Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Saymon Vega napisał(a):

Wybacz Art, ale coraz trudniej mi sie zgodzic ze strategia, ktora obrales. Te opinie, ktore chcesz przeczytac, sa Ci potrzebne tylko i wylacznie dla uzasadnienia deycyzji, ktora juz wczesniej podjales, i by dac czesci graczy zludzenie, ze mieli jakikolwiek wplyw na te decyzje.
      Nie zgodzę się z tym twierdzeniem. Równie dobrze mógłbym tylko zamieszczać ogłoszenia bez dyskutowania o tym. A to, że dyskusje mają wpływ na nasze decyzje chociażby potwierdza fakt, że dokonaliśmy zmiany konfiguracji (H,I,J => ACS, 50% DF target J) na obecną (H L M J target J)
      Zmieniam propozycję wysłaną do szefostwa po raz kolejny już, więc tutaj na prawdę stoję po waszej stronie :)

Saymon Vega napisał(a):

Nawet niech tak bedzie, bo to wzglednie logiczne, ale czy stalo by sie cos gdyby do tych 2000 wolnych miejsc na J dac dodatkowo po 20 na 1, 66, 67, 68, 69 i A ? Jakiegos szczegolnego parcia te starsze uniwersa by raczej nie bylo, a ubyloby wielu niezadowolonych.

Saymon Vega napisał(a):

To samo z K i O. Cokolwiek zdecydujesz bedzie dobrze, o ile dasz ludziom mozliwosc wyboru.
      Jeśli o to chodzi, to myślę że nie będzie problemu. Nie wiem tylko czy taka ilość universów docelowych przejdzie. Ale zapewniam, że dopiszę do propozycji zaraz obok J, universa 1,66,67,68,69 oraz A. Z tego co się dowiedziałem, możemy nawet proponować Universa specjalne, gdzie np. komuś znudziła się gra na Uni x1 i chciałby skoczyć do E np.
      Tego typu pomysły są mile widziane.

.pl1 napisał(a):

dlaczego ma byc 40% po fuzji fornax z elka ?
      dlaczego nie ma ankiety?
      Ankieta na forum nie jest miarodajna. Ilość głosów nie odzwierciedlałaby opinii TYLKO graczy z danych Universów, stąd też uczciwa uśredniona konfiguracja.

.pl1 napisał(a):

zawsze mysalem ze to elka idzie do fornaxa a nie na odwrot - zmienilo sie cos? czy gdzie to pisze?
      Owszem, ale biorąc pod uwagę statystyki aktywności to E jest bardziej aktywny od F, stąd też Uni E zasługuje na bycie targetem ;)

Community Manager
    • kwachu007 napisał(a):

Art skoro rozsyłacie wiadomości w grze przez automaty to co za problem zrobić na jakiejś stronce osobnej ankietę i wysłać ludzią wiadomości w grze z nią ?
      Taki że link ktoś może Ci podać i zagłosujesz pomimo że nie grasz. Trzeba więc zrobić różne linki z możliwością jednokrotnego głosowania.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • Art co myślisz o wysłaniu draco do quantum? :P

na draco zostało aktywnych jakieś 700 graczy :P z żadnym innym x2 tego nie połączysz bo przewaga masakryczna draco :P

edit

jakby teraz połączyć ele i forka dać te 40%, a draco i quantum i zostało 70% to za jakiś czas będzie można łączyć quantum + elke :) i jedno uni z głowy (czyt. draco) xD

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Fear ().

• pl1 nie dogodzisz, bo zrobi kupę w majty za speed x5, a potem narzeka, że są UFSy :D. Niech dadzą speed x3 , pz 70%, gs na niszcz z prędkością podstawową (x1) i lets dance! ]:-D
    • Grając x2 mam urlop tylko 2-3dni bo FS leci tyle czasu, że całą noc przeleci do rana, natomiast na x5 jest to nie możliwe więc byłbym zmuszony grać już totalnym ufsem :D. Ale i tak było by ciekawie ]:-D .
    • Bigot napisał(a):

Mam pytanie do Arta. Czy przewidujecie łączenie 1,67,68,69 w jedno unii. Jeśli tak to kiedy ??
      Przewidujemy. Z racji ograniczonych możliwości migracyjnych (jedna migracja na kilka miesięcy) staramy się przynajmniej raz zmigrować najstarsze serwery.
      Na pytanie kiedy niestety nie jestem w stanie na dzień dzisiejszy odpowiedzieć.

Dlaczego Draco do Quantum? Może w późniejszym etapie do K I O ? :p

Community Manager
    • ponieważ jeżeli w tym czasie (czyli nie za rok/dwa) by była fuzja siły by były wyrównane (draco&quantum) :P a kassio nie ma szans walczyć z draco, a tym bardziej Ci z o i i :E

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Fear ().

• Iwo bo w majty popuścisz, pograłeś chwilę na Quantumie od ZS dostałeś kontrę i już się granie skończyło,a teraz kozakiewicza z grywasz ukrywając się pod nowym kontem na forum. Może za rok się doczekam jakiegoś łączenia kassio z draco, zobaczymy jak pieski będą szczekać przecież tam macie ogromne floty.

pis joł,
      SOLO - 839977.41%
      ACS - 351347,16%

uEuropa - 4 501 895,59% = 332 ST
      uWasat - 694384.77% = 61 ST
      uOrion - 450861.08% = 227 ST
      uKassio - 436333.77% = 228 ST
    • Widze ze jakies glupoty pisze osoba, ktora kupila konta na draco>>>yoda. Chcesz x5 to sobie kup tez konto na quantum.

Odnośnie dalszego łączenia uni Draco, to proponowałbym połączyć z odpowiednikami jezeli chodzi o predkosc w Niemczech, Francji czy Anglii, w zaleznosci jak to tam wyglada w pkt i ilosci aktywnych kont. Pomysl poki co karkołomny, ale w zwiazku z tym, że pewnie nastepna migracja bedzie za około 1rok, mysle ze warty przemyslenia. Ponadto sadze, ze wszystkie uni będa do tego dazyc, takze ja sie zapisuje jako ochotnik do migracji z Niemcami czy inną nacją...

Super Moderator Madzia:
      Nie tak brzydko. Nikt chyba nie życzyłby sobie, żeby o nim tak mówiono, Ty zapewne również. Z racji powiedzenia, nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe.
      U40 110 ST= 149 250% OFF
      U60 254 ST= 1 444 755% ON
      KONIEC U40
    • Art napisał(a):

Bigot napisał(a):

Mam pytanie do Arta. Czy przewidujecie łączenie 1,67,68,69 w jedno unii. Jeśli tak to kiedy ??
      Przewidujemy. Z racji ograniczonych możliwości migracyjnych (jedna migracja na kilka miesięcy) staramy się przynajmniej raz zmigrować najstarsze serwery.

Wy chyba całkiem oszaleliście skoro chcecie połączyć stare uni w jedno.... to jest zwykła niesporawiedliwość... rozumiem połączyć u66 z u69 tam różnice pkt są jeszcze nie wielkie... ale przykładowo u66 z u67 to różnice są KOLOSALNE ... wystarczy spojrzec na top 1 z uni 67 , który ma 3 razy więcej pkt pod każdym względem do top 1 uni 66
    • Mrozu napisał(a):

Art napisał(a):

Bigot napisał(a):

Wy chyba całkiem oszaleliście skoro chcecie połączyć stare uni w jedno.... to jest zwykła niesporawiedliwość... rozumiem połączyć u66 z u69 tam różnice pkt są jeszcze nie wielkie... ale przykładowo u66 z u67 to różnice są KOLOSALNE ... wystarczy spojrzec na top 1 z uni 67 , który ma 3 razy więcej pkt pod każdym względem do top 1 uni 66

66 a gdzie jest mowa o 66 ??

Wyraźnie wymieniłem 1.67.68.69 i myślę że gracze grający na tych unii nie będą mieli nic przeciwko łączeniu.

A ja przyłączam się pytania Mari jakie kolejne łączenia i kiedy

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bigot ().

• Art nie myślałeś o połączeniu Pegaza z jakimś nowszym uni z prędkością x3 albo Nekkarem? Punktowo topka się wiele od siebie nie różni więc raczej z tym nie byłoby problemów.
      Po skończeniu serii uni literowych do której końca zostały wam dwa, wracacie do uni liczbowych czy inne oznaczenia?
      However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
      “The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."
      GO - 2015-2016