Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Calipso napisał(a):

Czyli np. dla pierwszej grupy uni: idziemy na uni68 (badz Nekkar) :
      Uni1 ma galaktyki przesuniete o +2 co z 1,2,3,4,5,6,7,8,9 zamieniaja sie na 3,4,5,6,7,8,9,1,2;
      uni67 galaktyki zamieniaja im sie o +4 na 5,6,7,8,9,1,2,3,4;
      uni69 dostaje +6 na 7,8,9,1,2,3,4,5,6;
      Andromeda dostaje +8;
      Jupiter +10 czyli efektywnie +1.

Popieram ideę. Rozwiązałoby to dużo problemów z brakiem miejsca już na samym początku przenoszenia.
      kmlody84
      ---------
      Betelgeuse [SPZ] - TOP 5 -> Taurus [SPZ]
      Ganimed [DarkBlue] - OFF
      Rhea [SPZ] - TOP 40 -> Xanthus [SPZ]
    • ackra napisał(a):

Primo, mnie nikt nie pytał
      Secundo, Jak najbardziej odpowiada mi jako ekonomowi debris 30% i apeluję, aby go nie podnosić
      Tertio, Nie wiem jakich ekonomów na Vedze się pytałeś, chyba tych co głównie latają a nie kopią

Suma Sumarum, nie wypowiadaj się za wszystkich

pytałem wszystkich, którzy coś znaczą na vega, wiec na pytanie czemu nie pytałem Ciebie odpowiedz jest prosta,
      Sam mam eko konto i wole gdyby 50% zlomu było, wiec ciap, masz przykład doskonały, a na pewno nie osamotniony.
      po prostu kiedyś zachce mi się zostać top1 uni wasat po UF i postawie flotę, zyski z farmingow i zabawa na 50%złomu z bunkrami jest nieco ciekawsza niż gdy debris wynosi 30%

pozdro,
      // wasz zarozumiały kolegaXDDDDD
      A tak serio, to nie ma znaczenia czy jesteś papieżem, czy Barackiem Obamą, czy też Bono albo Björk – niektórzy ludzie będą cię uwielbiać, a niektórzy nienawidzić. Możesz być kolesiem wałęsającym się po ulicach albo najsławniejszą osobą na świecie, to bez znaczenia. Niezgoda i opozycja są, niestety, częścią człowieczeństwa. Nie znam jeszcze artysty, który by nie zaznał jakiejś formy krytyki.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez GitKOles ().

• Art napisał(a):

Otrzymałem potwierdzenie zmian w konfiguracjach Universów docelowych:
      • Wszystkie Universa docelowe otrzymają +25 pól
      • Universum Wasat otrzyma przyśpieszenie ekonomii x3

Pozostałe parametry Universów docelowych nie ulegną zmianom.

Ja rozumiem, że gracze na U68 też dostaną te 25 pól gratis? :E

Best Win 107.510,48%
      Best Lost 120.069,42%
      Best ACS 107.510,48%
      Best Solo 12754%
      Zniszczyłem już ~~258? GŚ
    • Hawok napisał(a):

chyba pisze nie ??
      Wszystkie Universa docelowe

:ffreak:

Ale czy obecne już planety na Uniwersum docelowym też, czy tylko te z exodusa.

edes napisał(a):

+25 pól dostaną obecne planety czy dopiero skolonizowane ?

No właśnie to też.

Obecnie czekam na ircu na odpowiedz na to pytanie.

Best Win 107.510,48%
      Best Lost 120.069,42%
      Best ACS 107.510,48%
      Best Solo 12754%
      Zniszczyłem już ~~258? GŚ
    • Witam

Reaver napisał(a):

Quoted from "Art"

Otrzymałem potwierdzenie zmian w konfiguracjach Universów docelowych:
      Wszystkie Universa docelowe otrzymają +25 pólUniversum Wasat otrzyma przyśpieszenie ekonomii x3
      Pozostałe parametry Universów docelowych nie ulegną zmianom.
      No i subcio mamy dodatkowo 25 pól na Draco i to jedyny plus łączenia.Ciekawe ile osób z unii migracyjnych będzie zmuszona do przejścia na Draco z powodu braku miejsca na Wasat,na razie wszyscy są pewni że wejdą na Wasat ,a tu nagle zonk miejsca brak,już widzę ich radość.Nie dość ,że przejdą na starsze bardziej rozwinięte unii to jeszcze eco spadnie im na przykład z x4 na x2 no same plusy.Jedyny plus unii Draco to 70% złomu,fakt bajka dla flociarzy ,ale za mały argument dla większości graczy aby przy obecnym stanie zawitać, dobrowolnie na Draco.
      Wiadomo paru chętnych się znajdzie ,pewnie z 5 do 10 osób reszta przyjdzie tu za karę.Moim zdaniem kompletnie nieprzemyślane łączenie ,ale cóż lepsze takie niż żadne ,a ja trochę ponarzekać musiałem bo po początkowych zapowiedziach liczyłem na te x3 eco.
      Pozdrawiam ja:)
    • Otrzymałem potwierdzenie zmian w konfiguracjach Universów docelowych:

Wszystkie Universa docelowe otrzymają +25 pól
      Universum Wasat otrzyma przyśpieszenie ekonomii x3

+25 tylko do juz istniejacych czy to bedzie dotyczylo takze nowo skolonizowanych? kilku moich sojusznikow zamierza wkrotce zbadac astro i teraz zastanawiamy sie czy lepiej przed czy po uf
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ciernik [COMA] ().

• ackra napisał(a):

Cytat za "GitKOles"

pytałem wszystkich, którzy coś znaczą na vega

Ok, że wyjaśniłeś, że nikogo na Vedze nie pytałeś, czyli wyssałeś sobie te rzekome zdanie ekowców z palca (pewnie środkowego )

Cytat za "GitKOles"

kiedyś zachce mi się zostać top1

Jak dziecko, jak dziecko

Hahaha, nie zawsze chcieć znaczy móc, rozbawiłeś mnie.

Ja bym sie nie smiał,
      a poza tym sie z nim zgadzam,
      Wy nielatawce to % mniejszy ,
      ale wiekszość latawcy boli ten 30%
      A schan sprytnie zaproponował tebris z obrony
      Czemu nie!!!!!!!!!

Poza tym grałem na 39 uni , gdzie był złomik z obrony i było to genialne:D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Constantin ().

• Jay napisał(a):

Dlatego że to jest zmiana wymagająca baaaaaaaaardzo dużej zmiany w taktyce prowadzenia konta.

Jay, wiesz dobrze, że grałem na Hyperionie i nawet jako ekowiec zrobiłem parę RW w wojnie z ówczesnym sojuszem top1 budowanym kupowaniem surki za anty więc wiem na czym polega gra ze złomem w obronie, ale tutaj to nie przejdzie, właśnie ze względu na inny sposób gry od samego początku uni więc apel Constantina poszedł w próznię i nawet bym go nie komentował gdybyś nie zamieścił swojego posta.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ackra ().

• Czy coś już wiadomo o tych 25+ na uniach docelowych?
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627
    • Ciernik [COMA] napisał(a):

+25 tylko do juz istniejacych czy to bedzie dotyczylo takze nowo skolonizowanych? kilku moich sojusznikow zamierza wkrotce zbadac astro i teraz zastanawiamy sie czy lepiej przed czy po uf

zbadać astrofizyke przeciez moze a kolonie skolonizowac i rozbudowywac to radziłym juz po połączeniu. Bedzie mogl sie skolonizowac gdzie bedzie mu pasowało a tak to nigdy nie wiadomo gdzie wyladuje jego planeta podczas łączenia uni
      U17 - Galaktyczna horda prawa
    • bacie napisał(a):

Ciernik [COMA] napisał(a):

zbadać astrofizyke przeciez moze a kolonie skolonizowac i rozbudowywac to radziłym juz po połączeniu. Bedzie mogl sie skolonizowac gdzie bedzie mu pasowało a tak to nigdy nie wiadomo gdzie wyladuje jego planeta podczas łączenia uni

my jestesmy docelowym, nasze planety zostaja na swoich miejscach; chcemy wiedziec czy trzeba wspomoc astro sojusznika tak aby mogl je zbadac przed uf i zarobic pozniej +25 czy to nie jest konieczne bo laczeniu kazda nowa kolonia bedzie o 25 pol wieksza, dlatego dolaczam sie do maratona i odswiezam pytanie
      Ciernik - u 32 / 68

COMA rzondzi

www.leukemia.pl
    • bacie napisał(a):

... Bedzie mogl sie skolonizowac gdzie bedzie mu pasowało a tak to nigdy nie wiadomo gdzie wyladuje jego planeta podczas łączenia uni.
      Ja w sumie tu mam pytanie, bo jakoś odpowiedzi omijające są. Czyli co? jeśli np. 4 współrzędne na Taurusie są zajęte, to gdzie trafią moje planety? Pozycję wyżej/niżej? Czy układ wstecz/do przodu? Co to znaczy, że w regulaminie uni-fusion jest 6 relokacji za darmo, tzn, że będę podczas fuzji mógł je przenieść nawet do innej galaktyki? Czy jest jakiś limit z zasięgiem? Takie o pytania. Fajnie gdyby się wypowiedziała "góra", albo ktoś kto już to przeszedł, Janusze ogejma niezbyt mile widziani. ;)
    • Up

"Czyli co? jeśli np. 4 współrzędne na Taurusie są zajęte, to gdzie trafią moje planety? Pozycję wyżej/niżej? Czy układ wstecz/do przodu?"
      Nie wiadomo. Różnie bywa. Zależnie jak szybko klikniesz. Jeżeli będzie ten sam układ wolny to powinieneś dostać ten sam układ. Jeżeli ktoś z innego uni kliknie szybciej i Twój układ zapełnią trafisz do układu obok + lub - 1. Jeżeli cała gala będzie zajęta trafisz do galaktyki +1 niż Twoja przy czym doda do kordów +1. Jak masz planetę na 2:1 i 2:100 to 2:1 będzie próbowało dać na 3:1 a 2:100 na 3:100.
      (Na podstawie obserwacji poprzednich fuzji)

"Co to znaczy, że w regulaminie uni-fusion jest 6 relokacji za darmo, tzn, że będę podczas fuzji mógł je przenieść nawet do innej galaktyki?"
      Jak kordy zmienią się o 30 układów lub będą w innej gali niż pierwotnie dostaniesz 1 darmowe przeniesienie za jedne kordy ale maks dostaniesz 5 przeniesień. Nie jak piszesz 6.
      Możesz przenieś gdzie chcesz i kiedy chcesz, przeniesienie nie traci ważności. Jednak działają ograniczenia jak w normalnej czyli 1-3, 13-15 i 4-12.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• To 1-3, 4-12 czy nawet 13-15 to mało istotne. Ważne gdzie trafi przeniesiona planeta, no będę starał wybrać jak najkorzystniej.

A gdzie wyczytałaś ciapuś że 5 przeniesień? W ogóle skąd to całe info, gala+ czy gala- ? Podaj mi link do tego całego regulaminu
    • Logitech88 napisał(a):

" W ogóle skąd to całe info, gala+ czy gala- ?"
      Jak pisałam wyżej:
      "(Na podstawie obserwacji poprzednich fuzji)"
      Pierwsze fuzję działały tak że dawały all planety w pierwsze wolne miejsce. I tak mając rozrzucone kolonie po gali 1 i 2 przy pierwszym łączeniu i wybraniu uni1 jako docelowe w ostatni dzień wrzuciło mi all planety do JEDNEGO układu. Potem napisali przy jednej aktualizacji że algorytm wyboru planet został zmodyfikowany. Przy kolejnej fuzji miałam planety również rozrzucone w gali 2. Uni docelowe wybrane dość późno ale tym razem planety nie były w jednym układzie a tylko numerek galaktyki się zmienił.

Logitech88 napisał(a):

"A gdzie wyczytałaś ciapuś że 5 przeniesień? "
      Takie rzeczy się wie z doświadczenia. Dla Ciebie:

Logitech88 napisał(a):

Co to znaczy, że w regulaminie uni-fusion jest 6 relokacji za darmo
      Wchodzimy w temat:
      FAQ: Łączenie Universów
      Czytamy tam:
      Pyt: Istnieje możliwość przenoszenia planety za Antymaterię. Czy dostaniemy jakieś darmowe przenosiny?
      Odp: Dla każdego przesunięcia Twojej planety o przynajmniej 30 układów otrzymasz darmową relokację (maksymalnie może być ich 5). Darmowe relokacje planet pozostaną na koncie, aż je wykorzystasz (nie mają terminu ważności).
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • o której 29.02 rusza wybór? o północy czy później ktoś wie?
      Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.
    • Constantin napisał(a):

A powiedz mi jedno co sie tak ineresujesz jako ekowiec tym pz ....
      Co myślisz że te marne dtr bede Ci polował ???

Schan mi niedawno wleciał o 5 rano po nędzne DT więc mi nie pisz, że to nic nie daje

Constantin napisał(a):

podniesli Ci eko z 2X na 3 X wiec masz Swoje.

Grasz na Vedze i nie wiesz, ze eko jest na Vedze x3?
      Pozostaje takie samo, nic mi nie podnieśli

Chcecie większy PZ to idźcie jak Deki napisał wyżej na Draco, tam jest 70% PZta, na pewno będzie na kogo latać bo na Wasaccie wszyscy się nie zmieszczą