Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Devlin napisał(a):

Ankieta daje graczom poczucie, że mają wybór, na jakiś czas robi się spokój. Względny spokój.
      To nie tak.
      Ankieta jest tylko i wyłącznie moją inicjatywą. Równie dobrze przetrzepałbym forum w poszukiwaniu postów na temat konfiguracji nowego Universum i przekazałbym własne zdanie.
      Ale mi na tym nie zależy. Chcę Was pytać o zdanie, nawet jeśli jest ono potem korygowane przez kogoś wyżej. Nie zależy mi na spokoju, bo spokojne vel martwe społeczności już mam i jakoś nie widzę pośród nich OGame.

Dyskutujcie, wyrażajcie swoje opinie. Uczciwie podchodzę do tematu informując Was, że naszym zadaniem jest zebranie sugestii, wybranie najlepszej i wysłanie jej pod rozpatrzenie. Niczego więcej obiecać nie mogę.

Dlatego uważam, że dawanie Wam tematu pod dyskusje nie jest przejawem oczekiwania na spokój. Może i jest pozorowaniem wyboru ale przynajmniej gramy w otwarte karty.

Community Manager
    • Art napisał(a):

Devlin napisał(a):

Ankieta daje graczom poczucie, że mają wybór, na jakiś czas robi się spokój. Względny spokój.
      To nie tak.
      Ankieta jest tylko i wyłącznie moją inicjatywą. Równie dobrze przetrzepałbym forum w poszukiwaniu postów na temat konfiguracji nowego Universum i przekazałbym własne zdanie.
      Ale mi na tym nie zależy. Chcę Was pytać o zdanie, nawet jeśli jest ono potem korygowane przez kogoś wyżej. Nie zależy mi na spokoju, bo spokojne vel martwe społeczności już mam i jakoś nie widzę pośród nich OGame.

Dyskutujcie, wyrażajcie swoje opinie. Uczciwie podchodzę do tematu informując Was, że naszym zadaniem jest zebranie sugestii, wybranie najlepszej i wysłanie jej pod rozpatrzenie. Niczego więcej obiecać nie mogę.

Dlatego uważam, że dawanie Wam tematu pod dyskusje nie jest przejawem oczekiwania na spokój. Może i jest pozorowaniem wyboru ale przynajmniej gramy w otwarte karty.

nie wiem czy jest taka możliwość ale nawet w tym temacie były posty w których gracze chcieli by zmniejszenia ilości galaktyk
      mało osób gra przykładowo do 5 czy 6 galaktyk... jest możliwość uwzględnienia tego w konfiguracji ?

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %
    • a gdzie jest moja propozycja uni x6 8-) . To by był hit :E
      Osiągnięcia OGAME(PL):
      U-17 top300 [OFF]
      U-65 top120 [OFF]
      U-DRACO top316 [OFF]
      U-ELEKTRA top59 [OFF]
      U-HYDRA top29 [OFF]
      U-IO top98 [OFF]
      U-KASSIOPEIA top85 [OFF]
      U-ORION top 170 [ON]
      U-PEGASUS top 120 [OFF]
      U-QUANTUM top 126 [OFF]
      U-Europa TOP [OFF]
      U-Umbra TOP 42 [ON[
      Aktualizacja: 06.02.2021 8:00
    • ja również jestem za speedem co najmniej x4 ;)
      Jordanek vel. KochamPaskude
      * * * * *
      uni Libra
      * * * * *
      „Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę.
      Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo. Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy...
      ...Moc mnie wyzwoli"
    • A nie uważacie że opcje do wyboru w ankiecie są bardzo podobne ?
      jak dla mnie ankieta wygląda na trochę sztuczną i wydaje mi się że wiadome jest jakie uni powstanie, bo nie pojawiła się opcja braku acs czy większego speeda a takie opcje były podawane przed ankietą, dodatkowo opcja z proporcją speeda speeda też mi się nie widzi bo poprzednie uni takie jest :P także celuję w speed x 2 + dodatkowe pola, bo większego złomu też się nie spodziewam bo odchodzi się chyba od tej opcji ;)
    • Boro masz racje. Możemy tak sobie polemizować bo w końcu i tak jak "niemcy" postanowią takie uni będzie.

Osobiście chciałbym by był to speed x3 albo x4 już nawet nie musi być podziałów na flotę/eko.

ps. Te dodatkowe pola (spotkałem się z tym terminem już kiedyś, jednak nie doświadczyłem tego w praktyce na uni) oznaczają, że przy kolonizacji jest szansa na spotkanie/skolonizowanie planety, która będzie miała więcej pól ? Czy na starcie już np. matka ma więcej pól ? :)
      Rigel OFF - Montes
      Vega, Antares ON - ManWithBeard

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ..Montes.. ().

• dotyczy to także kolonizacji, grałem na taurusie gdzie taka konfiguracja jest i dla porównania na 3 pozycji planeta miała 159 pól z innymi pozycjami jest podobnie aczkolwiek wiadomo że na pozycjach 4-12 jest więcej przypadku i spotkałem się także że na 9 lub 11 pozycji miałem tylko 187 pól ;)
      dla mnie opcje w ankiecie też nie są powalające bo wolałbym inną konfigurację, to tylko było moje takie spostrzeżenie po przyjrzeniu się całej sytuacji :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Boro ().

• czy ja wiem juz ten temat poruszalem czemu nikt nie patrzy na ilosc graczy jacy graja na danym uni

szybkie uni maja zdecydowanie wiecej graczy niz normalne predkosci bo to co jest w ankiecie jest smiechu warte wszystkie opcje sa tak do siebie podobne ze glowa boli gdzie opcje na szybsze uni nie ma bo z gory wiadomo jakie powstanie ale to tylko moje zdanie

sorki za brak polskich znakow klawiatura nie nasza
    • Nie czytałem wszystkich postów w tym temacie, ale czy może ktoś zarzucił taką propozycję, aby zamiast tych prędkości flot/eko itp. zrobić uniwersum na bazie starego poczciwego interfejsu, bez pancernków? Na niemieckiej uni ponoć działa, ale nie na takim skinie jak po niżej:

[ciach]
      Moderator stefan000102:
      Koordynaty w zamieszczonym obrazku.
      Wasat - TOP 7 - shen lu
      [EKO]

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Make em Say Hack ().

• Działa właśnie na tym skinie który wkleiłeś. Mam tam konto i nie wygląda to zbyt dobrze od strony opłacalności dla GF. Na uni jest niecały tysiąc kont, 100k punktów to top 260 a top1 ma 45 milionów punktów. Na tym uni nie ma takich rzeczy jak księżyce, acsy i pancerniki. Jedyną nowością są oczywiście oficerowie i antymateria. kto wie, być może u nas byłoby zupełnie inaczej, zebrałoby się 10 tysięcy graczy ale niestety niemcy mają dowód na to, że nie warto wracać do starych rzeczy i raczej nikt od nas ich do tego nie przekona. Co do nowego uni jestem takiego zdania, że jeśli już ma być tych serwerów paredziesiąt to nowe powinny być takie jak te najpopularniejsze. quantum ma ponad 5 tysiecy osob a trzy uni x2 po UF maja tych graczy zaledwie 2 tysiace. cos w tym musi byc dlatego zaglosowalbym na x5, a że takiej opcji do wyboru nie ma - wstrzymam się od głosu i po prostu nie zagram.

edit: nawet fornax ma wiecej ludzi u siebie niz te trzy serwery x2 razem wziete.
      Uzależnieni od seksu, alkoholu, nikotyny,
      Cybernetyki,
      pieniędzy i adrenaliny,
      Od księży, mediów i od spiny
      na streecie,
      Uzależnieni od uzależnień - życie.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Br0varek ().

• NoName napisał(a):

nie wiem czy jest taka możliwość ale nawet w tym temacie były posty w których gracze chcieli by zmniejszenia ilości galaktyk
      mało osób gra przykładowo do 5 czy 6 galaktyk... jest możliwość uwzględnienia tego w konfiguracji ?
      Opcja dość egzotyczna, która potem może powodować problemy przy połączeniu. Niemniej jednak dodam to do naszego 'menu'. ;)

Opcja speed uni x6 jest dość mało prawdopodobna, dlatego przy tworzeniu ankiety uwzględniliśmy tylko racjonalne propozycje, które były przywoływane najczęściej.

Community Manager
    • Niestety tak jak pisali poprzednicy, universa z podwójną predkością umierają i z tym da się zrobić bardzo mało. Wszystko zbiega do punktu gdzie będą dwie prędkości, dwa uni. I tak najprawdopodobniej będzie, universa takie jak ursa z dwoma predkosciami wejda w fuzje z jakim innym uni? No wlasnie, nie wejda - powoli zaczna tracic graczy na rzecz mlodszego i tak w koło macieju. Wydaje mi się że team chyba czegoś nie widzi albo stara się nie widzieć. Nie jest potrzebne nowe uni WOGÓLE. Skupcie się na remontowaniu tego co zostało zniszczone na starszych uni, skupcie się na UF. Tak aby nie pomniejszać już i tak wielokrotnie małej społeczności niż kilka lat temu. Gdyby własnie team przez następny rok skupił się właśnie na tym dopiero można zacząc myslec o innym uni, bo wtedy ma sie stabilna sytuacje na uni na ktorym juz sa gracze z wieksza iloscia pkt, ktorym sie chce.
      Wracajac do puenty otwieranie nastepnych uni z rozna predkoscia jest gwozdziem do trumny, w ktorej juz znajduje sie portal ogame. Zmiana adresu tez nie jest przypadkowa, pewnie juz maja problemy finansowe. Bo otwieraja nastepne gry, ktore sie nie sprzedaja. Niestety ekonomia.