Drakean napisał(a):
Jako top2 Eko na virgo wybrałem odkrywce, nie ukrywam- moim zdaniem dobry wybór
Jakoś relatywnie tanie nie są.

Z resztą floty coś tam znaczą? hm. Czy mogą być wsparciem dla krazków?
Drakean napisał(a):
Jako top2 Eko na virgo wybrałem odkrywce, nie ukrywam- moim zdaniem dobry wybór
sheaker napisał(a):
@Starrk Chodzi o usunięcie bonusu do spalania, oczywistym było od początku, że spalanie rekinów było bugiem, nie o tym mowa.Dobrygracz napisał(a):
Wcześniej było spalanie -25% wszystkie statki i dodatkowe -25% dla recy. W praktyce zmniejsza spalanie statków a widzimy -0%, reckom zabrano i zadnej wzmianki
Printex napisał(a):
To nie dzienny bonus, a raczej dzienne wydobycie przy eko x7, wiem bo mam nieco większe na Belli. Zapominasz, że odkrywca w tym czasie też ma eko.edes napisał(a):
Mam taki dzienny bonus 175kk/45kk/46kk x7dni to sobie policz@Piciu napisał(a):
Jaki? 250kk dziennie (1200kk / 5 dni)? Musiałby mieć eko na poziomie 1kkk wydobycia (25% z 1kkk = 250kk). Pokaż mi takich górników.
Pełzacz (Liczba: 1.056) | 309.809 | 80.293 | 116.382 |
Zbieracz | ![]() | 244.483 | 63.363 | 91.842 |
Mirmir napisał(a):
Nie wiem nie jestem pewien ale inny jest wzór na pełzacze dla zbieracza i inny jest dla innych klas,różni się końcówką x1,5 dla zbieracza x1 dla innych klas.Skutkuje to tym że zbieracz ma około 10% więcej wydobycia z pełzaczy
126x8x0,002x1,5=30,24 zbieracz
126x8x0,02x1=20,16 inne klasy
Nie wiem czy ten wzór się zachował czy się zmienił,jeśli się zachował to zbieracz ma 35% więcej wydobycia od reszty,wiadomo w zależności od poziomu kopalń
Apofis napisał(a):
Wzór na ilość pełzaczy jest dla każdego taki sam. Suma kopalń * 8 = ilość pełzaczy. Natomiast procent dla zbieracza jest wyniesie 0,02 *1,5 czyli 0,03 a dla innych klas tylko *0,02. Czyli jest 1,5 większy niż u innych klas.
Art napisał(a):
Z tego co się dowiedziałem, to jest to wyłącznie błąd wyświetlania wartości. Bonusy cały czas działają.sheaker napisał(a):
@Starrk Chodzi o usunięcie bonusu do spalania, oczywistym było od początku, że spalanie rekinów było bugiem, nie o tym mowa.Dobrygracz napisał(a):
Wcześniej było spalanie -25% wszystkie statki i dodatkowe -25% dla recy. W praktyce zmniejsza spalanie statków a widzimy -0%, reckom zabrano i zadnej wzmianki
PS. Błędy proszę zgłaszać w dedykowanym dziale, szybciej je zauważę.
Starrk napisał(a):
Chodzi mi o to, że 1056 pełzaczy to sumarycznie 132 poziomy kopalń, co jest raczej niemożliwe do zrobienia dla graczy spoza ścisłej topki ogame world
Apofis napisał(a):
Wzór na ilość pełzaczy jest dla każdego taki sam. Suma kopalń * 8 = ilość pełzaczy. Natomiast procent dla zbieracza jest wyniesie 0,02 *1,5 czyli 0,03 a dla innych klas tylko *0,02. Czyli jest 1,5 większy niż u innych klas.
Mirmir napisał(a):
1008 x 0,02=20,16% dla pozostałych klas
czyli zbieracz ma w tym przypadku o 25%+10%=35% więcej wydobycia podstawowego od innych klas
Apofis napisał(a):
Ale to nie jest dla każdego 35% bo to zależy kto jakie ma kopalnie. Więc rozrzut może być różny.
11 gości