Tia widzę lata mijają a tutaj ciągle o tym samym. Ja z chęcią bym wyraził zgodę na przeniesienie mojego konta z U-14 na waszą dowolną unię, ciekawe czy byście nie zmienili zdania.
Porozmawiajmy na temat UniFusion
-
-
Bored napisał(a):
Tia widzę lata mijają a tutaj ciągle o tym samym. Ja z chęcią bym wyraził zgodę na przeniesienie mojego konta z U-14 na waszą dowolną unię, ciekawe czy byście nie zmienili zdania.
-
Nie będzie fuzji, bo płaczki płaczą, że spadną w rankingu i, że niby zmieni się konfiguracja.
Już pisałem to się powtórzę, mnie osobiście bardziej cieszyłoby mieć top 100 na uni gdzie gra 2 k graczy niż na uni gdzie gra 150 graczy.
Co do zmiany konfiguracji to też łatwo obalić, są uni z podobną konfiguracją, można zawsze dawać wybór czy szybsze uni czy wolniejsze.
Generalnie jestem za fuzjami, kiedyś byłem przeciwko, ale dojrzałem do tego w przeciwieństwie do niektórych.
Czekam na falę krytyki i żeby mi psychę zniszczyć. -
Mari napisał(a):
Generalnie jestem za fuzjami, kiedyś byłem przeciwko, ale dojrzałem do tego w przeciwieństwie do niektórych.
Czekam na falę krytyki i żeby mi psychę zniszczyć.
-
-
@Truck driver Głównie właśnie ze względu na ranking, bo pamiętam, że po jakiejś fuzji spadłem sporo miejsc i to mnie denerwowało, ale ostatnio tak sobie pomyślałem, że może faktem jest, że jak jest więcej graczy to też takie uni jest bardziej aktywne, więcej celów dla flociarza i więcej partnerów handlowych dla górnika, ewentualnie więcej idlerów także. bo z uni docelowego oni nie znikają.
-
o właśnie o to chodzi bo na uni gdzie masz sąsiadów/celów garstkę to ataki , farmingi czy handel mniej przyniesie zysku niż gdyby sąsiadów /celów było więcej .
-
Mari napisał(a):
Głównie właśnie ze względu na ranking, bo pamiętam, że po jakiejś fuzji spadłem sporo miejsc i to mnie denerwowało, ale ostatnio tak sobie pomyślałem, że może faktem jest, że jak jest więcej graczy to też takie uni jest bardziej aktywne, więcej celów dla flociarza i więcej partnerów handlowych dla górnika, ewentualnie więcej idlerów także. bo z uni docelowego oni nie znikają.
-
na martwym uni tylko ecowcy się cieszą
-
Bored napisał(a):
-
Witam,
Utworzylem temat w DiD dotyczacy UF Uni Merkur z innym o podobnych parametrach. Zostałem przekierowany tutaj i widząc opinię duzej ilosci graczy Uni Merkur zainteresowanych takim rozwiązaniem, występuję z zapytaniem o możliwość połączenia z innym Universum o podobnych parametrach??
ABW - Uni 68
-
@The Pawelec każdy by chciał bo nuda i z braku nowych graczy unie wymierają lub wieczny urlop i idzie do pierwszego dzwona na nowe uni ale znajdzie się grono ludzi którzy twierdza że to właśnie wymieranie uni jest spowodowane UF i że każda UF przynosi straty bo obmierają unie ale tego nikt nie poparł dowodami tylko ktoś z gf tak napisał i trzeba wierzyć że im sie po protu nie chce no bo przecież kilku musiało by zająć się znowu na kilka tygodni ogame
-
Ja też byłbym zainteresowany zrobieniem UF dla Merkur i...? no właśnie które uni podejmie zbroje? ;d
-
-
Jak na moje może być fuzja Merkur & Libra. Parametry podobne chociaż na Libra jest 70% złomu floty, ale i tak może być. Zobaczymy co w tej kwestii moderator powie. Przede wszystkim jakie są szanse.
ABW - Uni 68
-
The Pawelec napisał(a):
Zobaczymy co w tej kwestii moderator powie. Przede wszystkim jakie są szanse.
Art może spytać czy w planach jest łączenie (ostatnio miało to miejsce we wrześniu: Porozmawiajmy na temat UniFusion) -
to spytajmy
-
Czy coś ruszyło się w temacie? Czy Art złożył zapytanie w naszej sprawie?
Co chwilę wychodzą kolejne, bezsensowne, nowe uniwersa, a czy ktoś pamięta jeszcze o starych wyjadaczach na starych uni? Czy tak bardziej po macoszemu? Jak to jest, Pani "nie jestem facetem"?17.08.2005r - ...
Zawsze z fartem -
szefowa pewnie nie wie nic. troszkę pewnie jeszcze poczekamy na jakie kolwiek uniFusion.
Uni Taurus [ON] -
Rozumiem, ale interesuje mnie tylko, czy w ogóle w firmie są jakieś rozważania w tym temacie, czy raczej jest to odkładane sukcesywnie "na później". Czy możemy się spodziewać czegoś powiedzmy w połowie przyszłego roku, czy raczej nie ma na to szans.
Nie mówię, że już mają robić to UF. Chcę wiedzieć, czy w ogóle ktoś się nami interesuje, czy w głowie niemiaszkom tylko zysk z nowych bezsensownych uniwersów.17.08.2005r - ...
Zawsze z fartem -
Starrk napisał(a):
@Vahosky Libra zaprasza
może być Libra chyba podobna konfiguracja. Właśnie, są jakieś plany? Przecież nasz Merk to zaraz padnie z przeludnienia Już się sporo osób na nowe Uni zmigrowało -
Nadal nic nie wiadomo w sprawie łączenia Universów
-
Art napisał(a):
Nadal nic nie wiadomo w sprawie łączenia Universów
-
Jako że jest to tylko polemika a nie jakies konkrety to ja proponowałbym połączenie Draco i Wasat z migracją Draco do Wasat. Uni na podobnym poziomie rozwoju choć Draco starsze, ale Wasat nadrabia szybkością eco i większa ilością graczy. Złom z 70% do 30% o też ok, bo teraz są doki kosmiczne i można wiele złomu odzyskiwać z doków jak ktoś ma wyższe levele, tak więc z rekompensowałoby te pole zniszczeń. Flotowcy więc nie stracą bo na Wasacie celów będą mieli więcej z racji ich górniczego charakteru, a prędkość flot x2 pozostałaby bez zmianŚmierć to tylko początek
-
Wielu graczy z Wasata żaluje pzta, wiec jako gracz Draco absolutnie jestem przeciwna zmniejszania pztu przy nastepnych uF.
-
Ruda napisał(a):
Wielu graczy z Wasata żaluje pzta, wiec jako gracz Draco absolutnie jestem przeciwna zmniejszania pztu przy nastepnych uF.
-
Też gram na Draco, pz to pikuś. Dok kosmiczny to wyrówna. Wasat ma więcej graczy o wiele więcej niż Draco, ma szybsze eco i doświadczenia wiem że raczej starsze uni przechodzi do młodszego, tak przynajmniej było z Elektrą która przeszła do Quantuma twŚmierć to tylko początek
-
-
to zależy od której strony patrzysz, bo jeśli od strony obrońcy to napełnisz bo 70% z doku i 30% z pz. Teraz policz sobie takie korzyści i dla flociarza i dla obrońcy, bo jeśli przy tylu graczy co jest na Wasacie jest dla flociarza więcej celów, każdy ekonom odbudowuje się w w kilkunastu procentach przy wysokim doku z 70% co daje ponownie potencjalny cel do zniszczenia w przeciągu krótkiego czasu,do tego ekonomia 3x daje większe możliwości aby szybciej pobudować flotę. Zauważ że 30% to jest standardowe pz jakie było zawsze na uniwersach. 70% to największe pz na uniwersach specjalnych, zbytnie przywiązanie do takiego pz doprowadziło uniwersum Draco do prawie wymarcia. Obecnie jest tam tylko ponad 2k graczy a na Wasacie jest z 2 razy więcej. Dostrzegasz korzyści zarówno dla jednych jak i drugich? Bo ja takŚmierć to tylko początek
-
Tronar napisał(a):
Dostrzegasz korzyści zarówno dla jednych jak i drugich? Bo ja tak
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 15
15 gości