Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Szalony Kefirek napisał(a)
      nie ma wątpliwośći kto jest lepszy
      Barca ma 44 pkt po 17 meczach
      a MU ły 38 po 18 meczach

kto wygrał ligę mistrzów?
      kto przegrał walkę o mistrza z "silnym Realem"?

Liga angielska jest trudniejsza od hiszpańskiej bo bardziej wyrównana ...
    • aluss napisał(a)
      Szalony Kefirek napisał(a)
      a MU ły 38 po 18 meczach

no jak wy ledwo wygrywacie 1-0 z 18 miejscem to możecie mówić ze wyrównana :P
      Manchester United 1 : 0 Middlesbrough
      Tottenham 0-0 Manchester United
      Manchester United 1-0 Sunderland

hahahahahaha
      ile meczy w tym sezonie wygrali różnicą 4 lub 5 bramek?? pomogę wam odpowiedzieć ani jednego ]:-D XD =) :E ;]

hahahahahaahha ]:-D ]:-D ]:-D ]:-D ]:-D ]:-D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Szalony Kefirek ().

• Szalony Kefirek napisał(a)
      aluss napisał(a)
      Szalony Kefirek napisał(a)
      a MU ły 38 po 18 meczach

no jak wy ledwo wygrywacie 1-0 z 18 miejscem to możecie mówić ze wyrównana :P
      Manchester United 1 : 0 Middlesbrough
      Tottenham 0-0 Manchester United
      Manchester United 1-0 Sunderland

hahahahahaha
      ile meczy w tym sezonie wygrali różnicą 4 lub 5 bramek?? pomogę wam odpowiedzieć ani jednego ]:-D XD =) :E ;]

hahahahahaahha ]:-D ]:-D ]:-D ]:-D ]:-D ]:-D

jak się farselona z Manu spotka w LM to farselona pożegna się z LM gwarantuje to ci
      po 2 jak możesz porównywać ligę Angielską do Hiszpańskiej i mówić że manu nie strzelił 5 bramek kolego liga Angielska to jest liga bardziej defensywna niż Angielska

a ty napewno kibicujesz FCB dlatego że ostatnio wygrała LM

zal.pl
    • Hala Madrid napisał(a)
      liga Angielska to jest liga bardziej defensywna niż Angielska

No raczej bardziej defensywna haha :D
      Nie zwracaj uwagi na szalonego kiefirka to jeszcze dziecko ;)
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • Kefirek nie ma sensu porównywać dwóch różnych lig, to tak jakby porównywać NBA do Polskiej Ekstraklasy czy jak to się zwie ;)

Wszystko rozstrzygnie się w bezpośrednim starciu a fanboy'e Barcy niech spamują u siebie w temacie

Berca jest na fali, ale ma oklepany skład, ciągle ten sam bez żadnych zmian - Ferguson daje szanse młodym, nieogranym zawodnikom bo wie że coby nie było wygra nieważne czy 1-0 czy 5-0 czy 10-0 ;)
    • A mogło być conajmniej 5-0 !!!

Sędzia Webb znowu się pomylił.

Ewidentna ręka obrońcy Chelsea na polu karnym i spalony Ronaldo,którego nie było....

Ale..Chelsea na kolanach i tak trzymać ]:-D

• Fantastyczny mecz...szczerze cieszy mnie bardzo ,że w tym sezonie odnieśliśmy pierwsze zwycięstwo z drużyną z wyższej pułki...Moim zdaniem udany mecz rozegrał Ronaldo..wd. mnie 2 bramy jego były..nawet przy tej sytuacji z rzutem rożnym..Rooney-Giggs-Ronaldo :D.
    • NecroMan napisał(a)
      A mogło być conajmniej 5-0 !!!

Sędzia Webb znowu się pomylił.

Ewidentna ręka obrońcy Chelsea na polu karnym i spalony Ronaldo,którego nie było....

Ale..Chelsea na kolanach i tak trzymać ]:-D

no tutaj z tym spalonym można by podyskutować. ^^ spalonego wg. mnie nie było, ale jeśli był to na prawdę minimalny i zastanawiam się jak sędzia mógł to 'wychwycić' . ale ważne, że i tak ManU wygrali. :D
    • Dzisiaj spotkanie w PL West Bromwich Albion-Manchester United..Trzeba przyznać, iż nasi przeciwnicy mają niezłą passę ostatnio. Wygrana z Boro czy Tottenhamem u siebie...dzisiaj stawiam 0:2 dla Czerwonych Diabłów(goals-Berbatov, Nani)
    • Ryan. napisał(a)
      Dziś bedzie łogien :)
      Za duzo kontuzji :/
      Ale mysle ze Tevez da rade i wkoncu udowodni zeby nikt nie myslał o jego sprzedazy..

Obstawiam tak:

WBA 1 - 3 Manchester
      Fortune strzela dla WBA , dla Manchester 2 x Tevez i CR7

No i Tevez jak narazie pokazuje na co go stać. :>Co prawda bramka dość przypadkowa, ale zawsze bramka. :>

Dla tych co nie oglądają :

1 Połowa -

West Bromwich 0:2 Manchester Utd

- 22 min Gol Berbatova (piękna akcja dwójkowa)
      - 40 min Czerwona kartka dla Robinsona (West Bromwich)
      - 44 min Zółta kartka dla Korena (West Bromwich)
      - 44 min Gol Teveza (dośrodkowanie z rzutu wolnego, błąd bramkarza)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Ryan. napisał(a)
      No ta czerwona to słusznie
      W sumie jak grają juz w 10
      To mozna im wkulać jeszcze z 2 bramki :)
      Co by sie te n00bki z barcelonki uspokoiły :D

Ta, bo za bardzo się chwalą swoimi wynikami , że wygrywają 4-0 czy ileś tam.
      I co.? Grają nie równo, jeden sezon wygrają, drugi sezon dopiero 3 czy 4 miejsce, a Manchester gra równo i o to chodzi. :)
    • Yamato Damashi napisał(a)
      Miło obejrzeć mecz na przełamanie wygrywania po 0:1 ze słabymi klubami z dolnej stawki

5:0 i co mnie niezmiernie cieszy 2 ( mizerne ale jednak ) gole Krystyny, może wreszcie coś się ruszy

Kto mi powie jak Tevez może non stop biegać na sprincie przez 90 minut? :D

sam nie wiem. :D Kurde tak biegał cały czas, że hej. :P

Szkoda, że nie było gola z tej akcji Tevez'a co Carson obronił jedną ręką. ;)

5-0 robi swoje, 3 punkty zdobyte, 3 pkt przewagi na Liverpoolem i 7 bramek przewagi nad Liverpoolem, no i oczywiście rekord Van der Sar'a :]
    • Bo Tevez jest oddany dla United i nieiwem czemu Fergie mysli o jego sprzedazy i go nie wystawia .. to jest najlepszy walczak na boisku i nie wyobrażam se go w innym klubie jak ManU

Do tego cieszy passa Edwina :)
      11 meczów bez straty gola - coś pięknego
    • Ryan. napisał(a)
      Bo Tevez jest oddany dla United i nieiwem czemu Fergie mysli o jego sprzedazy i go nie wystawia .. to jest najlepszy walczak na boisku i nie wyobrażam se go w innym klubie jak ManU

Do tego cieszy passa Edwina :)
      11 meczów bez straty gola - coś pięknego

Ma dylemat Rooney/Berbatov/Tevez , ja też bym na jego miejscu nie mógł wybrać. :P Ale Tevez powinien mieć miejsce w 1 składzie na pewno, a zastanawiałbym się co do Rooney'a/Berbatov'a

11 meczów bez straty gola, ale w LIDZE . :P
    • Rozgromiliśmy WBA ]:-D
      Co tu dużo mówić... fantastyczna gra, kilka powrotów, rekord VDS - pięknie jest :)

Było łatwo, ale nie musiało. Spodziewałem się większych problemów i wyniku oscylującego w graniach 2:0. Na szczęście skończyło się popisem strzeleckim i gładką wygraną. Brawo Diabełki.

Ryan. napisał(a)
      Bo Tevez jest oddany dla United i nieiwem czemu Fergie mysli o jego sprzedazy i go nie wystawia ..

Sprawa z Tevezem jest mocno zakręcona. De facto jest on w Manchesterze tylko na zasadzie wypożyczenia. Prawa do niego posiada firma MSI, która ani myśli sprzedać go za marne pieniądze. Za "naszego" zawodnika oczekuje bagatela... 35mln funtów! To dużo, nawet jak na Man Utd.

btw.
      Co za dzień...
    • Rooney ma kontuzje, ale w formie jest to najlepszy z napastników ManU i nie ma o czym tutaj dyskutować

Myślę że trzeba pomyśleć nad zmianą ustawienia żeby gdy Berbatov się ustatkuje ( myślę że nadal nie znalazł swojego języka z resztą drużyny ) wszyscy trzej mogli grać przynajmniej w większości meczów...
      Rooney ma kontuzje, ale w formie jest to najlepszy z napastników ManU i nie ma o czym tutaj dyskutować

Zarówno Berbatov jak i Tevez będąc w formie są genialni, więc takie porównywanie kompletnie nie ma sensu.

Na początku sezonu prym wśród napastników wiódł Tevez. Jako jedyny ciągnął grę United. Później bywało rożnie, aż w końcu Rooney trafił z formą i zaczął systematycznie zdobywać bramki, zarówno w klubie jak i w reprezentacji. Teraz IMO najlepszym napastnikiem jest Berbatov. Gra naprawdę dobrze. Rozumie się z kolegami, strzela i co równie ważne - asystuje. W ostatnim czasie bardzo dużo mu zawdzięczamy.

A kto będzie po nim? Tego nie wie nikt... może historia zatoczy koło i znów Tevez pojawi się na ustach wszystkich. I to nie z powodu transferu do innego klubu...

Yamato Damashi napisał(a)
      Myślę że trzeba pomyśleć nad zmianą ustawienia żeby gdy Berbatov się ustatkuje ( myślę że nadal nie znalazł swojego języka z resztą drużyny ) wszyscy trzej mogli grać przynajmniej w większości meczów...

Taa... może od razu zagrajmy pięcioma napastnikami - jak szaleć to na całego 8-/
    • Dużo zespołów o równie mocnym składzie grało w ustawieniu 4-3-3 i odnosiło spore sukcesy więc nie wiem po co ten głupi tekst o 5 napastnikach . Przy 3 wyśmienitych napastnikach w ustawieniu 4-2-2 któryś musi siedzieć na ławce chyba że Ferguson ma zamiar utrzymać te rotacje w zespole

Nie muszę ci przypominać jak gra Rooney z formą ( bez formy też wymiata ale oczywiście bez porównania ) i IMO nawet Berbatov się do niego nie umywa ;)

Tak naprawdę to my jesteśmy noobami a Ferguson świetnie prowadzi ManU więc jakby nie było możemy tylko gdybać ;)
    • Niewątpliwie jest to obecnie najlepsza drużyna Ligi Angielskiej, dostarczająca kibicom wiele radości, dzięki wielu wygranym oraz stabilnej formie w rozgrywkach. Myślę, że Ronaldo jest głównym motorem napędowym Czerwonych Diabłów, a bez jego udziału, poziom ich gry, bardzo by ucierpiał.
      Dużo zespołów o równie mocnym składzie grało w ustawieniu 4-3-3 i odnosiło spore sukcesy więc nie wiem po co ten głupi tekst o 5 napastnikach .

Manchester to nie inne zespoły... nie wszystko musi się u nas sprawdzić. Pomyś. Grając trzema napastnikami tracimy defensywnego pomocnika. A to całkowicie burzy równowagę między obroną, a atakiem. Przy szybkiej kontrze zostaje nam tylko czterech obrońców. Jeden z nich musi podejść pod rywala, który ma piłkę, więc bronimy się tylko trójką. Myślisz że trzech obrońców jest w stanie zagrodzić drogę do bramki? Bo ja mam pewne wątpliwości...

Przy 3 wyśmienitych napastnikach w ustawieniu 4-2-2 któryś musi siedzieć na ławce chyba że Ferguson ma zamiar utrzymać te rotacje w zespole

I o to właśnie chodzi... dopóki nie zostanie wprowadzona przerwa zimowa w Premier League, nie ma mowy o ciągłym graniu tym samym składem. Mając do dyspozycji trzech równorzędnych napastników możemy zachować choć odrobinę świeżości pod koniec sezonu.

Nie muszę ci przypominać jak gra Rooney z formą ( bez formy też wymiata ale oczywiście bez porównania ) i IMO nawet Berbatov się do niego nie umywa ;)

Twoje zdanie - twoja sprawa
      Myślę że dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu. Ani ja cię nie przekonam, ani ty mnie.

Tak naprawdę to my jesteśmy noobami a Ferguson świetnie prowadzi ManU więc jakby nie było możemy tylko gdybać ;)

Nigdy nie będziemy mieli wpływu na decyzję Fergusona, ale podyskutować zawszę możemy. W końcu od tego jest ten temat...

Slytha
      No to źle myślisz...
      Jeżeli chcesz porozmawiać z nami to przedstaw jakieś argumenty. Bo od myślenia to jest Ferguson i piłkarze na boisku.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Shepp^^ ().

• Slytha napisał(a)
      Niewątpliwie jest to obecnie najlepsza drużyna Ligi Angielskiej, dostarczająca kibicom wiele radości, dzięki wielu wygranym oraz stabilnej formie w rozgrywkach. Myślę, że Ronaldo jest głównym motorem napędowym Czerwonych Diabłów, a bez jego udziału, poziom ich gry, bardzo by ucierpiał.

Myślę, że bez Ronaldo nadal by grali tak samo lub trochę gorzej, za to byłoby już mniej szybkich akcji, dryblingów, sztuczek, gra byłaby mniej widowiskowa. Ale ManU i tak by wygrywał, tak mi się zdaję. Oczywiście nie sądzę, że Cristiano jest słaby czy coś, wg. mnie jest to jeden z najlepszych jak nie najlepszy piłkarz na świecie co potwierdza zdobyta przez niego nagroda 'Złota piłka' . To mówi samo za siebie. Dodam jeszcze , że Cristiano Ronaldo jest moim ulubionym piłkarzem. :P

Co do formacji 4-3-3 , też o tym pomyślałem, ale od razu wpadłem na to, że przecież wtedy kłopot byłby z szybszymi akcjami, przy takim ustawieniu akcje nie byłyby tak składne, 3 pomocników - to za mało, 3 napastników - to za dużo zamieszania w polu karnym, formacja 4-4-2 jest w sam raz dla Czerwonych Diabłów, dopasowana do ich taktyki. Niech zostanie tak jak jest, Ferguson podejmuje bardzo mądre decyzje, tylko niech nam nie sprzedaje Tevez'a . :P
    • Nie wiem Damashi czemu tak podniecasz sie Rooneyem, tak na dobra sprawe to od transferu do United dopiero ostatnio gdy byl w formie udowodnil ze wart jest wydanej na niego fortuny, wczesniej bywalo roznie, zgadzam sie z Sheppem, naszym najlepszym napastnikiem jest obecnie Berbatov, przypominam co dla mnie jest odniesieniem do klasyfikowania strzelcow - bramki, bramki i jeszcze raz bramki. A mozna smialo zaryzykowac stwierdzenie ze Rooney jest z calej naszej trojki najslabszy jesli chodzi o skutecznosc.

Poza tym mowcie sobie co chcecie ale co do jednej rzeczy nikt mnie nigdy nie przekona, co wg Was najdurniejszego zrobil podczas wladania na OT Fergie? Jedna odpowiedz cisnie mi sie na usta, sprzedal Nistelrooya a jak jeszcze pomysle ze w ramach promocji, Glazer dla Ciebie dla rodziny, dostalismy za niego cale pol ceny jakiej byl wtedy wart to noz mi sie w kieszeni otwiera.