Manchester United

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• czar prysł xP

w ostatnich minutach meczu Manchester szturmował bramkę M'brough xP

jednak gra Middlesbrough wyglądała naprawdę dobrze i zasłużyli sobie na co najmniej remis :)

ostatnia sytuacja dla Middlesbrough ufff...było blisko na końcową wygraną xP

Chelsea zbliżyła się do MU na trzy punkty :/...nie dajcie sobie wydrzeć końcowego zwycięstwa :(

najgorsze jest to, że MU następny mecz gra u siebie, ale z Arsenalem :(

będzie znowu bardzo ciężko :/

a Chelsea u siebie z Wigan raczej sobie poradzi, więc nie możecie tracić już punktów :/

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez PrzemeK^^ ().

• kurde szkoda straty tych 2 punktów, coś czułem że będzie ciężko
      więcej nie można sobie pozwolić chociażby na remis :O
      pod koniec ataki MU sie nasiliły ale niestety bramka nie padła
    • Szkoda,szkoda,szkoda.....
      Mógł i powinien być karny w pierwszej połowie(ręka obrońcy).
      Teraz Diabły nie mogą sobie pozwolić na wpadki,koniec sezonu już blisko.
      Pozdrawiam diabelską brać ]:-D
    • Znowu jakiś kibic innej drużyny ma problemy... no ale mniejsza z tym.

Dzisiejszy mecz nie należał do najlepszych w wykonaniu Czerwonych Diabłów. Ale najbardziej mnie martwi formacja obronna. Jedno podanie i 3 obrońcy minięci. Krycie praktycznie nie istniało. Naprawdę nie wyglądało to najlepiej. Jak widać Vidic w obronie jest nam bardzo potrzeby.
      2 punktów szkoda, bo są one nam bardzo potrzebne, ale mówi się trudno.
      Teraz czeka nas Roma i musimy poprawić grę w obronie, bo tak grając daleko nie zajdziemy.

btw.
      SAF na pewno zrobi im suszarkę, mam nadzieje że to pomoże :)
    • zamykam celem resocjalizacji

za godzinkę starujemy

/edit

Panowie antacruz & ..:CHELSEA FAN:.. otrzymują upomnienie za flaming i obrazy w temacie.

Posty które właśnie do obraz się ograniczały wylądowały w koszu. Kochani, proszę, szanujmy się.

Temat znów otwarty. Mam nadzieję że godzinna przerwa pozwoliła wam ochłonąć.
    • kibice MU sami ze sobą nie rozpoczynają kłótni, to kibice innych klubów usilnie rywalizujących z MU (głównie Chelsea i Arsenal) postują w naszym temacie przy okazji nie dość że spamują to jeszcze wprowadzają ciężką atmosferę która poniekąd prowadzi do późniejszych kłótni

btw.
      Okazało sie że Totti nie wyleczył do końca kontuzji i nie wystąpi we środowym spotkaniu LM pomiędzy Manu a AS Romą, Diabły maja nieco ułatwione zadanie ale jeszcze nic nie jest przesadzone ]:-D
      Ostatnie informacje z obozu Manchesteru United nie są najlepsze. Przydałaby się w końcu jakaś korzystna wiadomość dla Czerwonych Diabłów. Dobrą wieścią może być fakt, iż Francesco Totti nie wystąpi w rewanżowym spotkaniu na Old Trafford.

31-letni Włoch nie wyleczył jeszcze kontuzji lewego uda i oglądał z trybun zwycięstwo 3-2 AS Romy nad Genuą. Warto przypomnieć, że symbol rzymskiego klubu nie zagrał przeciwko United na Stadio Olimpico. Pod jego nieobecność, Roma przegrała 0-2.

Mimo że spodziewany powrót do treningów Włocha jest przewidywany na jutro, to Luciano Spalletti liczy, że będzie mógł on zagrać już w następny weekend.
    • nic nie wiadomo ale jakby roztrwonili to co zyskali na wyjeździe to byłaby masakra :quasi:

Roma musi przyjechać i atakować i atakować wygrać co najmniej 2 bramkami, a może nadzieje się na kontrę ]:-D
    • Oceny pomeczowe według Evening News

Edwin van der Sar: Bardzo dobry mecz. Nie zawinił przy bramkach dla Middlesborough - 7

Wes Brown: Stewart Downing sprawiał mu wiele problemów. Był odpowiedzialny za stratę obu goli - 4

Rio Ferdinand: Zmienne interwencje. Raz dobrze, a raz źle. Uraz przerwał jego występ - 6

John O'Shea: Po dobrym występie w Rzymie bardzo słaby na Riverside. Współodpowiedzialny za bramki - 4

Patrice Evra: Zostawił dużo zdrowia na boisku ale nic wielkiego nie pokazał - 5

Cristiano Ronaldo: Zaczął bardzo dobrze. Później grał już przeciętnie - 6

Michael Carrick: Był źródłem momentami dobrej gry United - 6

Paul Scholes: Bardzo dużo pracy włożył w spotkanie. Ale momentami biegał bezproduktywnie - 6

Ryan Giggs: Jego 750 występ dla United nie będzie wart zapamiętania - 5

Carlos Tevez: Grał dobrze dopóki cała drużyna grała dobrze - 5

Wayne Rooney: Niezły występ uwieńczony bramką - 7

Zmiany:

Park (Tevez 64):Wprowadził trochę ożywienia - 6

[/B]Solidnie - 5

Pique (Ferdinand 69): Bez żadnych problemów - 5

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez -Edek88 ().

• Dla porównania ocenki od SkySports (tylko cyferki, tłumaczyć mi się nie chce ;p)

Edwin van der Sar - 8 :super:

Rio Ferdinand - 6

John O'Shea - 5 :dno:

Wes Brown - 5 :dno:

Patrice Evra - 7

Ryan Giggs - 6

Paul Scholes - 7

Michael Carrick - 6

Wayne Rooney - 7

Carlos Tevez - 6

Cristiano Ronaldo - 7

ZMIENNICY

Gerard Pique - 6

Park Ji-Sung - 8 :super:

Owen Hargreaves - 7

W porównani do ocen wystawionych przez MEN, te są zdecydowanie wyższe. Ale według mnie piłkarze nie zasłużyli na tak wysokie noty. W końcu gra obronna pozostawiała bardzo wiele do życzenia.
    • John Sheppard napisał(a)

W porównani do ocen wystawionych przez MEN, te są zdecydowanie wyższe. Ale według mnie piłkarze nie zasłużyli na tak wysokie noty. W końcu gra obronna pozostawiała bardzo wiele do życzenia.

nom racja :P oglądałem mecz i powiem że obrona grała tragicznie :P no może nie tragicznie ale nie najlepiej :) Chelsea coraz bliżej mam nadzieję że MU podoła i wygra Premiership razem z LM :P

u53 top 7 flota top 1 off
    • I LoVe MiLkA ^^ napisał(a)
      John Sheppard napisał(a)

nom racja :P oglądałem mecz i powiem że obrona grała tragicznie :P no może nie tragicznie ale nie najlepiej :) Chelsea coraz bliżej mam nadzieję że MU podoła i wygra Premiership razem z LM :P

powiedzmy tak:

grala strasznie niepewnie, w zasadzie z kazdego dosrodkowania mogla pasc bramka. brakowalo chyba koncentracji i skupienia.

Jutro Roma a w weekend Arsenal.

Bądźmy dobrej myśli.
    • Arsenal pokonany w Lidze Mistrzów po wspaniałym meczu z Liverpool'em :P

może będzie chciał uprzykrzyć życie MU i przeszkodzić w zdobyciu Premiership :)

w końcu nie dziwne byłoby, gdyby chcieli, żeby trofeum przyjechało jednak do Londynu :D

finał LM:

Liverpool- Manchester United coraz bliżej :P
    • PrzemeK^^ napisał(a)
      Arsenal pokonany w Lidze Mistrzów po wspaniałym meczu z Liverpool'em :P

może będzie chciał uprzykrzyć życie MU i przeszkodzić w zdobyciu Premiership :)

w końcu nie dziwne byłoby, gdyby chcieli, żeby trofeum przyjechało jednak do Londynu :D

finał LM:

Liverpool- Manchester United coraz bliżej :P

miejmy nadzieje na taki finał :)

nie wiem kto wiekszy wrog dla Arsenalu, United czy Chelsea :D
    • Widze ze troche nas jest na ogame...:D (kibice Man Utd)

Duzo tu pisaliscie o obronie Manchesteru...
      Jakos nie pamietam zeby Manchester kiedys mial dobra obrone (jestem mlody wiec moge sie mylic)
      Diably jak to Diably wola atakowac i od pomocy po atak maja swietna ekipe...

Moim zdaniem poradza sobie z Arsenalem i z Roma rownierz...

zobaczymy dzisiaj na TVP2 ]:-D

EDIT: gdyby wygrali LM to przerwali by 10letnia zla passe bez pucharu LM...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez +SAURON+ ().

• Majk3l napisał(a)
      Moim skromnym zdaniem Manchester wygra tę edycję LM :)

MAN UTD 4EVER! ;)

obyś sie nie mylił =)
      dzisiaj licze że MU wygra w ładnym stylu i będzie co oglądać w tv

Nie zdarzyło się jeszcze w historii Ligi Mistrzów, aby zespół, który przegrał pierwsze spotkanie u siebie 0:2 awansował do dalszej fazy rozgrywek. Piłkarze AS Romy, którzy zmierzą się w środę z Manchesterem United stoją zatem przed zadaniem niewykonalnym.

Statystyk świadczących na niekorzyść włoskiej ekipy jest jednak jeszcze więcej. Manchester United na własnym stadionie jest niepokonany od trzynastu domowych spotkań w Lidze Mistrzów i w przypadku wygranej będzie samodzielnie dzierżył ten rekord. Obecnie identycznym osiągnięciem może pochwalić się Juventus Turyn. Na domiar złego dla zespołu Luciano Spalettiego, w tym sezonie, jeszcze nikt nie znalazł recepty na mistrza Anglii.
    • Szczerze to jak nie Arsenal to jednak musi byc Manchester....wystarczy logicznie pomyslec...

Liverpool - wiecej farta niz gry, ManU w lidze ich rozniosło niezle...nie dadzą sie nabrac na te latwe sztuczki Torresa...
      Roma - tu nie trzeba komentowac
      Shalke - tez nie trzeba komentowac
      Barca - bardzo słaba forma, zamieszanie wokoł Ronaldinho, wokoł Rijkarda..ogolnie te 'gwiazdy' nie blyszczą...moze sie przebudzą ale to nie jest pewne...lecz wątpliwe
      Chelsea - wydaje mi sie ze to wlasnie ten klub zagra w finale z ManU...lecz Grant nie jest jakims specjalnym trenerem, kaci swoich zawodników...Manchaster w tym sezonie LM nie potknął sie ani razu..natomiast Chelsea nie potrafila wygrac na wyjezdzie z Olympiakosem i z Fenerbrahce...

Szkoda Chelsea ale jednak wszystko przemawia na ManU...
      Nie lubie waszego klubu ale w tym sezonie wygra Lige Mistrzów..tak jak rok temu wygrał Milan i tez wszyscy sie zachwycali Kaką tak jak teraz Ronaldo i tez wszystko przemawiało na Milan tak teraz przemawia na United...
      ManU przez ostatnie sezony nie wygrał tego wspaniałego pucharu..najwyzej przyszedł czas...(oczywiscie pamietam finał z Bayernem...ale to jednak kilka lat temu)

To jest starsznie obiektywna opinia...subiektywna byłaby - niech odpadną z Romą:)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Dejwid ().

• To prawda, Manchester ma szansę na triumf w LM, ale czeka ich jeszcze długa droga. Nie można również zapomnieć, że United gra na dwóch frontach. Czeka nas wiele trudnych spotkań z bardzo wymagającymi rywalami. A na dodatek straciliśmy kilku piłkarzy(ofc przez kontuzje) - Sahe, Naniego, Vidica i może(choć mam nadzieje że nie) Ferdinanda. Mogło by się wydawać że przy tak wyrównanej kadrze, te kontuzje nie są żadnym problemem. Ale brak Naniego i Vidica jest widoczny...

Oczywiście wierze, że Manchester poradzi sobie z każdym rywalem, ale pewny jestem tylko jednego - nikogo nie można zlekceważyć.

edit
      Jeszcze tylko 40 minut ^^

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Shepp^^ ().

• John Sheppard napisał(a)
      To prawda, Manchester ma szansę na triumf w LM, ale czeka ich jeszcze długa droga. Nie można również zapomnieć, że United gra na dwóch frontach. Czeka nas wiele trudnych spotkań z bardzo wymagającymi rywalami. A na dodatek straciliśmy kilku piłkarzy(ofc przez kontuzje) - Sahe, Naniego, Vidica i może(choć mam nadzieje że nie) Ferdinanda. Mogło by się wydawać że przy tak wyrównanej kadrze, te kontuzje nie są żadnym problemem. Ale brak Naniego i Vidica jest widoczny...

Oczywiście wierze, że Manchester poradzi sobie z każdym rywalem, ale pewny jestem tylko jednego - nikogo nie można zlekceważyć.

Szczególnie widoczny jest brak Vidic'a :]

bo Nani'ego zawsze zastąpić może czy to Anderson czy Tevez'a przesunąć :]

Vidic wyrósł na podstawowego i chyba lepszego obrońcę od Ferdinand'a... rzadko się myli, a czasem strzeli brameczkę :P

Ostatni mecz MU z Middlesbrough w Premiership- temu remisowi winni są obrońcy a przede wszystkim Wes Brown, który nie radził sobie z Downing'iem itd :]
    • MANCHESTER UNITED W PÓŁFINALE LIGI MISTRZÓW!

Czerwone Diabły zwyciężyły na Old Trafford 1:0(w dwumeczu 3:0) i awansowały do dalszego etapu LM. Dzisiaj United zagrało dość rezerwowym składem. Na ławce usiedli m.in Rooney, Ronaldo i Scholes. W pierwszej połowie Manchester grał bardzo solidnie. Z kilku sytuacji mogły paść bramki, ale do przerwy utrzymał się bezbramkowy remis. Warto również zaznaczyć że w Roma mogła wyjść na prowadzenie. Po bezmyślnym zachowaniu Browna, sędzia podyktował rzut karny, ale De Rossiemu puściły nerwy i przestrzelił. Druga połowa zaczęła się dość spokojnie. Widać było że Rzymianie nie mają pomysłu na grę. W 69 minucie United zadało ostateczny cios, po świetnym dośrodkowaniu Hargreavesa, strzałem ze szczupaka popisał się Tevez. Do końca meczu było już raczej spokojnie. Manchester mógł podwyższyć wynik na 2:0, ale brak skuteczności znowu dał się we znaki.

Ciekawostka :D
      W 81 minucie na boisku pojawił się... GARY NEVILLE - przywitany gromkimi brawami :)
    • ej god like w kazdym temacie mosisz pisac liverpool mial farta a to a tamto a ja mowie liverpool wygra lige mistrzow i tyle !!
      a do MU gratulacje awansu

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bastek1 ().

• a to znalazłęm na stronie MAN U
      David Pizarro napisał(a)
      Pomocnik AS Roma, David Pizarro nazwał Cristiano Ronaldo zarozumialcem i w zbliżającym się rewanżowym spotkaniu ma zamiar wypomnieć to Portugalczykowi.

- Pomijając fakt, jak wspaniałym jest zawodnikiem muszę przyznać, że jest strasznie zarozumiały. Niektóre z jego sztuczek w środku pola są po prostu niepotrzebne, powinien okazać szacunek swoim przeciwnikom.

- W rewanżowym spotkaniu będę miał mu coś do powiedzenia - ostrzegł Pizarro.

ciekawe Cris napewno już się boji :P
      Szcunek do przeciwnika ? :D
      on poprostu chce Aby On ich więcej nie ośmieszał Pizarro wielki cwaniak a grać nie potrafi ma fuksa że RONALDO nie grał dziś bo by go kiwał jak chciał:)) 8-)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez TcHuTcHi87 ().

• Jak dla mnie MU to główny kandydat na puchar Ligii Mistrzów. Ogromny potencjał, świetne przygotowanie no i rezerwowi, którzy mogli by spokojnie grać nominalnie w lidze mistrzów :D