pit napisał(a):
jak dla mnie to jak ktos jest na urlopie dłużej niż 1.5 roku nie powiniem byc przenoszony podobnie idlaki którzy wyłączyli prąd i są bezużyteczni. Oxrazu by sie miejsce zrobiło.
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Wystarczy:
- konta wiecznie zbanowane przenieść na fake-serwer
- konta z załączonym urlopem dłużej niż X - przenieść na fake-serwer
- opracować proces przeniesienia konta z fake-serwera na serwer docelowy (np w narzędziach administratorskich supportu)
I już problem znika, jednocześnie nie boli brak idlaków (idlaki są przenoszone). Jak ktoś się zaloguje po X czasie - to pisze zgłoszenie do supportu - i support robi migrację z fake-serwera na docelowy.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
dexPL napisał(a):
Wystarczy:
- opracować proces przeniesienia konta z fake-serwera na serwer docelowy (np w narzędziach administratorskich supportu)
I już problem znika, jednocześnie nie boli brak idlaków (idlaki są przenoszone). Jak ktoś się zaloguje po X czasie - to pisze zgłoszenie do supportu - i support robi migrację z fake-serwera na docelowy.
Pomysł został zgłoszony do GF przez samego arta. :p -
Truck driver napisał(a):
pit napisał(a):
jak dla mnie to jak ktos jest na urlopie dłużej niż 1.5 roku nie powiniem byc przenoszony podobnie idlaki którzy wyłączyli prąd i są bezużyteczni. Oxrazu by sie miejsce zrobiło.
Czepiasz się... tylko zastanawiam sie po coBla, bla, bla, bla -
ciap napisał(a):
dexPL napisał(a):
Wystarczy:
I już problem znika, jednocześnie nie boli brak idlaków (idlaki są przenoszone). Jak ktoś się zaloguje po X czasie - to pisze zgłoszenie do supportu - i support robi migrację z fake-serwera na docelowy.
Pomysł został zgłoszony do GF przez samego arta. :p
Nie znam struktury backendu - być może wygodniej trzymać te konta na osobnym serwerze/virtualce (i bazie danych). W końcu jednym z celów fuzji jest także zmniejszenie liczby serwerów i baz danych (aby zwolnić zasoby oraz uprościć strukturę). Ale jeżeli liczba serverów / baz nie jest problemem - to jasne, nie trzeba tych kont nigdzie ruszać. Ważne, aby po prostu nie przenosić takich kont z automatu w czasie fuzji - a dopiero po zgłoszeniu. A konta zbanowane na wieczność to juz w ogóle nigdy nie wrócą - więc także nie problem. Więc w czasie fuzji przenosić tylko konta aktywnych graczy oraz idlaków bez urlopu (aby było co farmić). I każdy będzie zadowolony.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
pit napisał(a):
czas podany przezemnie byl tylko przykladem chodzilo mi bardziej o ludzi co zapinają urlop i już nigdy sie nie logują.
Czepiasz się... tylko zastanawiam sie po co
-
Do uniwersum, na którym zacząłem grę, dołączyły dwa inne, trochę starsze. Przyniosło to ożywienie, które pomimo oczywistego, stopniowego ubytku aktywnych graczy i coraz większą liczbą urlopów nadal trwa ! Wiem, że na innych uni jest problem przepełnienia wiecznymi urlopami, banami do przyszłej dekady itd. i mam nadzieję, że przy następnej fuzji Team ogarnie ten problem. Nie ma lepszego lepszego lekarstwa na paskudną pogodę i jesienny marazm niż następna fuzja, mocno trzymam kciuki, że przyjdzie ona prędzej niż później.
-
ciap napisał(a):
dexPL napisał(a):
Wystarczy:
Pomysł został zgłoszony do GF przez samego arta. :p
Byłaś na informatyce tak jak ja i sama wiesz że niektóre skrypty czy programy sama byś lepiej nadpisała lub przeniosła bazę danych .
Na studiach bawiliśmy się nie raz przenoszeniem baz danych i zawsze są przenoszone metoda kopiuj/duplikuj/w klej każda baza ma kopię zapasową więc likwidacja idlaków czy nieaktywnych wiecznych urlopów jest prosta poprzez nawet kasację w z czasem gdy ktoś powróci i udowodni powrót przez email takie konto z duplikuj bazy zapasowej może wrócić .
Tylko że sedno nie polega na umiejętności raczej GF a na wywiązaniu się z umowy i z profitów jakim jest zakup i zwrot antymaterii tu brakuje zmiany regulaminu -
Uni Cosmos umarło, pustki.
-
-
dopiero co 10 miesięcy minie za 2 dni a wy chcecie znowu fuzje
-
bo juz na wiekszosci uni mniej niz 100 osob aktywnie gra
-
Art1 napisał(a):
-
Elkanen napisał(a):
Art1 napisał(a):
chyba na uni68
ktore jest najstarsze teraz -
KAyto napisał(a):
dopiero co 10 miesięcy minie za 2 dni a wy chcecie znowu fuzje
Art1 napisał(a):
-
Elkanen napisał(a):
Art1 napisał(a):
board.pl.ogame.gameforge.com/i…ostID=8667154#post8667154
o to Ci chodzi ?? mi to wygląda bardziej na wybór jakiejś klasy które dają ewentualne bonusy mam nadzieję że nie płatne bo to już śmiech na sali by był ..... -
KAyto napisał(a):
A gdzie jest napisane że dodają nowe statki ??? bo ja nigdzie nie widziałem tego ...
board.pl.ogame.gameforge.com/i…ostID=8667154#post8667154
o to Ci chodzi ?? mi to wygląda bardziej na wybór jakiejś klasy które dają ewentualne bonusy mam nadzieję że nie płatne bo to już śmiech na sali by był .....
Art1 napisał(a):
chyba na uni68
ktore jest najstarsze teraz
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Elkanen ().
-
-
9 uniwersów pofuzyjnych:
68, Nekkar, Taurus, Xanthus - speed floty x1
Libra, Yildun - speed floty x2
Wezn - speed floty x3
Quantum - speed floty x5
Virgo - speed floty x6
Gracze aktywni:
x1 - 2055
x2 - 659
x3 - 172
x5 - 280
x6 - 185
speedy razem - 1296
Na dłuższą metę gracze wolą chyba raczej x1 floty Ostatnio zdaje się Taurus miał propozycję stania się x2 i opcja przepadła w ankiecie.
Lwica jest boska :) -
hmm a gdyby tak :
skoro mamy jakies nowe klasy do wyboru niebawem
eko juz chyba wszedzie sie ujednolicilo na x7
flote mozna by zrobic jak z klasami za anty przeskakujesz na rozny speed
w galaktykach kazdy gracz by byl oznaczony innym kolerem np jak wybral x1 niech bedzie jakos oznaczony i lot na takiego delikwenta bedzie trwal 5x dluzej , niz na np innego co wybral sobie np x5 by szybciej farmic zwozic itd ... dawac wszystkich do jednego wora a potem fuzje miedzynarodowe ... cos na ksztalt ligi krajowej swiatowej xd taki narkotyczny flow z rana xdpadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deu -
ale cios antynazista napisał(a):
w galaktykach kazdy gracz by byl oznaczony innym kolerem np jak wybral x1 niech bedzie jakos oznaczony i lot na takiego delikwenta bedzie trwal 5x dluzej , niz na np innego co wybral sobie np x5 by szybciej farmic zwozic itd
Oczywiscie bym zostal przy speed floty x2 tak jak gram od poczatku swojej ogejmowej "kariery" ale byloby milo zobaczyc w akcji takiego pl1, whisky czy marysia haha -
Elkanen napisał(a):
Art1 napisał(a):
chyba na uni68
wlasnie nie
wiekszosc chce grac i gra na speed floty x1
@buleon to ladnie opisal
hmm a gdyby tak :
w galaktykach kazdy gracz by byl oznaczony innym kolerem np jak wybral x1 niech bedzie jakos oznaczony i lot na takiego delikwenta bedzie trwal 5x dluzej , niz na np innego co wybral sobie np x5 by szybciej farmic zwozic itd ... dawac wszystkich do jednego wora a potem fuzje miedzynarodowe ... cos na ksztalt ligi krajowej swiatowej taki narkotyczny flow z rana xd
super pomysl!
popieram!
w czasach gdzie aktywnie na serwerze siedzi z 50-100 osob to mus
inne serwery w innych grach dawno byly by zamkniete przez nieoplacalnosc -
Art1 napisał(a):
Elkanen napisał(a):
Art1 napisał(a):
chyba na uni68
wiekszosc chce grac i gra na speed floty x1
@buleon to ladnie opisal
hmm a gdyby tak :
w galaktykach kazdy gracz by byl oznaczony innym kolerem np jak wybral x1 niech bedzie jakos oznaczony i lot na takiego delikwenta bedzie trwal 5x dluzej , niz na np innego co wybral sobie np x5 by szybciej farmic zwozic itd ... dawac wszystkich do jednego wora a potem fuzje miedzynarodowe ... cos na ksztalt ligi krajowej swiatowej taki narkotyczny flow z rana
popieram!
w czasach gdzie aktywnie na serwerze siedzi z 50-100 osob to mus
inne serwery w innych grach dawno byly by zamkniete przez nieoplacalnosc
też mi sie podoba Ciosa pomysł jestem na TAK ! tylko czy GFowi sie to opłaci to jest pytanie oni muszą swoje policzyć .. -
no wlasnie mi sie wydaje ze to jedyne panaceum na ta gre .. skoro ida do przodu z tymi 3ema klasami do wyboru to mozna isc dalej .. a ligi krajowe swiatowe to norma w tych czasach . Na niedziele zamiast thc mam odmianke z cbd lubie miec wyborz a wczasach braku czasu za anty, mozna wbic x1 i zawsze z klopa zdazysz wrocic hah
sprawiedliwie bedzie i kilka serwerrow wystarczy.
@Art by ci nie umkło xdpadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deu -
skoro ida do przodu z tymi 3ema klasami do wyboru to mozna isc dalej .. a ligi krajowe swiatowe to norma w tych czasach . Na niedziele zamiast thc mam odmianke z cbd lubie miec wyborz a wczasach braku czasu za anty, mozna wbic x1 i zawsze z klopa zdazysz wrocic hah
sprawiedliwie bedzie i kilka serwerrow wystarczy.
-
Faktycznie pomysł dobry, trzeba tylko się zastanowić nad wszystkimi ew. propblemami które mogłyby się pojawić od strony techncznej. No i oczywiście pozostaje w kwestii GF jak finalnie miałoby to wyglądać (czy jednorazowy wybór, czy można skakać z między speedami kiedy się chce etc.)
@ale cios antynazista proponuję, żebyś poświęcił chwilę i założył osobny temat w propozycjach z tym pomysłem, zawsze to będzie bardziej czytelne dla teamu moim zdaniem. -
nowynick napisał(a):
No i oczywiście pozostaje w kwestii GF jak finalnie miałoby to wyglądać (czy jednorazowy wybór, czy można skakać z między speedami kiedy się chce etc.)
-
temat dlugi do rozmowy co do zmiany predkosci to mogloby byc jak z przenosinami i tyle samo anty z ewentem 30%taniej (zmiana po 24h .. co do pomysłow i tematów ja słaby jestem w przekazywaniu informacji moze jakis chetny to zrobi ?? po zatym to na ORGIN trza by bylo sprzedac ... jest rok zmian moze gry nie zepsuja nam tymi klasami ...a to mogloby wogle zjednoczyc graczy
peniekad greacz z x5 lecialby na takiego z x1 x5 dluzej czyli zamiast 5 min to 25 min w ukladzie(albo niech leci z predkascia x1) ... gracz z x1 na takiego z x5 niech ma mozliwosc lecenia z predkoscia szybszego i ma mnóstwo czasu na kontre z kolegami z x1 ...
x5 sie 2x zastanowi czy wyleciec i jak zabezpieczyc powrot ....
nam z x5 to by nie robilo ze x1 lata na nas bo u nas graczy aktywnych zawsze mniej a ci z x1 maja zawsze opcje na szybki atak
temat do dyskusji ...
co do atakow z x1 na x5 ... jak sie poleci szybsza predkoscia to na tydzien powinno sie zostac wyjetym z pod prawa ci fioletowi chyba i wtedy mozna latac jak na tych z x5 by byla mozliwosc im sie odszczekania ..
i mata rozwiazanie na przyszle fuzje i ożywienie gry... a i kolejny pomysl na zrzynanie z nas antymaterii ..padaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deuPost był edytowany 9 razy, ostatnio przez ale cios antynazista ().
-
100k anty to stanowczo za malo bo dalo by to pole do popisu dla flociarzy. Wybiora sobie speed x1, cos sie znajdzie do zlomowania i cyk, moment leci na speedzie x5 a po ataku wraca do poczatkowego x1.
-
buleon napisał(a):
68, Nekkar, Taurus, Xanthus - speed floty x1
Libra, Yildun - speed floty x2
Wezn - speed floty x3
Quantum - speed floty x5
Virgo - speed floty x6
Gracze aktywni:
x1 - 2055
x2 - 659
x3 - 172
x5 - 280
x6 - 185
speedy razem - 129
Konta które grały minimum 2 tygodnie i ani jednego dnia nie byli szarzy (jak gracz był szary choć 1 dzień znaczy że wcześniejsze 7 dni był off więc ciężko nazwać to grą):
Poszczególne serwery
serwer serwer speed eko speed floty Aktywni 68 68 7 1 839 114 Nekkar 7 1 409 117 Quantum 7 5 226 120 Taurus 7 1 248 138 Libra 7 2 328 148 Virgo 7 6 134 149 Wezn 7 3 124 150 Xanthus 7 1 271 151 Yildun 7 2 219 152 Zibal 7 1 115 153 Aquarius 7 3 67 154 Bellatrix 7 4 109 155 Cosmos 5 1 567 156 Dorado 7 2 197 157 Europa 7 3 434 158 Fenrir 6 2 457 159 Galatea 6 3 527 160 Himalia 6 6 523 161 Indus 6 2 1452
speed floty razem średnia na serwer 1 2449 408 2 2653 531 3 1152 288 4 109 109 5 226 226 6 657 329
Jeżeli weźmiemy kryterium minimum tygodnia gry:
Poszczególne serwery
serwer serwer speed eko speed floty Aktywni 68 68 7 1 918 114 Nekkar 7 1 455 117 Quantum 7 5 281 120 Taurus 7 1 299 138 Libra 7 2 378 148 Virgo 7 6 166 149 Wezn 7 3 156 150 Xanthus 7 1 300 151 Yildun 7 2 254 152 Zibal 7 1 144 153 Aquarius 7 3 88 154 Bellatrix 7 4 133 155 Cosmos 5 1 675 156 Dorado 7 2 231 157 Europa 7 3 520 158 Fenrir 6 2 530 159 Galatea 6 3 650 160 Himalia 6 6 615 161 Indus 6 2 1828
speed floty razem średnia na serwer 1 2791 465 2 3221 644 3 1414 354 4 133 133 5 281 281 6 781 391
nowynick napisał(a):
propblemami które mogłyby się pojawić od strony techncznej
Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0