Rekordy OGame.pl (wszystkie speed zapraszam!)

• Rekordy:

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Jarczyk napisał(a):

W takim razie dodaj jako trzecia kategoria bitew, zrobilas osobna dla u50 to dodaj teraz dla u60 i Draco, gdzie zlomu jest wiecej.

1. Rekordy OGame.pl obejmują prawie wszystkie polskie uniwersa:
        • Uni50, Uni60, UniDraco/Uni70 - są osobno uwzględniane. (SpeedUni x2)
        • UniElectra/Uni71, UniFornax/Uni72 - nie mają swojego miejsca w rekordach. (SpeedUni x5)
        • Reszta uni ma po 3 rekordy
        W tym dla:
        • Uni60 - % z RW dzielimy przez 2
        • UniDraco/Uni70, UniIo/Uni75 - % z RW mnożymy przez 3/7
        • Uni39, Uni40 - % liczymy dla zniszczonych statków

Jeśli uD czuje się pokrzywdzone to ja jako u8 mogła bym napisać "To niesprawiedliwe że uni40 jest brane pod uwagę z moim kontem na u8 przecież tam jest zlom z obrony więc więcej surowców do nich wraca.". Ciągnąc dalej wątek u66 ma 0 rekordów więc mogło by napisać "Czemu nas porównujesz do u1?".

Jakby rozdrabniać się to byłyby osobne rekordy dla:
      + "normalnych" uni.
      + uni39/40 - złom z obrony sprawia np że więcej surowców wraca a rekordy w obronie nie mają prawa bytu, są mniejsze?
      + uni50 - bo speed uni
      + uni60 - też speed ale przecież tu 60% złomu więc łatwiej
      + uniD - też speed ale złomu jest 70% jak to porównywać z uni60 a co dopero z 50?
      + uniI - 70% złomu ale szybkość 1 więc z uD nie można porównywać, do normalnych też nie pasuje bo ten złom
      + uniE - toć uni x5
      + uniF - niby takie uniE ale z 50% złomu więc mają łatwiej

Powiesz że chcesz tylko Bitwy ale każda inna właściwość uni nie wpływa tylko na Bitwy ale na wszystko. Masz 70% złomu wiec bitwa większa i złomu więcej za który możesz więcej czegoś wybudować.

Dla mnie rozdrabnianie się jest głupie bo traci się czytelność tematu.
      Jak wygląda fuzja > FAQ Fuzji z OGame
      Fuzja a temperatury > Klik

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez powyginany drucik ().

• Kto Ci sygnaturę zakosił?

Z tego co wiem to temat jest autorski i zaakceptowane przez modów itd, a poza tym jest prowadzony od dłuższego czasu więc w razie podziału jak zrobisz obiektywni rekordy, które np już wygasły.

No i weź 5 razy więcej roboty miej...
      uni 18- S.P.Q.R./aIU/IU. Status: off.
      uni Gemini- X-TEAM. Staus: off.
      uni Batelgeuse- MRNW Staus: on.
    • Ja bym jeszcze dodał jedną kategorię - TOP Idiotów ogame.pl bez podziału na uni ze względu na speed czy %. Sądzę, że takie perełki jak to poniższe
      ACS; Wojownik, the 44, elam vs celt - 43523,06% + zbiórka top 1 ACS?
      zasługują na podczepienie. Będzie to świetny poradnik dla noobów jak i możliwość pośmiania się za free.
      96 ST - 512.685%
      Rzekły 3 Kropki: "... współpraca scisła z Templars realna i dostaje ostatnie spawy - umacnia się."
    • lualua napisał(a):

Ja bym jeszcze dodał jedną kategorię - TOP Idiotów ogame.pl bez podziału na uni ze względu na speed czy %. Sądzę, że takie perełki jak to poniższe
      zasługują na podczepienie. Będzie to świetny poradnik dla noobów jak i możliwość pośmiania się za free.
      Rekord "Idioci" jest obraźliwą kategorią o wydźwięku odnoszącym się do życia realnego dlatego takiej kategorii nie będzie.
      Kategoria ciekawe RW to co innego ale czy ona ma miejsce w rekordach ogame.pl? Sama mam parę ciekawych ST z u8/u41 np fs na szpieguj na sojusznika Sienio. :fgrin:
      (Tylko czy ciekawe ST z uni może być ciekawe dla kogoś kto tam nie gra?)

Teraz podyskutujemy o samym RW co podałeś:
      Piszesz "bez podziału na uni" tylko że takich RW jest dużo i trzeba by wybrać te najlepsze/największe a tu już ma znaczenie speed czy %.
      Rok temu spadło tak konto top1 na u8. ;)
    • ciap napisał(a):

Rekord "Idioci" jest obraźliwą kategorią o wydźwięku odnoszącym się do życia realnego dlatego takiej kategorii nie będzie.

ciap, chodź na Moderatorkę... :P nadajesz się, naprawdę.

A żeby bezsensownie nie spamować w temacie, to połączyłem ostatnio w jedno dwa tematy o czym w.w. wspominała i upominam lualua za wypowiedzi nie wnoszące nic do tematu, j.w. :)
    • ciap napisał(a):

lualua napisał(a):

Ja bym jeszcze dodał jedną kategorię - TOP Idiotów ogame.pl bez podziału na uni ze względu na speed czy %. Sądzę, że takie perełki jak to poniższe
      Kategoria ciekawe RW to co innego ale czy ona ma miejsce w rekordach ogame.pl? Sama mam parę ciekawych ST z u8/u41 np fs na szpieguj na sojusznika Sienio. :fgrin:
      (Tylko czy ciekawe ST z uni może być ciekawe dla kogoś kto tam nie gra?)

Teraz podyskutujemy o samym RW co podałeś:
      Piszesz "bez podziału na uni" tylko że takich RW jest dużo i trzeba by wybrać te najlepsze/największe a tu już ma znaczenie speed czy %.
      Rok temu spadło tak konto top1 na u8. ;)
      Strasznie politycznie poprawny/poprawna (niepotrzebne skreślić) jesteś. Skoro ktoś jest idiotą w realu to takim pozostanie i w świecie wirtualnym. Mnie nie chodzi o ciekawe tylko wybitnie idiotyczne jak to RW do którego zamieściłem link. Jak zapoznasz się z całym tematem to będziesz wiedział o co chodzi. Domniemuję, że upadek floty top1 na u8 nie odbyło się w tak spektakularnie idiotycznych warunkach xD

from Quauli

A żeby bezsensownie nie spamować w temacie, to połączyłem ostatnio w jedno dwa tematy o czym w.w. wspominała i upominam lualua za wypowiedzi nie wnoszące nic do tematu, j.w. :)
      Odwołuję się od upomnienia gdyż moja wypowiedź to była propozycja dodania nowej kategorii do rekordów. To że nie spotkała się z aplauzem to już insza inszość...
      96 ST - 512.685%
      Rzekły 3 Kropki: "... współpraca scisła z Templars realna i dostaje ostatnie spawy - umacnia się."

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez lualua ().

• hehe :) zabroniliśmy na u21 spamowania z kolejnymi lvlami astro, bo i tak teraz większość w to inwestuje ^^
      to się młody musiał wyszczekać na ogólnych rekordach

przepraszam za kolegę z uniwerka ^^

ps. a jak to jest liczone? tzn. ta astrofizyka, przecież uni od A do I, jest wcześniej badana niż na starych uniach ;) może ten rekord powinien zostać wycofany na jakiś czas albo rozdzielony od ogółu :)
    • djuhas: co z tego ze na uniach A-I mozna to bylo badac wczesniej? popatrz na reszte rekordow :P wiekszosc jest na uniach ktore powstaly najwczesniej, jaka tu sprawiedliwosc? niech unie a-i tez cos maja ;p
    • Spokojnie, spokojnie. :)

Spam został usunięty, użytkownik hiper333 został "nagrodzony" ostrzeżeniem za obrazę, proszę wynieść z tego odpowiednie wnioski i na drugi raz się zachowywać kulturalnie. :)

Qua.
    • Rauta Rehki napisał(a):

djuhas: co z tego ze na uniach A-I mozna to bylo badac wczesniej? popatrz na reszte rekordow :P wiekszosc jest na uniach ktore powstaly najwczesniej, jaka tu sprawiedliwosc? niech unie a-i tez cos maja ;p

kto to jest djuhas :P?

a tak na poważnie, na tych nowszych uniwerkach koszt astro był niższy, możliwości rozbudowy tego badania dawały do czasu pewną przewagą - dodatkowe planety ^^
      no nic, za parę miechów i tak reszta podskoczy w tej dziedzinie
    • Od czego by tu zacząć :P

1. Aktualizacja - Lekki Myśliwiec - 1.800.307 Rekord Światowy

2. Aktualizacja - Statystyki Sojuszy - Największa Flota - 5.182.862 AF uni7

3. Nowe - Najwięcej warta flota (to akurat pewnie Mroczny zaraz przebije... ale ... :) )
      Ilość statków 2263164
      Statki zbudowano za 17.540.612.000 metalu 10.926.643.000 kryształu 2.400.340.000 deuteru, łącznie za 30.867.595.000 surowców
      czyli 90,7% wartości konta ]:->

4. Największa ilość przejętego kryształu: 189.041.906
      Link sie zgadza ale niepoprawny jest podpis linku (stary :P )

Na razie chyba tyle :)
      Liczba ST: 385 (regular: 358 speed: 27)
      Suma % w ST: 1 393 466% (regular: 1 301 446% speed: 92 020%)
      Personal best (regular): ACS 173 678%, SOLO 80 189%
      Personal best (speed): ACS 21 846%, SOLO 14 135%
    • mt

Quauli napisał(a):

ciap napisał(a):

Haha

lualua napisał(a):

Strasznie politycznie poprawny/poprawna (niepotrzebne skreślić) jesteś. Skoro ktoś jest idiotą w realu to takim pozostanie i w świecie wirtualnym. Mnie nie chodzi o ciekawe tylko wybitnie idiotyczne jak to RW do którego zamieściłem link. Jak zapoznasz się z całym tematem to będziesz wiedział o co chodzi. Domniemuję, że upadek floty top1 na u8 nie odbyło się w tak spektakularnie idiotycznych warunkach xD
      Pod avkiem mam . Za trudne jest dla Ciebie zrozumienie tego? Dobrze napisze: jestem kobietą.
      To że ktoś jest "idiotą" w grze nie znaczy że w realu też jest głupi.
      Wybacz ale tematu nie będę czytać. Temat ma 3 strony a ja w obowiązku jako prowadząca nie mam czytać każdego tematu na forum "bo a nóż coś fajne będzie". To Ty jako zgłaszający powinieneś mnie zachęcić do tego, zainteresować. Każde uni ma swoją historię i nie wszystko w temacie też muszę rozumieć.
      Jak dla mnie push to push. konto które na u8 padło było ex top1 ogame.pl więc wygrywa z Twoim?

hiper333 napisał(a):

Astrofizyka poziom 14 gracz hiper Uni 21 XD
      Fajnie tylko że astro w rekordach jest na 17 :fsmile:
      W poście który Ci mod skasował pisałeś: "Astrofizyka (archiwum): 14 lukas [Uni5] witoldb [Uni26] Harvester [Uni23] (Standard) nie ma wiekszego jest 14"
      Tak tylko że to jest wpis archiwalny a koszta tego poziomu gdy ludzie go zgłaszali był 2 razy droższy niż teraz. :uhuh:
      (No nawet jeśli byś go miał już od 3-4 miesięcy to i tak max 3 osoby wpisujemy)

gluttony napisał(a):

hehe :) zabroniliśmy na u21 spamowania z kolejnymi lvlami astro, bo i tak teraz większość w to inwestuje ^^
      to się młody musiał wyszczekać na ogólnych rekordach
      przepraszam za kolegę z uniwerka ^^
      ps. a jak to jest liczone? tzn. ta astrofizyka, przecież uni od A do I, jest wcześniej badana niż na starych uniach ;) może ten rekord powinien zostać wycofany na jakiś czas albo rozdzielony od ogółu :)
      Tutaj zakazu wpisywania nie będzie bo już rekord ma 17 poziom.
      Czemu na równo z uni A? A czemu nie ma być? I tak ich dogonimy. Ja 17 będę mieć za 45 dni :fgrin:

Quauli napisał(a):

Spokojnie, spokojnie. :)
      Spam został usunięty, użytkownik hiper333 został "nagrodzony" ostrzeżeniem za obrazę, proszę wynieść z tego odpowiednie wnioski i na drugi raz się zachowywać kulturalnie. :)
      Qua.
      Jakaś impreza mnie ominęła? Pff

The0ne napisał(a):

4. Największa ilość przejętego kryształu: 189.041.906
      Link sie zgadza ale niepoprawny jest podpis linku (stary :P )
      Co złego to nie ja!

====================================

Pewnie tego postu by nie było gdyby GF nie skasowało gier ^^
      Tak się zaczytałam w informacji o kasacji że 2min po powrocie fs flota została wyskanowana.

1 października 2008 postanowiłam zrobić sobie jakiś rekord ogame.pl. Padło na MT:
      Mały transporter: 130.000 Poohaty [Uni41]
      A może tak rekord światowy?
      Popop u23 fr miał 206.190 mt
      Skandranon u16 fr miał 170.750 mt

RW nr 1
      19.12.2008 roku padło 125.630 MT poohatego ja wtedy miałam ok 122k MT. 4 dni później dobudowałam 8k i miałam już rekord ogame.pl.
      Poohaty wziąłeś się szybko za odbudowę MT w sierpniu 2009 przewagę 120k zmniejszyłeś do ok 15k MT ale miesiąc później przestałeś budować flotę :fsmile:
      Skany pokazywały że masz dużo surowców więc ja dalej sobie robiłam MT z nadzieją że mnie nie przegonisz.
      RW nr 2
      RW nr 3
      Popop utrzymywał przez cały czas przewagę ok 200k mt.

Mały transporter: 758.548 - Popop [Uni 23]

nick: ciap i przemo
      uni: 3

Konto może iść na zasłużony wieczny urlop.

Dziękuje:
      - Przemowi - za to że siadłeś na moje konto by dobudować 60k mt. (Surowce zostawiłam mu w spadku :P )
      - Arkowi - za nowe konto

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez powyginany drucik ().

• Black Grucha krzyczał na mnie dziś że plazmy to naj bunkier :fsad:

No i kolega z uni nie wiem czemu się nie zgłosił... ;>
      Brzydko zacytuje wiadomość z ogame:
      Od: Poohaty []
      Do: Dagusia
      Temat: RE:Nie dotyczy
      Data: 05.11.2010 10:34:15
      * usuń
      * odpowiedz
      * zgłoś
      Gratuluję. A widziałaś na skanach że mam impuls 18?? Spóźniłem się 2,5 dnia. No trudno, już od dawna nie robi mnie ta gra.
      I ja gratuluję. :fsmile:
    • Patriota napisał(a):

Najwięcej warta flota

Statki zbudowano za 17.546.120.000 metalu 12.464.240.000 kryształu 3.180.120.000 deuteru, łącznie za 33.190.480.000 surowców

Kto da więcej ? :)

mało :P

Ilość statków 2032168
      Statki zbudowano za 21.038.088.000 metalu 12.739.527.000 kryształu 2.702.280.000 deuteru, łącznie za 36.479.895.000 surowców
      Pole zniszczeń powstałe w wyniku zniszczenia floty będzie wynosić: 6.311.426.400 metalu i 3.821.858.100 kryształu.
      Do zebrania złomu potrzeba: 506.665 recyklerów.
      Szanse na powstanie księżyca: 101332.85%

Mroczny U5

I Twoim najlepszym Eco będą sąsiedzi
      Księga Mroku roz.XII

Od:Vekk - tak szczerze to wole lucyfera w układzie niż ciebie w jednej gali...tak jakoś spokojniej śpię :D
    • ciap napisał(a):

Aktualizacja :fsmile:

Rekord "Najwięcej warta flota" jest na tyle ciekawy że będzie wpisane top3
      • Najwięcej warta flota Top3:
        1. 36.479.895 Mroczny [Uni5] (ok. 84,9% konta)
        2. 33.190.482 Patriota [Uni10] (ok. 70,9% konta)
        3. 30.867.595 The0ne [Uni7] (ok. 90,7% konta)

Gratuluję!

moim zdanie jest na tyle interesujący że dużym zainteresowaniem cieszył by się osobny temat z takim rankingiem top 10 może 20 ogame.pl :)
      ktoś ma ochote się pobawic? :P