magneto_one napisał(a):
Czy wybierając klasę - będzie to zmiana czasowa czy na stałe
Bo jeśli czasowa to żaden problem,
natomiast jeśli na stałe.
A mam zbieracza którego cenię na chwilę obecną.
musiałbym zapłacić anty za powrót do mojej klasy.
Czyli de facto powinienem w tym evencie wybrać sobie swoją klasę / zbieracza/,
i czekać na kolejny event w którym wybrałbym np.odkrywcę tak żeby móc poeksperymentować z nową klasą tak aby nie ponosić dodatkowych kosztów.
Pozdrawiam
Magneto
Event z nagrodami - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Poeksperymentować można na trzech różnych uni. Mógłbym odstąpić też konto na testowej Bermudzie UK, jednak niestety wykorzystałem resztę anty na spisanie danych statystycznych wymiany surowców. Popytaj, może ktoś jeszcze ma wiszące konto.
Dla jednych zmiana klasy to ogromny wydatek, jestem w stanie to zrozumieć. Większość graczy jest raczej zdecydowana na jedną ze względu na nastawienie do oddawania danej ilości czasu. To raczej oczywiste. Sugeruję więc jednak granie na dwóch lub trzech różnych uni żeby samemu sobie sprawdzić co i jak do nas pasuje. -
edes napisał(a):
A ile dostaniesz z pełnego pakietu na nowym unii? Tam to najlepiej cmy brać
-
to rozumiem że w dowolnym momencie
ale czy będzie tak działał jak dopałka do floty czy ekspedycji
tj. czasowo
Bo jeśli nie to zmienię klasę i nie będzie powrotu jeśli już to za anty
a zmiana klasy ciut za dużo kosztujePozdrawiam
Magneto -
zmiana klasy nie działa czasowo (tzn. działa - aż ją zmienisz za anty). Więc dopóki grasz zbieraczem to grasz, zmienisz na odkrywcę/generała to za powrót do zbieracza będziesz musiał zapłacić anty....Z kubryku ruszył każdy z nas, wprost od cynowych mis, Kulawy bosman dzieli broń, na pokład każe iść,
Mocarna ręka chwyta nóż i dłoń zaciska się, Dziś marny, brygu, jest twój los - wzbudziłeś gniew...
-
Te 12500 tryt da sie zebrac bez sztabu ? Do tego zakładając że zgubie kilka setek trytu za zadania "kup cos w kantynie" ?Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
no to biorę zbieracza // czyli moją obecną klasę.
i poczekam na kolejny event wtedy wybiorę sobie odkrywcę.Pozdrawiam
Magneto -
Muniek napisał(a):
Te 12500 tryt da sie zebrac bez sztabu ? Do tego zakładając że zgubie kilka setek trytu za zadania "kup cos w kantynie" ?
1000 dziennie bez sztabu
1200 dziennie ze sztabem. -
No to 14 dni eventu jest.
To na luzie powinno sie udac.Sprzedam metal na Quantum.
To już wiadomo dlaczego rynek zniknął.
Już sobie wyobrażam jakby te zadania robiły zaprzyjaźnione konta. A potem te same konta zbierały nagrody i transferowały przypadkiem na jedno.129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
RUDY OSZUST SUPER MODERATOREM FORUM
-
Ten dok ma takie przebitki że nie chcem ale muszem go kupić bo znów może być w kolejnym evencie Na 11lvl można se odżałować
-
Nikt nie spodziewał się, że dok będzie najgorętszym "towarem" w Ogame.
-
Dok to jeszzce ostatecznie ale ja od początku do dzis nie wiem co robi depozytSprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
ja od początku do dzis nie wiem co robi depozyt
-
ackra napisał(a):
Muniek napisał(a):
ja od początku do dzis nie wiem co robi depozyt
Sprzedam metal na Quantum.
Virus napisał(a):
Zbliża się UF. Dok zamiesza w punktach a tym samym w statystykach. Aby móc się przenosić na dowolne uni, trzeba być w światowym w top20 każdego uni.
Dzięki dokowi granica punktowa, powyżej której musi się być, aby móc przenieść gdzie się chce, zapewne znacznie się podwyższy
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta -
wlasnie brakuje mi tematu o przenosinach na uni swiatowe.
gracze mogliby napisac gdzie chcą isc, dlaczego, jaka specyfikacje uni szukają, inni mogliby doradzic , przedstawwic sytuacje na jakims uni z innego kraju itpSprzedam metal na Quantum.
dok dokiem - puste punkty wiadomo
ale czy ktoś zauważył ,że to jest narzędzie do pushu dla kumatych
wystarczyło zainwestować w multi (jakieś tam średnio rozwinięte ) około 2-3mld postawić dok na 11
w 1 evencie dok na 12
teraz na 13
i nagle konto ma 70mln punktów więcej (przeskakuje nas w top i śle surowce - darowizna )
aż do kolejnego eventu (może wielkanoc)
kolejny dok na 250mln puntków
i takie konto jest w topce praktycznie na każdym uni
realne eko na poziomie top 200
a surowce płyną
bez bana , -
BlackLatteCoffee napisał(a):
nagle konto ma 70mln punktów więcej (przeskakuje nas w top i śle surowce - darowizna )
aż do kolejnego eventu (może wielkanoc)
zefir napisał(a):
Zbliża się UF
El Baaboollo napisał(a):
o już wiadomo dlaczego rynek zniknął.
Już sobie wyobrażam jakby te zadania robiły zaprzyjaźnione konta. A potem te same konta zbierały nagrody i transferowały przypadkiem na jedno.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Apofis ().
-
zefir napisał(a):
Virus napisał(a):
Dzięki dokowi granica punktowa, powyżej której musi się być, aby móc przenieść gdzie się chce, zapewne znacznie się podwyższy
-
Apofis napisał(a):
Gdzie się zbliża jakieś info? @zefir
sanvean napisał(a):
Jest gdzieś coś więcej na ten temat?
Nie. To wyłącznie moje rozważania na temat, jak obecny i poprzedni event GF wpłynie na najbliższe UF, jeżeli w tak zwanym międzyczasie nie zostaną zmienione zasady działania przedmiotów do przenosin.
Top2 badań PL & World (na uni x1x7), top6 badań PL (wszystkie prędkości) oraz top19 badań World (wszystkie prędkości)
Badania stanowią 88,17 % wartości konta -
a co z energią? będzie na minusie?Uni65/66 - Top1
Górnicy OGame - Top10 -
Why so Serious napisał(a):
a co z energią? będzie na minusie?
-
takUni65/66 - Top1
Górnicy OGame - Top10 -
-
Dok nie zuzywa energii.Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Dok nie zuzywa energii.
-
dlatego tez piszę - dok nie zuzywa zadnej energii, nie pojawia sie wiec nic na minus.
to tylko wymaganie na klikniecie "buduj" i mozna satki burzycSprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
dlatego tez piszę - dok nie zuzywa zadnej energii, nie pojawia sie wiec nic na minus.
to tylko wymaganie na klikniecie "buduj" i mozna satki burzyc
Virus napisał(a):
Nie będzie, w zeszłym evencie sprawdzone.
-
Witam, mam pytanie dot. działania eventu.
Czy działa opcja ze zbieraniem trytu do 31.12 i dopiero wtedy odebraniem wszystkich nagród z rang, w tym w pierwszej kolejności sztabu dowodzenia na 4 dni, który da boost do otrzymania nagród do wszystkich rang poza 1?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość
-