Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• A kto zauważył że w każdym meczu w jakim sędziuje Howard Web i w którym uczestniczy ManU zawsze ktoś dostaje czerwoną od diabełków?

De facto skoro piłka nie wpadła do bramki żółta co najwyżej...

EDIT: Hmm z waszej rozmowy wywnioskowałem że został wykluczony... :)

Meczu niestety nie oglądałem stąd moja niewiedza

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Yamato Damashi napisał(a)
      A kto zauważył że w każdym meczu w jakim sędziuje Howard Web i w którym uczestniczy ManU zawsze ktoś dostaje czerwoną od diabełków?

De facto skoro piłka nie wpadła do bramki żółta co najwyżej...

dostał żółta ]:-D
    • You Tube napisał(a)
      MU najlepszy na swiecie :P

]:-DTAK JEST ]:-D

Bardzo cenne 3pkt :) według mnie beznadziejny mecz rozegrał berbatov :/
      Czemu fergusson nie wystawił na boisko Teveza :quasi:
      No trudno ale najwazniejsze ze są 3 pkt a chelsea punkciki uciekają ... xD
      Zioomeks ... Kooozak, troche szacunku ***** a co ronaldo nie szanuje ciebie ze tak napisałes? haha :P
      A poza tym w temacie barcelony taki koozak ze mam isc do swojego tematu a sam piszesz w innym temacie ... Dobrze ze w najlepszym MU :)

Pozdro
    • Ronaldo dostał Złotą Piłkę ]:-D

Po zdobyciu 42 bramek oraz Mistrzostwa Anglii i Ligi Mistrzów ta nagroda wydawała się być tylko formalnością...

Oficjalne wyniki:
      1. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Manchester United) 446 punktów
      2. Lionel Messi (Argentyna/FC Barcelona) 81 pkt
      3. Fernando Torres (Hiszpania/FC Liverpool)179 pkt
      ...
      13. Wayne Rooney (Anglia/Manchester United) 11 pkt
      21. Nemanja Vidic (Serbia/Manchester United) 3 pkt
      24. Edwin van der Sar (Holandia/Manchester United) 2 pkt

Brawo :)

btw.
      devilpage.pl
      Rooney wykonywał rzut rożny, podskoczyłem i wówczas usłyszałem krzyk Richardsa, a także gwizdek sędziego. Pomyślałem, że arbiter odgwizdał faul. Zamiast starać się uderzyć piłkę głową zatrzymałem ją ręką, aby Richardsowi można było udzielić pomocy - mówi Ronaldo.

... tak jak myślałem
    • Rooney 11 ptk. ? Jeden z najlepszych napastników świata dostaje 1/45 punktów symulanta? Ej bez obrazy dla talentu Ronaldo ale na TAKĄ liczbe punktów nie zasługuje ... no przynajmniej w tym sezonie :)

Poza tym zdobycie Mistrzostwa Anglii i Ligi Mistrzów zawdzięcza jeszcze 10 innym zawodnikom nie jest sam w zespole ^^
    • Yamato Damashi napisał(a)
      Rooney 11 ptk. ? Jeden z najlepszych napastników świata dostaje 1/45 punktów symulanta? Ej bez obrazy dla talentu Ronaldo ale na TAKĄ liczbe punktów nie zasługuje ... no przynajmniej w tym sezonie :)

Poza tym zdobycie Mistrzostwa Anglii i Ligi Mistrzów zawdzięcza jeszcze 10 innym zawodnikom nie jest sam w zespole ^^

moze i masz racje, ja tez nie jestem za nim ale popatrzmy obiektywnie:

w ciagu tamtego sezonu tylko on i poczatkowo Messi grali na poziomie zlotej pilki. inni zawodnicy nie byli tak dlugo w swietnej formie jak oni. Gdyby Ronaldo wiecej osiagnal z Portugalia to by nie bylo zadnych spekulacji i podejrzen kto to moze wygrac... gral w lidze swietnie w LM tez i za to glownie mu sie nalezy. nie bylo w tym roku lepszego zawodnika, albo chociaz porownywalnego z nim. Nawet Messi nie byl w takiej formie jak Portugalczyk.
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• Rassija napisał(a)
      Yamato Damashi napisał(a)
      Rooney 11 ptk. ? Jeden z najlepszych napastników świata dostaje 1/45 punktów symulanta? Ej bez obrazy dla talentu Ronaldo ale na TAKĄ liczbe punktów nie zasługuje ... no przynajmniej w tym sezonie :)

w ciagu tamtego sezonu tylko on i poczatkowo Messi grali na poziomie zlotej pilki. inni zawodnicy nie byli tak dlugo w swietnej formie jak oni. Gdyby Ronaldo wiecej osiagnal z Portugalia to by nie bylo zadnych spekulacji i podejrzen kto to moze wygrac... gral w lidze swietnie w LM tez i za to glownie mu sie nalezy. nie bylo w tym roku lepszego zawodnika, albo chociaz porownywalnego z nim. Nawet Messi nie byl w takiej formie jak Portugalczyk.

Zgadzam sie w 100% z Rassija :)
      Messi jeszcze zdazy osiagnac wiele w swoim zyciu:P
      zlota pilka jak najbardziej nalezala sie Ronaldo :)
      w tym sezonie nie idzie mu tak jak w poprzednim ale licze ze jeszcze sie wybije;d

Pozdro
    • Rassija napisał(a)
      Yamato Damashi napisał(a)

zgadzam się z tym, poprzedni sezon dla tych dwóch piłkarzy był bardzo dobry, oczywiście trzeba też pamiętać o Torresie , który też świetnie grał i zajął wysokie 3 miejsce . Cała pierwsza trójka jak najbardziej zasłużona.

A dodam jeszcze, że ostatni zawodnik Manchesteru , który wygrał w konkursie 'Złota Piłka' to był George Best, który dostał tą nagrode 40 lat temu, więc po długiej przerwie nareszcie zawodnik Manchesteru dostaje złotą piłkę. ;]

1968: George Best (Irlandia Płn./Manchester United)
      ...
      2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia/Manchester United)
    • No i mamy kolejne zwycięstwo 5 do 2 nad Blackburn :)
      Tevez sie popisał 4 trafieniami... BRAWO
      Nastepny mecz juz jutro ze STOKE CITY :)
      Mysle ze bez problemu powinnismy wygrac z nimi :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Armagedon02 ().

• Armagedon02 napisał(a)
      Nastepny mecz juz jutro ze STOKE CITY :)

Z Sunderlandem

Armagedon02 napisał(a)
      No i mamy kolejne zwycięstwo 5 do 2 nad Blackburn :)

Było 5:3.

Dzisiaj może otrzymamy odpowiedź, czy Tevez odchodzi. Jeśli nie zagra to znaczy, że jest coś na rzeczy i kończy się jego czas w United.
    • No powiem, że już pod koniec myślałem, że Mancester zdobędzie tylko 1 pkt, a tu gol w 90 minucie i 1:0 wygrana z Sunderland. :) widać ich wole walki, walczyli do końca i wygrali. ;]

Glory Glory. ! ^^
    • Dzięki Bogu Tevez wychodzi coraz częściej chociaż wystawienie Berbatova w meczu z Tottenhamem to .... nieporozumienie? Grał jak drewniak a każdy z nas wie że potrafi grać lepiej ;)

Nie sadze żeby mecz był lekki do wygrania Tottenham grał całkiem dobrze choć mogli to wygrać ;)

Następny mecz jeśli się nie mylę z Wigan ;) Ale obiło mi się coś o uszy wylot do Japonii na zgrupowanie czyżby szykował się 3 odwołany mecz?
    • Tak jest odwołany a raczej przełozony mecz z Wigan :) to juz amy 2 mecze zaległe :) trzeba gonic cfc i liverpool jak dobzre ze cala 4 zremisowała :)
      Chciaz jakby MU wygrał to zmniejszylaby sie strata pkt
    • Stoke 0 - 1 Man Utd :)

Ogladałem mecz i nerwówka była do konca :)
      Mecz bardzo ostry, duzo przepychanek...
      Mysle ze dzieki ronaldo wygralismy mecz bo to dzięku niemu wyleciał z boiska zawodnik Stoke :)

Dobrze ze mamy teveza, ktory strzelił brame
    • Arrmagedon napisał(a)
      Stoke 0 - 1 Man Utd :)

Ogladałem mecz i nerwówka była do konca :)
      Mecz bardzo ostry, duzo przepychanek...
      Mysle ze dzieki ronaldo wygralismy mecz bo to dzięku niemu wyleciał z boiska zawodnik Stoke :)

Dobrze ze mamy teveza, ktory strzelił brame

gol w końcówce, niezłe emocje, ale na szczęście wygrana. ;]

brawo Tevez. ;]

ale są też problemy :

Piłkarze Manchesteru United Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney mogą zostać ukarani przez angielską federację za swoje zachowanie podczas meczu ze Stoke City (1:0 dla MU) - pisze angielski "Mirror".
      Rooney uniknął kartki za uderzenie łokciem kapitana City Abdoulaye Faye, a Ronaldo uszło płazem kopnięcie Andy'ego Wilkinsona, który sam został w 72. minucie wyrzucony z boiska.

- Dwadzieścia osiem tysięcy ludzi na trybunach widziało co zrobił Ronaldo, ale sędzia tego nie zauważył - powiedział drugi trener City Dave Kemp.

Mam nadzieje, że nie zostaną ukarani. :quasi:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• @Xyz91

w temacie o Barcelonie pisałeś, że to jej kibicujesz i że to "Duma Katalonii" jest Twoim ulubionym klubem.. troszkę dziwnie to wygląda jak się to czyta, nabijasz sobie posty czy po prostu nie umiesz skonkretyzować swoich sympatii ? ...
    • hah od ilu lat im kibicujecie? napewno od zwyciestwa w LM
      ja wole Barca a ronaldo grac nie umie
      z lepszymi druzynami sie pali to wtedy lepiej jak by za niego krzynowek gral to bylby wiekszy pozytek
    • Ostatnio forma strzelecka Manchesteru jest bardzo niepokojąca. Wygrywamy mecze po nerwowych końcówkach, mimo, że jesteśmy drużyną o dwie klasy lepszą od przeciwników. Jeżeli realnie myślimy o obronie Mistrzostwa Anglii(IMO najcenniejszego trofeum) to wszystkie zaległe mecze musimy wygrać. Mam nadzieje, że w końcu nasi napastnicy się rozstrzelają i zwycięstwa będą bardziej przekonujące:)

Szalony Kefirek
      Zastanów się co piszesz...

Nikogo w tym temacie nie interesuje czy jesteś kibicem Manchesteru, Barcelony czy Sandefjordu. Jeżeli nie potrafisz zachować choć resztek obiektywizmu to najlepiej się nie wypowiadaj. A jeżeli już rozpoczynasz jakąś dyskusje to się do niej odpowiednio przygotuj...

Ja nie będę się z tobą spierał, bo IMO nie warto. Widać, że jeszcze nie dorosłeś(i wcale nie chodzi mi o twój wiek) do prowadzenia dyskusji.
    • Szalony Kefirek napisał(a)
      hah od ilu lat im kibicujecie? napewno od zwyciestwa w LM
      z lepszymi druzynami sie pali to wtedy lepiej jak by za niego krzynowek gral to bylby wiekszy pozytek

jestem za aborcja
    • Shepp^^ napisał(a)
      Ostatnio forma strzelecka Manchesteru jest bardzo niepokojąca. Wygrywamy mecze po nerwowych końcówkach, mimo, że jesteśmy drużyną o dwie klasy lepszą od przeciwników. Jeżeli realnie myślimy o obronie Mistrzostwa Anglii(IMO najcenniejszego trofeum) to wszystkie zaległe mecze musimy wygrać. Mam nadzieje, że w końcu nasi napastnicy się rozstrzelają i zwycięstwa będą bardziej przekonujące:)

Szalony Kefirek
      Zastanów się co piszesz...

Nikogo w tym temacie nie interesuje czy jesteś kibicem Manchesteru, Barcelony czy Sandefjordu. Jeżeli nie potrafisz zachować choć resztek obiektywizmu to najlepiej się nie wypowiadaj. A jeżeli już rozpoczynasz jakąś dyskusje to się do niej odpowiednio przygotuj...

Ja nie będę się z tobą spierał, bo IMO nie warto. Widać, że jeszcze nie dorosłeś(i wcale nie chodzi mi o twój wiek) do prowadzenia dyskusji.

Zgadzam się w pełni. Ostatnie mecze ManU są niepokojące, ale trzeba wierzyć, że się poprawią. ;)

@ Szalony Kefirek.

Po co się wpisujesz.? Nie obchodzi nas to, że kibicujesz Barcelonie, jest tam odpowiedni temat poświecony Barcelonie i tam się wpisuj. Możesz uważać , że Ronaldo jest słaby tylko nie ma w tym prawdy, złota piłka mówi sama za siebie.
    • Ukarani? Może jeszcze zawieszeniem na następne mecze co? Hahaha bezsens

Fakt Ronaldo przegiął ale ten wślizg kwalifikował się na kartkę i na upartego ( Howard Webb :P ) można dać czerwoną, wślizg od tyłu w piłe trafił po skoszeniu nóg przeciwnika...

Rooney to niechcący zrobił, zastawiał piłkę odwracał się a gościu w biegu na niego wpadł , zdarza się ....

Co do formy ManU fakt mogłaby być lepsza , ale ważne że wygrywają , kontrolują spotkania nie ma sie czym martwić, koncentracje zostawiają na najgrubsze ryby ;)
    • Szalony Kefirek napisał(a)

Ehhh... chyba cie nie wychowali rodzice :)
      Nastepnym razem pomysl zanim cos napiszesz :)
      Bo cos z głową chyba nie tak jest :)
      pozdro
    • Arrmagedon napisał(a)
      Szalony Kefirek napisał(a)

Ehhh... chyba cie nie wychowali rodzice :)
      Nastepnym razem pomysl zanim cos napiszesz :)
      Bo cos z głową chyba nie tak jest :)
      pozdro

Za to Ty strasznie wychowany, w końcu go obrażasz:P.

Jak to idzie? Glory, Glory, man utd? I tak Wole Arsenal lub Chelsea:P
    • ZioomekS napisał(a)
      Jak to idzie? Glory, Glory, Man Utd? I tak Wole Arsenal lub Chelsea:P

No i...?

Wcześniej napisałem już wystarczająco dużo na ten temat, więc nie będę się powtarzał.
      Dodam tylko że nazwy klubów pisze się z dużej litery ze względu na szacunek.

Czeka nas piękny tydzień :)
      Na początek pojedynek ze Świętymi w ramach FA Cup. Następnie spotkanie z Derby w Curling Cup i na koniec szlagier z Chelsea ]:-D Będzie się działo :P
      Ciekawe czy Kuszczak zagra w jakimś meczu. IMO duże szansę ma w środę, w meczu z Derby. Ale Ferguson bywa nieprzewidywalny :P

Szczęśliwego Nowego Roku ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Shepp^^ ().

• Shepp^^ napisał(a)
      ZioomekS napisał(a)
      Jak to idzie? Glory, Glory, Man Utd? I tak Wole Arsenal lub Chelsea:P

No i...?

Wcześniej napisałem już wystarczająco dużo na ten temat, więc nie będę się powtarzał.
      Dodam tylko że nazwy klubów pisze się z dużej litery ze względu na szacunek.

Czeka nas piękny tydzień :)
      Na początek pojedynek ze Świętymi w ramach FA Cup. Następnie spotkanie z Derby w Curling Cup i na koniec szlagier z Chelsea ]:-D Będzie się działo :P
      Ciekawe czy Kuszczak zagra w jakimś meczu. IMO duże szansę ma w środę, w meczu z Derby. Ale Ferguson bywa nieprzewidywalny :P

Szczęśliwego Nowego Roku ;)

Szlagier na Old Trafford:):D:D
      Pewnie na Canale + bedzie leciec;d
      trzeba obejrzec kto wygra?
      pewnie MU ale z taka gra... to mam watpliwosci;d
      wymeczone zwyciestwo ze Stoke i z Middlesbrough