Zawsze po fuzji można puścić ankietę - i może wtedy się uda zmienić.
Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
czubulus napisał(a):
To czy mi się to podoba czy nie to już sprawa drugorzędna. Jesteście w podobnej sytuacji jak my do oberona.Ale jeśli istnieje taka możliwość to urządźmy sobie tą piaskownice tak abyśmy bawili się w niej jak najdłużej.Cztery napisał(a):
też jestem w tej grupie, też mi sie to nie podoba ale jedno co dobre to że wprowadzą nam eko x7,czubulus napisał(a):
@Art
Jestem w grupie 7. Na docelowym uni ma być ekonomia x7, złom 60%
Pytanie moje jest takie czy istniej możliwość zmiany tych parametrów ?
Może wsiąść wszystko co najlepsze w tych uni i zmienić te parametry.
Tzn
• prędkość ekonomii 7x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
• prędkość flot 3x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
• 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
• 20% złomu ze zniszczonej obrony trafi na pole zniszczeń
• 50% współczynnik zużycia deuteru
Laszlo napisał(a):
A ja mam pytanie, dlaczego grupa pierwsza (Nusakan, Spica i Virgo) jako jedyna nie będzie miała ekox7 ? Wszystkie inne uniwersa które mają mieć UF będą po złączeniu mieć eko x7 a tutaj jedyne co to 6 galaktyk i ewentualne włącznie Basha. Jeżeli już robicie to UF to przynajmniej niech każdy dostanie taka możliwość z ekox7, a nie 30 obecnych uni będzie mieć a 3 nie dostanie bo po co.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Vito Andolini ().
kasai napisał(a):
Parametry sa mniej wiecej usrednieniem parametrow ze wszystkich laczonych uni. Dla jednych wyzsze, dla innych nizsze.Nie beda sie podobaly kazdemu.czubulus napisał(a):
@Art
Jestem w grupie 7. Na docelowym uni ma być ekonomia x7, złom 60%
Pytanie moje jest takie czy istniej możliwość zmiany tych parametrów ?
Może wsiąść wszystko co najlepsze w tych uni i zmienić te parametry.
Tzn
• prędkość ekonomii 7x (produkcja surowców, budowa budynków, badania, stocznie)
• prędkość flot 3x (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne)
• 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
• 20% złomu ze zniszczonej obrony trafi na pole zniszczeń
• 50% współczynnik zużycia deuteru
czubulus napisał(a):
Ale przed fuzją można śmiało zrobić ankietę i zapytać graczy co o tym sądzą.
czubulus napisał(a):
A jak komuś nie będą pasować zawsze moze wybrać losowanie uni na które trafi.
No a teraz jest wybór ? No oczywiście ze jest albo idziesz tam gdzie ci każą albo bierzesz udział w losowaniu.ciap napisał(a):
I nie mieć żadnego wpływu gdzie trafi.Bardzo logiczne.czubulus napisał(a):
A jak komuś nie będą pasować zawsze moze wybrać losowanie uni na które trafi.
Nikt ankiety przed łączeniem nie zrobi bo w niej mają głosować osoby które grają na serwerze.
bartek89 napisał(a):
Zmniejszenie ilości spalanego deuteru?
Nie rozumiem co dobrego taka zmiana miałaby przynieść, robimy większe floty bo mamy większe konta i co za tym idzie większe zyski z floty... Jak zyski większe no to naturalnie koszty też powinny rosnąć...
BlackLatteCoffee napisał(a):
Jest jeszcze pytanko co z graczami którzy będą gospodarzami na swoich podwórkach .Wiadomo że kordy dla nich zostają bez zmian ,przybędzie tylko sąsiadów ,ale Ci sąsiedzi możliwe że dostaną darmowe przenosiny .to trochę nie sprawiedliwe żeby gospodarze nie otrzymali również kilku przenosin
Pytanie nr 2 .Po fuzji moja planeta trafia z pozycji 8 na 2
Bo jeżeli łączymy uniwersa o prędkościach flot x1 /x2 /x3 /x5 -/przykład/ gdzie na docelowym jest x3
dexPL napisał(a):
Moim zdaniem problemem przy fuzji są układy podwójne. Wiele osób obecnie ma układy podwójne, aby robić tanio fsa o określonym czasie lotu. A tutaj rozrzucenie planet o kilka układów potrafi dużo popsuć. Fsa robić głupio (drogo), darmowych przenosin nie ma (bo tylko > 30 układów) - więc nagle taki układ dwóch planet traci sens dla gracza.
Pytanie nr 2 .Po fuzji moja planeta trafia z pozycji 8 na 2 , ok niby nic sie nie zmienia parametry zostają takie jak były wcześniej, tem. itd. ale co kiedy przeniosę za anty czy też za darmo tą planetę na pozycję np 14. Mało tego że wcześniej było to nie możliwe, żeby z 8 pozycji przenieść na 14 ,a po drugie co z temperaturą ? to nadal i już zawsze będzie ta sama planeta , ze stałymi ustawieniami ?
Zaqes napisał(a):
Zdaje się, że ktoś o tym wcześniej wspominał
Zaqes napisał(a):
To ja tylko od siebie dorzucę iż po przenosinach twoja planeta zachowa swoje właściwości nawet pomimo zmiany pozycji np. z 8 na pozycję 4. Nadal będzie to planeta zimna z dużą ilością pól etc. etc.BlackLatteCoffee napisał(a):
Pytanie nr 2 .Po fuzji moja planeta trafia z pozycji 8 na 2 , ok niby nic sie nie zmienia parametry zostają takie jak były wcześniej, tem. itd. ale co kiedy przeniosę za anty czy też za darmo tą planetę na pozycję np 14. Mało tego że wcześniej było to nie możliwe, żeby z 8 pozycji przenieść na 14 ,a po drugie co z temperaturą ? to nadal i już zawsze będzie ta sama planeta , ze stałymi ustawieniami ?
bartek89 napisał(a):
Zmniejszenie ilości spalanego deuteru?
Nie rozumiem co dobrego taka zmiana miałaby przynieść, robimy większe floty bo mamy większe konta i co za tym idzie większe zyski z floty... Jak zyski większe no to naturalnie koszty też powinny rosnąć...
Według mnie jedyne co powinni zrobić to dodać ilość pól do planet bo jednak x7 to zupełnie coś innego i jak ktoś grał/planował grę na x1 przez 10 lat, potem zmienili mu na x5, a teraz na x7 to no najzwyczajniej w świecie po drodze mogą mu się skończyć pola na planecie
Kromak napisał(a):
jezeli podnosi sie ekonomie x7 to oczywiste jest ze gracze grajacy flota na tym traca wzgledem ekonomistow
ackra napisał(a):
Nie do końca tak jest, Dzięki podniesieniu eko ekowcy wożą więcej surki i muszą dobudować DT a to jak wiadomo jest najłatwiejszy kąsek dla flociarzy, dlatego, że ekowcy nie muszą poświęcać dużo czasu na grę często zapominają o odbieraniu FSów. Często zyski z dofarmów przy zełomowaniu ekowcaprzewyższają zyski ze zezłomowania flociarza, Więc na podniesieniu eko zyskują jedni i drudzy.Kromak napisał(a):
jezeli podnosi sie ekonomie x7 to oczywiste jest ze gracze grajacy flota na tym traca wzgledem ekonomistow
ackra napisał(a):
Nie do końca tak jest, Dzięki podniesieniu eko ekowcy wożą więcej surki i muszą dobudować DT a to jak wiadomo jest najłatwiejszy kąsek dla flociarzy, dlatego, że ekowcy nie muszą poświęcać dużo czasu na grę często zapominają o odbieraniu FSów. Często zyski z dofarmów przy zełomowaniu ekowcaprzewyższają zyski ze zezłomowania flociarza, Więc na podniesieniu eko zyskują jedni i drudzy.
The Pawelec napisał(a):
Dlatego należy równoważyć flotę i eko. Możesz stawiać kopalnie za to co zezłomujesz i napewno przyrosty będą szły w górę. Jesli skupisz sie tylko na flocie to albo ktoś w końcu ją dopadnie, albo będziesz zmuszony non stop atakować by zrekompensować straty w wydobyciu.
The Pawelec napisał(a):
Dlatego należy równoważyć flotę i eko. Możesz stawiać kopalnie za to co zezłomujesz i napewno przyrosty będą szły w górę. Jesli skupisz sie tylko na flocie to albo ktoś w końcu ją dopadnie, albo będziesz zmuszony non stop atakować by zrekompensować straty w wydobyciu.
Truck driver napisał(a):
Dobrze wiemy, ze padaja ci ekowcy, ktorzy sie nie pilnuja. Sa tez i tacy co graja schematami. Poza tym nie wiem czy wiesz @ackra ale sa gornicy, ktorzy zamiast DT do wozenia sury buduja gesi i dlatego ciezko ich strzelic, sa po prostu "nie do ruszenia".
14 gości