Horch ciagle minusuje, a nie ma wielu argumentow. Ja wiem dlaczego gornicy mogli glosowac na x1 a nie na x5. Z lenistwa. Przyzwyczaili sie, ze "Raz w tyg, po sobotnim obiedzie", czy "w niedziele po kosciele" maja zaplanowane zwozki i pozniej mozna sobie tylko zajzec na 5min w pozostale dni, poslac ekspy (jak im sie chce, a cos czuje, ze chyba polowie sie nie chce nawet tyle) i WIELKIE OZYWIENIE przezywaja, jak im sie zbiera surowce na nastepny poziom kopalni i wtedy musza sie POSWIECIC i pare godzin na Ogame spedzic, zeby odpowiednio zgrac zwiezienie surowcow gdzie trzeba i odpalenie budowy.
I co z tego, ze 12 lat zajelo komus dobicie do 80kk punktow, a na x5 eko zajelo to innemu 2,5 roku? To ma byc aargument, zeby nie przyspieszac eko z x1 na x5? Ja bym sie cieszyl, ze nastepne 80kk puntow zrobie wtedy w 2 lata, a nie w 10.
Ja tam wcale na DiD Nekkar nie zagladam
. Nie mam tam konta, to sie nie wypowiadam. Wlasnie przez takie zbieranie "opinii" (nie tylko ludzi z naszych 2 uni, ale jeszcze z innych - taka ciekawostka, bo chyba zainteresowanych, zebysmy byli slabsi przed fuzja z ich speed uniwersami
), porownywanie wynikow, itd. ankieta na Nekkar wyszla na x1, bo mieli pare dni dluzej na rozsiewanie zametu, straszenie zaglada i koncem elitarnego uni. W ogole koncem Ogame
.
Teraz uni68 bedzie sie rozwijalo szybciej i w lepszym ksztalcie dotrwa do laczenia ze speeduni, a Nekkar dalej slimaczym tempem.
Ale skoro tak wszyscy teraz placza, za utraconym x1 eko, a jeszcze wiekszy strach wzbudza ewentualne podniesienie floty, to moze juz teraz zacznijmy nowy temat na DiD o "ewentualnym podniesieniu speed floty na uni68"? Moze jak sie bez emocji, w dalszej perspektywie takiego faktu to przedyskutuje, to dojdziemy do jakichs konstruktywnych wnioskow. Mnie pasuje x1 floty, zeby nie bylo
. A sa uniwersa, gdzie eko jest x iles, a flota x1, wiec nie boje sie, ze nie bedzie sie z kim laczyc.
Generalnie doszedlem do wnioskow, ze ludzie na Ogame sobie graja nie planujac i nie analizujac tego co moze nastapic. Zakladaja male planety, pakuja punkty w niepotrzebne badania, a od chwili kiedy GF wymyslil UF, nie zastanawiaja sie gdzie moga trafic w przyszlosci. Jeszcze flociarzom moze to przystawac (chociaz speed floty chyba ich przeraza bardziej niz gornikow
), o tyle granie eko bez planu mnie dziwi
.
Podnosza nam speed eko, a nie floty. Moze jak ty sie logujesz raz na dzien, czy na kilka dni, to jest to problemem. Widze, ze ciut aktywniejsza gra jest dla niektorych ponad sily. Podkreslam - Ciut aktywniejsza. Wcale nie bedzie trzeba logowac sie 5x dziennie. (5x dziennie aktywna gra
, niektorych to pewnie smieszy
, zwlaszcza jak graja flotą).
PS.: Za rok czasu to polacza uni68 z Nekkar i wam podniosa eko x5 bez pytaia
. Rozwazales taka opcje?
I co z tego, ze 12 lat zajelo komus dobicie do 80kk punktow, a na x5 eko zajelo to innemu 2,5 roku? To ma byc aargument, zeby nie przyspieszac eko z x1 na x5? Ja bym sie cieszyl, ze nastepne 80kk puntow zrobie wtedy w 2 lata, a nie w 10.
Ja tam wcale na DiD Nekkar nie zagladam

Teraz uni68 bedzie sie rozwijalo szybciej i w lepszym ksztalcie dotrwa do laczenia ze speeduni, a Nekkar dalej slimaczym tempem.
Ale skoro tak wszyscy teraz placza, za utraconym x1 eko, a jeszcze wiekszy strach wzbudza ewentualne podniesienie floty, to moze juz teraz zacznijmy nowy temat na DiD o "ewentualnym podniesieniu speed floty na uni68"? Moze jak sie bez emocji, w dalszej perspektywie takiego faktu to przedyskutuje, to dojdziemy do jakichs konstruktywnych wnioskow. Mnie pasuje x1 floty, zeby nie bylo

Generalnie doszedlem do wnioskow, ze ludzie na Ogame sobie graja nie planujac i nie analizujac tego co moze nastapic. Zakladaja male planety, pakuja punkty w niepotrzebne badania, a od chwili kiedy GF wymyslil UF, nie zastanawiaja sie gdzie moga trafic w przyszlosci. Jeszcze flociarzom moze to przystawac (chociaz speed floty chyba ich przeraza bardziej niz gornikow

Dokotorss napisał(a):
Prawda jest taka, że jak włączą wam x5 to polowa graczy odstawi gre na bok i po roku czasu zateskni za x1 i bedzie szukał konta na nekkar aby pograc sobie w spokoju, bo nikt codziennie nie bedzie chcial zagladac na konto aby sprawdzic czy ma wszystkie moony:)

PS.: Za rok czasu to polacza uni68 z Nekkar i wam podniosa eko x5 bez pytaia

start: marzec 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Calipso ().