Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Art napisał(a):

Nie ma czasu na dodatkowe ankiety.

Zatem tylko Wasat będzie miał zwiększone eco do x3, tak jak zapowiadałem

Nie będę zmieniał konfiguracji Q.

Art ja jakiś ślepy jestem bo oprócz tej napinki której nie chce mi się czytać nigdzie nie zauważyłem w twoim poście jaki w końcu będzie pzet na tym wasacie kiedyś tam czytałem że miał być 50-60% teraz wszyscy piszą ze 30% więc chciałbym od Ciebie to usłyszeć jak w końcu ostatecznie ma to wyglądać
    • Tak patrze sobie na te draco i cale top 20 zlomiarzy, oprocz jednego gracza (bez sojuszu), siedzi na urlopach. Cos bardzo aktywnie piszecie na forum jak na ufsow :)
      Gracze grajacy aktywnie nie maja raczej czego szukac na draco. Ufsy prawie nie do zdjecia, z moonkillerami czekajacymi tylko az ktos zrobi fsa :) Wasat natomiast zapowiada sie naprawde ciekawie. W miare wyrownane floty tam beda. Do tego eko x3 <3. Bedzie sie dzialo :D
    • hiper333 napisał(a):

e można wybrać uni docelowe i dalej grać na tym obecnym
      aż do 28 marca do czasu jego przeniesienia
      czy będzie to jakoś inaczej rozwiązane
      Wybór uni i gra do 28.03.
      28.03 w nocy albo rano urlop i kopiowanie kont na docelowe.

Whitey Legend
      Proces wyboru uni:
      ciapka.cba.pl/ogame/Laczenie/Laczenie.html
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• Ruda napisał(a):

a na pewno nie będziemy uwzględniać wierzb plączących z Xal.

A czemu się dziwisz Ruda? Wypracowali sobie ciężką pracą Towarzystwo Wzajemnej Adoracji na Xalynth, to i nie chcą aby im ktoś namieszał w tym towarzystwie.
      Musieli by zacząć robić FS'y i siedzieć po nocach pilnując księżyców. A duże floty zżerają mnóstwo deuteru na FS'y. Stąd te ich ciągłe płacze.

Po prostu ci flociarze boją się Draco.
    • A

Almera napisał(a):

Ruda napisał(a):

a na pewno nie będziemy uwzględniać wierzb plączących z Xal.

A czemu się dziwisz Ruda? Wypracowali sobie ciężką pracą Towarzystwo Wzajemnej Adoracji na Xalynth, to i nie chcą aby im ktoś namieszał w tym towarzystwie.
      Musieli by zacząć robić FS'y i siedzieć po nocach pilnując księżyców. A duże floty zżerają mnóstwo deuteru na FS'y. Stąd te ich ciągłe płacze.

Po prostu ci flociarze boją się Draco.

Almero, na każdym uni dochodzi się do momentu kiedy ryzyko utraty floty wzrasta, kiedy wysyłasz fsa :) to nie argument... :)
      Śmieszy mnie to już, to źle, tamto źle... może mamy jeszcze stać i prosić z szyldem "chodźcie na Draco "... Ja nie zamierzam nikogo obrażać, ale to już jest żałosne :)
      Znowu z tym pilnowaniem tak źle nie jest... to nie x5 gdzie gsy lecą 47 min w us. :)

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
    • Art napisał(a):

To jest jeszcze w trakcie ustaleń, myślę że nie powinno być problemów z dorzuceniem +25 do każdego uni docelowego, które nie ma włączonej tej opcji.
      Witam
      I bardzo dobrze chociaż coś biedne Draco dostanie ,dołóż jeszcze eco x3 ,flotowcom może i one nie potrzebne ,ale górnikom się przyda,wasatowcom nic nie dawaj i tak swoje już wywalczyli.Ustal jeszcze 100 miejsc exodusu na Wasat i z 6000 na Draco i wtedy ja będę zadowolony ,a to chyba najważniejsze żebym to ja był zadowolony.W przypadku nie spełnienia tych postulatów ogłaszam strajk i przejdem ja przez płot , a wtedy inaczej pogadamy.Myślę ja jeszcze nad tymi 100 miejscami czy aby za szczodry nie jestem,ale co tam niech znają moje dobre serce.
      Pozdrawiam ja:)
    • Art a co z resztą tych trochę młodszych uni? Jeżeli góra tak szybko zaakceptowała te fuzje to spróbuj przepchać i inne :(
      Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji.

[09:01] <PabLo> nie poczebuje laski pffff [09:01] <PabLo> sam se poradze
      [14:27] <cptK> kocham Cie [14:27] <cptK> wyjdz za mnie
    • jako były już, emerytowany gracz vegi zrobiłem sonde na temat ustawień wasat... graczom Vegi nie bardzo odpowiada 30% złomu, nie odpowiada to zarówno ekonomom, jak i flociarzom, macie jeszcze ponad miesiąc do końcowej fazy i prosimy o to by na wasat złom został podniesiony do wartości 50%.

Gracze uniwersum Vega.
      GitKOles
      A tak serio, to nie ma znaczenia czy jesteś papieżem, czy Barackiem Obamą, czy też Bono albo Björk – niektórzy ludzie będą cię uwielbiać, a niektórzy nienawidzić. Możesz być kolesiem wałęsającym się po ulicach albo najsławniejszą osobą na świecie, to bez znaczenia. Niezgoda i opozycja są, niestety, częścią człowieczeństwa. Nie znam jeszcze artysty, który by nie zaznał jakiejś formy krytyki.
    • jako były już, emerytowany gracz draco zrobiłem sondę na temat ustawień draco... graczom draco nie bardzo odpowiada eko x2. nie odpowiada to zarówno ekonomom, jak i flociarzom, macie jeszcze ponad miesiąc do końcowej fazy i prosimy o to by na draco prędkość eko została podniesiona do wartości x5.

Gracze uniwersum Draco

"Enemies to the east. Enemies to the west. Enemies to the south. Enemies to the north"

WINTER
    • GitKOles napisał(a):

graczom Vegi nie bardzo odpowiada 30% złomu, nie odpowiada to zarówno ekonomom

Primo, mnie nikt nie pytał
      Secundo, Jak najbardziej odpowiada mi jako ekonomowi debris 30% i apeluję, aby go nie podnosić
      Tertio, Nie wiem jakich ekonomów na Vedze się pytałeś, chyba tych co głównie latają a nie kopią

Suma Sumarum, nie wypowiadaj się za wszystkich :wrr:
    • Coście się uczepili tego złomu 30% na Wasacie jak wam za mało to wybierzcie sobie jako docelowe uni Draco z 70% mi to 30% w zupełności starcza i zadowala kiedyś tylko taki PZ był i nikt nie marudził
      ]:-D Ex MOD Handlu ]:-D
      Nick: Luck87
      Ursa-uf Wasat -> top 300
      Deimos -> top 200 - obecnie urlop
      Ganimed -> top 100
      :top1: Na każdym uni gram rekreacyjnie idąc w ekonomię :top1:
    • I bardzo ładnie. Zostajemy na Draco. My sobie będziemy grzecznie kopać jak to było do tej pory, a Ekipy Sprzątające będą się uganiać za tymi nieszczęśnikami którzy przeniosą tu konta i na parę godzin zapomną o flocie.

Szkoda tylko że u1 przenoszą na enkę. Może jestem zbyt sentymentalny ale mogli je zostawić w spokoju. Wiem wiem, wieczni urlopowcy, czyszczenie itd. ale jednak...

I nie ma co narzekać na konfiguracje, zawsze mogło być gorzej.

No. Tyle. Nabiłem kolejnego posta.
    • GitKOles napisał(a):

jako były już, emerytowany gracz vegi zrobiłem sonde na temat ustawień wasat... graczom Vegi nie bardzo odpowiada 30% złomu, nie odpowiada to zarówno ekonomom, jak i flociarzom, macie jeszcze ponad miesiąc do końcowej fazy i prosimy o to by na wasat złom został podniesiony do wartości 50%.

Gracze uniwersum Vega.
      GitKOles

Każdy normalny ekonom woli gdy % z PZ jest jak najmniejszy !!

Druga sprawa:
      Orion PZ 30%
      Ursa PZ 30%
      Wasat PZ 30%
      więc to chyba logiczne, że jedno uniwersum docelowe ma PZ 30%
      U17 - Galaktyczna horda prawa
    • Kazdy chyba widzi, ze jest problem z wolnymi miejscami na docelowych uni.
      Szkoda, ze Gameforge nie moga zrobic takich laczen uni, nie wiem czy z lenistwa, ze im sie nie chce tergo napisac (zaprogramowac), czy ze nie pomysleli (Niemcy az tacy odkrywczy nie sa moim zdaniem;) ), ze np.: kazde kolejne uni (exodus) jak przechodzi po fuzji na uni docelowe ma przesuniete galaktyki i jakas wartosc.

Czyli np. dla pierwszej grupy uni: idziemy na uni68 (badz Nekkar) :
      Uni1 ma galaktyki przesuniete o +2 co z 1,2,3,4,5,6,7,8,9 zamieniaja sie na 3,4,5,6,7,8,9,1,2;
      uni67 galaktyki zamieniaja im sie o +4 na 5,6,7,8,9,1,2,3,4;
      uni69 dostaje +6 na 7,8,9,1,2,3,4,5,6;
      Andromeda dostaje +8;
      Jupiter +10 czyli efektywnie +1.

Wtedy by sie planety elegancko porozkladaly, a dla kazdego gracza z osobna odleglosci miedzy jego planetami (a takze do jego sousznikow, wrogow, itd. z wlasnego uni), miedzy ukladami i galaktykami byla by taka sama.
      Proste i logiczne. Nie wiem tylko jakie sa tu problemy natury technicznej, ale chyba az takich duzych byc nie powinno.

Uprzedzajac pytania: A kogo obchodzi, ze jego planety z 1 gali sa z czyimis planetami z np. 7 gali, a nie z 1? Do fuzji te planety nie istnialy i nie mogl nikogo tam atakowac, wiec teraz jest o niebo lepiej. W tym przypadku przesunal sie o +6us, wiec jego 3cia gala jest czyjas 1 gala i tam juz moze sie wiecej dziac ;). Zreszta laczone jest kilka uni, wiec zawsze sie trafia w jednej docelowej galalaktyce planety z 1, 2, 3, 4, 5 itd. galaktyk.

Moze nastepne laczenie bedzie wlasnie takie ^^

start: marzec 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N
    • Calipso napisał(a):

Czyli np. dla pierwszej grupy uni: idziemy na uni68 (badz Nekkar) :
      Uni1 ma galaktyki przesuniete o +2 co z 1,2,3,4,5,6,7,8,9 zamieniaja sie na 3,4,5,6,7,8,9,1,2;
      uni67 galaktyki zamieniaja im sie o +4 na 5,6,7,8,9,1,2,3,4;
      Mnie się to jakoś nie widzi :E nie wiem
      wiadomo coś o godzinie rozpoczęcia 29 lutego fazy pierwszej ?
      " Trzeba marzyć tak jak by się żyło wiecznie, a żyć tak jak by się miało umrzeć dzisiaj. "

Uni 21
      Badania TOP 1