ja głosowałem na x1/1, 30% pz, spalanie 1.0, 6 gal
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
ja glosowalem na byle co nie moje parametry
-
Avinashi napisał(a):
Taaa i te ciekawe zmiany jakie byly robione w niej juz po udostepnieniu jej graczom do glosowania
na u68 w pytaniu o pz z obrony wybieralo sie pomiedzy "nie" a "nie" co pozniej bylo zmienione na tylko jedno "nie" i nie bylo pytania o ładowność sond szpiegowskich ktore juz na kolejnych uniach bylo
pit napisał(a):
Gram na uni 68 i u mnie ankieta była normalna tzn bez bugów typu "nie" i "nie". Może niektórzy gracze z jakichś powodów są dyskryminiwani ; data-verified= "> i nie dostają wszystkich pytań?
Już w momencie rozsyłania ankiet (trwa to ok. godziny) zauważyłem błąd w ankiecie. Brak didf powodował trudności z oddaniem głosu i otrzymałem ok. 30 alertów bezpieczeństwa dotyczących oddanego głosu w ankiecie. Błąd usunąłem na szybko oraz dodałem brakujące niestety sondy szpiegowskie. Ci, którzy zdążyli oddać głos, przed zmianami, nie widzieli opcji z sondami. Głos didf liczył się jako 'nie', gdyż był to błąd związany z wyświetlaniem.
W ogólnym rozrachunku, głos na sondy nie został rozpatrzony u kilkudziestu graczy (domyślnie głos policzony jako 'nie') co i tak nie zmieniło wyniku ankiety. Ładowność sond wygrała przewagą bodajże ponad 200 głosów.
Gdybyśmy chcieli bawić się w manipulacje głosami, równie dobrze mógłbym nie robić ankiet i wrócić do modelu z forum (gdzie uzyskalibyśmy promil głosów z gry), bądź decydowali byśmy całkowicie sami o kolejnej konfiguracji. Była to drobna usterka techniczna, która została załatana i nie powinna pojawić się ponownie
Liczę na Waszą wyrozumiałość -
Art napisał(a):
Liczę na Waszą wyrozumiałość
Jestem ciekaw ile głosów było za 0 pól -
Może pierwszy raz od czterech uni nie dalibyscie ładowności sond? A reszta ankiety fajna . Może będzie fajne uni
-
Uffff,na szczęście taka konfiguracja nijak nie kusi do rozpoczęcie gry podczas okresu wiosenno-letniego.
Dziękujemy.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Poka Bydlaka Smierdziela ().
-
wyniki ankiety prawie dobre tylko większe eko i większy pz
POZDRO&POĆWICZ -
Dla mnie też spoko...
tylko flota mogła by być x2 max 3 a tu bedzie x4
no nić będzie i takie na pewno za witam od jakiegoś dłuższego czasu
The hero is only one Ksanterio
-
Teraz pytanie
nowe uni bedzie liniowe czy wersja zakrzywiona bo nie podlai informacji
-
Ojciec Chrzestny napisał(a):
Teraz pytanie
nowe uni bedzie liniowe czy wersja zakrzywiona bo nie podlai informacji
-
-
@ciap i @OjciecChrzestny dwie osoby co zaginely w akcji i dawno nie bylo ich slychać.
Wiadomo kiedy otwarcie?Bla, bla, bla, bla -
-
Ładowność sond to znaczy że można atakować sondami tak jak kiedyś ?
Na Quantum by się to przydałoSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
-
ładowność sond czyli raj dla nocnych bociarzyPoprzednie konto ban za bolesną prawdę o modach tego forum
-
Ja sam sporo latam na idlaków MTkami.
Gdyby dało się sondmi to....sporo surki do zgarnięciaSprzedam metal na Quantum.
Ktoś tam wyżej wypowiedział się nieprecyzyjnie.
Na wszystkich Uni można atakować sondami. Jednak nie na wszystkich sonda przywiezie 5 sztuk surowca z ataku.
Kto pamięta OGame sprzed 13 lat to wie, że nie tylko do tego służyła ładowność sond szpiegowskich. Zdarzały się sojuszowe akcje szybkiego podrzucania deuteru sondami aby Sojusznik mógł zaefesować. -
Almera napisał(a):
Ktoś tam wyżej wypowiedział się nieprecyzyjnie.
Na wszystkich Uni można atakować sondami. Jednak nie na wszystkich sonda przywiezie 5 sztuk surowca z ataku.
-
Moje marzenie:
• prędkość ekonomii 8x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
• prędkość flot 2x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
• 75% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
• 50% współczynnik zużycia deuteru
• 9 galaktyk
• ładowność sond szpiegowskich
• +15 pólStarcia Tytanów u16: 232% 384% 440% -
to zes poszalal
Konfiguracja bez racji bytuDAJ MI ZAPALNIK A WYSADZE CALY SWIAT -
Za duży pz i za dużo galaktyk.
PZ 70% i 3 galaktyki i masz fajne, a nawet hardkorowe speeduni -
zgadza się..
standardem powinno byś z 5 gal to MAX
zaraz bedzie miesiąc o odtwarcia to zaraz pewnie bedzie ankieta.
The hero is only one Ksanterio
-
Mi się marzy wprowadzenie ładowność sond szpiegowskich na QuantumSprzedam metal na Quantum.
Eko x7, flota x1, zlom 50%, 50% spalania, ladownosc ss, +25 pol, 6 gal i bajka
-
Czysto teoretyczne pytanie z ciekawości i tylko z ciekawości do @Art czy przy nowych uniach tylko i wyłącznie można regulować parametry tylko te które zawsze są do ustalenia konfiguracji nowego uni ? Czy można np. na nowym uni powiedzmy wykluczyć pewne statki ( gwiazda śmierci czy rakiety ) lub wyłączenie budowy falangii ?
Pytanie ma znaczenie ? Gdyż czemu nie spróbować czegoś nowego nawet uni czasowej/testowej takiej dla Spartan gdzie np nieasz falangii a jedynie opóźnienie wlotu i skany w pierwotny czas ataku ? Nadmienie że to żadna nowość gdyż każdy to przerabiał jak gra od początku konta Ja dobrze pamiętam początki z 10 lat temu gdzie człowiek latał chwilę bez fali .Teraz tego nie ma bo każdy nawet jak założy nowe konto od razu pomoc w surowcach , anty, i nikt nie czeka na własne wydobycie czy tygodniowe / miesięczne badania -
Starrk napisał(a):
Za duży pz i za dużo galaktyk.
PZ 70% i 3 galaktyki i masz fajne, a nawet hardkorowe speeduni
@FILU nie licz że kiedykolwiek powstanie uni bez fali i anty, TOPowi gracze by sobie zwyczajnie nie poradzili - 2 tygodnie/miesiąc i by konta pooddawali a to co by zostało to bunkry, eko i bankrutujący GFtylko VICIA !!!Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez litek. ().
-
Liciu nie chodzi mi o to by nie było anty , anty może być tylko reasumując wcześniejsze propozycje otwierania uni powtarza się pewien nonsens z konfiguracja niekorzystną ? Mianowicie może fajnie było by zagrać na uni z jakimś pz. z obrony !!! Ale traci to sens stawiania obrony bo nikt nie będzie stawiał czegoś? na którym ktoś będzie latał i zbierał pz. ( czytaj surowce ) a z zbiegiem czasu i większe obrony to i ST sie zrobi Pamiętajmy że takie loty na obronę, na planetę pod Falangą to łatwizna i prościzna bo wszystko widzisz jak na dłoni i flota wbija się jak w masło orając obronę nie dając możliwości zaskoczenia przez obrońcę ( podstawkę)
Dla tego dla mnie każda i jakakolwiek konfiguracja z pz. z obrony powinna wykluczać Falange !!! wtedy był by sens stawiania obrony bo każdy lot na obronę na planetę nie był by taki łatwy !!! bo nikt by nie widział czy obrońca nie szykuje niespodzianki Przy wykluczeniu Falangi nie było by takiej prościzny i łatwizny na uni z pz . z obrony i spokojnie można by było stawiać satki
Dla tego z ciekawości pytam się @Art , @Kasia321 , @smoki czy przy uniach prócz konfiguracji parametrów jest możliwość braku np: statków czy budynków -
To o czym pisze @FILU ma generalnie glebszy sens (o ile dobrze zrozumialem ) . Nowe uni z pz z obrony ale bez moonow czy tam bez falangii maja racje bytu. W razie ataku ryzyko wpakowania sie na podstawke jest takie jak obecnie przy ataku na ksiezyc co oznacza, ze tylko bardziej doswiadczeni flociarze beda mieli pole do popisu a ci gracze, ktorzy nie potrafia latac bez falangii beda musieli zadowolic sie idlakami badz samym wydobyciem, ewentualnie nauczyc sie czegos wiecej o lataniu bez mozliwosci kontrolowania falanga co sie dzieje u obroncy
-
Truck driver napisał(a):
To o czym pisze @FILU ma generalnie glebszy sens (o ile dobrze zrozumialem ) . Nowe uni z pz z obrony ale bez moonow czy tam bez falangii maja racje bytu. W razie ataku ryzyko wpakowania sie na podstawke jest takie jak obecnie przy ataku na ksiezyc co oznacza, ze tylko bardziej doswiadczeni flociarze beda mieli pole do popisu a ci gracze, ktorzy nie potrafia latac bez falangii beda musieli zadowolic sie idlakami badz samym wydobyciem, ewentualnie nauczyc sie czegos wiecej o lataniu bez mozliwosci kontrolowania falanga co sie dzieje u obroncy
Moim zdaniem taka unia nie była by dla lamusów a właśnie dla naprawdę dobrych flociarzy czy górników z pz. z obrony
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 17
17 gości