Widzę coś w końcu ruszyło, coraz mniej uni cyferkowych będzie.
Porozmawiajmy na temat UniFusion
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Rozumiem, że wszyscy gracze Uni50 będą mieli do dyspozycji relokacje wszystkich planet?
-
A co do UF zacytuje nie doslownie bo nie mam jak teraz gracza z vendetty z nekkara
"po co robilem top 100 jak po UF bede top 600?"
jak mysle i pewnie reszta tak samo, to podejscie graczy, ktorzy wola miec wielkie cyferki kosztem populacji na uni, żeby nie mial kto grac, a eko wyznaczalo top a nie cos co mozna pokazac jak np. flota............ "dorobilem sie cyferek to mi nie odbierajcie przez unifusion" -
blackbeard. napisał(a):
Rozumiem, że wszyscy gracze Uni50 będą mieli do dyspozycji relokacje wszystkich planet?
Malo realne to jest, jesli dobrze pamietam maksymalna liczba daromowych relokacji to 5. -
To proszę mi powiedzieć na jakiej zasadzie będą rozmieszczane takie planety? Np jak ktoś ma 43:50 albo 24:95 ? Rozumiem, że w takim razie te 5 będzie do wykorzystania, ale co z resztą czyli 7 planet?
-
wrzuca ci w jeden uklad a jak ktos jest flotowcem i zalezy mu na rozmieszczeniu w roznych galaktykach to przeciez za anty mozna latwo przeniesc kazda planete widzicie jak gameforge wszystko ulatwia dla graczy
-
blackbeard. napisał(a):
To proszę mi powiedzieć na jakiej zasadzie będą rozmieszczane takie planety? Np jak ktoś ma 43:50 albo 24:95 ? Rozumiem, że w takim razie te 5 będzie do wykorzystania, ale co z resztą czyli 7 planet?
Brak danych na ten temat, jesli tylko pojawi sie jakies info bedziemy informowac. -
skar3 napisał(a):
wrzuca ci w jeden uklad a jak ktos jest flotowcem i zalezy mu na rozmieszczeniu w roznych galaktykach to przeciez za anty mozna latwo przeniesc kazda planete widzicie jak gameforge wszystko ulatwia dla graczy
-
A ja mam tylko jedno małe pytanko...mianowicie. Czy będzie jakiś wybór czy tylko Draco bo dużo osób ma konto na 50 jak i na 60...?
Pytanie do GO...
Prosiłbym o odpowiedz
Pozdrawiam -
Wszystko jest napisane w poście UniFusion faza IV - Uni50, Uni60, Draco (Rozpoczęcie: 10.06; Połączenie: 01-05.07)
Jakby było więcej to pewnie pojawiłoby się info? ;x -
Mam nadzieję, że jeśli kiedyś uElektra będzie uczestniczyła w UniFusion, to uni na które odbędzie się przeniesienie będzie miało takie same parametry, tj. 30% złomu.
-
Oops napisał(a):
Mam nadzieję, że jeśli kiedyś uElektra będzie uczestniczyła w UniFusion, to uni na które odbędzie się przeniesienie będzie miało takie same parametry, tj. 30% złomu. -
czy wiadomo cokolwiek o tym kto nastepny w kolejnosci
o date niema co pytac a moze tyle wiadomo -
Kotl3t napisał(a):
czy wiadomo cokolwiek o tym kto nastepny w kolejnosci
o date niema co pytac a moze tyle wiadomo
Daty nie ma, kolejki tez nie. Wszystko jest uzaleznione od obecnej grupy, obecnie laczenie odbywa sie w 3 spolecznosciach .it .pl .tr a co za tym idzie inne spolecznosci rowniez czekaja w kolejce. Osobiscie licze na to, iz masowe laczenie to bedzie cos wiecej jak kilka uniwersow. -
koboldzisko napisał(a):
Oops napisał(a):
Mam nadzieję, że jeśli kiedyś uElektra będzie uczestniczyła w UniFusion, to uni na które odbędzie się przeniesienie będzie miało takie same parametry, tj. 30% złomu. -
Oops napisał(a):
koboldzisko napisał(a):
Oops napisał(a):
Mam nadzieję, że jeśli kiedyś uElektra będzie uczestniczyła w UniFusion, to uni na które odbędzie się przeniesienie będzie miało takie same parametry, tj. 30% złomu.
Szukajcie aż znajdziecie ]:-D w sumie łatwiej napisać pytanie niż samemu coś poszukać
Art napisał(a):
Plan mamy ambitny, ale nie wiem czy zostanie przyjęty:
A,B,C,G => normal target: G
pl50, pl60, D => x2, 50% DF target: D
H,I,J => ACS, 50% DF target J
M,N => normal target: N
K,L => x2,ACS target: L
E,F => x5, 40% DF target: F
*DF złom ze statkow.
Jak się coś ruszy w tej kwestii, dam znać.
a i racja mój błąd - pamięć zawodzi tak dawno to było - będzie 40% debrisuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez koboldzisko ().
-
UniFusion faza IV - Uni50, Uni60, Draco (Rozpoczęcie: 10.06; Połączenie: 01-05.07)
Art napisał(a):
Szanowni Gracze!
Mam przyjemność ogłosić potwierdzoną już informację dotyczącą kolejnej fazy UniFusion.
W tym etapie zostaną połączone ze sobą 3 Universa.
Universum 50, Universum 60 oraz Draco, gdzie serwerem docelowym stanie się serwer Draco.
Zgodnie ze zgłoszoną przez nas propozycją, po zakończeniu migracji konfiguracja Universum Draco zostanie zmieniona na następującą:
- Universum Draco będzie posiadało podwójną prędkość oraz 50% zniszczonej floty trafi na pole zniszczeń
Wasz OGame Team
Ps. Kolejne etapy (mam nadzieję, po naszej myśli) ruszą wkrótceEX-GO Unii: 58, 59, 60, 66, Nekar, Quantum
23.12.2012 - TOP 10 ACS Uni Andromeda 4923,03%
Andromeda ON
- SOLO - 8
- ACS - 8
Uni 32 OFF -
te 40% z pz to porpozycja? fakt? czy co?
czy kwestia jest otwarta ? i czy jest mozliwosc jakiejs ankiety? glosowania czegokolwiek ?
edit;
te pytanie jest do teamu , a nie do gdybaczy i przypuszczaczy . wiec jak nie znacie odpowiedzi to nie wprowadzajcie w blad .Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .pl1 ().
-
.pl1 napisał(a):
te 40% z pz to porpozycja? fakt? czy co?
czy kwestia jest otwarta ? i czy jest mozliwosc jakiejs ankiety? glosowania czegokolwiek ?
edit;
te pytanie jest do teamu , a nie do gdybaczy i przypuszczaczy . wiec jak nie znacie odpowiedzi to nie wprowadzajcie w blad .
Mowa o 50% PZ.
Uśredniliśmy parametry wszystkich trzech Universów. Nie przewidywałem ankiety w tej kwestii, sprawa jest jeszcze otwarta więc musiałbym otrzymać konkretny argument do innego rozwiązania ;)
Community Manager -
Panie Art mozliwe ze sie nie zrozumielismy - ja mowie o elce i forku , tam ktos wyzej podal ze docelowy jest forek i pz bedzie zmniejszony z 50% do 40%.
edit:
o to dokladnie mi chodzi :
Szukajcie aż znajdziecie w sumie łatwiej napisać pytanie niż samemu coś poszukać
Cytat za "Art"
Plan mamy ambitny, ale nie wiem czy zostanie przyjęty:
*DF złom ze statkow.
Jak się coś ruszy w tej kwestii, dam znać.
a i racja mój błąd - pamięć zawodzi tak dawno to było - będzie 40% debrisuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez .pl1 ().
-
Wszystko to co podalismy jest naszym planem, ktory jak wiadomo zawsze moze byc zmieniony (czyt. GF). Debris z floty 40% na docelowym F, to srednia Electry i Fornaxa. Jak to wjdzie ostatecznie nie wiemy.
Obecnie mamy:
Zglosilismy debris 50%, teraz jest 70% na Draco - brak danych na chwile obecna jaki % bedzie ostatecznie. Zgodnie z postem COMA - wszystko jest jeszcze kwestia otwarta. -
I-Q napisał(a):
Wszystko to co podalismy jest naszym planem, ktory jak wiadomo zawsze moze byc zmieniony (czyt. GF). Debris z floty 40% na docelowym F, to srednia Electry i Fornaxa. Jak to wjdzie ostatecznie nie wiemy.
Obecnie mamy:
Zglosilismy debris 50%, teraz jest 70% na Draco - brak danych na chwile obecna jaki % bedzie ostatecznie. Zgodnie z postem COMA - wszystko jest jeszcze kwestia otwarta.
Skoro wszystko jest otwarte, to najlepiej zostawić 70%, które już jest na DRACO, nie trzeba będzie nic zmieniać, a gracze z U60 czy U50, którzy się przeniosą nie stracą nic przy takiej konfiguracji, a w perspektywie czasu mogą jedynie zyskać.
TAKŻE KONKRETNY ARGUMENT: 70% złomu =nic nie trzeba robić- powinno sie spodobać niemcom, bo maja problemy zeby cokolwiek zmienicPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Winnerek ().
-
Zgadzam sie w w 100% z przedmówcą złom 70% jest jak najbardziej wskazany .
Wiecej złomu =wiecej surowca =wiecej surowca =wiecej flot i tak w koło -
Winnerek napisał(a):
TAKŻE KONKRETNY ARGUMENT: 70% złomu =nic nie trzeba robić- powinno sie spodobać niemcom, bo maja problemy zeby cokolwiek zmienic
Mocny argument!
Jest to realne, gdyz w info jakie posiadam nie ma wzmianki o % z PZ. Ustalajac parametry staralismy sie dobrac odpowiednie dla wiekszosci, nie kazdemu pasuje zmiana z 30% na 70%. Jak to wszystko bedzie wygladalo zobaczymy. -
Winnerek napisał(a):
a gracze z U60 czy U50, którzy się przeniosą nie stracą nic przy takiej konfiguracji, a w perspektywie czasu mogą jedynie zyskać. -
70% to przesada, 50% maxymalnie, a jak już nie chcą OMC flociarze standardowej to 40% było by git :). Niech ekonomiści też mają coś
-
Procent ze złomu w dużej mierze przyczynia się też grywalności. Nie za bardzo rozumiem co można na tym stracić. Przy 30% złomu, pozostałe 70 procent znika bezpowrotnie z uniwersum, więc traci się więcej aniżeli w przypadku odwrotnej konfiguracji. Weźmy pod uwagę, że kolejnego łączenia połączonego już Draco możemy się po prostu już nie doczekać. A jeśli już to za N lat. W takiej sytuacji należy zadbać o liczbę graczy i nie czarujmy się - na takim uniwersum nowi już się nie będą rejestrować. Nie jesteśmy też w stanie zapobiec wyludnianiu się serwera, ale przynajmniej można spróbować opóźnić ten proces, dbając o istniejących już graczy. Po UF masa flot pójdzie do piachu, flot które powstawały latami dlatego można przypuszczać, że każdy złom = -1 gracz. Jednak weźmy sytuację z życia wziętą - ktoś dostaje liścia przy 70% złomu na pz, ale się zbiera (przynajmniej w dużej części), ma się z czego odbudować i pozostaje w grze. Agresorowi udaje się zebrać coś na pokrycie strat, obrońca ma sporo na odbudowę - wszyscy są zadowoleni adekwatnie do zaistniałej sytuacji. Im mniej złomu do zbierania, tym bardziej to zadowolenie maleje tak jak i chęci do dalszej gry.
Ponadto 70% złomu premiuje aktywną grę. Łatwiej jest się piąć w górę w statystykach. Weźmy pod uwagę obecny stan punktowy u50, u60 oraz Draco. Na chwilę obecną najgorzej na całym tym biznesie wyjdzie to ostatnie. Nie dość, że na uniwersum zostanie wrzuconych masa mocnych, dobrze rozwiniętych kont z dużo starszych serwerów to jeszcze obniżony (w teorii) ma zostać procent złomu z flot. W takiej sytuacji nie ma mowy o nadrobieniu straty punktowej, która to zostanie jeszcze bardziej umocniona.
Kolejny przykład. Dzięki 70% złomu z pz byłem w stanie w stosunkowo krótkim czasie odrobić 4-krotną przewagę punktową i militarną do ówczesnego gracza top1 i jeszcze bardziej podnieść poprzeczkę. Zmniejszenie % do 50 po prostu utrudni takie akcje.
Z drugiej strony rozumiem idee uśredniania % z wszystkich łączonych serwerów, ale trzeba myśleć bardziej perspektywicznie i biorąc pod uwagę to co napisałem powyżej osobiście uważam, że pozostawienie aktualnej konfiguracji Draco po UF jest dobrym rozwiązaniem.
Oczywiście pojawią się głosy sprzeciwu, ale jeszcze nie urodził się taki który by wszystkim dogodził. Większość włącznie ze mną patrzy na to co on/ona konkretnie będzie z tego mieć i na tym opiera swoją opinię. Jednak to co proponuję (starając się być możliwie jak najbardziej obiektywnym) to co spojrzenie na sytuację w dłuższej perspektywie czasowej, pod kątem ewentualnych skutków takiej a nie innej konfiguracji.
P.S.
Argument mówiący o tym, że niczego nie trzeba zmieniać, faktycznie może okazać się kluczowy. :DWhatever. -
I-Q napisał(a):
To w końcu poszło jako propozycja czy wersja z L,M,N=>normal target: N; K=>D lub G?Jak się nie ma co się lubi, to się kradnie co popadnie. -
Matiq
Fajny posty tylko wszystko z punktu widzenia flociarza -
skoro wszystko jest otwarte to np ja na forku wolalbym 50%(czyli tak jak jest obecnie) niz 40 %
moze rowniez gracze z elektry woleli by grac na 50%
taka propozycja jak juz bedzie konkretny czas laczenia ue z uf warto by poznac opinie graczy tam grajacych?
bo chyba chodzi o to zeby gracze czerpali przyjemnoc z rozgrywki , sprawa jest prosta jak beda zadowoleni to beda grac
beda grac beda wydawac kaske na anty a co za tym idzie zysk dla gf - wiec gf powinno zalezec zeby gracze byli zadowoleni: )
im wiekszy % tym lepiej , wieksze zyski wieksze % rw , gra przyjemniejsza , bardziej dynamiczna wlasnie przez wysoki %
flociarze zajma sie flociarzami bo bardziej bedzie im sie oplacac latanie na inne flo , niz na ekonobow i dt z sura .
wiec i flociarz i ekonom beda zadowoleni: )
everybody wins : )
moim zdaniem grywalnosc jest duzo lepsza przy 70% niz 50% - gralem na obu takich uniach i tak wlasnie jest:D
70%>>ALL
innymi slowy popieram post matiqa
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 30
30 gości