Apofis napisał(a):
Zbyt duża różnica w pkt chyba by się zaczęła robić i dlatego chyba zrezygnowali, ktoś napisał do nich, że to zaburza ilość pkt do fuzji.Muniekk napisał(a):
Moim zdaniem nagrody ok ale jednak budynek / badanie napędzałby ruch w grze
Event z nagrodami - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
nowynick napisał(a):
Apofis napisał(a):
Muniekk napisał(a):
Moim zdaniem nagrody ok ale jednak budynek / badanie napędzałby ruch w grze
-
Jaką nagrodę wybraliście jeśli już dokonywaliście wyboru w randze 2?
-
Apofis napisał(a):
Jaką nagrodę wybraliście jeśli już dokonywaliście wyboru w randze 2?
-
Dopałkeł krychy.
Fajne jest to, że ze sztabem dali pełny pakiet surki w dodatkowych. -
Aurora Borealis napisał(a):
Fajne jest to, że ze sztabem dali pełny pakiet surki w dodatkowych.
Licze na rzetelna odpowiedz. Bez osobistych uprzedzen co do mojej osoby. -
I am back napisał(a):
Fajne jest to, że ze sztabem dali pełny pakiet surki w dodatkowych.
Licze na rzetelna odpowiedz. Bez osobistych uprzedzen co do mojej osoby.
-
powyginany drucik napisał(a):
odbierasz kiedy chcesz wtedy pojawia się w miejscu gdzie odbierasz.
-
I am back napisał(a):
Najlepiej odpalić tam, gdzie masz największe magazyny oraz w między czasie uruchomić wszystkie dopalacze jakie masz dostępne oraz jeśli masz okazje to geologa/sztab, bo pakiety wyliczają całkowite wydobycie w momencie ich uruchamiania (oczywiście musi się to mieścić w magazynach, w przeciwnym razie, jeśli magazyn jest niewystarczający to zapełni go tylko do 100%).Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post?? -
Qnick napisał(a):
I am back napisał(a):
"Uwaga: nie masz wystarczającej pojemności magazynu. Jeśli aktywujesz pakiet, otrzymasz tylko tyle surowców, ile pomieszczą Twoje magazyny. Nadwyżka przepadnie!"
-
Qnick napisał(a):
Najlepiej odpalić tam, gdzie masz największe magazyny oraz w między czasie uruchomić wszystkie dopalacze jakie masz dostępne oraz jeśli masz okazje to geologa/sztab, bo pakiety wyliczają całkowite wydobycie w momencie ich uruchamiania
Co do sztabu, aktywny non stop pelny pakiet.
imgur.com/fngXL5b -
Qnick napisał(a):
Mało tego, jeśli mogę coś dodać.
Najlepiej odpalić tam, gdzie masz największe magazyny oraz w między czasie uruchomić wszystkie dopalacze jakie masz dostępne oraz jeśli masz okazje to geologa/sztab, bo pakiety wyliczają całkowite wydobycie w momencie ich uruchamiania (oczywiście musi się to mieścić w magazynach, w przeciwnym razie, jeśli magazyn jest niewystarczający to zapełni go tylko do 100%).
Lwica jest boska :) -
Qnick napisał(a):
/sztab
Jeśli ktoś nie potrzebuje całego sztabu, to te 2% nie zrobią różnicy, nawet przy monstrualnym eko. No ale zawsze to jednak +2%. -
Co prawda mam pełen sztab, ale największą rolę zagrały u mnie dopałki 40% i pełzacze 150%. No i jak już kupywać pakiety, to tylko metę po 48k i wymieniać. Podobno anty nie wymaga skila, ale ostatnie wyliczenia Holona i Asa dają na to nieco inne spojrzenie.
-
I am back napisał(a):
Co prawda mam pełen sztab, ale największą rolę zagrały u mnie dopałki 40% i pełzacze 150%. No i jak już kupywać pakiety, to tylko metę po 48k i wymieniać. Podobno anty nie wymaga skila, ale ostatnie wyliczenia Holona i Asa dają na to nieco inne spojrzenie.
-
^BrzydaI^ napisał(a):
Ja kupuje tylko geologa bo reszta sztabu mi zbedna, chyba ze dają darmo.
-
"KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM"
-
john malkowitz007 napisał(a):
Czy pakiety surowcow mozna aktywowac na Moonie ?
-
I am back napisał(a):
^BrzydaI^ napisał(a):
Ja kupuje tylko geologa bo reszta sztabu mi zbedna, chyba ze dają darmo.
Za 50k mam 400kk mety . Wytlumacz mi bo nie widze zeby oficerowie razem wzieci kosztuja 42.5k a oni nie dadza mi 400kk mety wiec o jakim ty proficie mowisz , smieszny jestes blaźnisz sie a potem zalisz ze ludzie biora cie za błazna -
^BrzydaI^ napisał(a):
Wytlumacz mi bo nie widze zeby oficerowie razem wzieci kosztuja 42.5k a oni nie dadza mi 400kk mety wiec o jakim ty proficie mowisz
Nie liczylem do tego wszystkiego ile przez te 3 miechy wykopie sie sury z wydobycia wiecej niz bez sztabu. Jak jestes chetny to policz i napisz czy warte te pakiety. -
Dodatkowy slot może być wart z 140kk mety przez tydzień przy średniej z farmy około 3k i średnio 100 lotach dziennie. Cały sztab to 3 sloty, więc trzeba odjąć admirała (+2). Energia to raczej małe znaczenia ma. +2% na każdej koloni, można sobie policzyć. W moim prywatnym kalkulatorze sztab daje około 2x więcej noż paczka mety przy założeniu tylko 3 dodatkowych slotów. Może wrzucę jak calc będzie gotowy.
-
I am back napisał(a):
Kupujac pelny pakiet mam na mysli, ze kupujesz w bardziej oplacalnej opcji czyli na 3 miesiace. A wiec masz przez 3 miechy wiecej energii na planetach, w razie wjazdu na saty tracisz mniej obrony, mozesz sobie kolejkowac badania, budynki i zlecenia w stoczni, masz skaner transporterow wiec nikt Cie nie oszuka w razie handlu, poniewaz od razu widzisz ile sury do Ciebie leci. Szybciej tez badania robisz. Bonus do ilosci slotow tez warty uwagi.
-
Qwant-holon napisał(a):
+2% na każdej koloni, można sobie policzyć.
Policzylem. Wyszlo mi:
bez sztabu 44,366,249,120 metalu przez 3 miesiace
ze sztabem 48,648,422,560 metalu na 3 miesiace.
Roznica, 3,717,826,560 metalu. Liczone bez dopalaczy. 563,486,000 metalu mam dzienne z doliczonymi 10% dopalkami. 7 pakiety metalu bym musial kupic by pokryc roznice kiedy bym gral bez aktywnego pelnego sztabu co daje koszt 420k anty. Nie biorac w ogole pod uwage wydobycia krisu i dexu tak wiec, blaznil sie bede dalej
Edytowane bym nie byl soba gdybym nie machnal sie w obliczeniachPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez I am back ().
-
Sztab dowodzenia na 3 dni czy 14 000 anty? Ja wybiorę raczej anty.
-
sztab na 3d może być na 4dni 4/7*42,5k = 24,28k anty
-
Qwant-holon napisał(a):
sztab na 3d może być na 4dni 4/7*42,5k = 24,28k anty
-
tak kazdy liczy maxa a kto ma czas zeby siedziec 24h na dobe i farmic, do teyo tez trzeba miec co i czym... zapraszam na uni 68 zobaczymy ile zysku wyciagniecie. Wiec wasze kalkulatorki sobie mozecie w d wsadzic. A ja nie robie nic klikam i mam w sekunde to co wy musicie caly tydzien zarywsc nocki i marnowac zycie, trgo juz nie liczycie? Wedlug was niema wartosci?
-
^BrzydaI^ napisał(a):
ic klikam i mam w sekunde to co wy musicie caly tydzien zarywsc nocki i marnowac zycie, trgo juz nie liczycie? Wedlug was niema wartosci?
-
@ Apofis
1. Od kiedy na Moonie mozna budowac magazyny ???
2. Pytanie nie bylo do Ciebie
Przestancie wreszcie tu spamowac !!!
Takie sprawy to na priwa sobie wyjasnijcie"KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM" -
john malkowitz007 napisał(a):
. Od kiedy na Moonie mozna budowac magazyny ???
Pytanie było na forum więc odpowiedziałem co ci ni pasuje
jak chcesz zadać pytanie do kogoś prywatnie to na priw
My to rozmawiamy o nagrodach z eventu tak jak Ty.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 5
5 gości
-