Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Z mojego punktu widzenia - po co komu lekko zmodyfikowana Vega? Uni praktycznie wymarle.
      Obserwacja pokazuje, ze konfiguracje posrednie zwykle dosc szybko tak koncza, a te z tymi krancowymi ustawieniami trzymaja sie lepiej.

Z mojej strony:
      Eco x5 - albo wyzej o ile to jest mozliwe, przyciaga to i ekowcow i flociarzy
      Flo x2 - przyciagnie ecowcow
      PZ: 70% - przyciagnie flociarzy
      5 gal po 499 us (po kilku miesiacach juz zwykle na 4g sa niezle pustki)
      dex na pz
      zakrzywienie
      It’s just if a person doesn’t have a sense of achievement in their real life it’s easy to lose themselves in a virtual world where they get a false sense of accomplishment. Leonard, "The Big Bang Theory"
      [headline][/headline]
    • Diet Coke napisał(a):

Z mojego punktu widzenia - po co komu lekko zmodyfikowana Vega? Uni praktycznie wymarle.
      Obserwacja pokazuje, ze konfiguracje posrednie zwykle dosc szybko tak koncza, a te z tymi krancowymi ustawieniami trzymaja sie lepiej.

Z mojej strony:
      dex na pz
      zakrzywienie

5 to mało przy x5
      However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
      “The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."
      GO - 2015-2016
    • Diet Coke napisał(a):

Z mojego punktu widzenia - po co komu lekko zmodyfikowana Vega? Uni praktycznie wymarle.

Z mojej strony:
      dex na pz
      zakrzywienie
      Taka konfiguracja byłaby super, tylko co do ilości gal moim zdaniem 5 to za mało, może 7 ?
    • Mari napisał(a):

Bez sensu brak opcji zniszcz. Na niektóre floty opłaca się niszczyć moony i bez tego nikłe szanse, że wyłapiemy daną flotę, a dobry flociarz i tak nie da się zezłomować, jak dla mnie opcja bez sensu.

powiedzial gosciu ktory na 100% nie gral na speed uni dluzej niz miesiac... grales kiedys flota top10 bez moonow? bo z tym sie trzeba liczyc grajac na speeduni bez urlopu kolego a wiec takie "sranie w banie" nie pomaga tutaj w niczym, albo wylaczenie misji niszcz albo calkowity zakaz multi, chcesz pograc z bratem? masz problem ewentualnie inne uni, tylko wtedy sens maja kolejne speed uni jesli nie chcemy ufs
    • POnury OutsideR napisał(a):

Mari napisał(a):

Bez sensu brak opcji zniszcz. Na niektóre floty opłaca się niszczyć moony i bez tego nikłe szanse, że wyłapiemy daną flotę, a dobry flociarz i tak nie da się zezłomować, jak dla mnie opcja bez sensu.

powiedzial gosciu ktory na 100% nie gral na speed uni dluzej niz miesiac... grales kiedys flota top10 bez moonow? bo z tym sie trzeba liczyc grajac na speeduni bez urlopu kolego a wiec takie "sranie w banie" nie pomaga tutaj w niczym, albo wylaczenie misji niszcz albo calkowity zakaz multi, chcesz pograc z bratem? masz problem ewentualnie inne uni, tylko wtedy sens maja kolejne speed uni jesli nie chcemy ufs

Outsider, bez moonow da się grać. Jest tylko bardzo ciężko, poza tym jak ma się sporą flotę i dobrze planuje FS-y to jest mała szansa, że ktoś ją złapie.
      However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
      “The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."
      GO - 2015-2016
    • Kiedyś grali bez moonów, ale nie było falangi, od czasów powstania falangi nie opłaca się robić floty bez moona.
      Możesz mówić co chcesz, ale taka prawda, jak jeszcze grałem bodajże na u1 to pamiętam jak nie miałem moona narobiłem floty, to zezłomowali ją bez większych problemów. Można latać zawrócone stacjonuj, ale to też idzie wyklikać.
    • Czemu GF otwiera nowe uni, które po miesiącu są wymarłe, a nie wróci do problemu fuzji starych uni, sami własnymi działaniami zabijają tą grę
      Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji.

[09:01] <PabLo> nie poczebuje laski pffff [09:01] <PabLo> sam se poradze
      [14:27] <cptK> kocham Cie [14:27] <cptK> wyjdz za mnie
    • speed x3 to minimum ;)

dzisiaj nikt nie chce grac na wolnych uniwersach :) takie życie ;)
      A tak serio, to nie ma znaczenia czy jesteś papieżem, czy Barackiem Obamą, czy też Bono albo Björk – niektórzy ludzie będą cię uwielbiać, a niektórzy nienawidzić. Możesz być kolesiem wałęsającym się po ulicach albo najsławniejszą osobą na świecie, to bez znaczenia. Niezgoda i opozycja są, niestety, częścią człowieczeństwa. Nie znam jeszcze artysty, który by nie zaznał jakiejś formy krytyki.
    • Zagram na nowym uni.

Do tej pory odległość między galaktykami i układami byla liczona w sposób liniowy, teraz pojawi się mozliwość wyboru pomiędzy:

- liniową, czyli aktualną wersją wszechświata
      - zakrzywioną wersją wszechświata

W nowej "zakrzywionej" wersji odległość między 9 galaktyką a 1 galaktyką będzie dokładnie taka sama jak między 1 galaktyką a 2 galaktyką (odległośc jednej galaktyki).
      Natomiast odległość między 2 galaktyką a 8 galaktyką wyniesie 3 galaktyki. Dystans ten będzie liczony w następujący sposób: odległość między 8 galaktyką a 9 galaktyką = 1 + odległość między 9 galaktyką a 1 galaktyką = 1 + odległośc między 1 galaktyką a 2 galaktyką = 1, czyli w sumie 3.

Na tej samej zasadzie będzie liczona odległość miedzy układami słonecznymi, czyli odległość między układem 1 a układem 499 będzie wynosiła tylko 1 układ słoneczny.
      I przykładowo: odległość między układem 100 a układem 400 będzie wynosiła tylko 199 układów słonecznych, wg takich samych wyliczeń jak poprzednio (lot z 400 do 499, następnie z 499 do 1 i z 1 do 100).
    • A gdyby zrobić najzwyklejsze speed 1 albo 2 i 50% złomu, 7 gal i 8k anty?
      Z tego co widzę to one się najwolniej wyludniaja, Pegasus ma jakieś 1700 kont, a jest już dobrze ponad 2 lata. A nowe uni o dziwnych konfiguracjach wyludniaja się błyskawicznie.
      GO - 2015-2016

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Drakensang ().

• Chce się komuś wyjąć statystyki? Pisze z telefonu, więc mam pewne problemy z infuzą czy ogniter.
      Dla mnie te dziwne konfigurację są porażką, najwięcej osób gra albo na x1, albo na x2, albo na x5.
      Będą też koszmarem przy łączeniu uni.
      Art da radę zrobić testowo uni x10? Żeby zobaczyć jaka będzie popularność takiej prędkości?
      GO - 2015-2016