400
- 0
- 67,200
xxxxxxxx, 0 metalu i 89.600 kryształu unoszą się w kosmosie. Zebrałeś 0 metali i 22.400 kryształów.
Po cona to latać ?Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk - 0
-
Munio_Uni 1 napisał(a):
Apofis napisał(a):
Po walce
- 0
- 89,600
- 0
- 22.400
- 0
- 67,200
xxxxxxxx, 0 metalu i 89.600 kryształu unoszą się w kosmosie. Zebrałeś 0 metali i 22.400 kryształów.
- 0
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 23
23 gości