Anulujcie wszystko i idziemy dalej spać.
Dobranoc :).
Dobranoc :).
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
dawca punktów napisał(a):
Na chłodno patrząc - ankieta na u68 była skopana, na szczęście społeczność nekkar miała łatwiej i wybór prostszy
Wracając do eko x5 dla u68 to preludium do połączenia ze speedami i jak ktoś tego nie dostrzega jest ślepy. Fajnie będzie się przez jakiś czas na eko x5 potuczyć, ale potem jak was wezmą w obroty weterani ze speeduni jakiegoś to chętnie popatrzę na entuzjazm bohaterów od zwiększania speeda, zwłaszcza gdy w pakiecie dostaniecie jeszcze zwiększenie prędkości floty.
(...)
Każdy widzi że ta gra umiera - tylko że te zmiany w mojej opinii tylko przyspieszają jej agonię. Powtórzę to co pisałem gdzieś na początku tego tematu - jeśli ktoś chce 5x to niech idzie na takie uni - opcji jest wiele, można się zamienić kontami, można przejąć/kupić i bawić się ile wlezie na tak wypasionym speedzie. Opcji uszczęśliwiania zwiększaniem wydobycia i innymi pierdołami tych co wybrali dawno temu standardowe 1x nie akceptuję. Nie wiem jeszcze co zrobię po 9 stycznia z kontem na u68 - mam sporo czasu na przemyślenia
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Calipso ().
Post był edytowany 6 razy, ostatnio przez Kippei ().
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Maraton ().
Kromak napisał(a):
mnie bardziej martwi , ze nie polaczymy sie z nekar. juz bym przebolal ta predkosc eko, ale gdybysmy mieli szanse spotkac sie z nekarem. dlatego jestem za polaczeniem ankiet i obrania wspolnego stanowiska dla obu uni, jakie by nie bylo.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bartek89 ().
pit napisał(a):
zmiany jak najbardziej sa potrzebne żeby ożywić uni i ile ludzi tyle zdań. Ja zagłosowałem za nie robieniem zmian tylko i wyłącznie dlatego że nie jestem w stanie poświęcić tyle czasu na ogame ile bym chciał. Natomiast pomysł jest dobry jesli nie da się zrobić uf z nekarem to zawsze jest to jakies wyjscie. Co prawda półśrodek ale jest. Meritum dla wszystkich płaczacych " jesli nie możesz czegoś zmienić to sproboj to zaakceptować".
zgadza się o tym i ja pisze i juz na Nekkar też padła taka propozycja . Unie wybrały swoje prędkości ale znaczna część zwolenników x1 została na u68 jak na Nekkarze zwolenników x5 się miód malina była by dla wszystkich i nie było by paniki gdyby teraz padło zdanie " na początku roku dojdzie do fuzji "T-bag napisał(a):
O włąśnie i tym pisałem wczesniej TO JEST NAJWIĘKSZY MINUT TEGO X5 bo prędkość walić to! będzie fajnie śmiesznie i slote non stop zawalone zamiast atakami to transporterami ze zwózkami ale żal dupę ściska że już nie bedzie szans na połączenie z NekkarKromak napisał(a):
mnie bardziej martwi , ze nie polaczymy sie z nekar. juz bym przebolal ta predkosc eko, ale gdybysmy mieli szanse spotkac sie z nekarem. dlatego jestem za polaczeniem ankiet i obrania wspolnego stanowiska dla obu uni, jakie by nie bylo.
Darth Sion napisał(a):
Nie mam pewności jak grupy graczy głosowały ale wydaje mi sie, że konta flotowe zagłosowały za pozostaniem przy predkości x1 a ekonomowie za x5 Wiec jeśli byłby wybór kto chce iść na uni x1 a kto na x5 to jest duza szansa, że ekonomowie pójda na x5 a floty na x 1 i co wtedy ? za co będziemy latać ?:) to będzie jeszcze szybsza smierć dla uniwersum flotowego bo ekonomom to będzie nawet super
nie wiem czy mam racje ale wizja taka tez mi nie przypada do gustu więć jak dla mnie powinno zostać tak jak do tej pory bo :
wiele nowych uni o przyspieszonych parametrach szybko zaczyna życie i szybko kończy , ludzie mniej są przywiązani do swoich kont kończą i ida na inne grac od nowa a my mamy swoje konta od lat i się po prostu dalej gra i szkoda by było to spier... Bo tego co było na ogame jeszcze 8 lat temu to te czasy już nie wrócą gdzie graczy było ponad 10k
FILU napisał(a):
zgadza się o tym i ja pisze i juz na Nekkar też padła taka propozycja . Unie wybrały swoje prędkości ale znaczna część zwolenników x1 została na u68 jak na Nekkarze zwolenników x5 się miód malina była by dla wszystkich i nie było by paniki gdyby teraz padło zdanie " na początku roku dojdzie do fuzji "T-bag napisał(a):
O włąśnie i tym pisałem wczesniej TO JEST NAJWIĘKSZY MINUT TEGO X5 bo prędkość walić to! będzie fajnie śmiesznie i slote non stop zawalone zamiast atakami to transporterami ze zwózkami ale żal dupę ściska że już nie bedzie szans na połączenie z NekkarKromak napisał(a):
Nie potrzeba straszyć niemieszków zawaleniem roboty na wszystkich serwerach lub krajach z fuzja a tylko i wyłącznie specjalnie dla tego przypadku bo okazało się że po ankiecie przegrani stanowią dużą populację i szkoda zmieniać im coś na siłę i potrzeba tylko tutaj okazyjnej migracji .
Serdell napisał(a):
Wtedy by sie zaczeło piękno gry bo nie sztuka golić tylko Ekonomów czasem trzeba komuś flote rozwalić i pomyśleć nad zorganizowaniem takiej wyprawy bo samym Bfsem to nie sztuka a ile anty by płynęło do niemczech każda większa akcja wiąże się z grubszym zakupem i relokacjami lub szybkimi tp
Pazik napisał(a):
Mam w sojuszu 40 górników. Tylko 1 opowiedział sie za x5 tak więc myślę zupełnie odwrotnie.Akurat ja powinienem się cieszyć z podkręcenia eko. Już teraz odliczając wszystkie pkt obronne i budynki poboczne wyjdzie mi około top10 eko.Darth Sion napisał(a):
Nie mam pewności jak grupy graczy głosowały ale wydaje mi sie, że konta flotowe zagłosowały za pozostaniem przy predkości x1 a ekonomowie za x5 Wiec jeśli byłby wybór kto chce iść na uni x1 a kto na x5 to jest duza szansa, że ekonomowie pójda na x5 a floty na x 1 i co wtedy ? za co będziemy latać ?:) to będzie jeszcze szybsza smierć dla uniwersum flotowego bo ekonomom to będzie nawet super
nie wiem czy mam racje ale wizja taka tez mi nie przypada do gustu więć jak dla mnie powinno zostać tak jak do tej pory bo :
wiele nowych uni o przyspieszonych parametrach szybko zaczyna życie i szybko kończy , ludzie mniej są przywiązani do swoich kont kończą i ida na inne grac od nowa a my mamy swoje konta od lat i się po prostu dalej gra i szkoda by było to spier... Bo tego co było na ogame jeszcze 8 lat temu to te czasy już nie wrócą gdzie graczy było ponad 10k
Świetnie - po wprowadzeniu x5, po roku powinienem być w top10-15 generalnej klasyfikacji.
Ale jakoś nie jest mi do śmiechu. Nie kręci mnie zdobycie ścisłej czołówki w kilka miesięcy po 11 latach gry.
Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Kippei ().
bartek89 napisał(a):
Chcesz zmiany prędkości na x5? (x5 ponieważ taka opcja wygrała w ankiecie nr 2)
1. nie
2. tak
I to powinno rozwiązać wszelkie spory i zakończyć temat.
bartek89 napisał(a):
II SPRAWA
Uni są łączone dość regularnie to dodatkowo można się zastanowić nad przeniesieniem graczy od nas i nekkara chcących zmiany na powiedzmy nekkar i tych chcących pozostać na ekox1 na u68, wszyscy zadowoleni powinni być? Każdego wybór uszanowany. Tak jak ludzie wcześniej pisali, Ogame to gra, która ma dostarczyć zyski właścicielom. Jeżeli wszyscy zostaną zadowoleni to raczej zyski powinny być większe? (argument dla Art)? Teraz część graczy skończy pewnie grać, a tak każdy by miał to co chciał.
bartek89 napisał(a):
III SPRAWA
Nie ma uniwersalnego rozwiązania tutaj, ale zdecydowanie POWINNO SIĘ TO ZROBIĆ LEPIEJ. Ponownie, jesteśmy klientami firmy i od naszego zadowolenia zależą jej zyski. W tym przypadku zadowolenia całkiem spory ilości osób... Warto sie pochylić nad tematem. Przedstawione poprawnie argumenty powinny zadziałać na ludzi myślących w kategorii finansów firmy?
bartek89 napisał(a):
IV SPRAWA
Wszyscy gracze planowali swoje planety na aktualne warunki. Jak nam zwiększą szybkość to planety mniejsze, które podczas zakładania spokojnie miały starczyć na np. 10 lat teraz starczą na 2? Wielu graczy z wyższych TOP przez przyśpieszenie za chwilę stanie przed wizją braku miejsc na planetach... Nowe uniwersa z większą prędkością mają bonus w postaci dodatkowych miejsc więc my też powinniśmy je otrzymać...
Czy jeżeli eko zrobimy x5 to możemy liczyć na jakieś dodatkowe miejsca na planetach?
Pazik napisał(a):
Mam w sojuszu 40 górników. Tylko 1 opowiedział sie za x5 tak więc myślę zupełnie odwrotnie.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Calipso ().
horch napisał(a):
ciap twoje odpowiedzi i uzasadnienia są ignoranckie.
horch napisał(a):
Argumenty ciap widocznie pokazują jej pozycje jej ilość punktowa jest tak duza ze jest powyzej punktu krytycznego i jej konto moze rywalizować ze wszystkimi innymi na speed uniach ale to jest tak jak z góra lodowa niewielka cześć jest ponad woda reszta jest pod wodą - reszta kont innych graczy - i ta czesc idzie na dno z powodu ze znaczenia ich budowanego konta zostało mocno umniejszone za mocno bo o ok. 90 %
Calipso napisał(a):
Ja winie uni Nekkar, ze nie bedzie fuzji z nimi. widzieli co my wybralismy .
horch napisał(a):
ja jestem górnikiem i jestem na NIE. Nie głosowałem ani na x5 ani na x2.
ciap twoje odpowiedzi i uzasadnienia są ignoranckie. Art też broni zmiany na x5 tak jakby to byl pomysl po cichaczu uzgodniony a teraz zrobilo sie to tak by przepchnąć na u68. To nie jest strata 100kk surowca które mozemy odzyskac w miesiąc. Ta zmiana anuluje nam 90 % czasu jakie wlozylismy w granie (budowanie te za free a takze te płatne). Wiele społeczności growych powiedziało by takiemu zabiegowi NIE.
Ale tu czesc graczy jest omamiona ze statystyki beda bogatsze o jedna cyferke wiecej pewnie myslac ze wszystko bedzie mialo wartość taka jak przy x1 a to nie jest prawdą.
Argumenty ciap widocznie pokazują jej pozycje jej ilość punktowa jest tak duza ze jest powyzej punktu krytycznego i jej konto moze rywalizować ze wszystkimi innymi na speed uniach ale to jest tak jak z góra lodowa niewielka cześć jest ponad woda reszta jest pod wodą - reszta kont innych graczy - i ta czesc idzie na dno z powodu ze znaczenia ich budowanego konta zostało mocno umniejszone za mocno bo o ok. 90 %
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kippei ().
5 gości