Galatea ma nieco ponad 2 miesiące i są tam turbo recki, więc nie wiem skąd ten rok czasu, żeby do nich dojść
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Lucky Gal napisał(a):
to ok 1,2kkk sury co w przypadku nowego uni przez kilka miesiecy albo moze i lat jest NIEOSIAGALNE
Aktywnie grający flociarz zazwyczaj szybciej robi punkty.
Inna sprawa że badanie można wygrać w konkursach. x; -
na fenrirze zrobilem turbo recki w 2.5 miecha ( na nn ), jak sie chce to mozna, ale przeciez lepiej plakac ze to za drogie xd
jak juz wczesniej w toku dyskusji wyszlo jedni wola szybka flote, a drudzy wolna
ja jestem zwolennikiem x1 ewentualnie od biedy x2, zawsze gram flota i przyjemnie sie lata -
Ale zaraz, chwila. Czy temat jest o turbo reckach? Bo nie wydaje mnie sie nowe uni - nowe mozliwe opcje czyli chyba dyskusja o tym co mozna wykombinowac by nowo otwierane uni rosly na tyle szybko by mogly sie rownac ze starszymi uniwersami po fuzjach? Te turborecki to tylko jeden z atutow, ze mozna zaledwie w kilka tygodni zbadac potrzebny dla nich naped. Ale flota x1 czy x6 to nie wszystko. Chodzi glownie o debris i ilosc galaktyk bo wiadomo, ze im mniej galaktyk tym wieksza szansa by kogos ubic. Co z tego, ze nowe uni bedzie mialo ten najwyzszy wspolczynnik pz kiedy wszystko bedzie rozrzucone po 7-8 galaktykach. Otwierac nowe uni z max 5-6 galaktykami albo i jeszcze mniej i w miare rozwoju takiego mlodego uni rozwazac mozliwosci zwiekszenia ilosci galaktyk badz nawet ich zmniejszenia. Bo po co komu przykladowe 7 galaktyk kiedy na uni 50 aktywnych graczy?
-
ciap napisał(a):
Lucky Gal napisał(a):
to ok 1,2kkk sury co w przypadku nowego uni przez kilka miesiecy albo moze i lat jest NIEOSIAGALNE
Inna sprawa że badanie można wygrać w konkursach. x;
ddaaaj ten symlutator <prosi> <prosi>
Grałem a zibalu flotą uniwersum x1 flota - uwierzcie mi ze przez pierwsze trzy miesiące (45 st ) dużo więcej czasu musiałem poświęcać grze niż na uniwersum x6 flota .
Więc podkreślam że MOIM ZDANIEM x1 flota to pomyłka i uniwersa szybkie wymagają dużo mniej czasu -
Winter napisał(a):
Grałem a zibalu flotą uniwersum x1 flota - uwierzcie mi ze przez pierwsze trzy miesiące (45 st ) dużo więcej czasu musiałem poświęcać grze niż na uniwersum x6 flota .
-
Truck driver napisał(a):
Winter napisał(a):
Mówi to gość który jest wszędzie w każdym temacie i w każdym wie najlepiej dalej piszesz wszędzie gdzie ciap tylko po to by napisać coś innego niż ona ?
Ludzie wypowiadają się że x6 jest dla nolifów to tłumacze ze czym wolniej tym więcej czasu trzeba poświęcać -
Winter napisał(a):
Mówi to gość który jest wszędzie w każdym temacie i w każdym wie najlepiej dalej piszesz wszędzie gdzie ciap tylko po to by napisać coś innego niż ona ?
Winter napisał(a):
Ludzie wypowiadają się że x6 jest dla nolifów to tłumacze ze czym wolniej tym więcej czasu trzeba poświęcać
-
Truck driver napisał(a):
Winter napisał(a):
Winter napisał(a):
Ludzie wypowiadają się że x6 jest dla nolifów to tłumacze ze czym wolniej tym więcej czasu trzeba poświęcać
Masz racje nie widzę bo nie ma argumentów że w 2019r do grania flotą lepsze jest uni x1czy x2
Skończ też wycieczki osobiste bo ja w przeciwieństwie do ciebie traktuje to jak rozrywkę i nie mam zamiaru się z kimś przekomarzać . Moje prawo ,,kokietować,, szybkie uni bo na takich chciałbym grać. -
Winter napisał(a):
Skończ też wycieczki osobiste bo ja w przeciwieństwie do ciebie traktuje to jak rozrywkę
-
Mam pytanie. O co w ogóle jest dyskusja?
Że x1/x2 jest gorsze niż speed uniwersa?
Jak dla mnie, to nie ma sensu. Każdy gra tam, gdzie lubi i ma na to swoje własne argumenty. Dopóty ludzie będę chcieli grać na wolnych/szybkich unierwsach, dopóki będę takie owe tworzone i tyle w temacie. -
Każdy gra gdzie lubi i gdzie parametry mu pasują Nie ma co się spierać co jest lepsze, ponieważ ile ludzi, tyle opinii Najważniejsze, aby każdy miał satysfakcję z gry i tyle A o gustach się ponoć nie dyskutuje
-
Tak sobie ostatnio myślałem o możliwości połączenia zalet obu typów uniwersów. Czyli w miarę bezpiecznej gry znanej z x1 i możliwości szybkich ataków z x5-6. Jeśli chodzi o graczy x1, to dwa koronne, często przewijające się argumenty przeciw szybkości floty to:
- ściąganie moonów w nocy/przy dłuższej, ponad 7-godzinnej nieobecności (praca, szkoła itd.)
- większa presja w zwykłej grze, brak tych 30-40 minut luzu po odświeżeniu,
Jeśli chodzi o graczy x6, to głównym argumentem jest jak widzę stracony czas.
Gdyby przyspieszyć serwery x1 do powiedzmy x5 (lot spoza układu 8 minut szybką flotą) albo chociaż do x2 i jednocześnie wziąć wzór na szybkość gwiazdy śmierci w nawias i podzielić go przez współczynnik przyspieszenia floty?
Widzę tu sporo plusów:
- ekonomi z bunkrami w miarę bezpieczni (nie będzie tysięcy gwiazd lecących na bunkier, który nie ma szans się obronić)
- logowanie co 6 godzin przy stosowaniu fs-a nadal zapewnia bezpieczną grę
- flociarze mają znacznie większe pole manewru, dużo łatwiej im znaleźć błąd
Z minusów: gra stanie się znacznie bardziej angażująca
Lwica jest boska :) -
buleon napisał(a):
Gdyby przyspieszyć serwery x1 do powiedzmy x5 (lot spoza układu 8 minut szybką flotą) albo chociaż do x2 i jednocześnie wziąć wzór na szybkość gwiazdy śmierci w nawias i podzielić go przez współczynnik przyspieszenia floty?
-
Truck driver napisał(a):
buleon napisał(a):
-
turysta napisał(a):
przeczytaj jeszcze raz ze zrozumiem, wszystkie statki maja predkosc x(y), tylko gsy x1, czyli fsujac z gsem masz speed x1 i mozesz spokojnie leciec na dlugi fs w swoj uklad, co oznacza mniejsze zuzycie paliwa
-
Truck driver napisał(a):
Czyli niby x5 dla szybkiej i ciezkiej floty i floty cywilnej ale tylko gs by mialy miec x1?
-
turysta napisał(a):
Truck driver napisał(a):
Czyli niby x5 dla szybkiej i ciezkiej floty i floty cywilnej ale tylko gs by mialy miec x1?
-
Truck driver napisał(a):
Przeciez to sie kupy nie trzyma. Gs nie sa tylko do fs ale tez do atakowania wiec jesli przyspiesza cala flota to i gs tak samo powinno przyspieszac. Zreszta, w ogame wszystko mozliwe.
gsy na x1 w ataku sa napewno malo popularne, ale atakowanie nimi nie jest niemozliwe
w sumie nie ma co gdybac bo to i tak nie ujrzy swiatla dziennego xd -
turysta napisał(a):
gsy na x1 w ataku sa napewno malo popularne, ale atakowanie nimi nie jest niemozliwe
w sumie nie ma co gdybac bo to i tak nie ujrzy swiatla dziennego xd
-
Jedynym rozwiązaniem powinno być ręczne wpisywanie kiedy flota ma dolecieć przykładowo na stacjonuj, a nie ustawianie procentowo.U 9
U 48 - D23
U 61 - ZGON
U Rigel
U Ursa
U Fenrir
U Janice - LHiP -
PDW napisał(a):
Jedynym rozwiązaniem powinno być ręczne wpisywanie kiedy flota ma dolecieć przykładowo na stacjonuj, a nie ustawianie procentowo.
zablokujmy ataki to jeszcze lepsze rozwiązanie . -
A co myślicie, żeby przyspieszyć GS-y, a regularną flotę zostawić na x1?
odświeżać nadal można co 40min, a flociarze mają większą szansę czegoś do ustrzelenia -
Das140 napisał(a):
A co myślicie, żeby przyspieszyć GS-y, a regularną flotę zostawić na x1?
-
@Truck driver
To żaden problem, wystarczy zrobić nowy statek, 5 razy wolniejszy od gs-a -
Truck driver napisał(a):
Przeciez to sie kupy nie trzyma. Gs nie sa tylko do fs ale tez do atakowania wiec jesli przyspiesza cala flota to i gs tak samo powinno przyspieszac. Zreszta, w ogame wszystko mozliwe.
Lwica jest boska :) -
Truck driver napisał(a):
dyskusja o tym co mozna wykombinowac by nowo otwierane uni rosly na tyle szybko by mogly sie rownac ze starszymi uniwersami po fuzjach?
A to ich odpowiedź
smoki napisał(a):
Wybrane przez Was parametry to
Niech gracze zadecydują. To decydują. Kwestia chwilowego impulsu kilku graczy. A później Uni zostaje łączone z Quantum. Bo jest tak nietypowe, że trudno połączyć to Uni przy fuzji z obecnie istniejącymi exodusami.
Ten temat powinien się nazywać - Zapotrzebowanie. Realizacja. Iście styl jak z Mordoru.
Może już pora się zatrzymać i zastanowić jak to nowe Uni później będzie łączone? -
smoki napisał(a):
Wybrane przez Was parametry to:
flota x2
eco x6,
badania x12,
50% złomu,
brak złomu z obrony,
0.5 zużycia deuteru,
8 galaktyk,
+15 fpól,
ACS
zakrzywienie
-
Robert21 napisał(a):
Fajne parametry. Kiedy start nowego unii ??? Bo można już zaczynać
-
smoki napisał(a):
Wybrane przez Was parametry to:
flota x2
eco x6,
badania x12,
50% złomu,
brak złomu z obrony,
0.5 zużycia deuteru,
8 galaktyk,
+15 fpól,
ACS
zakrzywienie
choć wolał bym flotę x1
Ale po rocznej przerwie można się troszkę pobawić na tym uni.
tak że czekam na start
The hero is only one Ksanterio
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 9
9 gości