Event z nagrodami - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Z tych fajnych nagród to: sloty, anty i badanie.
      Mogli by dać następnym razem trudniejsze zadania i lepsze nagrody np. zniszczenie księżyca? nagroda: poziom kopalni +1 albo badanie typu napęd czy z badań zaawansowanych coś.

Bo te nagrody są dobre dla początkujących i zadania również. :D Ale pozytywnie czekamy na następne.
    • I am back napisał(a):

Apofis napisał(a):

Mogli by dać następnym razem trudniejsze zadania i lepsze nagrody np. zniszczenie księżyca?
      A co w tym niby trudnego?
      perspektywa widzenia zależy od pkt siedzenia.
      jak masz wymarłe uni to moona można zniszczyć u idlaka ale jak jest aktywne to już ciężko.
      zresztą nie hejtuj pomysłów tylko dla tego że brak ci wyobraźni poczekaj i przemyśl to nie zaszkodzi. choć w niektórych przypadkach myślenie boli.
    • UKM-2 napisał(a):

jak masz wymarłe uni to moona można zniszczyć u idlaka ale jak jest aktywne to już ciężko.
      zresztą nie hejtuj pomysłów tylko dla tego że brak ci wyobraźni poczekaj i przemyśl to nie zaszkodzi. choć w niektórych przypadkach myślenie boli.
      Niszczylem moony tylko u aktywnych graczy. Po prostu obserwujesz typa dzien i noc i ogarniasz kiedy nie ma go na koncie. Wtedy puszczasz niszcze i tyle w temacie.
    • I am back napisał(a):

UKM-2 napisał(a):

Niszczylem moony tylko u aktywnych graczy. Po prostu obserwujesz typa dzien i noc i ogarniasz kiedy nie ma go na koncie. Wtedy puszczasz niszcze i tyle w temacie.
      hahah, no i wez powiedz jak cie nie krytykowac za takie posty...
      Chlopie ludzie maja rodziny maja prace, nie siedza 24 na 24 .
      Spedzic dzien i noc w grze nad 1 misja ... zeby to chociaz bylo tego warte.

Nie no blyszczysz :D
    • ^BrzydaI^ napisał(a):

Chlopie ludzie maja rodziny maja prace, nie siedza 24 na 24 .
      Spedzic dzien i noc w grze nad 1 misja ... zeby to chociaz bylo tego warte.

Nie no blyszczysz
      Tez pracuje itd. Ale kazdy gracz ma pewne nawyki. Ja w tygodniu czesto spie po 3-4h i jezdze nie tylko w dzien ale i w nocy. I stad tez krytyka, ze latam po nocach na innych. Ale wez nie wykorzystaj okazji kiedy masz troche floty na moonie, kogos wyskanujesz a typ zamulil i spi w najlepsze a flota z sura stoi. Tylko idiota by to odpuscil. Poza tym, topowy flociarz na Librze glownie w nocy mnie skanuje. W dzien z pewnoscia jego sojusznicy obserwuja gale. A czy ja gdzies napisalem, ze gram solo?
    • ackra napisał(a):

Z ciężarówką
      Brak argumentow, ze tego jednego sie czepiles? Taka mam prace, jezdze autem ciezarowym. Czy ja sie smieje lub parodiuje prace innych? Ogarnijcie sie skoro jestescie niby dorosli.

ackra napisał(a):

Misja niszczenia moona za długo trwa
      A jednak mialem sytuacje, gdzie bylo to konieczne by miec spokoj. Kilku graczy sie na mnie zmawialo by mnie zaorac. Jak nie oranie bunkrow rakietami to niszczenie moonow. Zobaczyli, ze nie jestem pierwszy lepszy do bicia to konczylo sie na tym, ze konto na urlopie, na banie lub skasowane. Przyklady po nickach. Na Draco, przed fuzja. Locutus cwaniakowal, myslal ze mnie zastraszy rakietami. Przycisnalem i skasowal konto. A poszlo o licytacje. Drugi, wladca mordoru. Pajacowal az milo. W koncu na permie skonczyl i w obronie skasowalem mu gesi w ST na ponad 20k %. Trzecie konto, Kamil Tirowka. Rakietowal, w nocy od razu niszcze puscilem i konto do dzis na urlopie.

Kazdy cwany do czasu. Tez bylem cwany poki mi sie dwa razy nie przysnelo i padlem na bfs.

A Ty @ackra zakladasz tematy na forum, ze Cie Wintery oraja po planetach a ze mnie beke cisniesz. Spojrz w lustro zanim kogos ocenisz.
    • @I am back rozmawiamy o evencie a nie o Twoich perypetiach na Draco. Załóż sobie temat w DiD i o nich opowiedz.

I am back napisał(a):

A Ty @ackra zakladasz tematy na forum, ze Cie Wintery oraja po planetach a ze mnie beke cisniesz. Spojrz w lustro zanim kogos ocenisz.
      Zakładam w DiD a nie latam po całym forum. Wiesz dobrze ze chodziło o ich loty ze stratami a nie sam fakt wlotów.
    • Apofis napisał(a):

Trudniej jest rozwalić księżyc niż wysłać widomość czy flotę na stacjonuj itd.
      Napisałem trudniejsze a nie trudne. Czytaj dobrze.
      Jest wtyczka, AGR dzieki ktorej policzysz sobie ile gs musisz wyslac, by jednym slotem na niszcz rozwalic moona. Oczywiscie pod warunkiem, ze nikt sie nie podstawi. Znajomosc mechaniki gry sie klania. Sa bowiem tacy, co wysylaja 6 fal na niszcz po 2-3 gs i licza, ze sie uda spalic kule. Ja jestem z tych, co wola puscic nawet i ponad 200gs, ryzykujac, ze ten slot nie wroci, ale miec pewnosc, ze moon padnie. Kazdy gra na swoj sposob.

Edit, ta wtyczka to AGR lub UniverseView. Dokladnie juz sam nie wiem bo obydwie uzywam w jednym czasie.
    • I am back napisał(a):

est wtyczka, AGR dzieki ktorej policzysz sobie ile gs musisz wyslac, by jednym slotem na niszcz rozwalic moona. Oczywiscie pod warunkiem, ze nikt sie nie podstawi. Znajomosc mechaniki gry sie klania. Sa bowiem tacy, co wysylaja 6 fal na niszcz po 2-3 gs i licza, ze sie uda spalic kule. Ja jestem z t
      Ale tu nie chodzi o liczenie bo to każdy wie, że czym więcej gwiazd tym większa szansa na zniszczenie co swoją drogą jest to tylko prawdopodobieństwo i są różne kalkulatory na obliczanie. Ale to jest trudniejsze powtarzam od wysłania wiadomości czy wysłania floty na stacjonuj. rozumiesz o czym mówię czy nie bardzo? bo widzę, że się zagubiłeś chyba?
    • Apofis napisał(a):

Ale to jest trudniejsze powtarzam od wysłania wiadomości czy wysłania floty na stacjonuj. rozumiesz o czym mówię czy nie bardzo? bo widzę, że się zagubiłeś chyba?
      Pisalem wyzej. Chcesz miec pewnosc, ze nikt Ci nie przeszkodzi w niszczeniu to musisz obserwowac cel by wiedziec, w jakich widelkach czasowych puscic niszcze. No ale jeden brzydal juz mnie skwitowal, ze nikt nie siedzi 24h a ja pierdziele glupoty. Owszem, niszczenie nie ma sensu kiedy jest gra o tzw. pietruszke. Ale kiedy w gre wchodzi konkretny cel, to wtedy dniami i nocami nawet kilku flociarzy siedzi i ogarnia temat na zmiane.

Szkoda tylko, ze ja sie produkuje bez sensu a wiekszosc i tak uzna, ze pisze farmazony.
    • I am back napisał(a):

a ja pierdziele glupoty
      Nie głupoty tylko banały. Jak najbardziej masz rację, tylko nie napisałeś niczego, czego nikt by nie wiedział. I nie rób z siebie ofiary, bo i tak nie zmienisz swojego podejścia. Fakt że walisz gruchę na przemian z farmieniem nie świadczy, że jesteś graczem pro skill.

Teraz pytanie - czy dasz się stigerować i puścisz wodze swojej nienawiści. Bo to jest różnica między Tobą i dex-em, a Muńkiem, że Muniek nawet przytyk potrafi wziąć na klatę i obrócić w żart.

Nie, nie pierniczysz głupot - po prostu czasem ktoś na siłę musi mieć ostatnie słowo. Nieważne ile jest zapałek w pudełku, albo jakie parametry uni są najlepsze - najlepiej jest najpierw generalizować, a potem licząc na to, że nikt nie pamięta co się wypisywało, pokrętnie i komformistycznie wykręcać się ze swoich mądrości.

Może i GF psuje grę, ale jest tu tyci-garstka konowałów, którzy udają Sokratesa.

Dlatego lubię buleona, ciap, zefira, itd., bo jak już coś napiszą to po coś, a nie dla samego pisania.

Pilnuj swoich emocji ziomek. I jak Brzydal - czasem wyłącz grę.

Pokaż spoiler
      Nie traktuj tego bardzo osobiście. Nie chcę z tego robić dyskusji, więc na Twoją odpowiedź - jeśli nie będzie dla mnie konkretna, nie udzielę odpowiedzi. Czasem wolę przeczytać, olać i mieć spokój, niż wyjaśniać dwa dni coś, co i tak nie jest ani prawdziwe, ani mądre, ani pożyteczne.

Wesołych Świąt! ;)
    • I am back napisał(a):

isalem wyzej. Chcesz miec pewnosc, ze nikt Ci nie przeszkodzi w niszczeniu to musisz obserwowac cel by wiedziec, w jakich widelkach czasowych puscic niszcze. No ale jeden brzydal juz mnie skwitowal, ze nikt nie siedzi 24h a ja pierdziele glupoty. Owszem, niszczenie nie ma sensu kiedy jest gra o tzw. pietruszke. Ale kiedy w gre wchodzi konkretny cel, to wtedy dniami i nocami nawet kilku flociarzy siedzi i ogarnia temat na zmiane.
      Ok zgadza się ale tu chodzi o zdobywanie trytu i nagrody i niszczenia jako jedno z zadań za tryt i że to jest trudniejsza rzecz niż jakieś wysłanie wiadomości czy wysłanie floty na stacjonuj czy zbudowanie czegoś i o nic więcej. To by było trudniejsze zadanie bardziej wymagające niż np. użycie falangi, bardziej czasochłonne itd.

To co napisałeś jest ok więc sam widzisz, że jest to trudniejsze zadanie niż te, które były teraz. :D
    • Aurora Borealis napisał(a):

Fakt że walisz gruchę na przemian z farmieniem nie świadczy, że jesteś graczem pro skill.
      Ty bys czasem mogl sie w jezyk ugryzc lub pomyslec zanim cos napiszesz. Zenada jest to, ze piszesz niby jak dorosly a ociekasz gimbusowym, lekcewazacym tonem wypowiedzi. Dokladnie tak, jakbys chcial w niby inteligentny sposob komus pocisnac. Niby inteligentny ale zarazem zenujacy sposob wypowiedzi.

Aurora Borealis napisał(a):

Dlatego lubię buleona, ciap, zefira, itd., bo jak już coś napiszą to po coś, a nie dla samego pisania.
      Zabawne jest to co tutaj napisales. Czy ja sie kiedykolwiek, kogokolwiek prosilem by mnie lubili? Pisze swoje i mam w nosie, czy mnie ktos lubi czy nie. Po prostu czasem walicie takie banaly na forum, ze nie da sie nie odpowiedziec rownie prostymi banalami i wychodzi sie na debila bo tlumaczysz czlowiekowi oczywiste sprawy w grze i nagle kazdy stara sie byc najmadrzejszy udajac, ze wszystko to juz wie a narrator wypowiedzi staje sie dzbanem bez finezji i polotu.
    • :wojna:

Chodzi mi o to tylko, że jesteś baba i 3/4 postów to ból dupy i użeranie się o naprawdę nieistotne rzeczy. Wszędzie tam gdzie jesteś, są kasowane posty. Przyciągasz do siebie negatywne emocje. Tylko tyle. O intelekt się nie martw, mam do siebie dystans i lubię czasem pobyć głupią bulwą. Przynajmniej trochę humoru i relaksu jest, a nie ciągłe pierniczenie o życiu w ciężarówce. A co do lubienia i nie lubienia - często monitorujesz tylko własną merytorykę, ale tym razem nie chodzi o ten kontekst, żeby kogoś wszyscy lubili - Ty się nawet nie starasz, żeby było choć trochę przyzwoicie, bo non stop jakiś brazylijski serial odwalasz.

Wesołych Świąt

@^BrzydaI^, podziwiam Cię brachu, że Ci się chce... :glaszcze: Święcie sobie deklaruję żeby odciąć się od dwóch osób. Obym wytrwał.
    • Aurora Borealis napisał(a):

Chodzi mi o to tylko, że jesteś baba i 3/4 postów to ból dupy i użeranie się o naprawdę nieistotne rzeczy. Wszędzie tam gdzie jesteś, są kasowane posty. Przyciągasz do siebie negatywne emocje. Tylko tyle. O intelekt się nie martw, mam do siebie dystans i lubię czasem pobyć głupią bulwą. Przynajmniej trochę humoru i relaksu jest, a nie ciągłe pierniczenie o życiu w ciężarówce. A co do lubienia i nie lubienia - często monitorujesz tylko własną merytorykę, ale tym razem nie chodzi o ten kontekst, żeby kogoś wszyscy lubili - Ty się nawet nie starasz, żeby było choć trochę przyzwoicie, bo non stop jakiś brazylijski serial odwalasz.
      I myslisz, ze takim czepianiem sie do mnie cos zmienisz? :D
    • CzarnyPan napisał(a):

powyginany drucik napisał(a):

Górną granicą dla większości graczy będzie granica 16 planet. Niektórzy pokuszą się na 17. Na 18 zdecydują się osoby które albo kupią paczki albo jakiś mega złom.
      top1 na niemieckiej tucanie ma juz 18, oczywiście za paczki. 17 ma na pewno ten Rosjanin, i może jeszcze ze 2 osoby, nie sprawdzałem
      Po 1. Napisałam dla większości graczy, nie dla wszystkich.

Po 2. Czuję się głęboko urażona tym jakoby trzeba było mi wypisywać info o planetach!!! :fangry:

Łap:

KrajSerwerSpeedNickSojuszStatusPunktyPlanety
      de1728MondmacherSodi 36.704.937.56918
      pl1487XXXXX XXXPUSH_1 9.033.711.36717
      pl1487ScruplePUSH_1 5.118.944.59517
      en1227Rainbow_6Defiance 1.300.586.34217
      ru1397Al CaponeTMPvI4.157.624.80717
      tr1377Nada y NadaALS 1.329.971.07317
      pl1487elamPUSH_1 5.650.928.01517

Planety
      181
      176