Nowe uni - nowe możliwe opcje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Kippei napisał(a):

Tutaj się śmiejesz, ale nawet takie Fs'y mogą być bardzo upierdliwe :). Niewidoczny PZ, a obok niego gostek na urlopie (bez możliwości kontaktu bo konto porzucone z antymateria - te się nie skasuje) i do tego spory bunkier pod moonem celu - weź się do tego dobierz do miodu po najmniejszych kosztach :D.

Moment, bo chyba czegoś nie czaję- chcesz wyklikać kogoś kto puścił fsa na PZ gościa zurlopem? Zdajesz sobie sprawę, że pzty są resetowane raz w tygodniu i po resecie już nikt by tam pzta nie zrobił?
      This seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
      Now is the time for action.
    • DUDEUSZ napisał(a):

Kippei napisał(a):

Tutaj się śmiejesz, ale nawet takie Fs'y mogą być bardzo upierdliwe :). Niewidoczny PZ, a obok niego gostek na urlopie (bez możliwości kontaktu bo konto porzucone z antymateria - te się nie skasuje) i do tego spory bunkier pod moonem celu - weź się do tego dobierz do miodu po najmniejszych kosztach :D.
      Moment, bo chyba czegoś nie czaję- chcesz wyklikać kogoś kto puścił fsa na PZ gościa zurlopem? Zdajesz sobie sprawę, że pzty są resetowane raz w tygodniu i po resecie już nikt by tam pzta nie zrobił?
      Posyłaj cyklicznie fs'a w jedno miejsce, codziennie przez 365 dni w roku, a zobaczysz, ze można (rozbij gdzieś niewidoczne PZ na nieaktywnym bez obrony i posyłaj jednego recka na zbieraj - tak by flota z misją zbieraj leciała na to miejsce w godzinie resetu)... Wspomniany przypadek grał na u68 i chyba nadal gra (omawiana sytuacja miała miejsce 1,5 roku temu). Reset PZ'tów działa bodajże w momencie, gdy nie lecą w to miejsce żadne floty. Jeżeli liczyłem kogoś z PZ'tów zawsze czaiłem się tego dnia, co znikają puste PZ'ty ( zostawały te właściwe i świeżo rozbite ze złomem na orbicie - te drugie rożnie znikają).

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Kippei ().

• Przyznać się kto głosował na 7 galaktyk dla nowego uni? ;)

Więcej niż 5 galaktyk nie ma sensu - przecież to oznacza totalne pustki już po 2-3 miesiącach grania. A jeszcze na powolnym uni, gdzie lot więcej niż 100 układów trwa wieczność - to już zupełna tragedia.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Moglibyście zrobić takie specjalne uni na którym można spokojnie budować eko bez fsów. Wielu ludzi odchodzi z gry, bo po prostu im się nie chce dostosowywać życia pod ogame. Jak sobie pomyślę, że w późniejszym etapie gry jakbym chciał przewozić 1 miliard surowców czyli 40k dt, no to taką flotę mimo wszystko trzeba pilnować mimo że jest się tylko górnikiem. Na początku gry jak się zarejestrowałem parę dni temu na x7, teraz mam 30k pkt i jest wszystko fajnie. Farmię sobie idlerów, nikt mnie nie skanuję. Ale jak sobie pomyślę, że będę musiał robić fsy i dostosowywać grę pod to, aby nie stracić floty przewozowej lub jakiś maniak zacznie mi bombardować bunkier to mi się odechciewa grać. Ogame to fajna gra w obecnym stylu jak ogame jest całym twoim życiem. Znaczy się większa satysfakcja jest gdy się gra na normalnym uni, niż na takim dla ekonooba jakim ja proponuje, ale dużo osób nie ma czasu na granie w ogame i moglibyście takie jedno special uni stworzyć. To byłoby dobre uni, dla ekonoobów oraz ludzi którzy chcą sobie grać w ogame kiedy im się chce, bez stresów o flotę i surowce. Tylko taki czilowym gaming. W opcjach można byłoby włączać i wyłączać ataki od innych graczy np z 7 dniowym przerwa na zmiane. Można byłoby tylko farmić idlerów i używać tylko statków cywilnych. Moglibyscie jedno takowe uni stworzyc. Nie trzeba by było w przypadku takiego uni otwierac w kółko nowych uni, bo kazdy bylby przez cala gre pod ochrona jesli by tak chcial, a walka o top byłaby drugorzedna. Wszyscy gracze, którzy nostalgicznie wracaja do ogame by mogli na lajciku pograc (dla zupelnie nowych graczy gry przegladarkowe sa nudne jak flaki z olejem taka prawda). Przemyslcie tą opcję.
      Moglibyscie zrobic tak: zrobic takie uni i stworzyc 2 rodzaje gry na takim uni. 1 rodzaj to gra pokojowa i budowa eko i nikt nie moze cie atakowac. 2 rodzaj to gra agresywna czyli mozesz atakowac kazdego kto jest wlasnie w drugiej grupie, a wszyscy z 1 grupy podswietlaja sie na zielono. Moglibyscie dodac jakies bonusy za agresywna, odwazna gre. Albo zrobcie jakies noob protection dla graczy nie maja statkow bojowych, a trasportery i generalnie statki cywilne nie wliczajcie do rankingu wojska w top. Chcialbym, aby flociarze nie atakowali biednych ekonomow, ktorzy nie maja statkow bojowych. Niech sie flociarze nawzajem złomują. Nawet jak sie zrezygnuje z satelitek na rzecz elektrowni fuzyjnej i wysokiej energetycznej to i tak trzeba chronic w pozniejszym etapie gry super duze ilosci transporterkow, ktore ja chcialbym aby sobie staly przez pare dni i nikt mi ich nie zestrzeli.
      Albo chociaż dodajcie taktyczny odwrót dla wszystkich graczy bez względu na punkty, aby uchronic transportery, a surke niech sobie agresor zabierze.
      Mowie tutaj tylko o 1 specjalnym uniwersum. Na reszcie moze byc po staremu, aby ludzie co graja flotka sie nie obrazili, bo ich rozumiem, ale zwykly gracz, dla ktorego ogame to taka nostalgiczna gra przegladarkowa w obecnym swiecie gdzie jest masa innych rozrywek, gier to moze byc jedynie dodatkiem, a nie gra ktora zawladnie zyciem, bo to trzeba byloby sie poswiecic 100%, i zawsze miec z tylu glowy 'trzeba flotke odebrac'. To meczace jest. Mowie fajnie sie gra tak do tych 500tys pkt. Potem juz nie jest tak kolorowo.
    • Rafik1986 napisał(a):

na 7 gal glosuja eko noby,ci co nie potrafia grac.
      Bo ci co maja cokolwiek pojecia potrafia oprocz eko miex tez jakas flote i cos dzialac
      Gdyby kopalnie nie dawaly pkt polowa lam pochlastalaby sie

7 gal = mniej miejsca, a przy 12-13 planetach, jako flociarz, możesz mieć ponad połowę universum w swoim zasięgu ( jedną planetę cyklicznie relokujesz i masz w zasięgu wszystko) . Gra eko jest opłacalna, tylko do pewnego momentu, którego nie powinno się przekraczać (jeżeli nie ciśniesz rekordów, kolejne wydatki będą tylko przeinwestowaniem). moim zdaniem noob-friendly jest specyfikacja z 50 galaktykami po 100 układów (wtedy spróbuj latać sobie sobie przez gale)...

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Kippei ().

• wivv napisał(a):

... jakbym chciał przewozić 1 miliard surowców czyli 40k dt, no to taką flotę mimo wszystko trzeba pilnować mimo że jest się tylko górnikiem. ...
      Można, ale po co? :E Jak zbieram na astro to surowce chowam w kopalniach, ale raz na kilka dni anuluje i ponownie klikam. Nie ma bezpieczniejszego sposobu na schowanie dużych ilości surki :D Pojemność takiej skrytki to u mnie 4kkk, gdzie flotka lata z 1kkk
    • Puck napisał(a):

Jak zbieram na astro to surowce chowam w kopalniach, ale raz na kilka dni anuluje i ponownie klikam. Nie ma bezpieczniejszego sposobu na schowanie dużych ilości surki :D Pojemność takiej skrytki to u mnie 4kkk, gdzie flotka lata z 1kkk
      Moja astro kosztowała 14 kopalni metalu w sumie:
      42.543.086.09910.635.771.525

Do zwózki potrzeba było
      1.701.723 DT

Bezpiecznie ale nie można zapominać że kiedyś trzeba to zwieś na jedno miejsce ;)

Ponury88 napisał(a):

@smoki to już lepiej sami układajcie nowe uni :whistling: raz do flot, raz mieszane, raz eko. Bo to jedna wielka kupa wychodzi ;(
      Ostatnie uni własnie powstało bez udziału ankiety. ;)
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • :D a może zrobić inwidualnego uni dla kazdego takie uni solo :thumbsup: w tedy wszyscy będą zadowoleni a później łapu capu z 2 k takich uni do wora z fuzją pomięszać, pomięszać, pomięszać i wylosować jedną konfigurację dla wszystkich ;)
      Problem z głowy że ktoś będzie narzekał że nie wystartował w swoich ulubionych parametrach :D
    • Nie robili ankiet,źle
      Robią ankiety, też źle.

Zadziwiające :)

Mnie też taka konfiguracja tyłka nie urywa,mogłaby być flota szybsza o jedno oczko, na x2 trochę więcej trzeba siedzieć niż na x3;) i mniej galaktyk bo po co tyle jak prawie nikt już w to nie gra:P
      No ale taka wola ludu i pozostaje mi się z tym tylko pogodzić.

(Tak, wiem że ankieta nie jest ostateczna i wszystko się może zmienić:) )
      This seems like a good time for a drink, and a cold calculated speech with sinister overtones. A speech about politics, about order, brotherhood, power. But speeches are for campaigning.
    • @smoki zamin powstało uni Cosmos smoki napisał....

smoki napisał(a):

Nie można niestety zmienić konfiguracji.
      Postaram się uwzględnić postulat 5 galaktyk przy następnym uniwersum.

no i proszę mamy dalej 7 galaktyk...

smoki napisał(a):

Konfiguracja, którą wybraliście:

prędkość flot 2x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
      prędkość ekonomii 6x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
      0,5 współczynnik zużycia deuteru
      50% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
      +25 pól
      7 galaktyk
      zakrzywienie układów i galaktyk
      system ACS aktywny

Przypominam, że ankiety mają charakter poglądowy i nie są zobowiązujące. Ostateczna konfiguracja może ulec zmianie.Nie można niestety zmienić konfiguracji.
      Nie można niestety zmienić konfiguracji.
      tłumaczenie bedzie że to ludzie wybrali ????

The hero is only one Ksanterio

• No ale takie wyniki ankiety najwyrazniej były. XD
      Poza tym, wszystko i tak zależy od Helmutów. Mogą sobie wcale nie wziąć przekazanych głosów pod uwagę. Nie rozumiem Twojego problemu.
    • wivv napisał(a):

Moglibyście zrobić takie specjalne uni na którym można spokojnie budować eko bez fsów. Wielu ludzi odchodzi z gry, bo po prostu im się nie chce dostosowywać życia pod ogame. Jak sobie pomyślę, że w późniejszym etapie gry jakbym chciał przewozić 1 miliard surowców czyli 40k dt, no to taką flotę mimo wszystko trzeba pilnować mimo że jest się tylko górnikiem. Na początku gry jak się zarejestrowałem parę dni temu na x7, teraz mam 30k pkt i jest wszystko fajnie. Farmię sobie idlerów, nikt mnie nie skanuję. Ale jak sobie pomyślę, że będę musiał robić fsy i dostosowywać grę pod to, aby nie stracić floty przewozowej lub jakiś maniak zacznie mi bombardować bunkier to mi się odechciewa grać. Ogame to fajna gra w obecnym stylu jak ogame jest całym twoim życiem. Znaczy się większa satysfakcja jest gdy się gra na normalnym uni, niż na takim dla ekonooba jakim ja proponuje, ale dużo osób nie ma czasu na granie w ogame i moglibyście takie jedno special uni stworzyć. To byłoby dobre uni, dla ekonoobów oraz ludzi którzy chcą sobie grać w ogame kiedy im się chce, bez stresów o flotę i surowce. Tylko taki czilowym gaming. W opcjach można byłoby włączać i wyłączać ataki od innych graczy np z 7 dniowym przerwa na zmiane. Można byłoby tylko farmić idlerów i używać tylko statków cywilnych. Moglibyscie jedno takowe uni stworzyc. Nie trzeba by było w przypadku takiego uni otwierac w kółko nowych uni, bo kazdy bylby przez cala gre pod ochrona jesli by tak chcial, a walka o top byłaby drugorzedna. Wszyscy gracze, którzy nostalgicznie wracaja do ogame by mogli na lajciku pograc (dla zupelnie nowych graczy gry przegladarkowe sa nudne jak flaki z olejem taka prawda). Przemyslcie tą opcję.
      Moglibyscie zrobic tak: zrobic takie uni i stworzyc 2 rodzaje gry na takim uni. 1 rodzaj to gra pokojowa i budowa eko i nikt nie moze cie atakowac. 2 rodzaj to gra agresywna czyli mozesz atakowac kazdego kto jest wlasnie w drugiej grupie, a wszyscy z 1 grupy podswietlaja sie na zielono. Moglibyscie dodac jakies bonusy za agresywna, odwazna gre. Albo zrobcie jakies noob protection dla graczy nie maja statkow bojowych, a trasportery i generalnie statki cywilne nie wliczajcie do rankingu wojska w top. Chcialbym, aby flociarze nie atakowali biednych ekonomow, ktorzy nie maja statkow bojowych. Niech sie flociarze nawzajem złomują. Nawet jak sie zrezygnuje z satelitek na rzecz elektrowni fuzyjnej i wysokiej energetycznej to i tak trzeba chronic w pozniejszym etapie gry super duze ilosci transporterkow, ktore ja chcialbym aby sobie staly przez pare dni i nikt mi ich nie zestrzeli.
      Albo chociaż dodajcie taktyczny odwrót dla wszystkich graczy bez względu na punkty, aby uchronic transportery, a surke niech sobie agresor zabierze.
      Mowie tutaj tylko o 1 specjalnym uniwersum. Na reszcie moze byc po staremu, aby ludzie co graja flotka sie nie obrazili, bo ich rozumiem, ale zwykly gracz, dla ktorego ogame to taka nostalgiczna gra przegladarkowa w obecnym swiecie gdzie jest masa innych rozrywek, gier to moze byc jedynie dodatkiem, a nie gra ktora zawladnie zyciem, bo to trzeba byloby sie poswiecic 100%, i zawsze miec z tylu glowy 'trzeba flotke odebrac'. To meczace jest. Mowie fajnie sie gra tak do tych 500tys pkt. Potem juz nie jest tak kolorowo.
      nie wiem czego kolega się najadł ale ładnie kopie- OGame jest grą real time z nuta rywalizacji. Jaki sens ma uni gdzie każdy buduje kopalnie? Gdzie tu rywalizacja? To tak jakby złożyć postulat do założyciela strzelanki "counter Strike" o wydanie wersji z opcją nieśmiertelności- bo ja chcę sobie pobiegać po mapie, pooglądać cegły na murach a tu jakiś CH.... do mnie strzela... Totalny bez sens a argumenty o poświęcaniu się grze są tak dobre jak pitolenie że większy speed to już trzeba poświęcić całe życie...
    • W tej wersji Eco :D są plusy XD można było by się rakietowa i tylko rakietować a uwierzcie mi że takie nooby zawsze są na uni na mojej nawet w depresji by coś pokazać to i topowa flota przesiedzi całą noc by zrakietować moona tylko po to by odegrać się bo inaczej nie ma pojęcia ;) . Dla tego takie uni powinny chyba być budowane pod niektórych graczy bo minęli się ze strategią zamiast floty powinny mieć Eco i sprzedawać deks po minimalu .
      A tak na serio to OGame jest grą strategiczną nie managerem wydobycia .Powinni GF pomyśleć nad rozbudową badań i większym ich asortymentem zastosowań w walkach oraz i to jest moje zdanie w tech.szpiegowskiej rozwinąć system maskowania czym większą tech. Agresora od obrońcy to wykrywalność przez obrońcę ataku się zmniejsza od 100% wykrywalności jak jest teraz gdy pokazuje od czasu startu agresora do zmniejszenia czasu o 5% wykrywalności czyli dopiero gdy agresor leci 50 min czerwony trójkącik zapalił by się dopiero po 2.5 min od startu agresora a obrońca wykrył by go od momentu 47.5 min do wlotu.
      Technologie w OGame zeszły do lamusa a mydlenie oczu że może fuzja będzie w następnym posunięciem to chyba tekst kopiowany i wklejany po każdej nowości :D
    • wivv napisał(a):

Moglibyście zrobić takie specjalne uni na którym można spokojnie budować eko bez fsów. Wielu ludzi odchodzi z gry, bo po prostu im się nie chce dostosowywać życia pod ogame. Jak sobie pomyślę, że w późniejszym etapie gry jakbym chciał przewozić 1 miliard surowców czyli 40k dt, no to taką flotę mimo wszystko trzeba pilnować mimo że jest się tylko górnikiem. Na początku gry jak się zarejestrowałem parę dni temu na x7, teraz mam 30k pkt i jest wszystko fajnie. Farmię sobie idlerów, nikt mnie nie skanuję. Ale jak sobie pomyślę, że będę musiał robić fsy i dostosowywać grę pod to, aby nie stracić floty przewozowej lub jakiś maniak zacznie mi bombardować bunkier to mi się odechciewa grać. Ogame to fajna gra w obecnym stylu jak ogame jest całym twoim życiem. Znaczy się większa satysfakcja jest gdy się gra na normalnym uni, niż na takim dla ekonooba jakim ja proponuje, ale dużo osób nie ma czasu na granie w ogame i moglibyście takie jedno special uni stworzyć. To byłoby dobre uni, dla ekonoobów oraz ludzi którzy chcą sobie grać w ogame kiedy im się chce, bez stresów o flotę i surowce. Tylko taki czilowym gaming. W opcjach można byłoby włączać i wyłączać ataki od innych graczy np z 7 dniowym przerwa na zmiane. Można byłoby tylko farmić idlerów i używać tylko statków cywilnych. Moglibyscie jedno takowe uni stworzyc. Nie trzeba by było w przypadku takiego uni otwierac w kółko nowych uni, bo kazdy bylby przez cala gre pod ochrona jesli by tak chcial, a walka o top byłaby drugorzedna. Wszyscy gracze, którzy nostalgicznie wracaja do ogame by mogli na lajciku pograc (dla zupelnie nowych graczy gry przegladarkowe sa nudne jak flaki z olejem taka prawda). Przemyslcie tą opcję.
      dla "ludzi którzy chcą sobie grać w ogame kiedy im się chce, bez stresów o flotę i surowce." jest już rozwiązanie. Nazywa się urlop. Nie masz czasu/chęci/możliwości grać i pilnować floty-> klikasz urlop. Po to powstała ta funkcja. Masz czas/chęci-> zdejmujesz i robisz co tam Ci się wymarzy. Simple as that.
    • No skoro Niemcy już ogłosili,że takie uniwersum powstanie, to już jest za późno.

Też jestem zdania że w czasach gdy nikt w tą gre już nie gra 5 galaktyk to wystarczająco, góra 6.
      No ale takie były wyniki ankiety. Taka wola ludu. Najwięcej ludzi wybrało 7 galaktyk, to i takie ustawienia team przekazał wyżej.
    • Ankieta..........
      GO powtarza że to tylko podgląd.........
      @smoki napisał że postara się uwzględnić żeby było 5 gal....
      Ale to tylko słowa by uciszyć wszystkich......
      Po prostu Go chce mieć z górki ankieta pokazała 7 gal i tak podali dalej.....
      Z resztą jaka ankieta była do tej pory takie powstawało uni

żenada po prostu....................................

Uni DORADO jest dobre tylko ale było by super jak by miało minus 2 gale...

The hero is only one Ksanterio