AntiGameReborn

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Przyjaciel Zubra napisał(a):

to wiem... kwestia tego, że standard mam ustawione 200dt... jak zmienić tą ilość?

U mnie ustawia 191 DT. Też jestem Ciekaw czy można to zmienić. W poprzedniej wersji było 200 szt. Pewnie jest to związane z optymalnym doborem floty w stosunku do pkt.

Przed wprowadzeniem wersji 5.0 Antigame pokazywało czas przy telepkach, w ogólnym podglądzie, jaki musi upłynąć aby ponownie go użyć.
      Czy jest to nadal dostępne, jeśli tak to gdzie to odhaczyć w opcjach. A jeśli nie, to czy będzie się można spodziewać tej funkcji przy kolejnych aktualizacjach ?
      Wtyczki oczywiście a nie gry ]:-D
    • MrFischer napisał(a):

U mnie ustawia 191 DT. Też jestem Ciekaw czy można to zmienić. W poprzedniej wersji było 200 szt. Pewnie jest to związane z optymalnym doborem floty w stosunku do pkt.

Przed wprowadzeniem wersji 5.0 Antigame pokazywało czas przy telepkach, w ogólnym podglądzie, jaki musi upłynąć aby ponownie go użyć.
      Czy jest to nadal dostępne, jeśli tak to gdzie to odhaczyć w opcjach. A jeśli nie, to czy będzie się można spodziewać tej funkcji przy kolejnych aktualizacjach ?
      Wtyczki oczywiście a nie gry ]:-D

A nie dodaje Ci 1 NN ?? ;> Bo wtedy jest optymalna ilośc pkt ekspedycji, albo 200DT albo 191 DT + 1 NN

Z tymi minutkami przy telepie było świetne ułatwienie, natomiast wie ktoś czy działają skróty klawiszowe?? Bo przed 5.0 dało się uciec klawiaturą w 2s mając telepa (klik w teleporter, A i Enter) teraz wiem że żadne nie działa, choc i tak telep usprawniony patrząc na to co było na początku :0
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • Igła napisał(a):

A nie dodaje Ci 1 NN ?? ;> Bo wtedy jest optymalna ilośc pkt ekspedycji, albo 200DT albo 191 DT + 1 NN

Dokładnie. Stąd moje stwierdzenie

Pewnie jest to związane z optymalnym doborem floty w stosunku do pkt.

Aczkolwiek pewności nie miałem ;)

arturg5 napisał(a):

W RS nie pokazuje ile słać np DT? Czy tylko ja coś pomieszałem i nie mam...?

Zacznij od ustawień Oogame:
      Ustawienia/Wygląd/Wiadomości. Sprawdź czy masz zaznaczone - pokaż pełen raport szpiegowski
      Następnie Antigame:
      Wiadomości/Raporty szpiegowskie/Pokaż rabunek i pole zniszczeń, też powinno być zaznaczone.

maniek0121 napisał(a):

a co trzeba zrobic zeby na dole raportu szpiegowskiego wyswietlal sie jaki symulator np Osimulate czy Dragosim czy jakis inny??

Ustawienia Ogame jak wyżej
      Antigame:
      Wiadomości/Raporty szpiegowskie/Symulator rabunków zaznacz możliwe
    • MrFischer napisał(a):

Zacznij od ustawień Oogame:
      Ustawienia/Wygląd/Wiadomości. Sprawdź czy masz zaznaczone - pokaż pełen raport szpiegowski
      Następnie Antigame:
      Wiadomości/Raporty szpiegowskie/Pokaż rabunek i pole zniszczeń, też powinno być zaznaczone.

maniek0121 napisał(a):

a co trzeba zrobic zeby na dole raportu szpiegowskiego wyswietlal sie jaki symulator np Osimulate czy Dragosim czy jakis inny??

Ustawienia Ogame jak wyżej
      Antigame:
      Wiadomości/Raporty szpiegowskie/Symulator rabunków zaznacz możliwe

Ten sam problem brak sumulatora walk, brak pokazanych rabunków, pz, ofk w antigame wszystko pozaznaczane i nic

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Orzel371 ().

• Ja mam z kolei takie pytanko: czy da się zainstalować anti...na chrome bez tampermonkey?? bo wydaje ze strasznie obciąża system i wszystko się muli :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez falcooo ().

• Kurde cos jest nie tak :( bo stara wersja anti... mi sie wkleja ladnie ale nie dziala. A nowa z kolei jak klade na tym wolnym miejscu to pokazuje mi sie caly skrypt i nic sie dalej nie dzieje :(
    • Usuń "(1)" z nazwy i wtedy powinno być ok :)

Nazwa pliku powinna wyglądać, dokładnie tak: antigameorigin.user.js

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez xSilveRx ().

• Orzel371 napisał(a):

Ten sam problem brak sumulatora walk, brak pokazanych rabunków, pz, ofk w antigame wszystko pozaznaczane i nic

Najlepiej zacznij od przeczytania całego tematu od początku ]:-D
      Później sprawdź wersję Antigame, obecnie to : 3.12.0
      Jak masz jakąś inną to wywal starą i zainstaluj aktualną. Wyczyść też pamięć podręczną i ciasteczka.
    • Witam, ogarnąłem chrome ogarnąłem raporty szpiegowskie ale czemu w podglądzie ruchu flot pokazuje mi jedynie metal który leci z flotą a deuter i krysia ma wartość 0
      aa i zauważyłem że kiedyś gracze topowi lub sojusze byli oznaczenie kolorami i to poprawiało przegląd galaktyki, da radę to przywrócić ?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Maku69 ().

• Juz zaintalowane :D podglad gali ladnie dziala nawet te kordy moge zobaczyc :) tylko dalej teraz nie moge dojsc dlaczego nie dziala mi w raporcie szpiegowskim potencjalny rabunek, symulatory i ilosc rekinow do zbiórki w sumie pokazuje mi goly raport jakby nie bylo anti.... Ciasteczka i historie poczyscilem, w opcjach mam tak samo ustawione jak tam wyzej Husarowi tlumaczyli i NIE dziala :( Tylko mi wyswietla:

Rozwiązywanie problemów:
      • Brakujące opcje AntiGame
      • Ta wersja nie jest testowana z wersją bieżącą Ogame
    • falcooo napisał(a):

Juz zaintalowane podglad gali ladnie dziala nawet te kordy moge zobaczyc tylko dalej teraz nie moge dojsc dlaczego nie dziala mi w raporcie szpiegowskim potencjalny rabunek, symulatory i ilosc rekinow do zbiórki w sumie pokazuje mi goly raport jakby nie bylo anti.... Ciasteczka i historie poczyscilem, w opcjach mam tak samo ustawione jak tam wyzej Husarowi tlumaczyli i NIE dziala Tylko mi wyswietla:

Rozwiązywanie problemów:
      • Brakujące opcje AntiGame
      • Ta wersja nie jest testowana z wersją bieżącą Ogame
      Musisz ustawić w opcjach ogame: Ustawienia >> Wygląd >> Wiadomości >> Pokaż pełny raport szpiegowski.

Później w opcjach antigame zaznacz to co Cię interesuje w Wiadomości >> Raporty szpiegowskie.

Wszystko było opisane parę postów wcześniej.
    • Właśnie-proszę czytać wszystkie posty a nie zadawać te same pytania...
      Jak zrobisz " Pokaż pełny raport szpiegowski" nie będzie to dokładnie to samo jak było wcześniej (teraz w wiadomościach odrazu będzie rozwinięty raport-wcześniej,przy wyłączonej opcji "Pokaż pełny raport szpiegowski" trzeba było na niego kliknąć jak na normalną wiadomość) ale trzeba się przyzwyczaić lub czekać aż poprawią....Ale przynajmniej nie trzeba liczyć ile DT czy recków słać.....
    • arturg5 napisał(a):

Właśnie-proszę czytać wszystkie posty a nie zadawać te same pytania...
      Jak zrobisz " Pokaż pełny raport szpiegowski" nie będzie to dokładnie to samo jak było wcześniej (teraz w wiadomościach odrazu będzie rozwinięty raport-wcześniej,przy wyłączonej opcji "Pokaż pełny raport szpiegowski" trzeba było na niego kliknąć jak na normalną wiadomość) ale trzeba się przyzwyczaić lub czekać aż poprawią....Ale przynajmniej nie trzeba liczyć ile DT czy recków słać.....

jeśli w opcjach antigame -> wiadomości zaznaczysz w polu Ukryj szczegółowe raporty poniżej limitów - ukryj wszystko, to nie będzie Ci się rozwijał raport od razu tylko dopiero jak na niego klikniesz.
      Niżej masz coś takiego
      Ukryj lub usuń gdy rabunek mniejszy (x1000)
      Ukryj lub usuń gdy PZ mniejszy (x1000)
      Jak sobie ustawisz np 50 000 to w raporcie rabunek który będzie mnijeszy niż 50 000 nie pokaże Ci ile jest potrzebnych mt/dt. A i przed rozwinięciem rs w nagłówku będziesz miał podane szacowany rabunek więc nawet bez jego otwierania można go usunąć.

Ja mam pytanie takie z kolei:
      Chciabym aby wszyscy gracze z top 100 "silni" byli podświetleni na czerwono, próbowałem na rózne sposoby i nic nie daje. Wie ktoś jak to ogarnąć?
    • witam
      wie ktoś jak usunąć w antigame albo ogólnie pokazujący się kwadracik "dymek" w galaktyce po najechaniu na czyjegoś moona lub planetę? strasznie przeszkadza przy skanowaniu
    • na wstepie dzieki za wskazówki w ogarnięciu Antigame, bez tego tematu bym chyba cos rozwalił:) pozostaje mi tylko jeden problem: w RS pokazuje mi rabunek - 75%, da radę zrobić 50% czyli tyle ile w rzeczywistości sie zgarnia?
    • => Wersja 3.0 Nowy system ochrony słabszego gracza

Punkty honoru:
      W nagrodę za walkę, z aktywnym graczem, w specjalnie zdefiniowanych statystykach, będzie można odbierać lub tracić punkty honoru otrzymując specjalny tytuł. Dla przykładu, większy łup (75% dla Imperatora) lub utrata ochrony początkującego gracza.

Co do metalu:
      Na pewno od 2006 roku jest tak że jak chcesz ukraść metal to musisz wysłać o 50% więcej ładowności. Czyli żeby ukraść 75k metalu trzeba wysłać 112k ładowności ;)
      (75 + 75/2)
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• "Co do metalu:
      Na pewno od 2006 roku jest tak że jak chcesz ukraść metal to musisz wysłać o 50% więcej ładowności. Czyli żeby ukraść 75k metalu trzeba wysłać 112k ładowności ;)
      (75 + 75/2) "

Możesz to trochę rozwinąć bo nie ogarniam :D

np na planecie ktorą chce sfarmić jest 100k mety...sfarmić mogę 50% czyli 50k...ale jak wyślę 112k ładowności to sfarmię 75k ? A jak wyslę 115k ładowności? nie rozumiem ;/ :)
    • No oblukaj na podglądzie galaktyki, masz kolory graczy. żólty kolo - 50% wiecej łupów. Dlatego antigame pokazuje mi raz 50 a raz 75 %. Ciap to napisała w stylu "szukajcie a znajdziecie":)