Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• A cóż im da kolejne UF? Chwilkę podniecenia?
      Powybijają się, a potem będą płakać o następne UF.

Zawsze to jakieś odświeżenie rozgrywki.
      Zamiast tworzyć nowe uni, wziąłbym się w końcu za jakieś konkretne zmiany w mechanice gry.
      Fakt, że statków czy budynków jest trochę, ale zawsze mogłoby ich być więcej, i może w końcu zrobić coś z niepotrzebnymi powyżej jakiegoś lvl technologiami. Co do nowego uni to pewnie trochę graczy będą mieli, póki są tacy gracze, którzy zmieniają uni po każdym złomie(kupując dużo anty) to GF będzie się jakoś trzymał.
      Moderator Indestructible:
      Doubleposting jest zabroniony - posty połączyłam.
    • Mari napisał(a):

Zawsze to jakieś odświeżenie rozgrywki.
      Zamiast tworzyć nowe uni, wziąłbym się w końcu za jakieś konkretne zmiany w mechanice gry.
      Fakt, że statków czy budynków jest trochę, ale zawsze mogłoby ich być więcej, i może w końcu zrobić coś z niepotrzebnymi powyżej jakiegoś lvl technologiami. Co do nowego uni to pewnie trochę graczy będą mieli, póki są tacy gracze, którzy zmieniają uni po każdym złomie(kupując dużo anty) to GF będzie się jakoś trzymał.

To jest jedno rozwiązanie, ale jest też inne rozwiązanie problemów z grą. Wiele osób obecnie nie zakłada kont na starych uni, albo gra bardzo krótko, bo jak popatrzy na TOP 10 to widzi tam gigantyczne ilości punktów. Dla mnie rozwiązaniem byłoby danie większej ilości surowców, rozbudowanej do pewnego stopnia planety, żeby się nie zniechęcali aż tak bardzo do gry.
      Co do dodania nowych rzeczy to fajny byłby drugi księżyc przy planecie albo czwarty rodzaj napędu i powiedzmy dwa statki, ale kilka by zmieniało nadprzestrzenny na ten napęd x przy pewnym poziomie. Taka zmiana byłaby stosunkowo łatwa do wprowadzenia i mogłaby wygenerować mnóstwo kasy. Bo mamy duży dodatek/update, czyli sporo osób zejdzie z urlopów i zacznie wydawać albo i nie wydawać anty. Przy dobrej reklamie zainteresowanie wzrośnie, czyli zysk będzie stosunkowo mały, ale będzie przez dłuższy czas się utrzymywał. A to moim zdaniem jest lepsze niż zysk, który wygląda jak sinusoida.
      However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
      “The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."
      GO - 2015-2016
    • Ja pewnie gdzieś zacznę grać na początku czerwca, wcześniej nie ma wielkiego sensu, żeby zaczynać. Łatwiej jest się wybić później, bo sporo graczy już nie gra i można farmić, a dla sporej ich ilości jest się niezbyt opłacalny celem.
      However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
      “The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."
      GO - 2015-2016
    • Najzwyklejsze x1?
      Albo konfiguracja dawnego uni 50?
      Albo uni x10.(tak wiem nie przejdzie, ale fajnie by było pograć na bardzo szybkim uni)
      Poza tym standardowy zestaw prezentów 10-20k anty,więcej pól, mniej galaktyk, więcej złomu?
      Pomału się kończą pomysły jakie uni dawać.
      GO - 2015-2016

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Drakensang ().

• A gdyby dać x5, 50 galaktyk po 100 układów każda, 50-75% PZ, 25 pól więcej, 10k anty.
      Taka jest prawda, że wiele osób gra na wszelakich ugamelach, bo one się jakoś rozwijają i mają większy wachlarz prędkości.
      Jakbyś dał radę Art zaproponować zrobienie jednego uni x10, żeby sprawdzić jego popularność, to byłoby dobrze. Pewnie ilość graczy na nim będzie bardzo duża w porównaniu do tego co jest obecnie.
      GO - 2015-2016
    • Drakensang napisał(a):

Taka jest prawda, że wiele osób gra na wszelakich ugamelach, bo one się jakoś rozwijają i mają większy wachlarz prędkości.

Z tym się nie zgodzę, bo dużo osób przeszło na takie serwery przez zmiany na ogame. Antymateria, nowy interfejs... sam swego czasu spróbowałem na takim ale... GO był top 1 uni i banował ludzi jak chciał, co było jakąś paranoją i ogólnie wbrew opinii, która tu się przewija na tych serwerach gra mało osób.
      Jedynym ich solidnym plusem jest to, że poradzili sobie z graniem urlopem na takich wysokich prędkościach, co u nas spotyka się ze ścianą o nazwie GF :E
      Jak dla mnie to 10x speed przy takiej konfiguracji jak jest teraz to przesada, bo wtedy albo wrzucasz urlop, albo nie masz moonów...
      Osobiście na nowym uni grał nie będę, ale faktem jest że daaawno było zwykłe 1x speed ;)
    • Ja osobiście chętnie pograłbym na takiej konfiguracji:

prędkość ekonomii 3x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)

prędkość flot 3x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)

50% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń

+25 pól

7 galaktyk + oczywiście jakaś anty po pomyślnym zalogowaniu się

Osobiście dla mnie prędkość x5 to już stanowczo za dużo...
    • A co wy na to, żeby zrobić UNI ze zmianiającą się prędkością w zależności od tygodnia, np. pierwszy tydzień x1 drugi x2 trzeci x3 czwarty x4 piąty x1 szósty x2 siódmy x3, itd.
      Prędkość nie byłaby po pewnym czasie zatrzymywana tylko zakolejkowane byłoby jej cykliczne zmienianie się w zależności od tygodnia.