Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• A ja mam pytanie, dlaczego grupa pierwsza (Nusakan, Spica i Virgo) jako jedyna nie będzie miała ekox7 ? Wszystkie inne uniwersa które mają mieć UF będą po złączeniu mieć eko x7 a tutaj jedyne co to 6 galaktyk i ewentualne włącznie Basha. Jeżeli już robicie to UF to przynajmniej niech każdy dostanie taka możliwość z ekox7, a nie 30 obecnych uni będzie mieć a 3 nie dostanie bo po co.
      Spica
    • Powoli się tu robi koncert życzeń... "A może jeszcze frytki do tego" dla każdego...?
      Ogarnijcie się ludzie...Ja rozumiem że nie każdemu pasuje ten czy inny speed, takie czy inne galaktyki. Ale musu grania na tych ustawieniach złych dla was nie ma - jak komuś nie pasuje to niech nie gra lub zacznie grę tam gdzie mu pasują ustawienia serwera. Ja osobiście też nie jestem pocieszony zmianami, ale poczekam na konkrety odnośnie uf. Mam też dylemat bo nekkar i u68 gdzie gram trafia do jednego koszyka, też mi nie pasuje ekox7, ale spróbuję pograć - jak mi nie będzie nowy system odpowiadał to się przerzucę na czołgi i tyle :)
    • czubulus napisał(a):

Cztery napisał(a):

czubulus napisał(a):

@Art
      Jestem w grupie 7. Na docelowym uni ma być ekonomia x7, złom 60%
      Pytanie moje jest takie czy istniej możliwość zmiany tych parametrów ?
      Może wsiąść wszystko co najlepsze w tych uni i zmienić te parametry.
      Tzn
      • prędkość ekonomii 7x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
      • prędkość flot 3x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
      • 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
      • 20% złomu ze zniszczonej obrony trafi na pole zniszczeń
      • 50% współczynnik zużycia deuteru
      też jestem w tej grupie, też mi sie to nie podoba :P ale jedno co dobre to że wprowadzą nam eko x7,
      To czy mi się to podoba czy nie to już sprawa drugorzędna. Jesteście w podobnej sytuacji jak my do oberona.Ale jeśli istnieje taka możliwość to urządźmy sobie tą piaskownice tak abyśmy bawili się w niej jak najdłużej.

Laszlo napisał(a):

A ja mam pytanie, dlaczego grupa pierwsza (Nusakan, Spica i Virgo) jako jedyna nie będzie miała ekox7 ? Wszystkie inne uniwersa które mają mieć UF będą po złączeniu mieć eko x7 a tutaj jedyne co to 6 galaktyk i ewentualne włącznie Basha. Jeżeli już robicie to UF to przynajmniej niech każdy dostanie taka możliwość z ekox7, a nie 30 obecnych uni będzie mieć a 3 nie dostanie bo po co.

Widać, że @Art nie chce ci się i nie możesz za dużo zdziałać by podnieść parametry na docelowej Vigro.
      A jak już zrobisz ankietę po łączeniu to będzie odgórnie narzucona i nawet prędkość ekonomii w niej nie będzie uwzględniona.
      Obecne parametry docelowego uni Vigro:

Kod źródłowy

1. This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.
      2. <serverData xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="https://s148-pl.ogame.gameforge.com/api/xsd/serverData.xsd" timestamp="1538224559" serverId="pl148">
      3. <name>Virgo</name>
      4. <number>148</number>
      5. <language>pl</language>
      6. <timezone>Europe/Warsaw</timezone>
      7. <timezoneOffset>+02:00</timezoneOffset>
      8. <domain>s148-pl.ogame.gameforge.com</domain>
      9. <version>6.7.4</version>
      10. <speed>6</speed>
      11. <speedFleet>6</speedFleet>
      12. <galaxies>5</galaxies>
      13. <systems>499</systems>
      14. <acs>1</acs>
      15. <rapidFire>1</rapidFire>
      16. <defToTF>0</defToTF>
      17. <debrisFactor>0.7</debrisFactor>
      18. <debrisFactorDef>0</debrisFactorDef>
      19. <repairFactor>0.7</repairFactor>
      20. <newbieProtectionLimit>500000</newbieProtectionLimit>
      21. <newbieProtectionHigh>50000</newbieProtectionHigh>
      22. <topScore>90845935</topScore>
      23. <bonusFields>0</bonusFields>
      24. <donutGalaxy>1</donutGalaxy>
      25. <donutSystem>1</donutSystem>
      26. <wfEnabled>1</wfEnabled>
      27. <wfMinimumRessLost>150000</wfMinimumRessLost>
      28. <wfMinimumLossPercentage>5</wfMinimumLossPercentage>
      29. <wfBasicPercentageRepairable>45</wfBasicPercentageRepairable>
      30. <globalDeuteriumSaveFactor>0.5</globalDeuteriumSaveFactor>
      31. <bashlimit>0</bashlimit>
      32. <probeCargo>0</probeCargo>
      33. </serverData>
      Pokaż wszystko

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Vito Andolini ().

• Ciap pytam o to, bo jeden z serwerow ktory do nas idzie ma spalanie 0,5 a konkretnie Deimos :) u nas roba sie juz spore te floty, które zaczynaja palic jednak straszne ilosci paliwa, wiec przydalo by sie troche to odciazyc :)
      pozdro ;)
      Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
      kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
      ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
      Selene[P N]&Andre[DoF]&Kromak[P N]vs.wilku[MISIE]~102650.3%
      Mallory[DoF]&Warka[COMA]&fnk[P N]&Kromak[P N]vs.dziob[3 X]~98143.53%
    • kasai napisał(a):

czubulus napisał(a):

@Art
      Jestem w grupie 7. Na docelowym uni ma być ekonomia x7, złom 60%
      Pytanie moje jest takie czy istniej możliwość zmiany tych parametrów ?
      Może wsiąść wszystko co najlepsze w tych uni i zmienić te parametry.
      Tzn
      • prędkość ekonomii 7x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
      • prędkość flot 3x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
      • 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
      • 20% złomu ze zniszczonej obrony trafi na pole zniszczeń
      • 50% współczynnik zużycia deuteru
      Parametry sa mniej wiecej usrednieniem parametrow ze wszystkich laczonych uni. Dla jednych wyzsze, dla innych nizsze.Nie beda sie podobaly kazdemu.
      No wiadomo że nie będą się podobały każdemu.
      Ale przed fuzją można śmiało zrobić ankietę i zapytać graczy co o tym sądzą.
      Mówią o mnie że jestem wariat.

Ale ja to nieźle ogarniam.
    • Jak robić ankiety to po fuzji - jak będzie wiadomo kto gra na danym uni. Jaki to sens robić ankiety, które potem możesz sobie wyrzucić. Już i tak przez małą aktywność wyniki ankiety są lekko zaburzone - a tutaj jeszcze robienie ankiety wśród graczy, którzy może będą grali na innym uni ...
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • czubulus napisał(a):

Ale przed fuzją można śmiało zrobić ankietę i zapytać graczy co o tym sądzą.
      Pamięta że jeszcze nikt sie taki nie narodził co by każdemu dogodził :D
      Każda zmiana ma swoich zwolenników i przeciwników oraz każda korekta zmian nic nie wnosi jak tylko zmianę tych zadowolonych na niezadowolonych i na odwrót . Więc tylko ankieta ankietą by poganiała :D Mamy Team który pracował z @Art -em nad grupami i raczej każdy aspekt wzięli pod uwagę tworząc grupy nic nie było z przypadku więc nie róbmy burt i nie próbujmy naprawiać coś na siłę niszcząc coś co jest już postanowione .
      Ewentualne zmiany to parametrów już po dokonaniu UF ale grupy zostawcie już jak jest, jest ok nie dygajcie sie tych topków :D pomyślcie że może jednak okażą się sojusznikami i dobrymi sprzymierzeńcami a nie od razu przylecą i zezłomują wam konta prowadzone x-lat
    • Piszesz tak jak by te ankiety były robione cyklicznie a one są tak częste jak referendum w Polsce.
      Po fuzji to sobie poczekamy na jakiekolwiek zmiany pewnie bardzo długo.
      A tak zmieniają parametry niech zmienią na takie jakie nam pasują.
      A jak komuś nie będą pasować zawsze moze wybrać losowanie uni na które trafi.

• ciap napisał(a):

czubulus napisał(a):

A jak komuś nie będą pasować zawsze moze wybrać losowanie uni na które trafi.
      I nie mieć żadnego wpływu gdzie trafi.Bardzo logiczne. :roll:

Nikt ankiety przed łączeniem nie zrobi bo w niej mają głosować osoby które grają na serwerze.
      No a teraz jest wybór ? No oczywiście ze jest albo idziesz tam gdzie ci każą albo bierzesz udział w losowaniu.
      Bardziej logicznie być nie może.
      Ja nie mam problemu z tym gdzie mi team każe iść.
      Chodzi mi tylko o parametry uni na jakim będę grał docelowo.

Jakaś deklaracja ?
      Że zrobicie ankietę po łączeniu.

• Zmniejszenie ilości spalanego deuteru?

Nie rozumiem co dobrego taka zmiana miałaby przynieść, robimy większe floty bo mamy większe konta i co za tym idzie większe zyski z floty... Jak zyski większe no to naturalnie koszty też powinny rosnąć...

Według mnie jedyne co powinni zrobić to dodać ilość pól do planet bo jednak x7 to zupełnie coś innego i jak ktoś grał/planował grę na x1 przez 10 lat, potem zmienili mu na x5, a teraz na x7 to no najzwyczajniej w świecie po drodze mogą mu się skończyć pola na planecie :D
    • bartek89 napisał(a):

Zmniejszenie ilości spalanego deuteru?

Nie rozumiem co dobrego taka zmiana miałaby przynieść, robimy większe floty bo mamy większe konta i co za tym idzie większe zyski z floty... Jak zyski większe no to naturalnie koszty też powinny rosnąć...
      Jak chcesz duza flotą lecieć na inną dużą flotę dalej niż kilka układów to koszty są kosmiczne (recki). Więc ludzie nie latają nic - czyli uni wymiera, nic się nie dzieje. Wiesz, że nikt nie poleci jak ma zapłacić 500kk deu (z szansa na zysk 3-5kkk - ale większą szansa na zalogowanie się). Zwyczajnie nie opłaca się lecieć. A jeszcze jak reckami nie zbierzesz całości złomu (lub przy niskim % zlomu z floty) - to już w ogóle nigdzie nie lecisz.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • Fuzja to najlepsze co mogło spotkać ogame , bez względu na ustawienia jakie będą na docelowych uniwersach .Nie ma co się przejmować krytycznym zdaniem kilku graczy ,może nawet wrócę do grania flotą ,jeśli będzie sporo graczy

Kilku graczy płacze bo nie ma wyjścia i będzie musiało grać z większym stadem wilków :) bo niby można zaryzykować i iść na jakieś losowe uni ,ale co z wszystkimi multi /moonówkami /paliwówkami/ ??:D ?Bez kliknięcia przenosin rozejdą sie po świecie;) Z 2 strony gdybym miał możliwość sprawdzenia się z nowymi silniejszymi graczami ,to bym się cieszył ,a nie marudził .Ale to tylko moje zdanie .

Jest jeszcze pytanko co z graczami którzy będą gospodarzami na swoich podwórkach .Wiadomo że kordy dla nich zostają bez zmian ,przybędzie tylko sąsiadów ,ale Ci sąsiedzi możliwe że dostaną darmowe przenosiny .to trochę nie sprawiedliwe żeby gospodarze nie otrzymali również kilku przenosin

Pytanie nr 2 .Po fuzji moja planeta trafia z pozycji 8 na 2 , ok niby nic sie nie zmienia parametry zostają takie jak były wcześniej, tem. itd. ale co kiedy przeniosę za anty czy też za darmo tą planetę na pozycję np 14. Mało tego że wcześniej było to nie możliwe, żeby z 8 pozycji przenieść na 14 ,a po drugie co z temperaturą ? to nadal i już zawsze będzie ta sama planeta , ze stałymi ustawieniami ?

Spostrzeżenie nr 1.Wg mnie nowe ustawienia , nie powinny być sumą czy średnią wszystkich przyłączanych uni .
      Na uni docelowym po fuzji powinny być ustawienia najsłabszego(czyt, najwolniejszego ) przyłączanego uni , dotyczy to przede wszystkim prędkości flot i złomu z obrony
      Bo jeżeli łączymy uniwersa o prędkościach flot x1 /x2 /x3 /x5 -/przykład/ gdzie na docelowym jest x3 , to zmienia całkowicie dotychczasowy styl gry x1 i x2 ,natomiast x5 nie odczuje zmiany aż tak bardzo .Dlatego początkowe ustawienie prędkości flot powinno trafiać w tych najwolniejszych i już po fuzji przeprowadzić ankietę o ew przyspieszeniu .
      Podobnie sprawa ma się do złomu z obrony , jeżeli w jednym na cztery dołączane światy na jednym mamy złom z obrony ,to nie powinno go być na docelowym ,inna sprawa że gracze z takiego uni są poszkodowani trafiając na uni docelowe ,bo w ich stylu gry raczej w bunkry nie inwestowali ,a tu nagle wszyscy w koło mają min. antyfarming ,Powinno to być jakoś zrekompensowane (jakaś blokada ataków na nich przez np miesiąc po fuzji , ).Swoją drogą powinni oni już teraz zacząć w podstawowe bunkry inwestować i skrzyknąć całe uni żeby sobie ich nie złomować,

Reszta ustawień to kosmetyka i nie ma znaczącego wpływu na grę /spalanie ,eko ,czy % złomu .Wiadomo że jeżeli ktoś grał na eko x5 a teraz ma grać na eko x3 będzie bardziej wkurzony od gracza który wcześniej grał x1 a teraz x3

Kilka osób chciało obniżać spalanie, wydaje mi się, że za dużo już tych ułatwień .Gra powinna być też wyzwaniem ,za chwile pojawią się propozycje pola wrakowego 70 % :P

Takie tam moje przemyślenia ,

Pozdrowienia dla rhea
    • BlackLatteCoffee napisał(a):

Jest jeszcze pytanko co z graczami którzy będą gospodarzami na swoich podwórkach .Wiadomo że kordy dla nich zostają bez zmian ,przybędzie tylko sąsiadów ,ale Ci sąsiedzi możliwe że dostaną darmowe przenosiny .to trochę nie sprawiedliwe żeby gospodarze nie otrzymali również kilku przenosin
      Coś za coś. Nie ma martwienia się jakie kordy dostaniemy to i nie ma darmowych.

BlackLatteCoffee napisał(a):

Pytanie nr 2 .Po fuzji moja planeta trafia z pozycji 8 na 2
      Nie przeniesie Ci planety z pozycji 8 na 2. Jedynie na pozycję od 4 do 12.
      Problem z głowy.

Bo jeżeli łączymy uniwersa o prędkościach flot x1 /x2 /x3 /x5 -/przykład/ gdzie na docelowym jest x3
      Pisane było tutaj wielokrotnie. Speed floty to główna zmienna po której uni są łączone. W ankietach które do tej pory były o zmianę parametrów nigdy nie było pytania o speed floty.
      Speed floty definiuje jak się gra - najbardziej ze wszystkich parametrów - dlatego jeżeli istnieje możliwość zachowania floty to będzie to zrobione. :fsmile:
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • 1. Skoro teraz pasuje ci rozstaw planet - to po co chcesz przenosić? Zawsze możesz za anty przenieść (lub skasować planete i od nowa robić). A jak ludzie z uni zaczną się osiedlać gdzieś blisko ciebie to też chcesz darmowych przenosin?
      2. Fuzja przenosi tylko na pozycje 4-12 - czyli standardowo układy 1-3 / 13-15 są "chronione".
      3. Łączone są uni o tej samej prędkości (chyba - a na pewno to był główny warunek) - więc problemu nie ma. Pozostałe parametry przecież i tak mogą być zmieniane (w przeszlości i przyszlości) - więc też problemu nie ma.

Moim zdaniem problemem przy fuzji są układy podwójne. Wiele osób obecnie ma układy podwójne, aby robić tanio fsa o określonym czasie lotu. A tutaj rozrzucenie planet o kilka układów potrafi dużo popsuć. Fsa robić głupio (drogo), darmowych przenosin nie ma (bo tylko > 30 układów) - więc nagle taki układ dwóch planet traci sens dla gracza.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • dexPL napisał(a):

Moim zdaniem problemem przy fuzji są układy podwójne. Wiele osób obecnie ma układy podwójne, aby robić tanio fsa o określonym czasie lotu. A tutaj rozrzucenie planet o kilka układów potrafi dużo popsuć. Fsa robić głupio (drogo), darmowych przenosin nie ma (bo tylko > 30 układów) - więc nagle taki układ dwóch planet traci sens dla gracza.
      Kiedyś w poprzednich łączeniach niby było że planety z jednego układu będą po łączeniu też razem. :fsmile:

W pierwszym łączeniu (2012) to były ogólnie kwiatki. Na jednym uni wybrałam docelowy serwer szybko - rozwaliło mi 2 planety z jednego układu. Na drugim uni wybrałam serwer ostatniego dnia żeby mieć darmowe przeniesienia. Jak miałam planety rozrzucone po całej gali 1 i 2 to po łączeniu wszystkie trafiły do jednego układu w gali 3. W kolejnych łączeniach poprawili to i teraz dodawało jedynie galę do numerka. Czyli jak miałam planetę na 1:20, 1:120 to zrzuciło mnie np. na 3:21, 3:124. :fsmile:
      Została poprawiona pierwsza dziwność? Hmm w drugim łączeniu dostałam 2 planety w jednym układzie ale nie wiem czy to przypadek.
    • BlackLatteCoffee napisał(a):

Pytanie nr 2 .Po fuzji moja planeta trafia z pozycji 8 na 2 , ok niby nic sie nie zmienia parametry zostają takie jak były wcześniej, tem. itd. ale co kiedy przeniosę za anty czy też za darmo tą planetę na pozycję np 14. Mało tego że wcześniej było to nie możliwe, żeby z 8 pozycji przenieść na 14 ,a po drugie co z temperaturą ? to nadal i już zawsze będzie ta sama planeta , ze stałymi ustawieniami ?
      To ja tylko od siebie dorzucę iż po przenosinach twoja planeta zachowa swoje właściwości nawet pomimo zmiany pozycji np. z 8 na pozycję 4. Nadal będzie to planeta zimna z dużą ilością pól etc. etc.
      Zdaje się, że ktoś o tym wcześniej wspominał :fsmile:
      Coś o mnie o tu ^^

"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."

Ex
    • Zaqes napisał(a):

Zdaje się, że ktoś o tym wcześniej wspominał
      Ja 50 razy. :D

Zaqes napisał(a):

To ja tylko od siebie dorzucę iż po przenosinach twoja planeta zachowa swoje właściwości nawet pomimo zmiany pozycji np. z 8 na pozycję 4. Nadal będzie to planeta zimna z dużą ilością pól etc. etc.
      W sumie można by do tego dodać bo gracz pisze "stałe ustawienia" do czasu aż gracz sam przeniesie planetę za anty lub z puli darmowych.
    • bartek89 napisał(a):

Zmniejszenie ilości spalanego deuteru?

Według mnie jedyne co powinni zrobić to dodać ilość pól do planet bo jednak x7 to zupełnie coś innego i jak ktoś grał/planował grę na x1 przez 10 lat, potem zmienili mu na x5, a teraz na x7 to no najzwyczajniej w świecie po drodze mogą mu się skończyć pola na planecie :D
      co za proste myslenie... Panie przeciez gra dzieli nas na lotnikow i ekonomów i jezeli podnosi sie ekonomie x7 to oczywiste jest ze gracze grajacy flota na tym traca wzgledem ekonomistow i maja problem scigac sie z ekonomistami, a pragne zaznaczyc, ze gra flota jest duzo bardziej czasochlonna niz gra eko i dla tego powinien byc taki balans by to gracze poslugujacy sie flota, a nie kopalniami szybciej mogli rosnac w statystykach. ekowcy dostali mega buster, a flociarze wsumie nic;) wiec zmiejszenie kosztow lotow dla flociarzy bylo by rozsadnym posunieciem.
      panimajesz?
      Kromak[P N]&CelestialGeneral[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Van[P N]vs.obserwator[BOSS]~1855466.62%
      kruchy[P N]&Kromak[P N]&Selene[P N]&Mallory[P N]&Andre[P N]vs.Bociek(wojtekreal)[3 X]~2407655.4%
      ancymon[P N]&Kromak[P N]&Andre[P N]&Hamer[P N]&Lzk kupie dex[PZWP]vs.Mili[3 X]~369787.52%
    • Kromak napisał(a):

jezeli podnosi sie ekonomie x7 to oczywiste jest ze gracze grajacy flota na tym traca wzgledem ekonomistow
      Nie do końca tak jest, Dzięki podniesieniu eko ekowcy wożą więcej surki i muszą dobudować DT a to jak wiadomo jest najłatwiejszy kąsek dla flociarzy, dlatego, że ekowcy nie muszą poświęcać dużo czasu na grę często zapominają o odbieraniu FSów. Często zyski z dofarmów przy zełomowaniu ekowcaprzewyższają zyski ze zezłomowania flociarza, Więc na podniesieniu eko zyskują jedni i drudzy.
    • ackra napisał(a):

Kromak napisał(a):

jezeli podnosi sie ekonomie x7 to oczywiste jest ze gracze grajacy flota na tym traca wzgledem ekonomistow
      Nie do końca tak jest, Dzięki podniesieniu eko ekowcy wożą więcej surki i muszą dobudować DT a to jak wiadomo jest najłatwiejszy kąsek dla flociarzy, dlatego, że ekowcy nie muszą poświęcać dużo czasu na grę często zapominają o odbieraniu FSów. Często zyski z dofarmów przy zełomowaniu ekowcaprzewyższają zyski ze zezłomowania flociarza, Więc na podniesieniu eko zyskują jedni i drudzy.
      poczesci sie z Toba zgadzam, ale z moich obserwacji wynika ze mimo wszystko teraz jest znacznie trudniej rywalizowac z ekowcami. duzo szybiej roslem w statach przy eko x1, tak wiec to co mowisz nie rekompensuje lotnikom tego tak jak by nalezalo. Zreszta od kad wprowadzili ekox5 to tak naprawqde stoje w miejscu :) pozdrawiam.
    • ackra napisał(a):

Dobrze wiemy, ze padaja ci ekowcy, ktorzy sie nie pilnuja. Sa tez i tacy co graja schematami. Poza tym nie wiem czy wiesz @ackra ale sa gornicy, ktorzy zamiast DT do wozenia sury buduja gesi i dlatego ciezko ich strzelic, sa po prostu "nie do ruszenia".
    • Dlatego należy równoważyć flotę i eko. Możesz stawiać kopalnie za to co zezłomujesz i napewno przyrosty będą szły w górę. Jesli skupisz sie tylko na flocie to albo ktoś w końcu ją dopadnie, albo będziesz zmuszony non stop atakować by zrekompensować straty w wydobyciu.

ABW - Uni 68

• The Pawelec napisał(a):

Dlatego należy równoważyć flotę i eko. Możesz stawiać kopalnie za to co zezłomujesz i napewno przyrosty będą szły w górę. Jesli skupisz sie tylko na flocie to albo ktoś w końcu ją dopadnie, albo będziesz zmuszony non stop atakować by zrekompensować straty w wydobyciu.
      Oczywiscie tak, tylko zauwaz, ze stare uniwersa jakim jest np 68 maja juz konta ktore maja 13 lat :) kiedy budowalismy swoje konta nikt nie przypuszczal, ze podniosa nam ekonomie i dla tego lotnicy nie budowali eko. teraz jest sporo do nadrobienia :) to jest "zmiana regol w czasie gry" co moim skromnym zdaniem nie jest do konca wporzadku. wiec trzeba ulatwic gre lotnikom :)
    • The Pawelec napisał(a):

Dlatego należy równoważyć flotę i eko. Możesz stawiać kopalnie za to co zezłomujesz i napewno przyrosty będą szły w górę. Jesli skupisz sie tylko na flocie to albo ktoś w końcu ją dopadnie, albo będziesz zmuszony non stop atakować by zrekompensować straty w wydobyciu.
      wielu flociarzy gra UFSem i dla nich budowanie kopalń to strata surki niestety, nikogo do końca się nie zadowololi.

Truck driver napisał(a):

Dobrze wiemy, ze padaja ci ekowcy, ktorzy sie nie pilnuja. Sa tez i tacy co graja schematami. Poza tym nie wiem czy wiesz @ackra ale sa gornicy, ktorzy zamiast DT do wozenia sury buduja gesi i dlatego ciezko ich strzelic, sa po prostu "nie do ruszenia".
      Takich ekowców co wożą surke w gesiach zamiast DT jest bardzo niewielu, poniewaź budowanie gęsi jest bardzo drogie w stosunku do DT jeści chodzi o stosunek ilości surki potrzebnej na statki do ich pojemności.. Wystarczy rozejrzeć się po ST na paru uniach i widać ile ekowców jest złomowanych przez flociarzy. Zezłomowanie dużej floty należy raczej do rzadkości.