Porozmawiajmy na temat UniFusion

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• kemib napisał(a):

Większym zainteresowaniem cieszą się unie ze zwiększoną prędkością więc czemu nie dać ludziom większego ich wyboru?
      Nie wiem jak ty, ale ja jeżeli zakładam konto na x1 to na takiej prędkości chcę grać- nie innej.
      Jeżeli chciałbym więcej wrażeń to są nowe universa o większej prędkości.
    • Bl4ckWhite napisał(a):

Ok ok może być H I J L :E a teraz Mizar ładnie podziękuje "wierzbie płaczącej" bo niestety nie ma Was z kim połączyć.

Fallen, Mizar jest równe Leo, a flota mobilna top1 jest lepsza od tej z Leo, a no i cała Yakooza czeka na jakiś ruch w związku z połączeniem.
      Sam sobie jesteś winny, że zbudowałeś taką potęgę, ale na takim debrisie było to o wiele łatwiejsze.
      Sam dałem pomysł połączenia H/L/M, a Art dodał J, jak dla mnie bomba.
      I nie bój się, Webber sam wszystkiego nie wybije, bo z całym szacunkiem do jego umiejętności nie pozwolił bym mu na to...
      :D freelove / Black Igor = turbo multi konto :D

ZŁOMIARZ z ZAWODU :E :E :E
      U24
      U64
      GEMINI
      MIZAR
      NEKKAR

ponad 200 ST
    • Szczerze sam nie wiem co mam na ten temat powiedzieć ale zgadzam sie z Falenem i z Jurasem Przy czym falen milo bylo by Cie zobaczyc u nas w soju jak bys gral na ktoryms z tych uni a webbera albo sie zezlomi albo sie go przyjmie Pozdro web:)
      A tak do rzeczy nie ma duzej roznicy miedzy nekkar a mizarem mimo wszystko flota top 1 revenge nie jest taka duzo mniejsza od mojej top 6 na mizie Art wiem ze jakos wybrniesz z tego fakt ze jest podział był i bedzie bo ile głow tyle gustów mam nadzieje ze team z tego wybrnie
      181,812% 111st 92normal + 19 speed u33 (11) u47 (1) u41 (26) u64 (21) u60 (15) uN (5) OFF

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez hey... ().

• Blackbird71 napisał(a):

Kasia321 napisał(a):

Nekkar będzie uwzględnione dopiero w późniejszych etapach.
      Jak widać idziemy z planami zgodnie z alfabetem. N jest dosyć odległe ;)
      "smieszna gre ktora nie prowadzi do niczego poglebii odlaczenie nekkara od poprzedniego planu, gdzie bylaby jaka kolwiek gra"

To, że ty grasz flotowo nie znaczy, że każdy tak gra.

"A ja dalej jestem wkurzony za ten podzial co zostal zaproponowany, ze Nekkar wylecial z tego gdzie mial isc, na co rok gry stracilem"

Tamten plan był wstępny- nie ostateczny. A ty się poprostu do niego za bardzo przywiązałeś- dlatego tak się żalisz teraz na forum.

Ps. Skoro grałeś tylko dla UF- to co zrobisz jak do niego dojdzie? Skończysz grę, bo nie rozumiem.

naucz sie grac noobie to ci na to odpowiem.

mam pewnie jeszcze kilka dni zanim konto zniknie ode mnie, ale nie bede bral udzialu w syfie jeszcze wiekszym niz to uni juz jest. Zerowi gracze, ktorzy tylko push, boty, zasiadanie, kasa na gre czy to kupno kont, surowcow, antymaterii tylko potrafia pokazac, a jeszcze tutaj wychodzi piekna propozycja po ROKU CZASU tej opcji, co miala byc ZE JEDNAK NIE BEDZIE WEDLUG KRZYWYCH OBLICZEN ARTA, wiec w takim momencie, nie powiem dziekuje ogame bo lubie w to grac, ale dziekuje uni bo szkoda czasu i pracy jaka wlozylem w konkretne konto, ale co zrobie, jak ten czas zmarnowal ART 1 glupim wpisem na forum, ktory o wszystkim decyduje?
    • webber, webber, webber to już gra na pół gwizdka i łączenie tego nie zmieni, dla mnie w zasadzie już obojętne kto, gdzie i z kim, ważne by łączenie było, jak będę miał troszkę mniej obrazków niż inni to się nie obrażę.
    • u66juras napisał(a):

Blackbird71 napisał(a):

Kasia321 napisał(a):

Nekkar będzie uwzględnione dopiero w późniejszych etapach.
      Jak widać idziemy z planami zgodnie z alfabetem. N jest dosyć odległe ;)
      "smieszna gre ktora nie prowadzi do niczego poglebii odlaczenie nekkara od poprzedniego planu, gdzie bylaby jaka kolwiek gra"

To, że ty grasz flotowo nie znaczy, że każdy tak gra.

"A ja dalej jestem wkurzony za ten podzial co zostal zaproponowany, ze Nekkar wylecial z tego gdzie mial isc, na co rok gry stracilem"

Tamten plan był wstępny- nie ostateczny. A ty się poprostu do niego za bardzo przywiązałeś- dlatego tak się żalisz teraz na forum.

Ps. Skoro grałeś tylko dla UF- to co zrobisz jak do niego dojdzie? Skończysz grę, bo nie rozumiem.

naucz sie grac noobie to ci na to odpowiem.

mam pewnie jeszcze kilka dni zanim konto zniknie ode mnie, ale nie bede bral udzialu w syfie jeszcze wiekszym niz to uni juz jest. Zerowi gracze, ktorzy tylko push, boty, zasiadanie, kasa na gre czy to kupno kont, surowcow, antymaterii tylko potrafia pokazac, a jeszcze tutaj wychodzi piekna propozycja po ROKU CZASU tej opcji, co miala byc ZE JEDNAK NIE BEDZIE WEDLUG KRZYWYCH OBLICZEN ARTA, wiec w takim momencie, nie powiem dziekuje ogame bo lubie w to grac, ale dziekuje uni bo szkoda czasu i pracy jaka wlozylem w konkretne konto, ale co zrobie, jak ten czas zmarnowal ART 1 glupim wpisem na forum, ktory o wszystkim decyduje?
      Tak bardzo chciałem prowadzić merytoryczną rozmowę, ale widzę, że się z tobą nie da.

Ja powiem tak: Naucz się pisać, bo na razie to ci coś słabo wychodzi.
      Najpierw piszesz, że konto zaraz zniknie- a na koniec swojej wypowiedzi, że zostajesz bo lubisz grać. Zdecyduj się. Nie wiadomo o co ci chodzi. Na każdym serwerze są oszuści mniejsi czy więksi- ale tego temat nie dotyczy.
    • Witam, na wstępie przyznam szczerze nie śledzę tego tematu na bieżąco i moje pytanie może już pewnie padło kiedy można liczyć na połączenie uKassio? Jeżeli tak to jakie u wchodzą w grę przy połączeniu i jak długo mamy jeszcze czekać:)

Pozdrawiam,
      | uQuasar | Ganimedes | MUMINKI |
    • Art napisał(a):

W dalszej kolejności wyłonił się kolejny schemat: K I O z docelowym O w nast. konfiguracji ( x2, brak ACS, 40% zlomu) - tutaj chciałbym przeczytać Wasze opinie w tej kwestii ;)
      Na to jeszcze będziesz mógł trochę poczekać, ale możesz się wypowiedzieć nt. proponowanej tej konfiguracji jako osoba, która na tym serwerze gra. :)

Art napisał(a):

W dalszej kolejności wyłonił się kolejny schemat: K I O z docelowym O w nast. konfiguracji ( x2, brak ACS, 40% zlomu) - tutaj chciałbym przeczytać Wasze opinie w tej kwestii ;)
      Na to jeszcze będziesz mógł trochę poczekać, ale możesz się wypowiedzieć nt. proponowanej tej konfiguracji jako osoba, która na tym serwerze gra. :)

Nie mam zdania oglądając po punktach nie dużo zbliżone ale fakt są to praktycznie 3 uni z innymi konfiguracjami osobiście zmieniłbym złom w 50%, x2 jest ok, jeżeli chodzi o acs tutaj zdanie ciężkie z jednej strony nie z drugiej przydałoby się ;)
      | uQuasar | Ganimedes | MUMINKI |
    • To może teraz tak na czysto, co?
      Twój Public Relations niestety kładzie Was na kolana.
      Zadaj sobie teraz pytanie, Art: czy robisz coś dobrze?
      Czy srasz do własnego gniazda?

Obiecane uf już na nikim nie robi wrażenia. Zejdźmy na ziemię.
      To my jesteśmy Waszym klientem. Pamiętajcie o tym.
      I pamiętajcie też o tym, że możemy mieć Was w dupie
      przez rok, jak Wy nas mieliście.

Klient zawsze zostanie. To rynek ma się podporządkować.
      Zyskujesz lub tracisz. Twój wybór. Jest dużo lepszych gier.
      [SSL] Salon Strzyżenia Lam
      uni Io / uni Quantum

Robię eko. Bombowcami u sąsiadów.
    • Crazy Iwan napisał(a):

To może teraz tak na czysto, co?
      Twój Public Relations niestety kładzie Was na kolana.
      Zadaj sobie teraz pytanie, Art: czy robisz coś dobrze?
      Czy srasz do własnego gniazda?

Obiecane uf już na nikim nie robi wrażenia. Zejdźmy na ziemię.
      To my jesteśmy Waszym klientem. Pamiętajcie o tym.
      I pamiętajcie też o tym, że możemy mieć Was w dupie
      przez rok, jak Wy nas mieliście.

Klient zawsze zostanie. To rynek ma się podporządkować.
      Zyskujesz lub tracisz. Twój wybór. Jest dużo lepszych gier.

Rację masz tak samo według mnie powinna być zrobiona ankieta Fuzji elci i forka jaki tam ma złom być bo niby 40% to więcej niż na eli teraz a mniej niż na forku i nie wszystkim się to spodoba..
      Ircowy spamer

Emeryt

<`marcik> `kwachu chyba ci sie oswiadcze ;p
      Mister Publiczności - Ogame 2015
    • To może dajmy na Elce 95% złomu?
      However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
      “The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."
      GO - 2015-2016
    • Art napisał(a):

(...) chciałbym przeczytać Wasze opinie
      Wybacz Art, ale coraz trudniej mi sie zgodzic ze strategia, ktora obrales. Te opinie, ktore chcesz przeczytac, sa Ci potrzebne tylko i wylacznie dla uzasadnienia deycyzji, ktora juz wczesniej podjales, i by dac czesci graczy zludzenie, ze mieli jakikolwiek wplyw na te decyzje.

Uwazam, ze dyktatura jaka stosujesz w kwestii laczenia uniwersow jest bledem. Owszem, zgadzam sie z tym, ze laczyc mozna tylko uniwersa o zblizonych parametrach (zwlaszcza predkosci) i sile czolowych graczy, ale zupelnie nie rozumiem, dlaczego pozbawiasz uczestnikow gry mozliwosci wyboru. Ot, na przyklad:

Art napisał(a):

(...) Universa: H J L M z docelowym J
      Nawet niech tak bedzie, bo to wzglednie logiczne, ale czy stalo by sie cos gdyby do tych 2000 wolnych miejsc na J dac dodatkowo po 20 na 1, 66, 67, 68, 69 i A ? Jakiegos szczegolnego parcia te starsze uniwersa by raczej nie bylo, a ubyloby wielu niezadowolonych.
      To samo z K i O. Cokolwiek zdecydujesz bedzie dobrze, o ile dasz ludziom mozliwosc wyboru.

takiej prędkości chcę grać-

Blackbird71 napisał(a):

kemib napisał(a):

Większym zainteresowaniem cieszą się unie ze zwiększoną prędkością więc czemu nie dać ludziom większego ich wyboru?
      Nie wiem jak ty, ale ja jeżeli zakładam konto na x1 to na takiej prędkości chcę grać- nie innej.
      Jeżeli chciałbym więcej wrażeń to są nowe universa o większej prędkości.
      Więc niech będzie większy wybór Uniwersów docelowych. Poszerzajmy możliwości i opcje a nie odwrotnie.
    • Zgadzam się z wami, już raz pytałem o możliwość zmiany uniwersum docelowego, w zasadzie tylko dlatego, że chciałem z kolegą pograć. Jak zwykle nie da rady bo u1 brało już udział w uf, fakt, że teraz to trochę nieaktualne już ale sam fakt.
      Po prostu trochę trzeba rozszerzyć ofertę, dać wybór uni docelowego, a nie tylko gadać o opiniach, które i tak gf ma głęboko gdzieś(biorąc pod uwagę chociażby tworzenie nowych uni)
    • dlaczego ma byc 40% po fuzji fornax z elka ?
      dlaczego nie ma ankiety?
      dlaczego nie zostawic % z fornaxu - nic nie trzeba bedzie zmieniac - tak jak to zrobiliscie z drako
      kazdy kto gra flota woli miec wiekszy % , tylko jakies gorniki placza o to bo sie boja o wloty w satki - ktore i tak beda mieli i tak niewazne czy % wynosi 10 20 czy 100 .
      + wiekszego % nawet dla takich gornikow , bo wiadome jest ze i tak sie antyrecykleruja jak tylko logna - majac wiecej debrisu beda mieli wiecej surki ze swoich zniszczonych dt
      pozatym jestem przekonany ze kazdy flociarz glosowal by na wyzszy % majac tylko taka mozliwosc .
      prosze zostawic % z forka a nie usredniac .
    • uszanujemy decyzje jakakolwiek by nie byla , bo co nam pozostalo
      ale niech wladza wie ze nie wszystkim pasuje 40% .
      zakladajac konto na forku chcialem grac na debrisie 50 i tak tez bylo i chcialbym aby tak pozostalo dalej - chyba moge jeszcze swoje zdanie tu przedstawiac - od tego jest forum chlopcze : )
      i ostatniego czego potrzebuje to twoich zlotych porad : ) - wiec z laski swojej zachowaj je dla siebie skoro nie masz nic sensownego do powiedzenia .
      pozatym nie widze jak zmniejszenie debrisu wplynie pozytywnie na rozgrywke : ) - a jak ktos widzi to prosze niech mnie oswieci
    • .pl1 napisał(a):

pozatym nie widze jak zmniejszenie debrisu wpłynie pozytywnie na rozgrywke : ) - a jak ktos widzi to prosze niech mnie oswieci

mniejszy derbis = mniej opłacalnych kontr na flotę = mniej zniszczonych graczy = mniej wbić w bunkry z flotkami = nie farmienie tylu osób = większa grywalność = pozytywna rozgrywka

uf będzie z forka do elki, ponieważ chociaż elka starsza to więcej tam aktywnych graczy :P

to tylko 10%, co ma powiedzieć uni 50 które zostało rzucone na pożarcie uni 60 różnica tam wyniosła 30% więc i floty dużo większe (30 i 60 było)

dają 40% ponieważ chcą później połączyć to z quantum :P
      więc pewnie i na quantum kiedyś zmniejszą xD

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Fear ().

• kontra? - nie zawsze kontrujac szybka flote da sie dograc recki - musza byc spelnione odpowiednie warunki .
      my czesto latamy na kontre tylko po to zeby zepsuc komus zabawki - nie liczac sie ze zbiorka zlomu
      bunkry? na bunkry sa gsy nie ma znaczenia czy jest debris 30 czy 70 - i tak poleca tam gsy i tak zaoraja bunkier i tak
      farmic jak farmilismy tak bedziemy : ) nic sie nie zmieni - moze tylko to ze zamiast niszczyc flociarzy zniecheceni debrisem bedziemy latac gsami czesciej po bunkrach : ) - faktycznie ekowcy sie uciesza :E ( duzo lepiej bedzie wtedy polowac na tlustego gornika , niz na flociarza - ufsa )

zawsze mysalem ze to elka idzie do fornaxa a nie na odwrot - zmienilo sie cos? czy gdzie to pisze?

co ma piernik do wiatraka jak 40% ma miec cos wspolnego z quantumem gdzie jest 70% tym bardziej jak w przyszlosci chca polaczyc quantuma to debris powinein byc 50 lub wyzszy.

jak dla mnie to mozna i quantuma od razu polaczyc : ) i debris 70 zostawic

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .pl1 ().

• To lataj na te satki, DTki czy bunkry - nikt Ci nie broni ;)
      Wiecznie Ci coś przeszkadza... wykup 51% udziałów GF i będziesz decydował co ma być jak i gdzie.

Za ankietą również jestem, niech demokratycznie ludzie się opowiedzą.
      A co do przejścia forka do elki - Art się wypowiadał gdzieś tam wyżej.
    • .pl1 napisał(a):

zakladajac konto na forku chcialem grac na debrisie 50 i tak tez bylo i chcialbym aby tak pozostalo dalej
      Zapomniałeś dodać:
      /me tupie nogą.
      :E

No to jako osoba z uE napisze do równowagi:
      Zakładając konto na elce chciałam grać na debisie 30 i tak też było i chciałabym aby tak pozostało dalej.
      :fsmile:

A tak ogólnie to wsio mi jedno jaki % będzie.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik
    • @gluttony :
      nic mi nie przeszkadza poprostu pisze swoje zdanie i to co mysle o 40% na forku :) zreszta nie tylko ja .
      a to ze reszta soja nie chce zabierac glosu - nie dziwie im sie zreszta - robia to z prostej przyczyny ze nikt nie chce sie babrac w przepychanki i spory z ludzmi ktorzy i tak w "swoim" pojeciu wiedza lepiej .

dalej nie potrafie zrozumiec jak mniejszy % ma sie przyczynic do zwiekszenia grywalnosci?
      jak to ze znika powiedzmy 10% wiecej surowcow z serwera moze byc dobre? o co tu kaman ?

a draco niech do quantuma przylacza juz teraz; ) tylko z zachowaniem parametrow quantuma ; ) przynajmniej bedzie ciekawiej.

• .pl1 napisał(a):

dalej nie potrafie zrozumiec jak mniejszy % ma sie przyczynic do zwiekszenia grywalnosci?

przy większym % debrisu z remisu można wyciągnąć zysk czym mniejszy % tym mniej się to opłaca - co za tym idzie może zniechęcić agresora/ów do lotu

stąd może więcej graczy na elce
      mniej złomów mniejsze przewagi między topkami = więcej graczy,większa rywalizacja

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez NoName ().

• idac tym tokiem rozumowania leci sobie chlopek 100 k pancka na cel leci tam 15 min w jedna strone moje recki leca 36 min do niego wiec nie mam szans na zbiorke
      slemy na to 2mln panckow kasuajc mu jego pancki i zostaje mu 30% debrisu zamiast 50%? - sadzisz ze bedzie szczesliwy? . nasz lot jest for fun .
      o czym wy piszecie jak wy dostaniecie luckiego w pakiecie .
      jakie nie oplaca ! :E

edit
      reasumujac - strata deuteru na kontre bedzie nieistotna w porownaniu ze zlikwidowaniem 100 k pc - ktore w przyszlosci moga krasc potencjalne cele .

• .pl1 napisał(a):

zawsze mysalem ze to elka idzie do fornaxa a nie na odwrot - zmienilo sie cos? czy gdzie to pisze?

Art pisał gdzieś o tym że tak będzie, nie chce mi się w postach szukać, więc Ci z forka będą mieć darmowe przeniesienia planet (zależy jak wywali kogo gdzie)

Co do draco to można by wbić do quantum ;) na draco wszyscy i tak grają ufs to różnicy nie powinno robić :D :E

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Fear ().