^obserwator^ napisał(a):
Mi tylko chodzi o to ze jak cos zmienimy to jedyna droga dla nas beda juz speed uni. Czy bedzie x2 czy x5 czy x 10 jest mi to zupelnie obojetne.

HahaKippei, we wszystkim jestes taki szybki?

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
^obserwator^ napisał(a):
Mi tylko chodzi o to ze jak cos zmienimy to jedyna droga dla nas beda juz speed uni. Czy bedzie x2 czy x5 czy x 10 jest mi to zupelnie obojetne.
HahaKippei, we wszystkim jestes taki szybki?
Czy to tak ciezko zrozumiec ze ktos kto glosowal za x2 i przegral z opcja x5, wybralby opcje x1 i wtedy wyniki by byly zupelnie inne? Serio to takie trudne do ogarniecia? Dotarło? Nie sadzeJTR napisał(a):
No właśnie - była. I jak by nie liczyć wygrała jedna prędkość. Nawet drugiej nie musiało być. Dotarło? Śmiałam się z tą propozycją trzeciej ankiety, bo i tak ciągle cos się komuś nie będzie podobać, ta pierwsza najlepiej pokazywała to co gracze chcą, teraz już spora część ma namieszane w głowach i w efekcie będą może żałować po czasie. Dotarło?^obserwator^ napisał(a):
Nie chce zebys sie zawiesila przez zbyt duza liczbe informacji zawartych w ankiecie. Poza tym byla juz ankieta ktora zawierala wszystkie mozliwosci zmiany predkosci i ile wzbudzila kontrowersji? Dotarło?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Selene ().
Kromak napisał(a):
a nie mozna podjac decyzji wspolnie z nekar? chyba wszyscy sie zgdodza, ze docelowo to chcemy sie polaczyc, nie?
jedna ankieta dla obu uniwersow i nie bedzie problemu, w te czy we wte
Bigot napisał(a):
Ja w 2 ankiecie nie głosowalem. Co trzeba zrobić by przejść na Nekar
popieram - tez tak chciałem ale niestety ktoś spatolił pierwszą ankietę gdzie powinny być 2 opcje do wyboru: szybsza prędkość? tak lub nie.T-bag napisał(a):
Patrząc teraz jak Nekkar obronił x1 to wiekszość miała kiedyś nadzieje że te unia się połączą (ja też)
teraz szans takich nie bedzie a szkoda bo faktycznie to były dwa uniwersa bardzo zbliżone do siebie topkami i porównywalnie wyglądały ;/
Źle to będzie teraz wyglądało
darq new napisał(a):
ZDOBYWCA1 napisał(a):
JEEEEAA my zostajemy przy X1
otal votes per each optionTOTAL432
Option Votes Tak, stosowną prędkość wybiorę w kolejnej ankiecie 172 Nie, obecna prędkość ekonomii jest odpowiednia 260
Art napisał(a):
Generalnie prośba o zmianę poszła, nie wiem czy mnie nie zabiją tam za takie zmiany zdania.Ja mogę przeprowadzić ankietę jeszcze raz, tylko czy to coś zmieni? Gracze dostaną szału od tej ilości ankiet^obserwator^ napisał(a):
W swietle argumentów za i przeciw, wyboru nekkar o pozostaniu na x1 z którym niejako jestesmy jednym organizmem, a teraz sie dzielimy, oraz tego ze czesc( ze tak powiem delikatnie, ludzi z mniejsza wyobraznia) przejrzala na oczy i teraz drapie sie po glowie co tu sie nawyrabiało i do czego to doprowadzi, proponowałbym przeprowadzic jeszcze raz ta ankiete. W koncu te zmiany maja niby polepszyc zycie unii a nie przyczyniac sie do szybszego zgonu.
@Art to chyba nie jest niemozliwe co? Jesli drugi raz wyjdzie ze ludzie chca przyspieszenia, nie bede miał nic przeciwko, chociaz nadal uwazam ze o tym powinien kazdy decydowac indywidualnie gdzie chce grac podczas kolejnego unifusion.
Czyli co, znowu pytanie o prędkości 2-5 ?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez SPINACZ-htp ().
^obserwator^ napisał(a):
Czy to tak ciezko zrozumiec ze ktos kto glosowal za x2 i przegral z opcja x5, wybralby opcje x1 i wtedy wyniki by byly zupelnie inne? Serio to takie trudne do ogarniecia? Dotarło? Nie sadze
^obserwator^ napisał(a):
Mysle ze w nowej ankiecie wystarczy jedno pytanie:
Czy chcesz zwiekszenia predkosci wydobycia surowców, z wszelkimi konsekwencjami, które z tego wynikną w czasie późniejszym?
I Dwie odpowiedzi do wyboru:
1) tak
2) NIE
![]()
dawca punktów napisał(a):
...
Każdy widzi że ta gra umiera - tylko że te zmiany w mojej opinii tylko przyspieszają jej agonię. Powtórzę to co pisałem gdzieś na początku tego tematu - jeśli ktoś chce 5x to niech idzie na takie uni - opcji jest wiele, można się zamienić kontami, można przejąć/kupić i bawić się ile wlezie na tak wypasionym speedzie. Opcji uszczęśliwiania zwiększaniem wydobycia i innymi pierdołami tych co wybrali dawno temu standardowe 1x nie akceptuję. Nie wiem jeszcze co zrobię po 9 stycznia z kontem na u68 - mam sporo czasu na przemyślenia
dawca punktów napisał(a):
Wracając do eko x5 dla u68 to preludium do połączenia ze speedami i jak ktoś tego nie dostrzega jest ślepy. Fajnie będzie się przez jakiś czas na eko x5 potuczyć, ale potem jak was wezmą w obroty weterani ze speeduni jakiegoś to chętnie popatrzę na entuzjazm bohaterów od zwiększania speeda, zwłaszcza gdy w pakiecie dostaniecie jeszcze zwiększenie prędkości floty.![]()
FILU napisał(a):
to po co było robić ankietę i każąc graczom by w nią uwierzyli jak teraz ją podważamy i obalamy i robimy sobie jaja z jakichkolwiek ankiet na Ogame jak i tak później to nie ma sensu ?
trzeba było na początku wyjechać z inicjatywą a nie dając do wyboru możliwości X-eco. - Żeby uniknąć ambarasu między x1,x2,x3,x4,x5 z góry wychodzimy z konsensem x3 a podniesienie x-eco jest przewidywane teraz dobrowolnie lub losowo niebawem przy UF ? Napisać na czym stoimy i jakie będą konsekwencje przy wyborze uni w UF . Wtedy kompromis bez przeszkód był by teraz podzielił graczy i jakakolwiek zmiana na tym etapie po ankiecie będzie niosła niesmak który już nie raz jest na forum jest przywoływany jako "kolesiostwo" miedzy daną grupą lub graczem a teamem lub inwidualnym operatorem . Sami do takich sytuacji doprowadzacie że można obalić wszystkie decyzje a później gracze sie zastanawiają "jak to tak to musi być kolesiostwo "
dla mnie i x 3 jest perfekcyjne ale nie róbcie takich jaj przy kolejnych wyborach bo to traci wizerunek bez stronnictwa
Serdell napisał(a):
Art uszanuj starych graczy ponad 280 osób co chcą zostać na x1 i daj nam wybór przy łączeniu czy chcemy x5 CZY X 1 .
Popełniłeś wiele błędów i nagle na nekkar się poprawiłeś i widzisz wyniki z Uni 68 prawdopodobnie bd tak samo , nie podcinaj sobie gałęzi na której siedzisz bo stracisz na tym więcej niż sobie zdajesz
Caterpillar napisał(a):
kiedy wchodzi x5 ??
bo chcę zabijać :D:D:D
jak czytam wypociny co po niektórych to aż mi szpik wary tnie :D:D:D
boją się że ich zniszczę :D:D
zygunia napisał(a):
Jestem za ponowieniem ankiety w takiej formie w jakiej zostala ona przeprowadzona na Nekkar. My bylismy tutaj krolikiem doswiadczalnym, ludzie z Nekkar na naszych bledach wyciagneli madre wnioski, i byli bardziej przygotowani do tej ankiety , chociazby czytajac argumenty ZA i PRZECIW na naszym forum.
Obie strony konfliktu zgadzaja sie co do tego ze ankieta zostala od samego poczatku zle skonstruowana, wiec jej wyniki nie powinny byc wiazace i nalezalo by ja powtorzyc!!!
Inna kwestia, ze na obu tych uni ( Nekkar i 68 ) powinno odbyc sie to w tym samym czasie - z tym sie zgadzam w 100%, ale juz po ptakach, to nie ma co do tego wracac. Kwestia teraz tylko taka, czy bledy na U68 zostana naprawione???
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Turysta^ ().
FILU napisał(a):
no ale to już Obs po ptokach było! czas przeszły dla mnie i dla wielu na pewno teraz to takie ankiety kolejne z x-eco były by zabawą bo mi wsio ale wyglądają one do dążenia z góry wybranego x-eco drogą kolejnych ankiet i manipulując wyborcami .
Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez Chris Matters ().
Bigot napisał(a):
Ja w 2 ankiecie nie głosowalem. Co trzeba zrobić by przejść na Nekar