ciap napisał(a):
Jak jest nie opłacalne to jest jeszcze czas wybrać uni Draco.
Jak mam wybrać uni draco skoro jestem z wasatu, większy % złomu pomógłby głównie wasatowcom, poniżej napiszę dlaczego.
ciap napisał(a):
Teoretycznie nic to nie zmieni ponieważ na innych ten bonus też będzie działać. Wy będziecie szybciej gonić a oni Wam szybciej uciekać.
Właśnie nie, nie będzie tak, na innych ten bonus też będzie działać ale inni nie będą w stanie go tak wykorzystać. Załóżmy że łączymy 4 uniwersa, gracze są wszędzie podobni więc koleś z flotą nr5 z najsłabszego uni, jest gdzieś pod względem skilla top15-20. I mimo że wyląduje pod koniec top400 (statystyki flot po fuzji), to będzie się szybko piął w górę, gdyż otaczający go gracze z większą flotą byli poza top100 na swoich uni i nie są oni dla niego żadnymi przeciwnikami. Przypuszczalnie po bardzo długim czasie gry wróciłby na "właściwe swoim umiejętnością i zaangażowaniu" miejsce czyli top15-20.
I teraz większy % złomu pomógłby mu szybciej wrócić na swoje miejsce po takiej nie fair fuzji, różnica między 30 a 40% jest ogromna, np. przy 15000% może to być różnica między byciem na 0, a 500kk surowca zysku, najczęściej jednak oznacza to około dwukrotnie większy zysk, czyli 2x krótszy czas odrabiania strat do czołówki.
Chcielibyśmy (przynajmniej ja i kilka osb z którymi pisałem) tylko te 40%, gdyż uważamy że taka wartość jest możliwa do wynegocjowania, jak również uważamy większy % złmu głownie 70% - za patologię, gdzie można słabszą flotą zaatakować silniejszą i być zwycięzcą po zebraniu złomu, lub mieć słabszą flotę i celowo nie uciec, by po zebraniu złomu róznież być zwycięzcą.
Nie podoba nam się taki protekcjonalny ton "NIe podoba się to trzeba było wybrać draco", pamiętajcie że jesteśmy klientami i mamy prawo walczyc o korzystne dla nas rozwiązania.